İstanköy

İstanköy

Son dakika istanköy haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istanköy ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istanköy haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanköy

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanköy gelişmeleri de dahil olmak üzere 258 istanköy haberi bulunmuştur. Tüm istanköy haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı
Adalar'da çifte bayram! Binlerce Türk çıkartma yaptı Yunan adalarına kapıda vize uygulaması sonucunda binlerce Türk, Adaya çıkartma yaptı. Turizmciler adalara giden Türk turistlerin memnun olduğunu ve yoğunluğun sezonda da devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti!
Kapıda vize uygulamasıyla tatilci adalara akın etti! Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması nisan ayı itibarıyla başladı.Ramazan Bayramı ile 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından kapıda vize uygulaması ilgiyle karşılandı. Midilli Adası’na gitmek isteyenler de Ayvalık’ta uzun kuyruklar oluşturdu. İDO İzmir de Seferihisar ve Kuşadası’ndan Samos’a sefer başlattı.
9.04.2024 Gündem
Yunan adalarına 7 günlük kapıda vize! Şartlar belli oldu, işte vize ücreti
Yunan adalarına 7 günlük kapıda vize! Şartlar belli oldu, işte vize ücreti Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına Ege’deki 10 ada için, kapıda 7 günlük turist vizesi vereceğini açıklamasının ardından, turizm sektörü hareketlendi. Ege'de Rodos, İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız (Hios), Meis (Kastelorizo), Sömbeki (Simi), İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Midilli (Lesvos) ve Kilimli (Kalimnos)) adalarındaki Yunan turizmciler ve esnaf, Türk vatandaşları için “kapıda vize” uygulamasının üç yılın ardından yeniden başlamasını sabırsızlıkla bekliyor. Öte yandan 7 günlük kapıda vize uygulamasının ücreti ve şartları belli oldu. İşte detaylar...
9.12.2023 Ekonomi
En güzel Yunan adaları sıralaması! 10 Yunan Adasına vize muafiyeti heyecan yarattı, gözler en güzel Yunan Adasına çevrildi!
En güzel Yunan adaları sıralaması! 10 Yunan Adasına vize muafiyeti heyecan yarattı, gözler en güzel Yunan Adasına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın açıklaması düzenleyen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Ege'deki bütün yıl boyunca 7 günlük süreyle vizeden muaf tutarak Türk vatandaşlarının Ege'deki Yunan adalarını ziyaret etme serbestisini ele aldık" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklama seyahat severlerde heyecan yaratırken en güzel Yunan Adasının hangisi olduğu sorgulanmaya başlandı. Peki, en güzel Yunan Adası hangisi? İşte en güzel Yunan adaları sıralaması…
7.12.2023 Gündem
Yunanistan'dan 1 yıllık vize müjdesi! Kapıda verilecek
Yunanistan'dan 1 yıllık vize müjdesi! Kapıda verilecek Atina yönetiminin, Türk vatandaşlarına Ege adalarında 1 yıl süreli “kapıda vize” uygulaması hazırlığında olduğu öğrenildi. Yunan basınının duyurduğu bilgilere göre, “kapıda vize” Rodos, Midilli, Sisam, Sakız, İstanköy, İleryoz ve Meis adalarında uygulanacak.
28.10.2023 Ekonomi
İstanköy’de korkunç cinayet! Detayları kan dondurdu
İstanköy’de korkunç cinayet! Detayları kan dondurdu Ege’de Bodrum’un karşısındaki Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasında, geçen hafta pazartesi günü kaybolan 27 yaşındaki otel çalışanı Polonyalı Anastazia Rubinska’nın cesedi, 6 gün sonra bir bataklıkta bulundu.
20.06.2023 Gündem
Bodrum açıklarında 4 büyüklüğünde deprem!
Bodrum açıklarında 4 büyüklüğünde deprem! AFAD'ın geçtiği bilgiye göre, saat 10.49'da Bodrum açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
8.12.2022 Gündem
Yunanistan, 11 ayda 19 bin 636 göçmeni ölüme itti
Yunanistan, 11 ayda 19 bin 636 göçmeni ölüme itti Ege ve Akdeniz'den bu yılın 11 aylık döneminde çeşitli deniz araçlarıyla çıktıkları yolculukta, Yunan askerlerince darbedilip, havası indirilen lastik botlarla geri itilen 19 bin 636 göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı kayıtlarına göre geri itme olaylarında 10 göçmen öldü.
6.12.2022 Gündem
Bakan Akar'dan Mersin'deki polisevi saldırısıyla ilgili açıklama: Suriye'de organize edildi
Bakan Akar'dan Mersin'deki polisevi saldırısıyla ilgili açıklama: Suriye'de organize edildi Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine düzenlenen terör saldırısına ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Akar, "Teröristler bu saldırıları Suriye'de organize etti" dedi.
28.09.2022 Gündem
Yunanistan'dan Ege'de provokasyon
Yunanistan'dan Ege'de provokasyon Yunanistan geçen sene Türk hava sahası ve karasularına yönelik toplam 1616 ihlal ve tacizde bulunurken, söz konusu rakam bu yılın sekiz ayında 1123'e ulaştı.
4.09.2022 Gündem
Dalgıç kıyafetli kaçak göçmenler, Yunan adalarına yüzerek geçmek istemiş
Dalgıç kıyafetli kaçak göçmenler, Yunan adalarına yüzerek geçmek istemiş Muğla'nın Bodrum ilçesinde Yunan adalarına geçmeye çalışan 6 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Dalgıç kıyafeti giyen 3 göçmenin, yüzerek adalara geçmeye çalıştığı belirlendi. 
23.08.2022 Yaşam
Keçi Adası nerede, kimin, kime ait? Keçi Adası haritası ve konumu!
Keçi Adası nerede, kimin, kime ait? Keçi Adası haritası ve konumu! Yunanistan'ın, Bodrum Yarımadası'nın 8 kilometre güneybatısındaki Keçi Adası'nı uluslararası hukuka aykırı şekilde silahlandırması ve asker bulundurması kameralar tarafından görüntülendi. Söz konusu gelişmenin ardından Keçi Adası nerede? Keçi Adası kimin, kime ait? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Keçi Adası haritası ve konumu…
22.06.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atina'ya Yunanca uyarı: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçının!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atina'ya Yunanca uyarı: Pişmanlığa yol açacak rüyalardan kaçının! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanca ve İngilizce açıklama yaparak, "Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz." dedi.
9.06.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert uyarı! 'Şaka yapmıyorum, ciddiyim'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert uyarı! 'Şaka yapmıyorum, ciddiyim' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2022 Tatbikatı’nın ardından yaptığı konuşmada Yunanistan’ın gayriaskeri statüdeki Ege adalarını hukuksuzca silahlandırması hakkında konuştu. Erdoğan, Yunanistan’ı uluslararası anlaşmalara uymaya davet ederek, “Yunanistan’ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum” dedi.
9.06.2022 Siyaset
ABD, Almanya ve Fransa'dan destek alan Miçotakis silahlandırılan Ege adalarında şov yaptı
ABD, Almanya ve Fransa'dan destek alan Miçotakis silahlandırılan Ege adalarında şov yaptı Yunanistan Başbakanı Miçotakis skandal eylemlerine devam ediyor. ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerinden tezlerine destek bulan Yunan Başbakanı Miçotakis, AB zirvesi dönüşü anlaşmalara aykırı silahlandırılan İstanköy ve İstanbulya adalarına koştu. Bu adaların silahtan arındırılmasını isteyen Türkiye, ‘Adaların egemenliğini tartışırız” diye uyarmıştı.
3.06.2022 Dünya
Türkiye'den Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri geri itmesine önlem
Türkiye'den Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri geri itmesine önlem Yunanistan unsurları, yaklaşık 400 düzensiz göçmenin bulunduğu bir gemiyi Bodrum yakınlarındaki İstanköy Adası'na intikal ettirdi. Bunun üzerine Türk Sahil Güvenlik ekipleri, Türkiye tarafına olası bir geri itme durumuna karşı önlem aldı.
31.10.2021 Gündem
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir’de 'Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Akar, Rum kesiminin Atatürk kitabıyla ilgili verdiği skandal talimata tepki gösterdi. Akar, "Çarpık ve düşmanca zihniyetin bir örneği. Şiddetle reddediyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.
9.09.2021 Gündem
Yunanistan'ın adımları uluslararası antlaşma ve hukuka aykırı
Yunanistan'ın adımları uluslararası antlaşma ve hukuka aykırı Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan son olayları değerlendiren uzmanlar, Yunanistan'ın, Lozan ve Paris Antlaşmalarına aykırı hareket ederek uluslararası hukuku hiçe saydığını vurguladı. Akademisyenler, Ege Adaları ve Oniki Ada'nın tarihsel süreçteki durumunu ve yaşanan son gelişmeleri AA muhabirine değerlendirdi.
5.09.2020 Gündem
Yunanistan Lozan ve Paris antlaşmalarını çiğniyor
Yunanistan Lozan ve Paris antlaşmalarını çiğniyor Yunanistan, Ege'deki Yunan adalarını silahlandırmakla 1923'teki Lozan ve 1947'deki Paris anlaşmalarının ilgili maddelerine aykırı davranıyor.
31.08.2020 Dünya
Atina'dan tahrik: Türk köyüne asker gönderdi
Atina'dan tahrik: Türk köyüne asker gönderdi Doğu Akdeniz’deki gerilim tırmanırken Atina yönetimi Batı Trakya’daki Türk azınlığı hedef almaya başladı. 8 Türk okulunun kapatılmasından sonra Yunan komandoları, İskeçe’nin Gökçepınar köyünde tam teçhizatlı eğitim yaptı. “Bizim köylere bugüne kadar silahlı askerler girmedi. Bu ilk defa oluyor” diyen Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin, azınlığa gözdağı verilmek istendiğini söyledi.
14.08.2020 Dünya
Son depremler listesi 2020! AFAD ve Kandilli son depremler listesi 1 Temmuz
Son depremler listesi 2020! AFAD ve Kandilli son depremler listesi 1 Temmuz Manisa'da 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye’de art arda yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar en son nerede deprem olduğunu araştırıyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremleri anlık olarak kaydediyor. Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerine göre en son nerede deprem oldu? İşte son depremler listesi…
1.07.2020 Gündem
Yunanistan'a Navtex üzerinden mesaj!
Yunanistan'a Navtex üzerinden mesaj! Türk Deniz Kuvvetleri, eğitim sahası için Yunanistan açıklarındaki dört sahada ‘Navtex’ ilan ederek tatbikat duyurusu yaptı. Her bir saha için verilen kodlar “Ne, Mutlu, Türk’üm, Diyene” şeklinde oluştu.
30.05.2020 Gündem
Ege'de sıcak saatler! Yunan askerinden Türk yatına taciz ateşi açıldı
Ege'de sıcak saatler! Yunan askerinden Türk yatına taciz ateşi açıldı Yunan Sahil Güvenlik botlarının, Türk karasuları içerisinde bir Türk yatına taciz ateşinde bulunduğu ortaya çıktı. Yatın kaptanı Ferhat Koray (30), Datça Limanı'nda Sahil Güvenlik ekiplerine şikayette bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yaşananlara tepki gösterdi.
24.05.2020 Gündem
Dev dalgalar panik yarattı
Dev dalgalar panik yarattı Bodrum'da gece saatlerinde başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreyi bulan rüzgar dev dalgaların oluşmasına neden oldu.
25.11.2019 Yaşam
Yunanistan'da kriz büyüyor! Silahlarına sarılacaklar
Yunanistan'da kriz büyüyor! Silahlarına sarılacaklar Adalardan ana karaya transfer edilen göçmenlere karşı düzenlenen protesto gösterilerinde çatışma çıktı, bazı Skydra sakinleri Atina yönetiminin adım atmaması halinde silahlarına sarılacaklarını söylüyor.
4.11.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İstanköy ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanköy haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.