PTT şubelerinden alınıyor: İŞKUR'dan iş bulana 5600 TL karşılıksız nakit ödeme; Sadece 2 şartı var!
PTT şubelerinden alınıyor: İŞKUR'dan iş bulana 5600 TL karşılıksız nakit ödeme; Sadece 2 şartı var! Türkiye gelenlinde uygulanan sosyal yardım programları ekonomik olarak zorluk çeken vatandaşlara adeta can simidi oluyor. Bu programlardaki ödemeler asgari ücretin de artışıyla birlikte 5.660 TL'nin de üzerine çıkabiliyor. İş bulma sürecini kayıpsız atlatmak isteyen vatandaşlar için önemli bir yardım olarak öne çıkıyor.
19.02.2024 Ekonomi
Ev hanımlarının emeklilik hayalleri gerçek oluyor! Bakan Işıkhan tarih verdi
Ev hanımlarının emeklilik hayalleri gerçek oluyor! Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomi gündemini değerlendirdi. Bakan Işıkhan "Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek" ifadelerini kullandı.
10.10.2023 Ekonomi
Romanlara özel konut projesi! Romanlara konut projesi hangi illerde yapılacak, başvuru şartları açıklandı mı, Romanlara ev projesi ne zaman başlıyor?
Romanlara özel konut projesi! Romanlara konut projesi hangi illerde yapılacak, başvuru şartları açıklandı mı, Romanlara ev projesi ne zaman başlıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Roman Buluşması'nda yaptığı açıklamada, 12 ilde Roman vatandaşlara özel sosyal konut projesi başlatacaklarını söyledi. Erdoğan, "Hedefimiz her Romana bir yuva. Sizlere uygun ödeme imkanlarıyla her kardeşimizi modern, huzurlu bir eve kavuşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından “Romanlara konut projesi” hakkında araştırma yapılmaya başlandı. Peki, Romanlara özel konut projesi hangi illerde yapılacak, başvuru şartları açıklandı mı, Romanlara ev projesi başvurusu ne zaman başlıyor?
21.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her Roman'a bir yuva
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her Roman'a bir yuva Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Roman Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz her Roman'a bir yuva. Uygun ödeme imkanlarıyla her kardeşimizi modern, ferah, huzurlu bir eve kavuşturmak istiyoruz. Ülkemizin dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı'nın ismini yaşatacak sizlerin arasından yeni değerlerin yetişmesini temin edecek bir güzel sanatlar lisesi açıyoruz. Roman vatandaşlarımıza yönelik 2020, 2030 strateji belgesinin ilk aşama eylem planıyla ilgili genelgeyi de imzaladım. İnşallah, yarınki resmi gazetede yayınlanıyor. Roman kültürünü yaşatacak ve gelecek nesillere aktaracak bir müze kuruyoruz" dedi.
20.01.2023 Gündem
Yeni işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? 2023 İşsizlik maaşı hesaplama!
Yeni işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? 2023 İşsizlik maaşı hesaplama! 2023 Asgari ücretinin belirlenmesiyle birlikte işsizlik maaşı tutarı da değişti. Sigortalıların kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için ödenen işsizlik maaşı ödemelerinin hangi şartlarda yapılacağı, başvurunun nereye ve nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Peki, Yeni işsizlik maaşı ne kadar? En yüksek ve en düşük işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı hesaplama!
23.12.2022 Çalışma Hayatı
Kapora ve kimlik bilgisi tuzağı! 'Evde paketleme işi' yapmak isteyen herkesi kapsıyor
Kapora ve kimlik bilgisi tuzağı! 'Evde paketleme işi' yapmak isteyen herkesi kapsıyor 'İŞKUR evde paketleme işi', 'evde ek iş fırsatı' adı altında sosyal medyadan reklamlar yapılıyor ve gönderiler paylaşıyorlar. Karşı tarafa ek iş amacıyla para gönderen vatandaşlar da var, kimlik bilgilerini verenler de... Son aylarda şikayetler gittikçe artmaya başladı. Peki parasını geri alamayan ve kimlik bilgilerini paylaşan kişiler ne yapabilir? Burada çok önemli bir detay göz ardı ediliyor. İşte kritik bilgiler...
17.12.2022 Gündem
İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne TYP kapsamında 400 personel alınacak! Başvurular başladı! İşte İŞKUR TYP başvuru ekranı!
İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne TYP kapsamında 400 personel alınacak! Başvurular başladı! İşte İŞKUR TYP başvuru ekranı! İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü duyurdu! İŞKUR üzerinden TYP kapsamında 400 temizlik görevlisi alınacak. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre, Toplum Yararına Programı ile İşkur üzerinden 5+5 ay süreyle çalıştırmak üzere 400 personel istihdam edilecek. Peki, TYP başvuru ne zaman 2022? TYP başvuru şartları ne? GSB TYP başvurusu başladı mı? İşte detaylar…
21.09.2022 Personel Alımı
Türkiye Petrolleri (TP) İŞKUR üzerinden 12 bin 743 TL maaşla sürekli işçi alacak! İşte Türkiye Petrolleri personel alımı şartları!
Türkiye Petrolleri (TP) İŞKUR üzerinden 12 bin 743 TL maaşla sürekli işçi alacak! İşte Türkiye Petrolleri personel alımı şartları! Türkiye Petrolleri duyurdu! 69 sürekli işçi alınacak. Türkiye petrolleri personel alım ilanları İŞKUR üzerinden yayınlandı. İlana göre, Türkiye Petrolleri, Batman ve Şırnak illerinde istihdam edilmek üzere en az önlisans mezunu 69 sürekli işci alınacak. Peki, Türkiye Petrolleri personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Türkiye Petrolleri İşkur ilanı ve başvuru şartları!
1.08.2022 Personel Alımı
5.137 TL gerekli şartları taşıyan herkese ödeniyor, paralar PTT hesaplarına yatırılıyor, 10 ay boyunca...
5.137 TL gerekli şartları taşıyan herkese ödeniyor, paralar PTT hesaplarına yatırılıyor, 10 ay boyunca... Milonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Temmuz ayı itibarı ile ödeme rakamı değişti. Asgari ücret zammı sonrası 5.137 TL'ye yükseldi. 30 gün içerisinde başvuruda bulunanlar alıyor. En az 6 ay ödeniyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki kim ne kadar işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı alanlar sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor mu? İşte tüm çalışanları ilgilendiren konun ayrıntıları...
27.07.2022 Çalışan Hakları
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa...
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Zam geldi. Ödeme miktarı 5.137 TL'ye yükseldi. Başvuran 10 ay aralıksız alıyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
24.07.2022 Çalışan Hakları
5.137 TL'ye yükseldi! En az 6 ay ödeniyor, 30 gün içerisinde...
5.137 TL'ye yükseldi! En az 6 ay ödeniyor, 30 gün içerisinde... Milonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Temmuz ayı itibarı ile ödeme rakamı değişti. Asgari ücret zammı sonrası en düşüğü 2 bin 568 lira, en yükseği 5 bin 137 lira oldu. Başvuru için 30 gün sınırı bulunuyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor.
19.07.2022 Çalışan Hakları
Zam geldi!  5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor
Zam geldi! 5 bin 176 liraya yükseldi, en az 6 ay ödeniyor, başvurmayan alamıyor Milyonlara zam müjdesi! Asgari ücret zammı vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücrete yapıacak zam açıklandı. Ağustos ayı itibarı ile ödenecek asgari ücret net 5 bin 500 lira olarak olarak belirlendi. Asgari ücret artışı birçok ücret ve ödeme kaleminde artışa yol açtı. İşzilik maaşından kıdem tazminatına, engelli maaşından 65 yaş aylığına kadar pek çok ücret artacak. İşten çıkartılan ya da işszilik ödeneğinden yararlanmakta olanlar ödemelerdeki artışı merak ediyor. İşsizlik maaşının taban ücreti 2 bin 588 TL, en yüsek işsizlik maaşı ise 5 bin 176 TL olacak. Bir çalışanın işszilk maaşından yararlanabilmesi için ise işten çıkarıldığı tarih itiabarı ile 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuruda bulunması gerekiyor.
3.07.2022 Çalışma Hayatı
Yüz binlerce kişiye ödeniyor! Detaylar belli oldu
Yüz binlerce kişiye ödeniyor! Detaylar belli oldu İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika açıklaması. İşsizlik maaşı yüz binlerce kişinin hesabına yatıyor. İşsizlik maaşı ile ilgili yeni detaylar belli oldu. İŞKUR’un son açıkladığı rakamlara göre 2022’nin mayıs ayında İşsizlik Fonu’nun varlığı 103.1 milyar lirayı aştı. Bu yılın 5 aylık döneminde fonun gelirleri 32.2 milyar lirayı bulurken, aynı dönemde giderleri ise 19.8 milyar lira oldu. Bu yılın ilk 5 ayında en yüksek ödeme ise işsizlik maaşı olarak ödendi. Sadece mayıs ayında fondan 449 bin kişiye 760 milyon liraya yakın işsizlik maaşı ödendi. Yılın ilk 5 ayında ödenen işsizlik maaşı tutarı 3.7 milyar lirayı geçti. Yine aynı dönemde İşsizlik Fonu’ndan 5 bin kişiye de 858 bin lira kısa çalışma ödeneği ödendi. Kimileri diyebilir ki, ‘salgın bitti kısa çalışma ödeneği mi kaldı?’. Kısa çalışma ödeneği yıllardır fonun ödemeleri arasında yer alıyordu ama COVID-19 döneminde ön plana çıktı. İŞKUR’un raporuna göre de salgın döneminde 25.5 milyar lirası 2020’de, 11.2 milyar lirası da 11.2 milyar lira olmak üzere 36.7 milyar lira işveren ve çalışanlara destek verildi.
30.06.2022 Ekonomi
TYP yönetmeliği değişti! TYP'ye katılanlar program süresince kaç gün izin kullanabilecek? TYP’de izin süresi kaç gün?
TYP yönetmeliği değişti! TYP'ye katılanlar program süresince kaç gün izin kullanabilecek? TYP’de izin süresi kaç gün? Toplum Yararına Programlarda (TYP) değişiklik! İŞKUR’un TYP yönetmeliği değişti. İŞKUR tarafından düzenlenen işsizlere geçici gelir desteği sağlayan Toplum Yararına Programların (TYP) yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. TYP’ye alınacak personelin kriterleri değişirken, TYP’nin belirli bir mesleğe yönelik TYP düzenlenmemesi ve TYP katılanların izin durumları gibi konular değişti. Peki, TYP'ye katılanlar, program süresince kaç gün izin kullanabilecek? TYP’de izin süresi kaç gün? TYP başvuruları nasıl yapılacak? TYP’de çalışma nasıl olacak? İşte TYP çalışma şartları!
30.05.2022 Çalışan Hakları
İŞKUR resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, 5 gün...
İŞKUR resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, 5 gün... İŞKUR son dakika duyurdu! Resmen değişti. Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) toplum yararına programlarına (TYP) katılanlar, program süresince 5 güne kadar ücretsiz izin kullanabilecekler. Hastalık sebebiyle çalışılamayan günler de 5 günlük süreye dahil edilecek. Beş günlük sürenin aşılması halinde toplum yararına programdan çıkartılacaklar.
30.05.2022 Çalışma Hayatı
4.272 TL ödeniyor! 30 gün içerisinde başvuran alıyor, en az 6 ay...
4.272 TL ödeniyor! 30 gün içerisinde başvuran alıyor, en az 6 ay... Tüm çalışanları kayından ilgilendiriyor. SGK tarafından her ay ödeniyor. 2.137 TL ile 4.272 TL arasında ödeme yapılıyor. Bu ödemeler en az 6 ay, en fazla 10 ay boyunca devam ediyor. 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvuru yapılması gerekiyor. İşsizlik maaşı çalışanların işten çıkartılması durumunda çalışılan süreye ve çalışırken alınan maaş miktarına göre belirleniyor. İşsizlik maaşı alırken yeni bir iş bulanan kişinin maaşı kesiliyor. Ancak işsizlik maaşından yararlanma hakkı devem ediyor. Aynı kişi yeni işinden de ayrılması durumunda işsizlik maaşı ödemesine kalınan yerden devam ediliyor.
29.05.2022 Çalışan Hakları
Erken emeklilik imkanı doğuyor! Kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı hakkı ile ilgili flaş gelişme! 2 ay içerisinde...
Erken emeklilik imkanı doğuyor! Kıdem tazminatı ve işsizlik maaşı hakkı ile ilgili flaş gelişme! 2 ay içerisinde... On binlerce çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Erken emeklilik fırsatı doğuyor. Ayrıca tazminat ya da işe iade hakkı da sunuluyor. Kıdem tazminatını alarak işten ayrılan çalışanlara işsizlik maaşı ödeniyor. Askere gidecek olan çalışanların aklında çokça soru bulunuyor. Askerden dönünce işe geri dönebilir miyim? Hangi şartlarda işten ayrılabilirim? Tazminat hakkım var mı? gibi sorular yanıtını buldu. Vatani görevini yapanlar için farklı alternatifler suluyor. İsteyenler tazminatını alarak hayatına farklı bir yönde devam edebiliyor. İşsizlik maaşı ödemesi de yapılıyor. Hemen askere gidecek olanların işsizlik maaşları askerlik dönüşü ödeniyor. İstenler askerlik öncesi çalıştığı işine geri dönüyor. Askerlik borçlanması ile erken emekli olma imkanı da bulunuyor. İşte Askere gidenler için sağlanan haklar...
22.05.2022 Çalışan Hakları
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira...
Faizsiz kredi fırsatı! Başvuran alıyor, limit 100 bin lira... Faizsiz kredi kullanım imkanı! 100 bin liraya kadar kredi kullanımı mümkün. Başvurular alınmaya devam ediyor. Gerekli koşulları yerine getirenlerin kredileri olumlu sonuçlanıyor. Faizsiz kredi ile gençlerin iş hayatında daha fazla yer alması hedefleniyor. Öğrenci, işsiz, stajyer, kendi işini kurmak isteyen milyonlarca genç için önemli adımlar atılıyor. Gençler devlet tarafından destekleniyor. Kendi işini kurmak isteyenlere bir yıl anapara ödemesiz kredi imkanı sağlanıyor. Kamu bankaları tarafından sunulan kredi paketinde 60 aya kadar 350 bin TL kredi kullanılabiliyor. Bu krediye başvuruda yaş sınırı bulunuyor. Yeni mezun gençleri en az 12 ay istihdam etmeyi taahhüt eden işletmelere 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Ayrıca gençlerin meslek sahibi olması için işbaşı eğitim programları düzenleniyor. Buraya katılan gençlere günlük olarak ödeme yapılıyor. Meslek öğrenen kişiler aynı zamanda para da kazanmış oluyor. İşte burs, staj, sağlık, meslek, iş kurma ve istihdam gibi konularda gençlere sağlanan avantajların detayları...
18.05.2022 Ekonomi
Emeklilikte yaş şartı yok! Erken emeklilik için prim yetiyor! On binlerce kişiyi kapsıyor...
Emeklilikte yaş şartı yok! Erken emeklilik için prim yetiyor! On binlerce kişiyi kapsıyor... Emekli olmak isteyen on binlerce kişiye güzel haber geldi. Emeklilik için yaş şartı aranmıyor. Engelli çalışanlar için emeklilikte yaş şartı yok. Belli bir süreyi ve primi doldurduklarında emekli olma imkanına kavuşuyorlar Sosyal güvenlik mevzuatımızda bazı rahatsızlıkları ya da engelleri bulunan vatandaşlar için erken emeklilik imkânları bulunuyor. Bunlar malulen emeklilik ve engelli emekliliği. Bu iki emeklilik arasında önemli farklar var. Ancak çoğu zaman karıştırılıyor. Malulen emeklilik sigortalı olduktan sonra ortaya çıkan rahatsızlıklarla gerçekleşiyor. Ya da iş kazası ile oluyor.
14.05.2022 Emekli
Hesaba yatıyor 2345 lira! İndirim, ücretsiz ulaşım, erken emeklilik ve...
Hesaba yatıyor 2345 lira! İndirim, ücretsiz ulaşım, erken emeklilik ve... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Erken emeklilik, ücretsiz ulaşım otomobil alırken indirim yapılıyor. Engelli yaşlılara 1.084 lira ödenirken, evde bakım parası da 2 bin 345 lira. Ayrıca evde sağlık hizmeti de sunuluyor. İşkur, Engelli Hibe Desteği kapsamında, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların yararlanabilmesi için 65 bin liraya kadar hibe sağlıyor. Bunun 5 bin lirası işletme kuruluşu, 15 bin lirası işletme gideri, 45 bin lirası da demirbaş desteği oluyor. Elektrik şirketleri de engelli bireylere belli konularda destek oluyor.Yüzde 40’ın üzerinde engeli olanların elektriği, borcu nedeniyle 3 ay boyunca kesilemiyor.
13.05.2022 Ekonomi
4. 272 lira banka hesaplarına yatırılıyor! Tarih öne çekildi, hemen IBAN bilginizi kontrol edin
4. 272 lira banka hesaplarına yatırılıyor! Tarih öne çekildi, hemen IBAN bilginizi kontrol edin Yüz binlerce kişi bekliyordu. Güzel haber geldi. Ödemeler bayramdan önce yapılacak. Vatandaşların paraları PTT hesaplarına yatırılacak. Ödeme miktarı 2. 137 ile 4. 272 lira arasında değişiyor. 5 Mayıs'ta ödenecekti. Ancak Ramazan Bayramı nedeniyle ödemelerin 29 Nisan'da yapılmasına karar verildi. Nisan ayına ilişkin işsizlik maaşların çarşamba günü banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgisi olmayanların paraları PTT aracılığı ile ödenecek
25.04.2022 Ekonomi
6.220 TL hesaba yatıyor! İlkokul, lise üniversite mezunu binlerce kişiye iyi haber,  yaş şartı var...
6.220 TL hesaba yatıyor! İlkokul, lise üniversite mezunu binlerce kişiye iyi haber, yaş şartı var... İşçi işveren yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ve belli oldu, hükümet harekete geçti ve yeni yol hariktasını belirledi. İstihdam Garantili Yeni İşbaşı Eğitim Programının kapsamı genişletildi. Sigortalının işe alındığı ilk aydan başlamak üzere üç aylık dönem için prim, vergi ve ücret desteği sağlanıyor. Bu kapsamda; lise altı eğitime aylık 5.879,70TL’ye kadar, lise mezununa aylık 6.220,59 TL’ye kadar, yükseköğretim mezunu istihdam edilirse aylık 6.566,18 TL’ye kadar destek sağlanacak. İşte KPSS şartı olmayan desteğin ayrıntıları...  
21.04.2022 Çalışan Hakları
Emeklilerin bayram ikramiyeleri belli oldu! Bakan resmen açıkladı...
Emeklilerin bayram ikramiyeleri belli oldu! Bakan resmen açıkladı... Bayram ikramiyesi ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? soruları cevabını buldu. Bayram ikramiyeleriyle ilgili tarih ve miktar belli oldu. Emekliye bayram ikramiyesi bu yıl geçen sene ile aynı rakam olan 1100 lira olarak hesaba yatacak. Yani emeklinin cebine iki bayramda toplan 2 bin 200 lira ikramiye ücreti girecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bayram ikramiyeleriyle ilgili olarak "Bu konuda henüz bir kararımız yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda maliyeti 25 milyar lira." dedi. Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili de konuşan Bakan Bilgin, "Asgari ücrette enflasyona uygun güncelleme gündemde yok. Popülist taleplere kaymamamız lazım, biz gerçekçiyiz." ifadelerini kullandı.
19.04.2022 Emekli
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve...
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve... Çalışan herkes için geçerli. İşçi işveren milyonlar merak ediyor. 30 gün süresi var kaçıran yanar. Çalışana en az 1.986 lira net işsizlik maaşı bağlanıyor. En yüksek işsizlik maaşı da net 3 bin 972 lira.İşverenin haksız bir sebeple işçiyi işten çıkarması veya işçinin haklı sebeple iş akdini feshetmesi halinde devlet 10 aya kadar işçiyi koruyan bir ödeme yapıyor. Buna ‘işsizlik ödeneği (maaşı)’ deniyor. İşsizlik ödeneğine hak kazanabilmek için işçinin son 3 yılda en az 600 prim günü bulunması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışması gerekiyor. Ayrıca iş akdinin feshinde işçinin kendi istek ve kusurunun bulunmamasına da bakılıyor.
16.04.2022 Çalışan Hakları