İşsizlik Ödeneği

İşsizlik Ödeneği

Son dakika işsizlik ödeneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işsizlik ödeneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işsizlik ödeneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşsizlik Ödeneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işsizlik ödeneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 762 işsizlik ödeneği haberi bulunmuştur. Tüm işsizlik ödeneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
İşsizlik maaşıyla ilgili bilinmeyen detay! Alacağınız ödeme farkında olmadan azalabilir
İşsizlik maaşıyla ilgili bilinmeyen detay! Alacağınız ödeme farkında olmadan azalabilir Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. İşsizlik maaşıyla ilgili kritik detay ortaya çıktı. 2024 asgari ücret zam oranının açıklanmasıyla birlikte tam 8 kalem ücrette daha değişikliğe gidilmişti. Yeni maaşla birlikte değişikliğin yaşanacağı ücretlerden biri de işsizlik ödeneği olmuştu. İşsizlik ödeneğiyle ilgili çalışanların gözünden kaçan detay pahalıya mal olabiliyor. Farkında olmadan yapacağınız hata alacağınız ödemeyi etkiliyor. İşte detaylar...
3.02.2024 Çalışma Hayatı
Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor! Zam geldi 158 bin 800 lira ödenecek
Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor! Zam geldi 158 bin 800 lira ödenecek Asgari ücretteki artışla en düşük işsizlik ödeneği 7 bin 940, en yüksek 15 bin 880 lira oldu. 10 ay boyunca işsiz kalan vatandaşa düzenli gelir sağlayan ödenek, malullük aylığı bağlandığında kesilmiyor. Yasaya göre işsizlik ödeneğinin en düşük miktarı brüt asgari ücretin yüzde 40'ı en yükseği yüzde 80'i kadar yatırılıyor. İşsizlik ödeneği almaya hak kazananlara İŞKUR, GSS primini ödeme dışında yeni bir iş bulma, aktif işgücü hizmetleri kapsamında kurs, programlar ayarlıyor. Kurumun teklif ettiği işyeri ile görüşüp kabul ettiği halde işe başlamayanların işsizlik maaşı kesiliyor. Ancak, eğitim durumu, yaş, cinsiyet, fizik ve sağlık durumuna uygun olmayan bir işte çalıştırılması istenmesi, işin ikâmet edilen belediye sınırları dışında olması durumunda iş reddedilmiş sayılmıyor. Teklifi kabul edip işe başlamış olsa bile iş yerinde İş Kanunu'nda belirtilen çalışma koşullarına aykırılık halinde ayrılıp işsizlik ödeneğinin devamı talep edilebiliyor.
12.01.2024 Çalışma Hayatı
Prag saldırısında kan donduran itiraf: Her zaman bir manyak olacağımı biliyordum
Prag saldırısında kan donduran itiraf: Her zaman bir manyak olacağımı biliyordum Çekya’nın başkenti Prag’daki Charles Üniversitesi’nde rasgele ateş açarak 15 kişiyi öldüren David Kozak'ın katliam planlarını Telegram üzerinden paylaştığı ortaya çıktı.
22.12.2023 Dünya
Para transferlerinde yeni dönem!  FAST limiti yükseltildi
Para transferlerinde yeni dönem! FAST limiti yükseltildi Bankalar arası 7/24 hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit 50 bin liraya yükseltildi. Bankalar tanımlamaları gerçekleştirdi ve bugünden itibaren para transferleri 50 bin lira limit üzerinden yapılmaya başlandı.
22.12.2023 Ekonomi
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı AK Parti’de aday yoklamaları dün de Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon için devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday tanıtımını ve seçim beyannamesini 15 Ocak’ta yapması bekleniyor. Erdoğan ocak sonuna doğru da meydanlara inecek.
22.12.2023 Gündem
Pirinç fiyatlarında neler oluyor? 15 yılın zirvesine çıktı
Pirinç fiyatlarında neler oluyor? 15 yılın zirvesine çıktı Pirinç fiyatlarında hızlı yükseliş görülüyor. Asya'da pirinç fiyatları ton başına 650 dolara kadar yükseldi. Hindistan'ın ihracat kısıtlaması, kuru hava nedeniyle rekolte düşüklüğü, artan talep ve El Nino'nun etkileri pirinç fiyatlarını yükseltiyor.
22.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammında rakam masaya geliyor, tarih verildi! İşsizlik ödeneği, GSS primi, kıdem tazminatı artıyor
Asgari ücret zammında rakam masaya geliyor, tarih verildi! İşsizlik ödeneği, GSS primi, kıdem tazminatı artıyor Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında işveren ve işçi tarafı ilk kez teklifini açıklayacak. En son 18 Aralıkta toplanan asgari ücret komisyonunun 3. toplantısını bu hafta yapması bekleniyor. Yeni asgari ücretin belirlenmesinin ardından işsizlik maaşı, kıdem tazminatı gibi birçok kalemde daha rakamlar değişecek.
22.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Bakan Işıkhan duyurdu, tek tek hesaplandı
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Bakan Işıkhan duyurdu, tek tek hesaplandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını söyleyerek, "Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek, verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi. Öte yandan asgari ücret zammında olası senaryolar ortaya çıktı. Bunun yanında işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi, 65 yaş aylığı, stajyer maaşı, askerlik ve doğum borçlanması primleri, isteğe bağlı sigorta primi ve engelli aylıklarında değişiklik yaşanacak.
30.11.2023 Ekonomi
Asgari ücrette rakamlar değişti! Büyük zam oranı ve rakamlar tek tek açıklandı
Asgari ücrette rakamlar değişti! Büyük zam oranı ve rakamlar tek tek açıklandı Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu mevzuat gereği 1 Aralık'ta çalışmalara başlayacak 'Asgari ücret 2024 yılında ne kadar olacak?' sorusunun cevabı merak ediliyor. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak. Öte yandan asgari ücret zammında olası senaryolar ortaya çıktı. Bunun yanında işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi, 65 yaş aylığı, stajyer maaşı, askerlik ve doğum borçlanması primleri, isteğe bağlı sigorta primi ve engelli aylıklarında değişiklik yaşanacak.
30.11.2023 Ekonomi
FSM'nin halatları değişti! Bakan Uraloğlu yerinde inceledi
FSM'nin halatları değişti! Bakan Uraloğlu yerinde inceledi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakımı devam eden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, “120 personel ile 2023 yılında başladığımız çalışmalar kapsamında şu ana kadar 120 çift askı halatının 112 çiftinin değişim işlemini tamamladık. Kalan 8 çifti de en kısa sürede değiştirerek tüm çalışmalarımızı 2024 yılı başında tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.
29.11.2023 Gündem
Asgari ücrete büyük zam! İşsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı ve tüm aylıklar değişiyor
Asgari ücrete büyük zam! İşsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı ve tüm aylıklar değişiyor Ocak ayı yaklaşırken gözler yeni asgari ücret zammına çevrildi. 'Asgari ücret 2024 yılında ne kadar olacak?' sorusunun cevabı merak ediliyor. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 1 Aralık'ta yapacak. Öte yandan asgari ücret zammında olası senaryolar ortaya çıktı. Bunun yanında işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tabanı, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi, 65 yaş aylığı, stajyer maaşı, askerlik ve doğum borçlanması primleri, isteğe bağlı sigorta primi ve engelli aylıklarında değişiklik yaşanacak.
29.11.2023 Ekonomi
İşsizlik maaşı ile flaş detay! En yüksek 10 bin 650 lira ödeniyor
İşsizlik maaşı ile flaş detay! En yüksek 10 bin 650 lira ödeniyor İşsiz kalanlara işsizlik ödeneğiyle beraber, mesleki eğitim kapsamında harçlık, kreş yardımı, toplum yararına programda öncelik, ücretsiz sağlık ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu yıl için en düşük işsizlik ödeneği 5 bin 325 lira, en yüksek de 10 bin 650 lira ödeniyor. İş Kanunu kapsamında geçerli bir neden olmadan işten çıkarılanlar İŞKUR aracılığıyla en az 6 ay, en fazla 10 ay boyunca işsizlik ödeneğinden yararlanabiliyor.
2.10.2023 Çalışma Hayatı
SGK primini devlet ödeyecek! 3.552 liralık teşvik
SGK primini devlet ödeyecek! 3.552 liralık teşvik SGK primini devlet ödüyor. İşveren yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar açıklandı. Teşvik alt tutarı 400 lira olup 3 bin 352 liraya kadar çıkıyor. Bu yıl için işsizlik ödeneği alırken işe alınan her bir vatandaş için aylık 3.552 lira prim teşviki verilecek. Bu teşvikten yararlanabilmek için aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresinde verilmesi gerekiyor. İşverenlerce aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içerisinde SGK'ya verilmesi ve primlerin yasal süresi içerisinde ödenmesi gerekiyor.
6.05.2023 Çalışma Hayatı
Emekli aylığına, memur maaşına, asgari ücrete zam geliyor! Maaş artışı yüzde 35'i bulacak
Emekli aylığına, memur maaşına, asgari ücrete zam geliyor! Maaş artışı yüzde 35'i bulacak Emekliye, memura ve asgari ücretliye zam müjdesi! Emekli, memur, asgari ücretli milyonlarca vatandaş için son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca emekli, memur, asgari ücretli, kamu işçisi Temmuz'da zamlı maaş, aylık alacak. İkramiyeler, sosyal destekler, kısa çalışma, işsizlik ödeneği, emzirme yardımı da artacak. Kesin zam oranı 3 Temmuz'da netleşecek. Yaklaşık 15 milyon emeklinin geliri artarken, 7500 lira üzerinde aylık alanlara refah payı da verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekliye refah payında yeni uygulamanın ayrıntılarına ilişkin ipuçları verdi. İşte emekli aylığı, memur maaşı ve asgari ücretlinin maaşında yapılacak artışlarla refah payı katkısı dahil gerçekleşecek maaş zammı oranları...
1.05.2023 Emekli
İŞKUR'da yeni dönem! Kullanıma açıldı, bu ay itibarıyla başladı
İŞKUR'da yeni dönem! Kullanıma açıldı, bu ay itibarıyla başladı İş arayan ve işverenlere yönelik hizmetler başta olmak üzere, uzun yıllardır pek çok dijital platform üzerinden hizmet sunumu gerçekleştiren İŞKUR, mobil uygulamasıyla da hizmet vermeye başladı.
7.04.2023 Ekonomi
Emekli aylıkları ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti
Emekli aylıkları ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye, emekliye bayram ikramiyesinin 2 bin TL'ye çıkarılması ile geçici işçilerin sürekli işçi kadrosuna alınmasını da içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
27.03.2023 Ekonomi
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerde 21 bin kişiye iş fırsatı!
Deprem bölgesindeki konteyner kentlerde 21 bin kişiye iş fırsatı! Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden sonra afet bölgesinde depremzedelerin barınmaları için konteyner kentler kuruldu. Deprem bölgesinde toplum yararına işlerde 21 bin kişiye iş kapısı açılırken, konteyner kentlerde iş fırsatı sunacak mobil ofis üniteleri kurularak, gençlere istihdam olanakları sunulacak
27.02.2023 Ekonomi
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak
Depremzedeleri yakından ilgilendiren karar! OHAL süresince uygulanacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanında alınan tedbirler 22 Şubat 2023 tarihli 32112 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Deprem bölgesindeki emekçilerimizi korumak amacıyla OHAL süresince işten çıkarma yasağı uyguluyoruz” dedi.
22.02.2023 Gündem
Depremden etkilenen illerde işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneği ödemelerinin 15 Şubat'ta yapılacak
Depremden etkilenen illerde işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneği ödemelerinin 15 Şubat'ta yapılacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, depremden etkilenen illerde işsizlik ödeneği ve yarım çalışma ödeneği ödemelerinin 15 Şubat'ta yapılacağını bildirdi.
11.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 7. gün! Mucize haberleri geliyor, işte bölgede son durum
Deprem felaketinde 7. gün! Mucize haberleri geliyor, işte bölgede son durum 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde vefat sayısı 24 bin 617'e yaralı sayısı ise 80 bin 104'e yükseldi. Öte yandan deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarından peş peşe mucize haberleri geliyor. İşte haberin detayları...
11.02.2023 Gündem
Yeni işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? 2023 İşsizlik maaşı hesaplama!
Yeni işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? 2023 İşsizlik maaşı hesaplama! 2023 Asgari ücretinin belirlenmesiyle birlikte işsizlik maaşı tutarı da değişti. Sigortalıların kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmaları durumunda işsiz kaldıkları dönem için ödenen işsizlik maaşı ödemelerinin hangi şartlarda yapılacağı, başvurunun nereye ve nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Peki, Yeni işsizlik maaşı ne kadar? En yüksek ve en düşük işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı hesaplama!
23.12.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak
SGK harekete geçti! Kritik detay, bildirmeyenlere para cezası uygulanacak SGK resmen harekete geçti. Kritik detay ortaya çıktı. Ev hizmetinde çalışanların SGK'ya bildirilmesiyle ilgili flaş gelişme. 10 günden az çalışanlar için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerekiyor. Uzmanlar konuyla ilgili önemli uyarıda bulunarak idari para cezası uygulanacağını söyledi.
19.10.2022 Çalışan Hakları
Paralar faizi ile geri alınıyor! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, aylık 5.137 TL ve...
Paralar faizi ile geri alınıyor! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor, aylık 5.137 TL ve... Başvuran 10 ay aralıksız ödeniyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. 5.137 TL'lik ödemeden yararlananlar ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. Faizi ile geri alınıyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Çalışanların kendi isteği ile işten çıkması durumunda işzilik maaşı ödenmiyor. Son dönemlerde bazı kurumsal firmalar çalışanlarına işten çıkmarma paketi hazırlıyor. Bu şekilde işszilik maaşı alma hakkı olmadığı halde bu ödemeden yararlanan kişiler ise aldıkları parayı faizi ile geri ödemek zorunda kalıyor. Ancak geekli şartların tam olarak sağlanması durumunda işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bı şartları taşıyan kişiler iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.08.2022 Çalışma Hayatı
5.137 TL gerekli şartları taşıyan herkese ödeniyor, paralar PTT hesaplarına yatırılıyor, 10 ay boyunca...
5.137 TL gerekli şartları taşıyan herkese ödeniyor, paralar PTT hesaplarına yatırılıyor, 10 ay boyunca... Milonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Temmuz ayı itibarı ile ödeme rakamı değişti. Asgari ücret zammı sonrası 5.137 TL'ye yükseldi. 30 gün içerisinde başvuruda bulunanlar alıyor. En az 6 ay ödeniyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki kim ne kadar işsizlik maaşı alabilir? İşsizlik maaşı alanlar sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor mu? İşte tüm çalışanları ilgilendiren konun ayrıntıları...
27.07.2022 Çalışan Hakları
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa...
5.137 TL her ay ödeniyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor, 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Zam geldi. Ödeme miktarı 5.137 TL'ye yükseldi. Başvuran 10 ay aralıksız alıyor. 30 gün içerinde müracaatta bulunulması gerekiyor. Çalışanların işten çıkartılmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. Bu ödenekten yararlanabilmesi için çalışanların bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. İşsizlik ödeneği alınabilmesi için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemesinin yapılmış olması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışılmış olması gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. Peki 30 günlük başvuru süresi kaçırılırsa ne olur? İşte işsizlik maaşı ile ilgili merak edilen detaylar...
24.07.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

İşsizlik Ödeneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işsizlik ödeneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.