Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor!
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece saat 01.11'de gerçekleşecek fırlatma, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan ve bilim merkezlerinden takip edilebilecek. Gezeravcı'nın ailesi, CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun'a açıklamalarda bulundu. Alper Gazeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı, "İlk duyduğumda korktum, endişelendim" derken baba Ali Baba Gezeravcı ise, "Göreve çıkmadan önce şunu dedi, 'Baba, hiçbir şeye endişe etmeyin. Mutlu olun o bana yeter' dedi" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) internet sitesinde yayımlandı.
17.01.2024 Gündem
İtalya'da iki askeri uçak havada çarpıştı
İtalya'da iki askeri uçak havada çarpıştı İtalyan Hava Kuvvetleri'ne ait iki uçak, Roma yakınlarında çarpıştı. Kazada iki pilot da hayatını kaybetti.
7.03.2023 Gündem
Ve kesinleşti! Türkiye'ye geliyor
Ve kesinleşti! Türkiye'ye geliyor Cumhurbaşkanlığı himayesinde Antalya’da 25-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Eurasia Air Show, yerli savunma sanayii firmalarının yanı sıra, yurt dışından da çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacak.
28.03.2018 Gündem
İsrail gizledi komşu deşifre etti
İsrail gizledi komşu deşifre etti İsrail ile Yunanistan'ın yaptığı ortak tatbikatı bu fotoğraflar ortaya çıkardı
13.12.2011 Dünya
İsrail kıştan önce İran’ı vurma hazırlığında
İsrail kıştan önce İran’ı vurma hazırlığında İsrail, İran’a karşı tehditlerini artırdı, bölgede tansiyon artıyor
29.09.2021 Gündem
İsrail'den saldırı tatbikatı
İsrail'den saldırı tatbikatı Haaretz gazetesinin internet sitesinde, İran'ın nükleer geliştirme tesislerine saldırı ihtimalinin konuşulduğu bu günlerde, İsrail'in tatbikatının geçen hafta İtalya'da gerçekleştirildiği ve bu tatbikatta 6 değişik tipte hava kuvvetleri filosunun yer aldığı kaydedildi...
2.11.2011 Dünya
Gökyüzü alev alev
Gökyüzü alev alev İzmir'de gerçekleştirilen ‘Türkiye Hava Gösterisi 2011’in ikinci günü daha büyük ilgi gördü
29.09.2021 Gündem
Askerden kaçmak icin uçak kaçırdılar
Askerden kaçmak icin uçak kaçırdılar Tiran-İstanbul seferini yapan Türk Havayolları uçağı, asker kaçağı olduğu belirlenen iki Hıristiyan Türk eylemci tarafından kaçırıldı
29.09.2021 Gündem
İtalyan pilotları Türk komutanlar eğitecek
İtalyan pilotları Türk komutanlar eğitecek 20 yıl önce uçak veren İtalya, bugün F-16 eğitimi almak için Türkiye'ye geliyor. Türk Hava Kuvvetleri'nin tecrübe sahibi pilotlarının vereceği eğitim 1 yıl sürecek
29.09.2021 Gündem
Samsun'da büyük buluşma
Samsun'da büyük buluşma Erdoğan,Putin ve Berlusconi Mavi Akım'ın resmi açılışında biraraya geldi
29.09.2021 Gündem
İtalya'da Eczacıbaşı çalışanlarını taşırken düşen helikopterden acı haber geldi! 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı...
İtalya'da Eczacıbaşı çalışanlarını taşırken düşen helikopterden acı haber geldi! 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldı... İtalya'da radardan kaybolan içinde 4 Türk'ün de bulunduğu helikopterin Cusna Dağı yakınlarında düştüğü belirlendi. İtalyan Ansa haber ajansı az önce helikopterdeki 7 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
11.06.2022 Gündem
4 Eczacıbaşı yöneticisinin olduğu helikopter İtalya'nın dağlarında kayboldu! Çalışmalar sürüyor
4 Eczacıbaşı yöneticisinin olduğu helikopter İtalya'nın dağlarında kayboldu! Çalışmalar sürüyor İtalya’nın Lucca kentinden kalkan 4’ü Türk 6 yolcu ile 1 İtalyan pilotun bulunduğu helikopterin radarla bağlantısı, Alpler’in bir kolu olan Apenin Dağları semalarındayken kesildi. 4 Türk’ün Eczacıbaşı Holding’in yöneticisi olduğu öğrenilirken, İtalyan ekiplerin helikopteri bulma çalışmaları sürüyor.
11.06.2022 Yaşam
İtalya'da kaybolan helikopterdeki Türklerin isimler belli oldu! Eczacıbaşı çalışanları da içindeydi
İtalya'da kaybolan helikopterdeki Türklerin isimler belli oldu! Eczacıbaşı çalışanları da içindeydi İtalya'da dün sabah saatlerinde kaybolan helikopterde bulunan 7 kişiden 4'ünün Türk olduğu tespit edildi. Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamada, 4 kişinin çalışanları olduğu ve bir fuar için İtalya'ya gittikleri duyuruldu. Helikopteri, arama çalışmaları devam ederken İtalyan basını, pilotun telefon sinyalinin bulunduğunu aktardı.
10.06.2022 Gündem
İtalya'ya fuara giden helikopter kayboldu! Eczacıbaşı çalışanları da içindeydi
İtalya'ya fuara giden helikopter kayboldu! Eczacıbaşı çalışanları da içindeydi İtalya’nın Lucca kentinden kalkan ve içerisinde 6 yolcu ile 1 pilotun bulunduğu helikopterin kalkıştan kısa bir süre sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Eczacıbaşı Holding'den yapılan açıklamada, "İtalya'ya fuar için giden 4 arkadaşımızın bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır." denildi. Toskana-Emilian Apennines bölgesinde kaybolan ve içinde 4’ü Türk pilot dahil 7 kişinin bulunduğu helikopterin, arama kurtarma çalışmalarına İtalya Ulusal İtfaiyesi ve Ulusal Alp Kurtarma Ekiplerinin yanı sıra İtalya Hava Kuvvetleri de katıldı.
10.06.2022 Gündem
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden nefes kesen EFES 2022 Tatbikatı!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden nefes kesen EFES 2022 Tatbikatı! 37 ülkeden binden fazla yabancı personelin katıldığı EFES 2022 Tatbikatı’na ilişkin görüntüler gelmeye devam ediyor. Tüm tatbikat hava kara ve denizden canlı olarak yayınlandı. Hulusi Akar ve yabancı konuklar tatbikatları saniye saniye takip etti.
8.06.2022 Gündem
Yunanistan'ı korkutan simülasyon! EFES-2022 Tatbikatı'nda dikkat çeken detay...
Yunanistan'ı korkutan simülasyon! EFES-2022 Tatbikatı'nda dikkat çeken detay... Yunanistan'ın "Bize karşı yapılıyor" diyerek tepki gösterdiği EFES-2022 tatbikatı devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen 'EFES' tatbikatına bu yıl çok sayıda yabancı ülke de katıldı. EFES-2022 tatbikatıyla ilgili Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ise dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
8.06.2022 Gündem
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü...
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü... Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kanlı savaşta 15. güne girildi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, Mariupol çocuk hastanesine yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. IMF, Ukrayna'ya 1.4 milyar dolar tutarındaki acil durum finansmanını onaylarken ABD'den korkunç bir uyarı geldi.. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü.
10.03.2022 Dünya
NATO savaş gemileri, 'Nusret-2021 Davet Tatbikatı' için Çanakkale'de
NATO savaş gemileri, 'Nusret-2021 Davet Tatbikatı' için Çanakkale'de Çanakkale ve Saros Körfezi’nde 18-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 'Nusret-2021 Davet Tatbikatı' için NATO’ya bağlı 4'ü yabancı, 5 savaş gemisi Nara Limanı'na yanaştı. Art arda gelen ve güvenlik nedeniyle Türk Sahil Güvenlik botlarının eşlik ettiği savaş gemileri, boğazda hareketlilik yarattı.
16.10.2021 Gündem
Avrupa çalkalanıyor! NATO sırları sızdı, 'çok gizli' belgeler...
Avrupa çalkalanıyor! NATO sırları sızdı, 'çok gizli' belgeler... İtalya'da para karşılığı bazı gizli bilgileri Rusya'ya sızdırırken yakalanan İtalyan subay Walter Biot, sorgusunda konuşmadı ve cezaevine gönderildi.
1.04.2021 Dünya
İran'ın askeri gücü kaçıncı sırada? | İran'ın ne kadar askeri var?
İran'ın askeri gücü kaçıncı sırada? | İran'ın ne kadar askeri var? İranlı komutan Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinden sonra İran’ın intikam alacağı bekleniyordu ve bugün İran Amerika üslerine saldırı düzenledi. Saldırının ardından vatandaşlar tarafından İran'ın askeri gücü kaçıncı sırada? İran'ın ne kadar askeri var? Sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar…
8.01.2020 Gündem
‘Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum’
‘Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum’ Mustafa Kemal Paşa, 16 Haziran 1922’de kesin kararını vermişti. Kendisine karşı çıkanlara ise son sözünü söyledi: Tarihe karşı bütün sorumluluğu kendi üzerime alıyorum. Öte yandan Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusuna esir düşen Yunan generali Trikopis’in Kayseri’de yaşadığı esaret dönemine ait görseller de ilk kez gün yüzüne çıktı.
30.08.2019 Siyaset
Fransa'dan Suriyeli 3 üst düzey yetkiliye yakalama emri
Fransa'dan Suriyeli 3 üst düzey yetkiliye yakalama emri Fransa, aralarında Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Ali Memlük'ün de bulunduğu üç rejim yetkilisi hakkında uluslararası yakalama emri çıkardı.
5.11.2018 Dünya
Akdeniz’de Rum oyunu: Türkiye izin vermeyecek
Akdeniz’de Rum oyunu: Türkiye izin vermeyecek Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Doğu Akdeniz’de tek taraflı gayrimeşru faaliyetlerini sürdürüyor. Rum Yönetimi ile Mısır arasında denizaltında boru hattı ile doğalgaz taşınmasına ilişkin anlaşma Çarşamba günü imzalandı. Anlaşma sonrası Ankara'nın atacağı adımlar yakından takip edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaş gemilerimiz ve hava kuvvetlerimiz her türlü müdahaleyi yapma yetkisine sahip sözü Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tavrını da ortaya koyuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, "Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin onay vermediği, rızasının olmadığı hiçbir projenin oldu bittiye getirilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
21.09.2018 Ekonomi
ROKETSAN'a 3 farklı mühimmatlı roketatar
ROKETSAN'a 3 farklı mühimmatlı roketatar Bilkent Üniversitesi ve ROKETSAN iş birliğiyle mevcut roketatarlardaki kısıtlılıkları kaldırmaya yönelik, en az 3 farklı mühimmatı, toplamda 6 mühimmatı atabilecek Dikey Atış Sistemi geliştirildi.
13.08.2018 Bilim ve Teknoloji
İtalya'da Cumhuriyet Bayramı kutlandı
İtalya'da Cumhuriyet Bayramı kutlandı Ülkede referandumla monarşiden cumhuriyete geçişin 72. yılı kutlandı.
2.06.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri