Potasyum deposu besin o kişiler için kabusa dönüşüyor! Nefes darlığı ve tansiyon düşüklüğü sonrası bayılma
Potasyum deposu besin o kişiler için kabusa dönüşüyor! Nefes darlığı ve tansiyon düşüklüğü sonrası bayılma Yüksek miktarda potasyum içeriyor, kan basıncını dengeliyor. Koruyucu antioksidan özelliklere sahiptir, gözleri korumada önemli bir rol oynuyor. Lif bakımından oldukça zengindir, kan şekerini dengeliyor. Yıllarca yanlış tüketmişiz ,faydasını ve lezzetini 5 katına çıkarıyor. Antep fıstığı sevenleri alerji konusunda uyaran Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat ise "Antep fıstığı tükettikten sonra kaşıntı, kabarıklık, nefes darlığı, ishal, tansiyon düşüklüğü hatta bayılma gibi bir şikayet varsa, mutlaka alerji hekimine başvurmalarını önermekteyiz" dedi.
23.07.2023 Sağlık
Diyabet, kemik ve kalp sağlığına iyi geliyor! Yokluğu ani beyin kanamasına neden oluyor
Diyabet, kemik ve kalp sağlığına iyi geliyor! Yokluğu ani beyin kanamasına neden oluyor Kemik, kalp ve beyin sağlığı için çok önemli, yokluğu ani beyin kanamalarına ve sindirim sisteminde kanamalara neden oluyor. Diyabet yönetimine yardımcı oluyor, B vitaminleri ve protein bakımından zengin, aynı zamanda tam bir K vitamini kaynağı... Çeşitli besinlerden temin edebileceğimiz K vitamininin eksikliği büyük hastalıklara yol açabilir. Beklenmedik sonuçlar yaşamamak için K vitamini içeren besinleri düzenli bir şekilde tüketmek gerekiyor. Peki K vitamini içeren besinler nelerdir? İşte detaylar...
13.01.2022 Sağlık
Kaju fıstığı krizi orduyu alarma geçirdi
Kaju fıstığı krizi orduyu alarma geçirdi Tanzanya'da kaju fıstığının fiyatları yüzünden çıkan krizi çözmek için ordu görevlendirildi. Böylece ordu, hükümetin belirlediği fiyat üzerinden çiftçilerden kaju fıstığını satın alacak.
13.11.2018 Dünya
Kaju bizim evladımız
Kaju bizim evladımız Üç yıl önce dünyaevine giren Saadet Işıl Aksoy ile Pamir Kıraner çifti, henüz çocuk yapmayı düşünmediklerini belirtip, köpekleri Kaju’yu çocukları gibi sevdiklerini söyledi.
29.12.2017 Magazin