Gazete Vatan Logo

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne TYP kapsamında 400 personel alınacak! Başvurular başladı! İşte İŞKUR TYP başvuru ekranı!

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü duyurdu! İŞKUR üzerinden TYP kapsamında 400 temizlik görevlisi alınacak. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre, Toplum Yararına Programı ile İşkur üzerinden 5+5 ay süreyle çalıştırmak üzere 400 personel istihdam edilecek. Peki, TYP başvuru ne zaman 2022? TYP başvuru şartları ne? GSB TYP başvurusu başladı mı? İşte detaylar…

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne TYP kapsamında 400 personel alınacak! Başvurular başladı! İşte İŞKUR TYP başvuru ekranı!

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Toplum Yararına Programı (TYP) ile personel alacak. Müdürlükten yapılan duyuruya göre, 5+5 ay süreyle çalıştırmak üzere 400 personel istihdam edilecek. Peki, İŞKUR TYP başvurusu nasıl yapılır? TYP başvuru şartları ne? GSB TYP başvuru ekranı!

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda  ve ilçe müdürlükleri spor tesisleri ve gençlik merkezlerinde  görevlendirilmek üzere 230 kadın 170 erkek temizlik görevlisi alınacak.

TYP BAŞVURU NE ZAMAN 2022?

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne alınacak TYP personel alımı başvuruları 20-24 Eylül tarihleri arasında alınacak.

İSTANBUL GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TYP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar İŞKUR Portal Sistemi'ne kayıt olduktan sonra TYP başvuru ekranından başvurularını yapabilecek.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NE?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- İŞKUR’a kayıtlı olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Haberin Devamı

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

İSTANBUL GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TYP KURA TARİHİ NE ZAMAN?

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü TYP noter kurası seçimi 26 Eylül saat 14.30’da İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılacak.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN 

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

Haberin Devamı

KATILIMCILARA HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTADIR?

Her bir katılımcıya, 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödeme yapılır.