Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim kitabımızın 3. Suresi olan Al-i İmran Suresi 200 ayetten oluşan bir suredir. Al-i İmran ismi, diğer surelerden ayırt edilmesi için verilmiştir. Surenin nüzul zamanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci yani 1 ile 32’inci ayetler arasındaki bölüm birinci bölümdür. 33 ile 63’üncü ayetleri arası ise ikinci bölümdür. Üçüncü bölüm 64’üncü ile 120’inci ayetlerdir. Dördüncü bölüm 121’inci bölüm ile 200’üncü ayetlerdir.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Deprem felaketinde 10. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 10. gün! Son durum açıklandı 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti.
14.02.2023 Gündem
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü...
Omicron ile ilgili ürküten açıklama! Yeni bir alt türü... Koronavirüs salgınında tüm dünyada normale dönüldü. Salgında farklı varyantlar ortaya çıksa da aşı uygulamasının yaygınlaştırılması ile yasaklar kaldırıldı. Ancak Omicron varyantı ile ilgili yeni bir açıklama geldi. BioNTech CEO'su Uğur Şahin tarafındanyapılan açıklamada "Omicron’un aşılardan kaçabilen yeni bir alt türü çıkabilir" vurgusu yaparak aşının güncellenmesi gerektiğini söyledi.
21.06.2022 Gündem
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Cinsel ilişki uyarısı geldi! Maymun Çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı, dünya diken üstünde...
Cinsel ilişki uyarısı geldi! Maymun Çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı, dünya diken üstünde... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiceği virüsü şu ana kadar 19 ülkede doğrulandığını ve toplam 131 vakanın tespit edildiğini duyurdu. Bununla birlikte, DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Ancak, uzmanlar virüsün, insan vücudu dışında kararlı olduğunu, battaniye ve kıyafet gibi eşyalarda hayatta kalabileceği konusunda uyardı. Bu tip bir bulaşmanın kalabalık nüfuslu şehirler için yıkıcı olabileceği belirtildi.
24.05.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları Yunanistan'da depreme yol açtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları Yunanistan'da depreme yol açtı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan Başbakan Miçotakis hakkındaki açıklamaları Yunanistan'da deprem etkisi yarattı. Medyada 'Türk lider karşı saldırıya geçti', 'Zehir zemberek açıklamalar', 'Erdoğan Miçotakis'e karşı öfkeli, denizde ve havada gerginlik' ve Erdoğan: Miçotakis'in silinişi' gibi başlıklar kullanıldı.
24.05.2022 Dünya
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği...
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği... Maymun çiçeği hastalığının çocuklarda daha ciddi seyredebileceği uyarısında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, Hastalık belirtileri 2-4 hafta sürer ve genellikle tedavi gerektirmeden kendi kendine iyileşir. Ancak hastalık şiddetli de seyredebilir ve akciğer enfeksiyonu, sepsis, beyin enfeksiyonu, kornea enfeksiyonu (körlüğe neden olabilir) gibi komplikasyonlara yol açabilir. Çocuklarda daha ciddi seyredebilir. Hastalık yüzde 3-6 arasında ölüme neden olabilmektedir dedi. 
24.05.2022 Yaşam
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma Maymun çiçeği virüsü tün dünyaya yayılıyor. Hafta sonu birçok ülkeden pozitif test sonucu haberleri geldi, virüsün yayılma hızı bilim insanları için de sürpriz oldu. Bütün ülkeleri uyaran Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı.
23.05.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı?
Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Dünyada yeni virüs paniği! Koronavirüs salgınının etkileri henüz atlatılamamışken, yeni virüs maymun çiçeği hastalığı ile ilgili endişe yaşanıyor. Daha önce Afrika’da görülen maymun çiçeği virüsü, bugünlerde Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya dahil 12 ülkede görüldü. Daha önce hastalık üzerinde çalışan Afrikalı bilim insanları, vaka yayılımı karşısında şaşkın. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri ne? Maymun çiçeği virüsü bulaşıcı mı? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü öldürür mü? İşte yeni virüs hakkında merak edilenler…
22.05.2022 Sağlık
Yeni salgın patladı, dünya panikte! Skandal ‘fetiş festivali’ iddiası...
Yeni salgın patladı, dünya panikte! Skandal ‘fetiş festivali’ iddiası... Son dakika haberi... Koronavirüs pandemisinden sonra tüm dünyada şimdi de maymun çiçeği virüsü (Monkeypox) paniği yaşanıyor. Vakaların birçok ülkeye yayılması sonrası Dünya Sağlık Örgütü acil olarak toplanma kararı aldı. İddiaya göre yeni salgın, bir Avrupa ülkesinde 10 bin kişinin katıldığı fetiş festivali sonrası ortaya çıktı. Şimdi ise tüm gözler İspanya'da 80 bin kişinin katıldığı festivale çevrildi...
21.05.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Ukrayna'daki savaş Türkiye'nin önemini ortaya koydu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Ukrayna'daki savaş Türkiye'nin önemini ortaya koydu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerle iftar programında konuştu. NATO ve AB'ye mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesnetsiz iddiaların aksine Ukrayna bağlamındaki son gelişmeler NATO içinde Türkiye'nin önemini açıkça ortaya koymuştur. " dedi. Ukrayna - Rusya savaşında İstanbul sürecine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki komşumuz arasında önce ateşkesin ardından da kalıcı barışın tesisi, insanlık adına yapılan en hayırlı işlerden biri olacaktır. Diyalog yoluyla barışçı bir çözüm bulunacağına gönülden inanıyorum." açıklamasında bulundu.
18.04.2022 Siyaset
Airbnb'den ücretsiz konaklama imkanı! Ukrayna- Rusya savaşı sonrası flaş karar
Airbnb'den ücretsiz konaklama imkanı! Ukrayna- Rusya savaşı sonrası flaş karar Rusya'nın Ukraynalı sivillere karşı yaptığı saldırılar sonucunda evini terk etmek zorunda kalan ve yurt dışına çıkış yapacaklara yönelik Airbnb yeni bir kampanya başlattı. Airbnb işgalden kaçan 100 bin Ukraynalı mülteciye komşu Avrupa ülkelerinde ücretsiz olarak kısa süreli konut ve uzun süreli konaklamalar sunmaya başladı.
28.02.2022 Ekonomi
İsrail, 1 Mart itibariyle aşı şartını kaldırıyor!
İsrail, 1 Mart itibariyle aşı şartını kaldırıyor! Salgın önlemleri kapsamında ülkeye giriş şartlarını yenileyen İsrail, alınan karar doğrultusunda PCR testi ibrazı şartıyla aşılı veya aşısız tüm yabancı yolcuların ülkeye seyahat edebileceği açıklandı. 
28.02.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk'ı tanımasıyla ilgili "Biz Rusya’nın bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz." dedi.
22.02.2022 Siyaset
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi...
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi... Birçok kişinin kafasında Covid ile ilgili aynı soru dönüp duruyor. Hatırlatma aşıları henüz tamamlanamamışken dördüncü doz haberlerinin çıkması bu soruyu daha da önemli hale getiriyor. 4'üncü Covid-19 aşısını olacak mıyız? Daha da önemlisi hatırlatma dozları bizi ne kadar koruyacak? Bu sorulara cevap ABD'de yapılan yeni bir araştırma ile geldi. Prof. Dr. Derya Unutmaz da o araştırmayı yorumladı...
31.01.2022 Gündem
Koronavirüs ne zaman bitecek? Aşılar ile ilgili flaş açıklama, Pfizer duyurdu
Koronavirüs ne zaman bitecek? Aşılar ile ilgili flaş açıklama, Pfizer duyurdu BioNTech ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer'ın CEO'sundan aşıların geleceği ve pandeminin ne zaman biteceğine dair önemli açıklamalar geldi.
23.01.2022 Gündem
Omicron kabusu dalga dalga yayılıyor! 'Vakalar 400 binleri bulacak'
Omicron kabusu dalga dalga yayılıyor! 'Vakalar 400 binleri bulacak' Koronavirüsün son varyantı Omicron kabusu devam ediyor. Vakalar hızla artmaya devam ederken, aşıyla ilgili kritik uyarılar geliyor. Konuyla ilişkin açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "ABD'de 'Omicron' varyantı döneminde tam doz aşılıların, aşısızlara göre yüzde 90 daha az hastaneye yattığı tespit edildi. İsviçre'de tam aşılıların aşısızlara göre 48 kat daha az ölüme yakalandığı tespit edildi. Dolayısıyla tam doz aşı burada hep ön plana çıkıyor" dedi.
22.01.2022 Gündem
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü?
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? Dördüncü doz corona virüs aşısının varyantlar üzerindeki etkisi merak ediliyordu! İsrail açıkladı! İsrail'de Sheba hastanesi tarafından yapılan çalışmada, corona virüsün Omicron varyantına karşı yeterince bağışıklık sağlayıp sağlamadığı araştırıldı. Peki, 4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? İşte detaylar…
18.01.2022 Sağlık
İsrail’den 60 yaş ve üstü ile sağlık çalışanları için 4’üncü doz aşıya onay
İsrail’den 60 yaş ve üstü ile sağlık çalışanları için 4’üncü doz aşıya onay İsrail Başbakanı Naftali Benett, Sağlık Bakanlığının Covid-19’a karşı 60 yaş ve üstü ile sağlık çalışanları için 4’üncü doz aşıya onay verdiğini duyurdu.
2.01.2022 Dünya
İsrail'de flaş aşı kararı! 4. doza onay çıktı
İsrail'de flaş aşı kararı! 4. doza onay çıktı İsrail'de riskli grupta bulunanlara 4. doz aşı uygulanmasına karar verildi.
30.12.2021 Dünya
Bilim Kurulu üyesi Akın: 2 ve 3'üncü doz 'Omicron'a karşı koruyor
Bilim Kurulu üyesi Akın: 2 ve 3'üncü doz 'Omicron'a karşı koruyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, araştırmalarda 3'üncü doz aşının 'Omicron' varyantına karşı yüzde 75 oranında koruma sağladığını söyledi. Akın, "2'nci doz aşılanma 'Omicron' varyantına karşı yüzde 60-70-80 gibi koruyuculuk sağladığına dair uluslararası literatürde bilgiler geliyor. 3'üncü doz için de böyle etki olacağı gözleniyor. Bu rakamı küçümsemeyin, önemli bu" dedi.
15.12.2021 Gündem
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı...
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı... Dünya omicron varyantıyla ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin İngiliz Times gazetesine koronavirüs süreci ve Omciron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
11.12.2021 Dünya
Omicron endişe yaratıyor! Yeni varyantta mevcut aşılar etkili mi?
Omicron endişe yaratıyor! Yeni varyantta mevcut aşılar etkili mi? Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyada etkisini sürdüren Covid 19 ile ilgili önlemler alınmaya devam ederken, yeni çıkan varyantlar da insanları paniğe ve endişeye sürüklüyor. Son olarak Güney Afrikaca ortaya çıkan Omicron varyantı bazı ülkelere yayılırken, bilim insanları da yeni varyant ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Aşıların, testlerin etkisi araştırılırken omicron varyantına ilişkin uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Servet Öztürk, dünyada hızla yayılmayta devam eden Omicron varyantı ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.
6.12.2021 Sağlık
İngiltere'de Omicron alarmı!  Birçok ülke kırmızı listeye alındı
İngiltere'de Omicron alarmı! Birçok ülke kırmızı listeye alındı Koronavirüsün Güney Afrika’da keşfedilen ve Omicron adı verilen yeni mutasyonu İngiltere’de 2 kişi de tespit edildi.
27.11.2021 Dünya
'Nu' mutasyonuyla ilgili flaş açıklama! Çocuklar için korkutan uyarı: Tedbir almazsak 1-2 ay sonra...
'Nu' mutasyonuyla ilgili flaş açıklama! Çocuklar için korkutan uyarı: Tedbir almazsak 1-2 ay sonra... Koronavirüsle mücadele devam ederken, DSÖ çok tehlikeli yeni bir mutasyonu daha dünyaya duyurdu. Uyarılar art arda geldi, dünyanın pek çok ülkesi kapanmaya gidiyor. Haberler sonrası Türkiye de pek çok ülkeye seyahat yasağı getirileceğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Güney Afrika'da görülen 'Nu' mutasyonunun çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Tedbir almazsak ve Avrupa'da da yayılırsa, 1-2 ay sonra Türkiye'de bir yayılım söz konusu olacaktır" dedi.
27.11.2021 Sağlık