İşçi Bayramı

İşçi Bayramı

Son dakika işçi bayramı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işçi bayramı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işçi bayramı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşçi Bayramı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işçi bayramı gelişmeleri de dahil olmak üzere 519 işçi bayramı haberi bulunmuştur. Tüm işçi bayramı haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 Nisan borsa açık mı, kapalı mı, borsa 23 Nisan resmi tatil mi?
23 Nisan borsa açık mı, kapalı mı, borsa 23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Salı gününe gelmesi nedeniyle borsanın çalışma durumu sorgulanıyor. Resmi tatil olduğundan salı günü hangi kurumların tatil olup kapalı olduğu merak ediliyor. Peki, 23 Nisan borsa açık mı, kapalı mı, resmi tatil mi?
22.04.2024 Yaşam
15-19 Mayıs arası okullar tatil mi? 15-19 Mayıs tatili birleşti mi?
15-19 Mayıs arası okullar tatil mi? 15-19 Mayıs tatili birleşti mi? "15-19 Mayıs arası okullar tatil mi? 14 Mayıs Pazar günü Türkiye seçime gidiyor, pazartesi günü de okullar tatil edildi. Öğrenciler ise 16, 17, 18, 19 Mayıs arası da tatil olup olmadığını sorguluyor. 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklamayı yaptı. Peki, 15 Mayıs seçim ve 19 Mayıs tatili birleştirilecek mi? 15-19 Mayıs tatili birleşti mi?
12.05.2023 Eğitim
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi
Milli Muharip Uçak dış basında böyle yankılandı: Büyük bir güç gösterisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Muharip Uçağın adının KAAN olduğunu açıkladı. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken düzenlenen tören için 'büyük bir güç gösterisi' yorumu yapıldı.
2.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
1.05.2023 Gündem
1 Mayıs İşçinin, emekçinin bayramı... 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları resimli!
1 Mayıs İşçinin, emekçinin bayramı... 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları resimli! 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları bu yılda emekçilerin gündemindeki yerini aldı. 1856 yılından bu yana Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan bu önemli günde işçiler de birbirlerini tebrik etmek için araştırmalarına başladı. 1 Mayıs İşçi bayramı mesajları resimli olarak haberimizdeki yerini aldı. 1 Mayıs işçinin ve emekçinin bayramı ile başlayan ve 1 Mayıs kutlu olsun ile devam eden sözleri araştırdık.
30.04.2023 Gündem
1 Mayıs neden İşçi Bayramı? İşçi bayramı hangi ülkede ortaya çıktı? Türkiye'de 1 Mayıs ilk ne zaman kutlandı?
1 Mayıs neden İşçi Bayramı? İşçi bayramı hangi ülkede ortaya çıktı? Türkiye'de 1 Mayıs ilk ne zaman kutlandı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak dünya çapında kutlanan işçi bayramının kökeni 1856 yılına dayanıyor. Avustralya'da işçilerin yürüyüşü ile ortaya çıkan 1 Mayıs İşçi Bayramı ilk olarak 1856 yılında kutlanmaya başlandı. Türkiye'de ise daha sonraki yıllarda kutlanmaya başlandı. Peki 1 Mayıs neden işçi bayramı? 1 Mayıs'ta ne oldu?
30.04.2023 Gündem
1 Mayıs Pazartesi günü kargolar açık mı? Kargolar 1 Mayıs’ta çalışıyor mu, 1 Mayıs'ta Yurtiçi, MNG, Sürat Kargo, PTT kargolar açık mı, kargolar 1 Mayıs'ta kapalı mı?
1 Mayıs Pazartesi günü kargolar açık mı? Kargolar 1 Mayıs’ta çalışıyor mu, 1 Mayıs'ta Yurtiçi, MNG, Sürat Kargo, PTT kargolar açık mı, kargolar 1 Mayıs'ta kapalı mı? Kargolar 1 Mayıs'ta açık mı, 1 Mayıs kargolar çalışıyor mu, kapalı mı? 1 Mayıs'ta kutlanacak İşçi Bayramı, bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Resmi tatil olan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda kargo şirketlerinin çalışıp çalışmayacağı ise şimdiden sorgulanmaya başlandı. Kargoda paketi bekleyen ya da gönderecek olan vatandaşlar arama motorlarına yönelerek "1 Mayıs'ta kargolar açık mı, kapalı mı, 1 Mayıs Pazartesi günü Yurtiçi, PTT, MNG, Sürat kargo çalışıyor mu? Sorularına yanıt aranıyor. Peki, Resmi tatillerde kargolar çalışıyor mu, 1 Mayıs kargolar tatil mi, dağıtım yapacak mı?
29.04.2023 Gündem
1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları ve sözleri! Resimli, kısa, uzun, anlamlı, emİŞek ve dayanışma günü kutlama mesajları!
1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları ve sözleri! Resimli, kısa, uzun, anlamlı, emİŞek ve dayanışma günü kutlama mesajları! 1 Mayıs, uluslararası alanda işçi sınıfının dayanışma ve mücadele günü olarak kabul edilir. İşçi sınıfının ekonomik, sosyal ve siyasi haklarının mücadele edilerek kazanıldığı bu gün, 1886 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan işçi eylemleri ve grevleri ile başlamıştır. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir. Biz de günün anlam ve önemine istinaden 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları ve sözleri derledik. İşte 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlama mesajları ve resimli, kısa, uzun, anlamlı 1 Mayıs sözleri…
29.04.2023 Gündem
1 Mayıs'ta ek ders ödenir mi 2023, resmi tatillerde ek ders ücreti ödenecek mi? Öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek mi? (1 Mayıs 2023 MEB ek ders açıklaması)
1 Mayıs'ta ek ders ödenir mi 2023, resmi tatillerde ek ders ücreti ödenecek mi? Öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek mi? (1 Mayıs 2023 MEB ek ders açıklaması) 1 Mayıs'ta Destekleme Yetiştirme Kursu (DYK) ek ders ödemesi olup olmayacağı sorgulanıyor. Resmi tatillerde hizmete devam eden ya da eğitime ara vermek zorunda kalan öğretmenler DYK ek ders araştırmasına 1 Mayıs’a az bir süre kala araştırılıyor. Peki, 1 Mayıs'ta DYK ek ders ödemesi yapılacak mı?
29.04.2023 Çalışan Hakları
1 Mayıs'ta bayrak asılır mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı okullara, resmi kurumlara bayrak asılır mı, bayrak asılan bayramlar hangileri?
1 Mayıs'ta bayrak asılır mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı okullara, resmi kurumlara bayrak asılır mı, bayrak asılan bayramlar hangileri? 1 Mayıs nedeniyle vatandaşlar resmi kurumlara, okullara ya da işyerlerine bayrak asılıp asılmadığını sorguluyor. Peki, 1 Mayıs’ta bayrak asılır mı?
28.04.2023 Gündem
1 Mayıs resmi tatil mi, 1 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? 1 Mayıs işçi bayramı tatil mi?
1 Mayıs resmi tatil mi, 1 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? 1 Mayıs işçi bayramı tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil mi, 1 Mayıs 2023 Pazartesi Emek ve Dayanışma Günü tatil mi? Resmi tatillerde kamu kurum ve kuruluşlarda birçok işletmenin çalışma saatleri değişiyor. 1 Mayıs’ta çalışacak olanlar ise “Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil mi?” sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, 1 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi, işçi bayramında okullar tatil mi?
23.04.2023 Eğitim
Okullar arefe gününde tatil mi, açık mı, bayram arefesi okul var mı yok mu? Okullarda bayram tatili kaç gün olacak 2024?
Okullar arefe gününde tatil mi, açık mı, bayram arefesi okul var mı yok mu? Okullarda bayram tatili kaç gün olacak 2024? Arefe gününde okullar tatil mi, bayram arefesi okullar tatil mi? Dini bayramlarda kamu kurumları, okullar, üniversiteler, eczaneler, hastane, banka ve borsa gibi birçok kurum kapalı oluyor. Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne tamamlanmasıyla öğrenciler ve velileri tatil planı için arefe günü okulların açık olup olmadığını sorguluyor. Peki, okullar arefe günü tatil mi, okullarda bayram tatili kaç gün 2024?
4.04.2024 Gündem
2023 yılı resmi tatilleri! Resmi tatiller hangi güne geliyor? Hangi tarihte kaç gün tatil yapılacak?
2023 yılı resmi tatilleri! Resmi tatiller hangi güne geliyor? Hangi tarihte kaç gün tatil yapılacak? Yılbaşına kısa bir süre kaldı. Yılın sonuna yaklaşırken şimdiden 2023 yılı için tatil planları yapılmaya başlandı. 2023 takvimine göre, resmi tatillerin hangi günlere denk geldiği, hafta sonları ile birlikte kaç gün olacağı pek çok kişi tarafından merak konusu oldu. Peki, Resmi tatiller hangi güne geliyor? Hangi tarihte, kaç gün tatil yapılacak? Yılbaşı, Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil? 2023’te kaç gün tatil yapılacak? İşte 2023 takvimi resmi tatiller!
8.11.2022 Yaşam
1 Mayıs'ı kana bulayacaklardı! Adliyeye sevk edildiler
1 Mayıs'ı kana bulayacaklardı! Adliyeye sevk edildiler Mersin'de 1 Mayıs İşçi Bayramı için bombalı eylem hazırlığı içerisinde olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişi, adliyeye sevk edildi.
6.05.2022 Gündem
Otoyollarda hız sınırı artırılıyor! Bakan Soylu duyurdu
Otoyollarda hız sınırı artırılıyor! Bakan Soylu duyurdu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla otoyollarda hız sınırının artırılacağını açıkladı. Buna göre, otobanlardaki azami hız sınırı 120 km'den 140 km'ye çıkacak. Ceza limiti ise 154 km olacak. Bununla birlikte Soylu Türkiye'de mültecilerin durumuna ilişkin "Dünya tarihinin güçlü göçmen krizlerinden birisini yaşıyoruz. Yaşanan demokratik kıyımı kimse görmüyor" dedi.
5.05.2022 Gündem
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun! 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? İşte 1 Mayıs mesajları ve anlamlı sözler!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun! 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? İşte 1 Mayıs mesajları ve anlamlı sözler! Dünyada pek çok ülkede İşçi Bayramı her yıl 1 Mayıs’ta kutlanıyor. Türkiye’de ilk kez 193’te kutlanmaya başlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü milyonlarca işçinin hak mücadelesinin savunulduğu en önemli günlerden birirdir. Bu yıl yeniden meydanlarda kutlanmaya başlanan 1 Mayıs’ta işçi hakları, sorunlar ve talepler bir kez daha dile getirilecek. Peki, 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedir, ne zaman ortaya çıktı? İşte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hakkında merak edilenler…
1.05.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan uyarı! 'Araç kullanırken telefonla konuşmayın, emniyet kemerinizi takın'
Bakan Soylu'dan uyarı! 'Araç kullanırken telefonla konuşmayın, emniyet kemerinizi takın' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle yapılan denetimlere katılarak, "Buradan rica ediyoruz, hatta yalvarıyoruz. Lütfen araç kullanırken cep telefonu kullanmayınız. Bunun çok büyük facialarını, aileler içerisinde, trafik kazasında yaralanıp hayata engelli olarak devam etmek zorunda kalan insanlarımızda görüyoruz" dedi.
30.04.2022 Siyaset
1 Mayıs sözleri ve resimli işçi bayramı mesajları! En güzel, anlamlı Whatsapp, Facebook ve Instagram için emek ve dayanışma günü sözleri ve resimli 1 Mayıs mesajları
1 Mayıs sözleri ve resimli işçi bayramı mesajları! En güzel, anlamlı Whatsapp, Facebook ve Instagram için emek ve dayanışma günü sözleri ve resimli 1 Mayıs mesajları 1 Mayıs işçi bayramı kutlama mesajları ve sözleri için yapılan aramalar başladı. İlk kez 1856 yılında Avusturalya’da kutlanan emek ve dayanışma günü Türkiye’de ise 1923 yılında resmi olarak kutlandı. Koronavirüs sonrası meydanlarda kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı’na özel biz de en güzel, en anlamlı, resimli 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları ve sözleri derledik. İşte Whatsapp, Facebook ve Instagram için 1 Mayıs mesajları ve emek ve dayanışma günü sözleri ile görselleri…
30.04.2022 Gündem
1 Mayıs kapalı yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Valilik duyurusuna göre alternatif güzergahlar ve 1 Mayıs’ta kapanacak yollar
1 Mayıs kapalı yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Valilik duyurusuna göre alternatif güzergahlar ve 1 Mayıs’ta kapanacak yollar 1 Mayıs'ta kapalı olacak yollar İstanbul Valiliği tarafından açıklandı. 1 Mayıs 'Emek ve Dayanışma Günü'nde, İstanbul'daki etkinlikler sırasında kapanacak yollar ile ilgili Valilik'ten açıklama geldi. Peki, 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İşte 1 Mayıs kapalı yollar listesi…
30.04.2022 Gündem
1 Mayıs nerede kutlanacak, 1 Mayıs programı saat kaçta? 1 Mayıs İşçi Bayramı Maltepe mitingi 2022
1 Mayıs nerede kutlanacak, 1 Mayıs programı saat kaçta? 1 Mayıs İşçi Bayramı Maltepe mitingi 2022 1 Mayıs İşçi Bayramı nerede kutlanacak, 1 Mayıs programı nasıl olacak? 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı yarın Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak? 1 Mayıs tarihi yaklaştıkça, kutlamaların hangi illerde, nerede yapılacağı da sorgulanmaya başlandı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve birçok kuruluş İstanbul’daki 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamalarını Maltepe Meydanı’nda düzenliyor.
30.04.2022 Gündem
Maaşlara ek ödeme! Müjdeli haber geldi, iki katı ücret, 500 lira ve...
Maaşlara ek ödeme! Müjdeli haber geldi, iki katı ücret, 500 lira ve... Maaşlara ek ödeme geliyor. Bayramda çalışacak milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiriyor. Paralar milyonlarca çalışanın hesabına yatacak. Bayram tatilinde çalışanlar ne kadar ücret alır? Bayram tatilinde çalışanlara işverenler, günlük aldığı ücretin iki katı ücret ödemek durumundadır. Yani, bayram tatilinde çalışan işçiye, çalıştığı her bir gün için brüt ücreti üzerinden iki günlük ücret ödenir. Örneğin, asgari ücretli çalışanın günlük ücreti 166.80 lira, aylık ücreti de brüt 5.004 liradır. Bu çalışan bayram tatilinde bir gün çalışırsa işveren günlük ücreti olan 166.80 liranın üzerine bir 166.80 lira daha ödemek durumundadır. Bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günü çalışan bir işçiye işveren, günlük ücretinin dışında 500 lira fazla ödeyecektir. Böylece çalışanın aylık brüt ücreti 5.504 lira olacaktır. Arefe günü ne olacak diye sorarsanız; bu sene Ramazan Bayramı’nın arefesi 1 Mayıs pazar gününe geliyor ve 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle resmi tatil günü. 2 Mayıs pazartesi bayramın birinci günü, salı ve çarşamba günleri de bayram tatili günleri. Dolayısıyla arefe gününün resmi tatile denk gelmesi nedeniyle tatil günü ücreti uygulanacak. İşte son dakika haberinin detayları...
29.04.2022 Çalışan Hakları
Maaşlara ek ödeme! Milyonca çalışanı ilgilendiriyor! Hesaba yatacak
Maaşlara ek ödeme! Milyonca çalışanı ilgilendiriyor! Hesaba yatacak Bayram çalışacak olan milyonları ilgilendiriyor. Milyonlarca çalışanın maaşına ek ödeme. Paralar milyonlarca çalışanın hesabına yatacak. Bayram tatilinde çalışanlar ne kadar ücret alır? Bayram tatilinde çalışanlara işverenler, günlük aldığı ücretin iki katı ücret ödemek durumundadır. Yani, bayram tatilinde çalışan işçiye, çalıştığı her bir gün için brüt ücreti üzerinden iki günlük ücret ödenir. Örneğin, asgari ücretli çalışanın günlük ücreti 166.80 lira, aylık ücreti de brüt 5.004 liradır. Bu çalışan bayram tatilinde bir gün çalışırsa işveren günlük ücreti olan 166.80 liranın üzerine bir 166.80 lira daha ödemek durumundadır. Bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günü çalışan bir işçiye işveren, günlük ücretinin dışında 500 lira fazla ödeyecektir. Böylece çalışanın aylık brüt ücreti 5.504 lira olacaktır. Arefe günü ne olacak diye sorarsanız; bu sene Ramazan Bayramı’nın arefesi 1 Mayıs pazar gününe geliyor ve 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle resmi tatil günü. 2 Mayıs pazartesi bayramın birinci günü, salı ve çarşamba günleri de bayram tatili günleri. Dolayısıyla arefe gününün resmi tatile denk gelmesi nedeniyle tatil günü ücreti uygulanacak.
29.04.2022 Çalışan Hakları
1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs neden kutlanıyor? 1 Mayıs'ta ne oldu? İşte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tarihçesi!
1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs neden kutlanıyor? 1 Mayıs'ta ne oldu? İşte 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tarihçesi! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2 yıldır koronavirüsün gölgesinde kutlanıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde kalan 1 Mayıs, kutlamanın yanı sıra çalışanların sorun ve taleplerinin gündeme getirildiği gün olma özelliği de taşıyor. 1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla çevrimiçi platformlarda etkinlikler düzenlenirken, çeşitli sendikaların temsilcileri bu özel günde işçinin haklarını dile getiren etkinlikler amacıyla bir araya getiriyor. Peki, 1 Mayıs nedir, niçin kutlanır? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs neden işçi bayramı? 1 Mayıs neden kutlanıyor? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tarihçesi...
1.05.2021 Gündem
En güzel 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları! Resimli mesajlar, 1 Mayıs kutlama görselleri...  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun!
En güzel 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları! Resimli mesajlar, 1 Mayıs kutlama görselleri... 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun! 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yurt genelinde evlerde kutlanıyor. Her yıl 1 Mayıs'ta kutlanan işçinin, emekçinin bayramı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda pandemi nedeniyle kutlanamayacak. Büyük kalabalıkların bir araya gelemeyeceği 1 Mayıs'ta binlerce işçi ve çalışan sosyal medya hesapları üzerinden en güzel en yeni 1 Mayıs mesajları ve sözleri ile sosyal medya hesapları üzerinden bu günü kutlayacak. Biz de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayabileceğiniz mesajları sizin için derledik. İşte en güzel 1 Mayıs resimli mesajları, emek ile ilgili sözler, işçi bayramı şiirleri!
1.05.2021 Gündem
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı! Türkiye'de ve dünyada milyonlarca çalışan, ikinci kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü pandemi koşullarında kutladı. İşçiler, bu yıl 1 Mayıs'ı “Umut Yan Yana” sloganıyla karşıladı.
1.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İşçi Bayramı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işçi bayramı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.