Imeı

Imeı

Son dakika IMEI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan IMEI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını IMEI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Imeı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ımeı gelişmeleri de dahil olmak üzere 500 ımeı haberi bulunmuştur. Tüm ımeı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyor
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyor Telefon harcı, yurtdışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için ödenmesi gereken zorunlu bir harç. Bu harç, IMEI kayıt ücreti olarak da biliniyor. Yani bir anlamda harç ödemek suretiyle bu telefon yerlileştiriliyor ve yurt içinde kullanıma uygun hale getiriliyor. Harcı ödememeniz halinde ise telefonunuz yasal sürecin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılıyor. Hatırlarsanız, cep telefonu harcı 7 Temmuz 2023’te 6 bin 91 TL’den 20 bin liraya çıkarıldı. Yılbaşında ise yeniden değerleme oranı paralelinde 2024 yılında yüzde 58.46 oranında zamlanarak 31 bin 692 TL’ye ulaştı.
22.03.2024 Gündem
Cep telefonu olanlar dikkat! BTK’dan flaş karar, tek tip olacak
Cep telefonu olanlar dikkat! BTK’dan flaş karar, tek tip olacak Tüketicilerin her telefon ya da tablet aldıklarında ihtiyaçları olsun ya da olmasın kutu içeriğinde satılan, eski cihazlarına uyum sağlamayan bir girişe sahip şarj cihazları artık tarihe karışıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan Avrupa Birliği (AB) Ortak Şarj Cihazı Düzenlemesi'ne uyum kapsamında çalışmalarını tamamladı.
11.02.2024 Gündem
Imeı Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Imeı Sorgulama Nasıl Yapılır?
Imeı Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Imeı Sorgulama Nasıl Yapılır? IMEI numarası yeni telefon satın alan kişiler için kayıt işlemlerinden biridir. Yurtdışından gelen cihazların tamamına IMEI numarası girilmektedir. Bu şekilde telefon yasal olarak çalışmaya başlamaktadır. Kaçak telefon kullanımının önüne geçişmesi adına yapılan bu işlem tüm telefonlar için geçerlidir.
29.01.2024 Gündem
Konut kiralama, IMEI kayıt, asgari sermaye şartları! İşte yeni yılda devreye giren düzenlemeler
Konut kiralama, IMEI kayıt, asgari sermaye şartları! İşte yeni yılda devreye giren düzenlemeler Fiyat listeleri, konut kiralama, cep telefonlarında IMEI kayıtları... Yeni yılda yeni düzenlemeler devreye giriyor. Turizm amaçlı konut kiralaması, restoranlarda fiyat listelerindeki düzenleme, yolcu otobüslerine takip cihazı, IMEI kayıt düzenlemesi, inşaat demirlerinde yeni izleme sistemi, anonim ve limited şirketlerde asgari sermaye şartları...
1.01.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak
Bakan Uraloğlu'ndan yurtdışında yaşayan Türklere müjde: Yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi 180 güne uzatılacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazlarının kullanım sürelerine ilişkin düzenleme yapıldığını belirterek,"120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. Düzenleme 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek" dedi.
27.12.2023 Ekonomi
Yurt dışından telefon getiren herkes için geçerli
Yurt dışından telefon getiren herkes için geçerli Yurt dışından telefon getiren herkesi yakından ilgilendiriyor. 2023 için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlenirken, yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanıma açılması için ödenecek IMEI kayıt harcı da zamlanacak.
28.11.2023 Ekonomi
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Vergi ve harçlar, ekim ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yeni yılda zamlanacak.
26.11.2023 Ekonomi
2024'te vergi ve harçlarda artış bekleniyor: Cep telefonları, pasaport ve ehliyet ücretlerine dikkat
2024'te vergi ve harçlarda artış bekleniyor: Cep telefonları, pasaport ve ehliyet ücretlerine dikkat Yeni yıla girerken, vergi ve harçlarda değişiklikler olacak. Ekim ayı enflasyon verilerinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmasıyla birlikte, 2024 yılında çeşitli harçlar ve vergilerde artışlar bekleniyor. Özellikle yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç bedeli, pasaport harçları, ehliyet harçları ve trafik cezalarında artış yaşanabilir. Peki, 2024 vergi ve harçlar ne kadar? Pasaport, ehliyet, IMEI ve trafik cezalarına zam ne kadar olacak? Vergi ve harçlar ne kadar artacak? Pasaport, ehliyet, IMEI ve trafik cezalarına zam yüzde kaç olacak?
3.11.2023 Ekonomi
Cep telefonları için yeni karar! 7 yıldan 1 yıla düşürüldü, 1 Ocak 2024'ten itibaren başlıyor
Cep telefonları için yeni karar! 7 yıldan 1 yıla düşürüldü, 1 Ocak 2024'ten itibaren başlıyor Kullanılmayan cep telefonlarının kapatılması için süre, 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. 1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek.
12.10.2023 Gündem
7 yıldan 1 yıla düşürüldü! Cep telefonu kararı Resmi Gazete'de
7 yıldan 1 yıla düşürüldü! Cep telefonu kararı Resmi Gazete'de Cep telefonu ile ilgili dikkat çeken açıklama yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle sinyal alınamayan cep telefonlarının kapatılması için süre 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. 1 Ocak 2024'ten itibaren 1 yıl kesintisiz sinyal alınamayan telefonların IMEI kaydı silinecek.
12.10.2023 Ekonomi
Yurtdışından telefon getirenler dikkat! Bakanlık harekete geçti, on binlerce kişi aynı mesajı alıyor
Yurtdışından telefon getirenler dikkat! Bakanlık harekete geçti, on binlerce kişi aynı mesajı alıyor Telefonu yurtdışından getirip, harç 20 bin TL'ye çıkmadan önce para yatıran ancak IMEI kaydını BTK'ya yaptırmayanlar için çalışma başlatıldı.
4.10.2023 Ekonomi
Ücretsiz internet müjdesi! Tarih belli oldu
Ücretsiz internet müjdesi! Tarih belli oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Uraloğlu "Ücretsiz internet projesi için 10 gb interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Gerek cep telefonundan gerek IMEI numarasından örtüşmesini sağlayacağız. Başkası kullanamayacak. BTK ile bunu sağlama yeteneğine sahibiz. Bu ay 10 gb internet başlar. En ihtiyaç olan nokta bu ay. Gençler hangi operatörü kullanıyorlarsa o operatörü kullanabilecekler" dedi.
2.10.2023 Gündem
Yedekte tutulan telefonlar kapatılacak! Kritik uyarı geldi
Yedekte tutulan telefonlar kapatılacak! Kritik uyarı geldi Telefonların IMEI (mobil cihaz kodu) numaralarının kopyalanmasının önüne geçilmesi için geçen yıl düzenleme yapılmış, 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cihazların Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılacağı açıklanmıştı. Uygulama 1 Ocak tarihi ile başlayacak
25.07.2023 Ekonomi
E-Devlet’ten halka ücretsiz eğitim! 223 tane dosya var
E-Devlet’ten halka ücretsiz eğitim! 223 tane dosya var E-Devlet'ten yeni hizmet. SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, trafik ceza sorguları, motorlu taşıt vergileri ve IMEI sorgulama gibi yüzlerce hizmetin sunulduğu e-Devlet’te bir süredir ‘ücretsiz’ teknoloji eğitimleri de verilmeye başlandı.
22.07.2023 Gündem
İmei kayıtlı telefon servis yok, neden? imei kaydı yaptım telefon açılmadı, İmei kayıt sonrası servis yok sorunu nedir?
İmei kayıtlı telefon servis yok, neden? imei kaydı yaptım telefon açılmadı, İmei kayıt sonrası servis yok sorunu nedir? İmei kayıtlı ama şebeke yok, sorusu birçok kullanıcı tarafından son günlerde en sık rastlanan sorunlardan biri oldu. İmei numarasını telefon numarasına kayıt ettiren vatandaşlar işlemleri doğru tamamlamalarına servis yok uyasıyla karşılaşıyor. İMEİ kaydı sonrası telefon kapandı, diye şikayetlerini sosyal medyada gündeme taşıyan vatandaşlar arama motorları üzerinden İmei kayıtlı telefon servis yok, neden? Sorusunun yanıtı araştırıyor. Peki, İMEİ kaydı sonrası şebeke yok, servis yok neden? İmei kaydı şebeke sorunu neden yaşanıyor?
13.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Ucuz kiraları görenler şoke oluyor! En yükseği 2 bin lira
Ucuz kiraları görenler şoke oluyor! En yükseği 2 bin lira İstanbul'da ev ve dükkan kira fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı bazı esnaf, üretim maliyetlerini düşürmek için rotasını Kırıkkale'nin Delice ilçesine çevirdi. İlçeye göç eden esnaflar, belediye tarafından faaliyete geçirilen sanayi sitesindeki sıfır doğal gazlı dükkanların kira fiyatları ise duyanları adeta şoke ediyor.
13.07.2023 Yaşam
IMEI kayıt ücretleri artınca yoğunluğa neden oldu! Şikayetler bir haftada 93 kat arttı
IMEI kayıt ücretleri artınca yoğunluğa neden oldu! Şikayetler bir haftada 93 kat arttı IMEI kayıt ücretlerinin 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye çıkarılmasıyla birlikte yaşanan yoğunluk, IMEI kayıt sorununa yol açtı. Bu aksaklık şikayetlerin artmasına da neden oldu. Şikayetvar verilerine göre konuyla ilgili şikayetler bir haftada 93 kat arttı. Yaşanan sorunun yüzde 35’i platform üzerinden çözüldü.
13.07.2023 Gündem
Telefon harcı ne zaman geçerli? Yurt dışı telefon harcı nasıl ödenir, ne zaman yürürlüğe girecek, imei kayıt harcı ödeme hangi banka? e devlet telefon harcı yatırma ve yurtdışı telefon harcı ödeme 2023
Telefon harcı ne zaman geçerli? Yurt dışı telefon harcı nasıl ödenir, ne zaman yürürlüğe girecek, imei kayıt harcı ödeme hangi banka? e devlet telefon harcı yatırma ve yurtdışı telefon harcı ödeme 2023 Telefon harcı ne zaman yürürlüğe girecek? IMEI kayıt ücreti, 2023 Temmuz ayında yayınlanan Resmi Gazete kararı ile değişti. Türkiye'ye yurtdışından getirilen telefonların kayıt altına alınmasında belirlenen yurtdışı telefon kaydı için belirlenen miktar arttı. 2023 IMEI kayıt ücreti bedelinin arttırılmasına yönelik Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından İmei kayıt ücreti ne kadar 2023, 2023 İmei kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek? Sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki, Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar? Telefon kayıt ücreti ne zaman artacak İşte Telefon yurtdışı kayıt ücreti…
7.07.2023 Ekonomi
2023 IMEI kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek? Telefon imei kayıt ücreti nasıl ödenir, imei kayıt harcı nereye, hangi bankaya yatırılır? Cep telefonu harcı ödeme hangi bankaya yatırılır? Telefon harcı ödeme ve kayıt
2023 IMEI kayıt ücreti ne zaman yürürlüğe girecek? Telefon imei kayıt ücreti nasıl ödenir, imei kayıt harcı nereye, hangi bankaya yatırılır? Cep telefonu harcı ödeme hangi bankaya yatırılır? Telefon harcı ödeme ve kayıt Yurtdışı telefon kayıt ücreti ile telefon harcı ödeme sürecine dair araştırmalar hızlandı. Yurt dışından getirilen telefonların yurt içinde kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt harcı Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre 20 bin liraya yükseltildi. Ocak ayında 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Yurtdışı telefon kayıt ücretinin artmasının ardından “Telefon harcı ödeme ile Yurtdışı telefon kaydı” sürecine dair ayrıntılar araştırılmaya başlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre 02.07.1964 tarihli, 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (9) sayılı tarife 'Sürücü belgesi harçları' başlıklı bölümü hariç olmak üzere, tarifelerde yer alan ve 2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları yüzde 50 oranında artırıldı, 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi.
7.07.2023 Bilim ve Teknoloji
e devlet imei kayıt nasıl yapılır? Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2023 ne kadar, yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır? Adım adım e devlet telefon kaydetme
e devlet imei kayıt nasıl yapılır? Yurtdışı telefon kayıt ücreti 2023 ne kadar, yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır? Adım adım e devlet telefon kaydetme 2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi. İMEİ kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik yeni tutar, 8 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK'nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki, Adım adım İmei kayıt nasıl yapılır? Pasaport telefon kayıt süresi ne kadar? İşte E devlet telefon kaydetme süreci…
7.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Telefon kayıt son gün ne zaman, imei kaydı ne zaman son? Yurt dışı telefon kayıt bitti mi, İmei harcı ödeme hangi bankalara yapılır, telefon kayıt harcı nereye yatırılır? İmei harcı ödeme son gün
Telefon kayıt son gün ne zaman, imei kaydı ne zaman son? Yurt dışı telefon kayıt bitti mi, İmei harcı ödeme hangi bankalara yapılır, telefon kayıt harcı nereye yatırılır? İmei harcı ödeme son gün Yurtdışı telefon harcı ödeme hangi bankalara yatırılıyor, imei harcı ödeme nasıl yapılır, Yurtdışı telefon harcı ödeme hangi ATM'den yapılır? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Maktu harçlara yüzde 50 oranında yapılan zam sonrasında yurt dışından getirilen telefonların izin bedeli ise 6 bin TL'den 20 bin liraya çıkarıldı. Karar yürürlüğe girmeden önce harcı 6 bin lira olarak yatırmak isteyenler e-Devlet'e yöneldi. Peki, İmei harcı ödeme hangi bankalara yapılır? İmei harç ödemesi nereden, hangi ATM'den yapılır? Yurtdışı telefon harcı ödeme süresi ne kadar?
7.07.2023 Ekonomi
Fiziksel sim nedir? E devlet İMEİ kayıt: Fiziksel sim mi elektronik sim mi? İmei 1 fiziksel sim mi, fiziksel sim ne demek, fiziksel ve elektronik sim nedir?
Fiziksel sim nedir? E devlet İMEİ kayıt: Fiziksel sim mi elektronik sim mi? İmei 1 fiziksel sim mi, fiziksel sim ne demek, fiziksel ve elektronik sim nedir? IMEI kayıt ücreti, 2023 Temmuz ayında Resmi Gazete kararı ile yurt dışı telefon kayıtları için 20 bin TL oldu. İMEİ Kayıt ücreti için belirlenen 20 bin TL'lik tutar, 8 Temmuz itibariyle geçerli olacak. T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Kayıt işlemlerini yapan vatandaşlar kayıt sırasında “Fiziksel sim, elektronik sim” seçenekleriyle karşılaşınca fiziksel sim mi elektronik sim mi? İmei 1 fiziksel sim mi, fiziksel sim ne demek, fiziksel ve elektronik sim nedir? Sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, Fiziksel sim nedir?
7.07.2023 Bilim ve Teknoloji
'Arı Operasyonu' düzenleyen jandarma 110 olayı aydınlattı: 8 tutuklama
'Arı Operasyonu' düzenleyen jandarma 110 olayı aydınlattı: 8 tutuklama Yalova'da arı yetiştiriciliği yapan A.S., kendisini 'Bursa Arıcılık Birliği' görevlisi olarak tanıtan şüpheli tarafından 'Şeker hakkı kazandın' denilerek 35 bin TL dolandırıldı. A.S.'nin şikayeti üzerine harekete geçen jandarma, 4 ilde düzenlediği eş zamanlı 'Arı Operasyonu'nda ülke genelinde 110 farklı dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen 8 kişiyi yakalayarak, gözaltına aldı. Şüpheliler, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.
18.01.2023 Gündem
Doktorum deyip güven kazandı, başkasına ait telefonu böyle sattı
Doktorum deyip güven kazandı, başkasına ait telefonu böyle sattı Telefon almak isterken kendini doktor olarak tanıtan şahıs tarafından 35 bin lira dolandırılan vatandaş, hayatının şokunu yaşadı. Dolandırıcının ‘ben parayı doktora yolladım, telefonu aldım’ demesi üzerine kurulan oyun ortaya çıkarken, detaylar şoke etti.
13.01.2023 Yaşam
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı
Cep telefonu alacaklar dikkat! Geri sayım başladı, yeni fiyatları açıklandı Cep telefonu almayı düşünen herkes ilgilendiren gelişme! Yılın son aylarında üst segment akıllı telefon turizmi patlama yaptı. Kayıt dışı cep telefonlarını kayıt altına almak isteyenler, IMEI alabilmek için sınırlara akın etti. Konuyla ilgili ise uzmanlardan önemli uyarılar geldi.
27.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Imeı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ımeı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.