Gazete Vatan Logo

Keçi Adası nerede, kimin, kime ait? Keçi Adası haritası ve konumu!

Yunanistan'ın, Bodrum Yarımadası'nın 8 kilometre güneybatısındaki Keçi Adası'nı uluslararası hukuka aykırı şekilde silahlandırması ve asker bulundurması kameralar tarafından görüntülendi. Söz konusu gelişmenin ardından Keçi Adası nerede? Keçi Adası kimin, kime ait? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Keçi Adası haritası ve konumu…

Keçi Adası nerede, kimin, kime ait? Keçi Adası haritası ve konumu!

Uluslararası hukuka göre, yerleşime kapalı olan, silahlandırılmaması gereken adalar arasında yer alan Keçi Adası görüntülendi. Adada helikopter pisti, prefabrik 4 yapı ile gözetleme kuleleri bulunuyor. Adaya çizilen Yunan bayrağının iki yanına mevzilenen topçu bataryaları, yakından geçen tekne ve gemilerden de görülebiliyor. Peki, Keçi Adası nerede, kimin, kime ait? Keçi Adası haritası ve konumu!

KEÇİ ADASI NEREDE?

Keçi Adası ve Ege Denizi'nde, Oniki Adalar içinde olan küçük ada. Kalimnos ve İstanköy adaları arasında, Bodrum Yarımadası'nın 8 km güneybatısındadır. 130 kişinin yaşadığı adada temel ekonomik faaliyet turizmdir. Adada dalış turizmi gelişmiştir.

KEÇİ ADASI KİMİN, KİME AİT?

Marmaris’in karşısında bulunan ve Yunanca ismi Pserimos olan Keçi Adası, 6 millik Türk karasuları içerisinde, Bodrum’a 4 mil uzaklıkta yer alıyor. Üzerinde Yunan bayrağının dalgalandığı ve Yunan askerleri ile birlikte top ve uçaksavar gibi ağır silahların yerleştirildiği Keçi Adası, 24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Antlaşması‘na göre Türk egemenliğine bırakıldı.

Türkiye’nin güneybatı sahilinde Ege ve Akdeniz’in kesiştiği noktada, Muğla’ya bağlı bir liman kenti olan Marmaris, Rodos ve Ege Adalarına açılan en önemli köprü. Yat turizmi ve mavi yolculuğun önemli merkezlerinden olan Marmaris’ten Rodos adasına da düzenli olarak seferler düzenleniyor.

Haberin Devamı

KEÇİ ADASI HARİTASI VE KONUMU!