Son dakika Jandarma Genel Komutanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Jandarma Genel Komutanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Jandarma Genel Komutanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan jandarma genel komutanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.475 jandarma genel komutanlığı haberi bulunmuştur. Tüm jandarma genel komutanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayraktar TB3 İnsansız Hava Aracı ilk kez tatbikatta kullanıldıTürk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Deniz Kurdu 2/2025 Tatbikatı' kapsamında TCG Anadolu çok maksatlı amfibi gemisinden havalanan 'Bayraktar TB3 İnsansız Hava Aracı', ilk kez bir tatbikatta kullanıldı.
Rusya’da Interpol kırmızı bültenle, Gürcistan’da yeşil bültenle aranan 2 şahıs yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rusya tarafından çıkartılan İnterpol kırmızı bülteniyle “Uluslararası Terörizm" suçundan uluslararası seviyede aranan şahsın Hatay'da, Gürcistan tarafından çıkartılan yeşil bültenle “Organize Suç Örgütü Üyeliği" suçundan uluslararası seviyede aranan ve Rusya’da faaliyet gösteren suç örgütü üyesi B. P'nin Antalya’da yakalandığını duyurdu.
21 göçmen kaçakçısı ve 547 düzensiz göçmen yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlenen denetimlerde 1'i yabancı uyruklu, toplam 21 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 547 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.
Emniyet'ten 'jammer' açıklaması: Belediyelerin kullanma yetkisi yokEkrem İmamoğlu'nun bulunduğu bir otelde korumaları tarafından güvenlik kameralarının bantlandığı ve jammer cihazının kullanıldığı iddia edilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada "Belediye başkanları ve belediyeler, 5809 sayılı Kanun kapsamında frekans kesici (jammer) kullanabilecek kişi, kurum ve kuruluşlar arasında sayılmamaktadır" denildi.
Siber suçlara yönelik 27 ilde operasyon: 237 gözaltıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19-27 Mart 2025 tarihleri arasında 27 ilde siber suç ve suçlulara yönelik düzenlenen operasyonlarda 237 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Kapıkule Sınır Kapısı'nda rüşvet operasyonu! 38 gümrük görevlisi gözaltına alındıEdirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli gümrük muhafaza memurlarına yönelik rüşvet soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 38 gümrük görevlisi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 350 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
71 ilde uyuşturucu operasyonu! Bakan Yerlikaya: 526 şüpheli tutuklandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda açıklamada, "19-27 Mart 2025 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından 71 İlde, Jandarma Genel Komutanlığımız tarafından 15 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarımızda; 484 kg uyuşturucu madde ile 7 milyon 830 bin 760 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 1.044 şüpheli yakalandı. 516'sı tutuklandı" dedi.
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona eriyor Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için hayati görülen kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibarıyla sona erecek.
Kırmızı bültenle aranan 2 kişi Türkiye'ye getirildiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan organize suç örgütünün üst yöneticilerinden Sinan Memi'nin Polonya'dan, zehir taciri Atakan Avcı'nın Bulgaristan'dan Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.
Taksilerde yeni dönem 1 Mart'ta başlıyor! Zorunlu olacakHem yolcu hem de sürücülerin güvenliği için ülke genelindeki 120 bin takside, 1 Mart itibarıyla kamera zorunluluğu başlıyor. Kamera taktırmayan araç muayeneden geçemeyecek.. Kamera taktırmanın maliyeti ise 22 bin 800 TL.
Jandarmanın semalardaki gözü bayrağı devretti! Yeni Bayraktar TB2 hediye edildiTürkiye’nin ilk SİHA’sı olan Bayraktar TB2 filosunun J11 kuyruk numaralı hava aracı, Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde 10 bin saatlik uçuş süresini başarıyla tamamladı. Görev süresini dolduran milli SİHA eğitim ve test uçuşlarında kullanılacak. Envanterden çıkan SİHA’nın yerine Baykar tarafından üretim hattından çıkan yeni bir Bayraktar TB2, Jandarma Genel Komutanlığı’na bilabedel hediye edildi.
Jandarmanın semalardaki gözü bayrağı devrettiTürkiye’nin ilk SİHA’sı olan Bayraktar TB2 filosunun J11 kuyruk numaralı hava aracı, Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde 10 bin saatlik uçuş süresini başarıyla tamamladı. Görev süresini dolduran milli SİHA eğitim ve test uçuşlarında kullanılacak. Envanterden çıkan SİHA’nın yerine Baykar tarafından üretim hattından çıkan yeni bir Bayraktar TB2, Jandarma Genel Komutanlığı’na bilabedel hediye edildi.
Yapay zekâ ve turbo motorla güçlenen Bayraktar TB2T-AI SİHA gökyüzündeTürkiye’nin ilk milli SİHA’sı Bayraktar TB2, turbo motor ve gelişmiş yapay zekâya sahip versiyonuyla yeniden doğdu. Üstün irtifa, yüksek hız ve gelişmiş yapay zekâ kullanan akıllı uçuş kabiliyetiyle muharebe sahasında dengeleri değiştirecek yeni nesil Bayraktar TB2T-AI SİHA, test uçuşlarıyla gökyüzündeki yerini aldı.
Cevdet Yılmaz'dan kentsel dönüşüm açıklaması: İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de hayati bir meseledirCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem yaşanmadan önce riskli alanların tespit edilip dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, “Krizi yönetmek istemiyorsak riskleri yönetmek durumundayız. Burada da en önemli mesele kentsel dönüşüm meselesidir. İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de kentsel dönüşüm hayati bir meseledir. Bir tercih konusu değildir bir zorunluluktur” dedi.
22 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç' operasyonları: 24 tutuklama22 ilde FETÖ'ye yönelik son 1 haftadır jandarma tarafından devam eden “Kıskaç-38” operasyonlarında 45 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 24'ü tutuklandı, 8'i hakkında adli kontrol kararı verildi.
Özdemir Bayraktar Ödülleri sahiplerini bulduBaykar’ın yıl boyunca yaptıkları çalışmalar ve başarılarıyla öne çıkan personellerini ödüllendirdiği Özdemir Bayraktar Ödülleri sahiplerini buldu.
Şırnak'ta 375 litre sıvı uyuşturucu ele geçirildiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’ta düzenlenen “Narkokapan-11” operasyonu ile 375 litre sıvı metamfetamin ele geçirildiğini ve 2 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Jandarma Genel Komutanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki jandarma genel komutanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.