Gazete Vatan Logo

Imeı Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Imeı Sorgulama Nasıl Yapılır?

IMEI numarası yeni telefon satın alan kişiler için kayıt işlemlerinden biridir. Yurtdışından gelen cihazların tamamına IMEI numarası girilmektedir. Bu şekilde telefon yasal olarak çalışmaya başlamaktadır. Kaçak telefon kullanımının önüne geçişmesi adına yapılan bu işlem tüm telefonlar için geçerlidir.

Imeı Numarası Nedir, Ne İşe Yarar? Imeı Sorgulama Nasıl Yapılır?

IMEI numara sorgulaması yapan kişiler için ayarlar kısmında genel ve hakkında bölümleri üzerinden cihazın IMEI numarası kontrol edilmektedir. Bu numaranın telefon üzerinde kayıtlı olması ile beraber telefon açık bir şekilde süresiz kullanıma devam etmektedi 

IMEI Numarası Nedir?

IMEI numarası tüm telefonların kullanımı için girilmiş olan numaralardan biridir. Bu numara bir nevi telefonun kimliği olarak geçmektedir. Yasal telefon kullanımları için IMEI numarasının telefon üzerinde kayıtlı olması gerekmektedir.

Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği olarak açıklanan IMEI numarası ile beraber cep telefonu için özel bir seri numarası belirlenmektedir. Sayısal toplayıcı özelliği bulunan bu numara telefonun sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Sayısal dizilimi tüm cihazlar için farklıdır. Yeni telefon satın alacak olan kişilerin IMEI numarasına dikkat etmesi gerekmektedir.

IMEI Numarası Ne İşe Yarar?

IMEI numarası ne işe yarar soruları çok fazla kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Çok fazla yeni telefon üretimi bulunmaktadır. Bu telefonların yurtdışından gelmesi ve ülke içerisinde rahatlıkla kullanılması için bu IMEI numarasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Haberin Devamı

Giriş kaydı yapılan IMEI numarası ile satın alınan tüm cihazlarda kapanma süresi bulunmadan kullanım gerçekleşmektedir. Toplamda 15 basamaktan oluşan bu numara 14 dizidir. Cihazın orjinal olduğunu gösteren bu numara sayesinde yasal bir cihaz satın almak mümkündür.

IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır?

IMEI sorgulama işlemlerinin yapılması farklı alanlarda gerçekleşmektedir. IMEI numarası telefonu ayarlar kısmında yer almaktadır. Cihaz hakkında bölümleri üzerinde yer alan IMEI numarası ulaşmak oldukça kolaydır. Aynı zamanda * # 06 # ‘yi tuşlamak da IMEI numarasına ulaşmak için yeterlidir.

IOS kullanıcıları için genel, hakkında ve ayarlar kategorileri içerisinde telefon hakkında tüm bilgiler yer almaktadır. Telefon hakkında kategorilerine giriş yapan kişiler için durum bölümüne geçiş yapmak da IMEI numarasının sorgulanmasına yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı

IMEI Numarası Olmayan Cihazlar Çalışır mı?

IMEI numarası telefon kullanımı için oldukça önemlidir. IMEI numarası kayıtlı olmayan cihazlar için birkaç ay kullanım süresi bulunmaktadır. Ardından cihaz kapatılır. IMEI seri numarası sayesinde telefon süresi olmadan uzun zaman boyunca kullanıma devam etmektedir. IMEI numarası olmayan cihazlar kısa süreli şekilde çalışmaktadır. Fakat daha sonra kendiliğinden kapatılarak telefon kullanılmamaya başlamaktadır.