İstanbul Barosu

İstanbul Barosu

Son dakika istanbul barosu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istanbul barosu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istanbul barosu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Barosu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul barosu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.115 istanbul barosu haberi bulunmuştur. Tüm istanbul barosu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu
Türkiye bu vahşeti konuşuyor! Kedi Eros'un katili İbrahim Keloğlan'ın cezası belli oldu Başakşehir'de yılbaşı gecesi eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Duruşma için hayvanseverler adliyeye akın etti. Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. Duruşmaya katılmak isteyenlerin izdiham oluşturması nedeniyle Mahkeme Başkanı duruşmanın konferans salonunda yapılmasına karar verdi. İbrahim Keloğlan ifadesinde, "Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi" dedi. Sanık Keloğlan'a iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi, sanığa yurt dışına çıkma yasağı getirildi.
13.03.2024 Gündem
Yargıtay'dan evli çiftleri ilgilendiren emsal araba kararı! Bunu yapan tazminat ödeyecek
Yargıtay'dan evli çiftleri ilgilendiren emsal araba kararı! Bunu yapan tazminat ödeyecek Yargıtay, evlilik birliği içerisinde eşinin görüşünü almadan arabayı satan kocayı kusurlu bularak boşanma sebebi saydı. Hukukçular, bir erkeğin, eşine haber vermeden arabayı satmasının ‘ekonomik şiddet’ kapsamına girdiğini ve kadını yok sayarak kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini belirtti.
26.01.2024 Gündem
Serkan Toper kimdir? AK Parti Belediye Başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli?
Serkan Toper kimdir? AK Parti Belediye Başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli? 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan adayı Serkan Toper Bayraktar oldu. Peki, AK Parti İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan adayı Serkan Toper Bayraktar kimdir? Serkan Toper Bayraktar nereli, kaç yaşında?
20.01.2024 Gündem
Sosyete torbacısı avukat yakalandı
Sosyete torbacısı avukat yakalandı İstanbul’un sosyetik semtleri Cihangir ve Nişantaşı’nda uyuşturucu satan İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Umut G. ile birlikte hareket ettiği Serdar A. yakalandı.
11.01.2024 Gündem
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar
Gizlice doğum kontrol hapı kullanma tartışması! Yargıtay'dan emsal karar Yargıtay evlilik birliği içerisinde kocasının haberi olmadan gizlice doğum kontrol hapı kullanan kadını kusurlu buldu.
4.01.2024 Gündem
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı
Savcı odasındaki avukat pozlarına çifte soruşturma açıldı Avukatın bir savcının makamından “Ben asla kaybetmem. Ya kazanırım ya da öğrenirim” mesajıyla paylaştığı fotoğraflar yargıyı karıştırdı. Hem savcı hem de avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Ayrıca savcının görev yeri de değiştirildi.
15.12.2023 Gündem
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün Milyonlarca çalışan ve iş vereni ilgilendiren karar! Yargıtay maaşı bir kere bile olsa 20 gün geciken işçinin, haklı nedenle iş sözleşmesini feshedip kıdem tazminatı alabileceğine karar verdi. Hukukçular, “Artık işçiler genel hükümler çerçevesinde bir sene çalışıp kıdem tazminatı almaya hak kazandıktan sonra maaşları gecikirse tazminatını alıp işten ayrılabilirler” dedi.
23.11.2023 Çalışma Hayatı
Dilan Polat ve Engin Polat’ın Avukatı Haydar Enes Çetinkaya kimdir?
Dilan Polat ve Engin Polat’ın Avukatı Haydar Enes Çetinkaya kimdir? Polat çiftinin avukatı Haydar Enes Çetinkaya gözaltına alındı. Gözaltı haberleri ardından Çetinkaya'nın hayatına dair bilgiler merak edildi.  Peki, Polat çiftnin Avukatı Haydar Enes Çetinkaya kimdir?
2.11.2023 Gündem
Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor! Boşanma davaları ile ilgili emsal karar: Erkek kusurlu değil
Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor! Boşanma davaları ile ilgili emsal karar: Erkek kusurlu değil Yargıtay, boşanma davaları ile ilgili emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Erkek eşin bağımsız konut sağlamaması ve kadın eşi ailesinin yanına bırakması eylemleri kadının kişilik haklarına saldırı teşkil etmez" dedi.
15.10.2023 Gündem
Dolandırıcıların yeni tuzağı: MERİCGEZMEN! Mesaj alan dolandırılıyor, avukatlar uyardı
Dolandırıcıların yeni tuzağı: MERİCGEZMEN! Mesaj alan dolandırılıyor, avukatlar uyardı Yeni dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı! İsme özel sahte mahkeme kararı hazırlayan sahtekarlar, bu kararları ödeme linkiyle birlikte binlerce kişinin cep telefonlarına mesaj olarak gönderdi. İstanbul Adliyesi şikayetçilerle dolup taşarken, avukat Dilek Yüksel, “Linke kesinlikte tıklamayın ve para göndermeyin” uyarısında bulundu.
23.07.2023 Yaşam
Nafaka kararı! Boşandıktan sonra fiili birliktelik yaşayan çiftleri ilgilendiriyor
Nafaka kararı! Boşandıktan sonra fiili birliktelik yaşayan çiftleri ilgilendiriyor Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, boşandıktan sonra fiili birliktelik yaşayanların nafaka borcunu ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Boşandıktan sonra fiili birliktelikleri devam etiği halde mahkemelik olan çiftlerde nafaka borçlusu, nafaka alacaklısı ile oturduğunu ve kendisi tarafından bakılma durumunu tanıkla ispat edebilir" dedi.
19.07.2023 Gündem
Evli milyonları ilgilendiren karar! Satarken eşinin görüşünü almayan erkek tam kusurlu sayılıyor
Evli milyonları ilgilendiren karar! Satarken eşinin görüşünü almayan erkek tam kusurlu sayılıyor Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, "Eşin kendi adına kayıtlı taşınmazı eşinin görüşünü almadan satması güven sarsıcı bir davranış olup diğer eşin kişilik haklarına saldırı teşkil eder" dedi. İşte evli milyonları ilgilendiren davadan çıkan kararın sonuçları...
30.06.2023 Yaşam
‘Maserati’li polis memuru avukatın bacağını kırdı: Bize dehşeti yaşattı
‘Maserati’li polis memuru avukatın bacağını kırdı: Bize dehşeti yaşattı Polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül, İzmir-İstanbul otoyolunda eşine ait Maserati marka otomobiliyle giderken kendisini geçtiği gerekçesiyle Fatih Uzun’un bacağını kırdı. Uzun, “O kadar acımasız ve vahşiydi ki. Bilinçli bir şekilde beni sakat bıraktı. Çocuklarım çığlık çığlığa bağırıyordu. Bize dehşeti yaşattı” dedi.
28.06.2023 Gündem
Yoksulluk nafakası kararı! Yargıtay: 'Ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz'
Yoksulluk nafakası kararı! Yargıtay: 'Ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz' Yargıtay, nafaka yükümlüsü kişileri ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Cezaevinde hükümlü veya tutuklu olmak yoksulluk nafakası ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz" dedi.
23.05.2023 Gündem
İstanbul Barosu'ndan saat uyarısı
İstanbul Barosu'ndan saat uyarısı İstanbul Barosu sosyal medya hesabı üzerinden saat 17.00'da sona eren oy kullanımıyla ilgili açıklama geldi.
14.05.2023 Gündem
Fırsatçı ev sahipleri yasal sınır tanımıyor! Tahliye davalarında kritik detay
Fırsatçı ev sahipleri yasal sınır tanımıyor! Tahliye davalarında kritik detay Ev sahibi -kiracı sorunları her geçen gün artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen mülk sahipleri kiraya astronomik zamlar yapıyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davaları ile karşı karşıya kalıyor. İstanbul'da yaşanan olay zincirleme kiracı mağduriyetine yol açtı.
8.05.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni hamle!  'Duyduklarım karşısında şaşkına döndüm'
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni hamle! 'Duyduklarım karşısında şaşkına döndüm' Kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilebilmesi için yüzde 25'lik artış sınırı getirildi. Ancak bu sınırı uygulamak istemeyen mülk sahipleri mevcut kiracısını çıkarmamın yollarını arıyor. Böylece hem mülkünü yüksel bedel karşılığı kiraya verirken hem de depozito, peşin kira gibi kalemlerle ek gelir elde edebiliyor. Kiralık ev talebindeki artış ev sahiplerinin 'keyfi' taleplerinin artmasına yol açtı. İstanbul'da yaşanan olay ise 'Bu kadar da olmaz.' dedirten türden.
3.05.2023 Ekonomi
Özel sektör çalışanları için kritik 'zam' detayı! İmzalamadan bir kez daha düşünün
Özel sektör çalışanları için kritik 'zam' detayı! İmzalamadan bir kez daha düşünün Özel sektör çalışanları asgari ücrete yapılması planlanan zammı bekliyor. Asgari ücret üzerinde maaş alan çalışanların zam alıp almayacağı iş sözleşmelerinde yer alan maddelere göre belirleniyor. Eğer sözleşmede belirtilmedi ise zam işverenin inisiyatifine bırakılmış oluyor. Peki zam alamayan çalışanların hukuki hakları neler?
Ev sahipleri dikkat! 'Keyfi zam' yapan yargılanabilir
Ev sahipleri dikkat! 'Keyfi zam' yapan yargılanabilir Kira fiyatlarındaki astronomik artış özellikle büyükşehirlerde artarak devam ediyor. İstanbul ve Ankara gibi kentlerde kiralık daire fiyatları asgari ücreti geçmiş durumda. Öte yandan devlet tarafından kiracıların korunmasına yönelik çeşitli tedbirler alınıyor. Kira artışına getirilen yüzde 25'lik sınır, bu tedbirlerin en önemlilerinden biriydi. Temmuz ayında süresi bitecek olan düzenlemenin uzatılması gündemde. Ancak mülk sahipleri artış sınırını delmenin yollarını arıyor. İstanbul Barosu Avukatlarından Eser Eserçelik ev sahiplerine 'keyfi zam' yapamayacaklarını hatırlatarak yargılanabilecekleri uyarısında bulundu.
27.04.2023 Ekonomi
Ev sahiplerinden küsurat oyunu! Önce silip sonra faizi ile istiyorlar
Ev sahiplerinden küsurat oyunu! Önce silip sonra faizi ile istiyorlar Geçmiş yıllarda uzun soluklu kiracı arayışında olan mülk sahipleri, günümüzde en fazla 1 yıllık kontrat yaparak, bu sürenin sonunda da kiracının evi tahliye etmesini bekliyor. Hem kira fiyatlarındaki artış hem de depozito gibi yan gelir sağlama isteği ev sahiplerini kısa süreli kiracıya yönlendiriyor. Mülk sahipleri kiracının yasalardan kaynaklanan haklarını kullanmaması için de çeşitli yollara başvuruyor. Son günlerde pek çok kiracı, ev sahiplerinin 'küsurat oyunu' ile karşı karışıya kaldı.
7.03.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde kaçırılma riski! 'Çocuğun tek olması büyük tehlike'
Deprem bölgesinde kaçırılma riski! 'Çocuğun tek olması büyük tehlike' Deprem bölgesindeki insanların acılarına bir de kaybolan çocuklar eklendi. Bazı kullanıcılar sosyal medyada, kurtarılan ancak daha sonra kaybolan çocuklara dair ilanlar yayınlayarak yardım istedi. Uzmanlar ise kayıp çocuklar ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.
8.02.2023 Gündem
6 yaşında evlendirilme davası yarın başlıyor
6 yaşında evlendirilme davası yarın başlıyor 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesiyle ilgili dava kapsamında Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşel yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.
29.01.2023 Gündem
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Yeni karar verildi, kabul edilemez
Evli çiftleri ilgilendiriyor! Yeni karar verildi, kabul edilemez Yargıtay'dan boşanma eşiğindeki eşleri ilgilendiren emsal karar verildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 'evlilik birliğinin devamı için barışma teklifi veya görüşmesi af niteliğinde kabul edilemez' dedi
12.01.2023 Gündem
Tacize sessiz kalmayın! 'İki gün içerisinde sonuçlanıyor'
Tacize sessiz kalmayın! 'İki gün içerisinde sonuçlanıyor' Cinsel tacize uğrayan çocuklar yaşadıklarını anlamlandıramıyor. Bu noktada yetişkin bireylerin davranışları büyük önem taşıyor. Bir çocuğun cinsel tacize mağruz kalması durumunda, bunun farkında olan kişilerin mutlaka şikayetçi olması gerekiyor. Savcılık çocuğa yönelik cinsel istismarı gördüğü halde şikayetçi olmayan kişiler hakkında ‘suçu bildirmeme’ suçundan soruşturma başlatıyor.
11.01.2023 Gündem
Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiren emsal karar
Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiren emsal karar Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiren son dakika gelişmesi. Yargıtay, kimin evde oturmaya devam edileceğine ve evde bulunan eşyaların kime ait olacağına ilişkin önemli bir karara imza attı.
3.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Barosu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul barosu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.