İncir

İncir

Son dakika İncir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İncir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İncir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İncir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan incir gelişmeleri de dahil olmak üzere 793 incir haberi bulunmuştur. Tüm incir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı. Çukurova Bölgesi’nin narenciye gen kaynaklarını koruyan merkez bünyesinde bulunup ekonomik ömrünü tamamlamış, yaşlanmış, gelişimleri durmuş olan ağaçlar sökülerek yerine yeni fidanlar dikiliyor.
14.03.2024 Adana
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı.
12.03.2024 Adana
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Mardin’de ‘bereketin müjdeleyicisi’ GAP Şelalesi, akmaya başladı
Mardin’de ‘bereketin müjdeleyicisi’ GAP Şelalesi, akmaya başladı Mardin'in Derik ilçesinde 20 bin dönümlük meyve ve zeytin ağaçlarını bulunduğu GAP Bahçeleri’ni sulayarak hayat veren GAP Şelalesi, son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte akmaya başladı. ‘Bereketin müjdeleyicisi’ olarak bilinen ve aktığı yıllarda ürün rekoltelerinin arttığına inanan bölge halkı, şelaleye giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.
4.02.2024 Gündem
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Karbonhidrat, hem canlıların yapısına katılan hem de enerji veren bileşenlerdir. Doğada bulundukları gibi vücudun ana enerji kaynağı olarak da bilinirler.
26.01.2024 Yaşam
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Kuran-ı Kerim'de hangi meyveler üzerine yemin edilmiştir? Allah neden incir ve zeytine yemin etmiştir?
Kuran-ı Kerim'de hangi meyveler üzerine yemin edilmiştir? Allah neden incir ve zeytine yemin etmiştir? Bitkilerin,n sebze ve meyvelerin insanların faydalanması için yaratıldığını hepimiz biliyoruz. Ancak Kuran-ı Kerim'de bunlardan sadece ikisi üzerine yemin edildiğini görüyoruz. Tin Suresi'nin başlangıcında incir ve zeytin üzerine yemin edilmiştir. Tin Suresi'nin mealinde "İncir ve zeytine and olsun" ifadesi yer almıştır. Peki Allah neden incir ve zeytin üzerine yemin etmiştir? Kuran'da hangi meyvelere yemin edilmiştir? İşte detaylar...
21.01.2024 Yaşam
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi...
Demir İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Demir Barındıran Gıdalar Listesi... Demir, vücut fonksiyonları için çok önemli ve hayati bir element olarak bilinir. Vücut; kas hücresi, kırmızı kan hücresi ve pek çok sayıda enzimi oluşturmak için demire gereksinim duyar. Demir, vücutta üretilmez. Sadece besinler tarafından temin edilir.
12.01.2024 Sağlık
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024 Sağlık
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi... Vücut için en önemli kimyasal elementlerden birisi de kalsiyum olarak bilinmektedir. Özellikle insan vücudunda da en bol bulunan minerallerden birisi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sağlık açısından vücutta yeterli kalsiyum bulunmasının hayati işlevlere sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. Kalsiyumun sağlığa birçok açıdan fayda sağladığını söylemek mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
İncir Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...incir Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
İncir Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...incir Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? İncir kürü çok fazla kişinin tercih ettiği ve tükettiği kürlerden biridir. Hazırlaması kolay olan bu kürün ana malzemesi incirdir. Sindirim sisteminin anında çalışmasını sağlayan incir aç karnına tüketilerek mide enzimini de arttırmaktadır. En faydalı besinlerden biri olan incir ile yapılan kürler vitamin desteği de sağlamaktadır.
17.12.2023 Sağlık
İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi...
İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi... 1 adet orta boy incir 48 kaloridir. 1 adet incirin içinde 12,47 gram karbonhidrat ve 1,89 gram lif bulunur.
17.12.2023 Sağlık
100 yaşını görmek isteyenler bu karışımı tüketiyor! Adı Kuran-ı Kerim'de geçiyor, 90 saniyede ömrünüze ömür katın
100 yaşını görmek isteyenler bu karışımı tüketiyor! Adı Kuran-ı Kerim'de geçiyor, 90 saniyede ömrünüze ömür katın Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı bu karışımda! Düzenli olarak tüketen sağlığına sağlık katıyor. Adeta altından daha değerli olan cennet meyvesinin adı Kuran-ı Kerim'de de geçiyor. İşte 100 yaşına kadar sağlıklı yaşamak isteyenlerin tüketmesi gereken o karışım ve faydaları...
27.11.2023 Yaşam
İbn-i Sina'nın bin yıllık formülüyle tanışın! Bu karışım şifa dağıtıyor, can veriyor!
İbn-i Sina'nın bin yıllık formülüyle tanışın! Bu karışım şifa dağıtıyor, can veriyor! Orta Çağ filozofu ve hekim İbn-i Sina, bin yıl önce kaleme aldığı eserleriyle günümüze hala ışık tutuyor. Ünlü alim, doğal yöntemlerle pek çok hastalığa çare buluyor ve vücudun güçlenmesini, bağışıklığın artırılmasını sağlayan tariflerle şifa dağıtıyor. İşte mucizevi karışım...
23.11.2023 Yaşam
Kuran-ı Kerim'de adı geçiyor! Sabah kalkar kalkmaz ve gece yatmadan önce tüketenler şifa buluyor
Kuran-ı Kerim'de adı geçiyor! Sabah kalkar kalkmaz ve gece yatmadan önce tüketenler şifa buluyor İçerdiği süt alternatif tıpta özellikle de cilt hastalıklarının tedavilerinde çok eski zamanlardan beri kullanılıyor. . Kozmetik sanayisinde de kullanılmakta olan bu meyve çoğunlukla kuru olarak tüketiliyor. Sabah kalkar kalkmaz ve gece yatmadan önce tüketenler sağlığına sağlık katıyor.
7.11.2023 Sağlık
İncirde rekolte düştü, fiyat arttı
İncirde rekolte düştü, fiyat arttı Antalya’da yaklaşık 45 gün önce başlayan incir hasadı, yüksek rakımlı bahçelerdeki son incirlerin de hasat edilmesi ile sona erdi. Bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekoltede artış beklerken, hava şartları nedeni ile rekoltede yüzde 50 düşüş yaşandı. Düşük rekolte sebebiyle de kilogram fiyatları 60 TL'ye kadar yükseldi.
23.10.2023 Ekonomi
İlyas Yalçıntaş: İncir ile başladım, kivi ile final yapacağım
İlyas Yalçıntaş: İncir ile başladım, kivi ile final yapacağım 2014 yılında katıldığı yarışmada seslendirdiği 'İncir' şarkısıyla çıkış yakalayan İlyas Yalçıntaş, 51'inci Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali kapsamında Ürgüp'te sahne aldı. Sahne öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü şarkıcı, samimi açıklamalarda bulundu.
9.09.2023 Magazin
İbn-i Sina ilk bu tarifi keşfetti! Bu karışım vücudu yeni baştan düzenliyor! Hastalıkları bitiren kür...
İbn-i Sina ilk bu tarifi keşfetti! Bu karışım vücudu yeni baştan düzenliyor! Hastalıkları bitiren kür... Doğa pek çok nimet sunuyor. Bu nimetler hakkında az çok fikir sahibiyiz. Ancak İbn-i Sina'nın ilk keşfettiği bu tarif hastalıklara şifa oluyor. Vücudu yeni baştan düzenleyen bu karışım hastalıkları bitiriyor.
27.08.2023 Sağlık
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince faydaları katlanıyor
Yüksek tansiyonu düşürüyor, kanı tamamen temizliyor! Sütün içinde bekletince faydaları katlanıyor Bol miktarda kalsiyum içeriyor, iskelet sağlığını korumaya ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı oluyor. Kalbi dolaylı yoldan koruyor, içerdiği potasyum sayesinde tansiyonun sağlıklı ve normal seviyede kalmasını sağlıyor. Yüksek tansiyon sonucu oluşacak olası kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor, sindirim sistemi bozukluklarına iyi geliyor. 2 bardak süt içinde kaynatıp içenlerde kabızlık sorununu çözüyor. Antioksidan özelliği sayesinde cilt sağlığını koruyor, akne problemlerinin yanı sıra cildin yaşlanmasına da engel oluyor. Doğal antibiyotik olan bu besin, bağırsakları ve kanı temizliyor. Kaynatıp içildiğinde uykusuzluğa iyi geliyor, çocukların ve bebeklerin gelişimine yardımcı oluyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları...
17.08.2023 Sağlık
Kolesterolü düzenliyor, kilo kontrolü sağlıyor: Diyet yapanların vazgeçilmezi! Faydaları saymakla bitmiyor
Kolesterolü düzenliyor, kilo kontrolü sağlıyor: Diyet yapanların vazgeçilmezi! Faydaları saymakla bitmiyor Besin değeri açısından oldukça zengin olan ve düşük kalorisiyle diyet yapanların en çok tercih ettiği meyvelerden biri haline gelen incir, içerdiği antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa iyi geliyor. Yaş ve kuru olarak tüketilen incirin faydaları saymakla bitmiyor.
2.08.2023 Sağlık
Turistin odasından çıkanlar pes dedirtti: Otel çalışanları neye uğradığını şaşırdı
Turistin odasından çıkanlar pes dedirtti: Otel çalışanları neye uğradığını şaşırdı Antalya'da bir otelde konaklayan turistin odasına giren görevliler, turistin havlular, şampuanlar, gazlı içecekler, paketli çay çeşitleri, kuruyemiş ve çeşitli yiyeceklere kadar birçok ürünü odasında biriktirdiğini gördü. Odadaki malzemeler cep telefonu kamerasına alınarak tespit edildi.
2.08.2023 Yaşam
Kanserin bir numaralı düşmanı, kalp sağlığına iyi geliyor! İşte beyaz altının faydaları
Kanserin bir numaralı düşmanı, kalp sağlığına iyi geliyor! İşte beyaz altının faydaları Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin, tam bir şifa deposu. Hafızayı güçlendiriyor, kabızlığa iyi geliyor. Kanser düşmanı bir besin, kalp sağlığını destekliyor. Cilt yapısını güçlendiriyor, kilo kontrolünde etkili oluyor. Bağırsak sağlığını koruyor, osteoporoz riskini azaltıyor. Mersin’de üretilen bu mucize besinin hasadına başlandı. Beyaz altın olarak bilinen meyve, 8 bin dekar alanda üretiliyor ve bu sene yaklaşık 30 bin ton rekolte bekleniyor.
26.07.2023 Sağlık
Cinsel gücünüz bu yiyecekle süper moda yükseliyor! Bilim insanları tarih kitaplarında keşfetti!
Cinsel gücünüz bu yiyecekle süper moda yükseliyor! Bilim insanları tarih kitaplarında keşfetti! Erkeklerin cinsel performans konusunda ikilemleri son buluyor. Doğal afrodizyak etkisi gösteren yiyeceklerle yataktaki performans 10 katına çıkıyor. İncir, muz gibi yiyecekler kadınlarda cinsel isteği artırdığı biliniyor. Ancak süper moda geçebileceğiniz birkaç yiyecek daha var. Kan dolaşımının önemli olduğu cinsel aktivite sırasında sizi uçuşa geçirecek listeyi belirledik.
23.07.2023 Sağlık
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz
MHP lideri Bahçeli'den asgari ücret mesajı: Üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs seçimlerinin ardından gerçekleşen partisinin ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Asgari ücretle geçinen kardeşlerimizin, emeklilerimiz, memurlarımızın ve toplumun her kesiminin, döviz kurundaki dalgalanmalardan korunarak insanca yaşayacakları ücret ve maaşlarının çıkarılmasını destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz." ifadelerini kullanbdı.
13.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İncir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki incir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.