Murat Kurum: Öğrencilere 10 bin TL burs, emeklilere her ay 2500 TL, evleneceklere 50 bin TL beyaz eşya desteği vereceğiz
Murat Kurum: Öğrencilere 10 bin TL burs, emeklilere her ay 2500 TL, evleneceklere 50 bin TL beyaz eşya desteği vereceğiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. İnsanı özne olarak merkeze alan bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceklerini ifade eden Kurum, “Biz vatandaşımızı dinleyici olarak görmüyoruz, vatandaşımızı doğrudan bir paydaş olarak, İstanbul’u yönetecek ekibin bir parçası olarak görüyoruz.” dedi. 10 temel başlıkta toplanan projelerini anlatan Kurum, “İstanbul’un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız.” ifadelerini kullandı.
8.02.2024 Gündem
CHP'de 3 ilçe başkanının bileti kesildi
CHP'de 3 ilçe başkanının bileti kesildi CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. Yaklaşık 4 saat süren MYK toplantısında 3 ilçe başkanları görevden alındı. Önceden görevden alınan örgütlerin itirazlarının da parti meclisi gündemine geleceği belirtiliyor. Hatta o parti meclisinde kurultay takviminin netleşeceği vurgulanıyor.
2.08.2023 Gündem
Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu'na belediye başkanlığı göndermesi
Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu'na belediye başkanlığı göndermesi CHP'de değişim ve Zoom toplantısı tartışmaları sürerken CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi. CHP için değişim çağrısı başlatan Ekrem İmamoğlu’na belediye başkanlığı için gönderme yapan Özel, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi için partimiz adına en fazla oyu alabilecek siyasinin de kendisi olduğu açıktır" dedi. Ayrıca Özel, değişim çağrılarını yanıtsız bırakan Kılıçdaroğlu'na üstü kapalı yanıt verdi: Bu sonucu yenilgi olarak görmeyenler tabanımızın ve örgütümüzün hissiyatını da anlamıyor demektir.
31.07.2023 Gündem
CHP'de ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu'na çok sert "troll akıl" tepkisi
CHP'de ortalık karıştı! Kılıçdaroğlu'na çok sert "troll akıl" tepkisi CHP'de tartışmalar sürüyor. CHP'de en kritik Parti Meclisi toplantısı sert tartışmalara, sert eleştirilere sahne oldu. Saatler süren toplantının perde arkasında yaşananlar, içeride söylenenler sızmaya devam ediyor. Peki o tartışılan Zoom toplantısı ile ilgili Kılıçdaroğlu mu eleştirildi, yoksa Kılıçdaroğlu mu eleştirdi? İşte detaylar...
24.07.2023 Gündem
İmamoğlu'nun zoom toplantısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki geldi
İmamoğlu'nun zoom toplantısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki geldi İmamoğlu’nun zoom üzerinden CHP’nin önemli isimleriyle yaptığı toplantı kaydının kamuoyuna yansıması sonrası Kılıçdaroğlu MYK’yı topladı. Toplantının kim tarafından kayda alınıp sızdırıldığı gizemini korurken CHP Sözcüsü Öztrak, olayı etik dışı olarak niteledi. MYK’da bazı üyeler ise gizli toplantı katılımcılarının istifasını istedi...
20.07.2023 Gündem
Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim' yürüyüşü yapan Tanju Özcan: Ekrem İmamoğlu ivmesini kaybediyor
Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim' yürüyüşü yapan Tanju Özcan: Ekrem İmamoğlu ivmesini kaybediyor Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk'te canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özcan, CHP Genel Merkezi önüne koltuk fırlattığı anlarla ilişkin, "11 tane seçim kaybetmiş koltuktan kalkmıyor. İlla koltuk diyorlarsa alın size koltuk diye koltuk attım. Orada koltuk vazgeçilmez bir şey değil demek istedim. Sembolik bir şeydi." ifadelerini kullanırken, Ekrem İmamoğlu'nun değişim çıkışı ile ilgili ise "Bence Ekrem Bey geç kalıyor. Ben Ekrem Bey'i nasıl destekleyebilirim? Ekrem Bey değişim olmalı diyor ama değişim genel başkandan başlamalı demiyor. Ekrem Bey birçok insandan daha önde. Her geçen gün bu ivmesini kaybediyor." diye konuştu. Özcan, 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna ise, "İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum." yanıtını verdi.
14.07.2023 Gündem
'Ekrem İmamoğlu'nun asıl hedefi cumhurbaşkanlığı’
'Ekrem İmamoğlu'nun asıl hedefi cumhurbaşkanlığı’ “İktidar için değişim” adını taşıyan internet sitesini erişime açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide kurultay sürecinin başlamasının hemen ardından “değişim” çıkışını somutlaştıracak, “önce CHP’de, ardından Türkiye’de ve iktidarda değişim” talebinin geniş toplum kesimlerince desteklenmesini sağlamaya yönelik adımını attı.
6.07.2023 Gündem
İmamoğlu'ndan 'değişim' sitesi! ‘Çok güçlü alternatife dönüşmek zorundayız’
İmamoğlu'ndan 'değişim' sitesi! ‘Çok güçlü alternatife dönüşmek zorundayız’ Cumhuriyet Halk Partisi'nde seçim sonrası değişim çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni bir adım attı.
5.07.2023 Gündem
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan manifesto hazırlıkları
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan manifesto hazırlıkları CHP'de seçim sonrası ilk değişim çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın zamanda yeni bir adım atması bekleniyor. İmamoğlu, "Değişime Davet" adıyla bir manifesto yayımlayacak. Öte yandan CHP'de kongre sürecinin başlamasından hemen önce, İmamoğlu CHP İstanbul ilçe başkanları ile bir araya geldi.
4.07.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Ahlatlıbel'de görüştü
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Ahlatlıbel'de görüştü Seçimin ardından istifa çağrısı yapılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile her fırsatta "değişim" mesajı veren Ekrem İmamoğlu, bugün bir araya geldi.
14.06.2023 Gündem
CHP'den art arda değişim mesajları! Kılıçdaroğlu'nun en yakınlarından sert eleştiriler
CHP'den art arda değişim mesajları! Kılıçdaroğlu'nun en yakınlarından sert eleştiriler CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan 'değişim' tartışması sürüyor. İBB Başkanı İmamoğlu'nun çıkışlarının ardından çok konuşulacak bir mesaj da CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı'dan geldi.
12.06.2023 Gündem
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na mesaj! CHP liderinden 28 Mayıs sonrası flaş açıklamalar...
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na mesaj! CHP liderinden 28 Mayıs sonrası flaş açıklamalar... Cumhurbaşkanı seçimleri sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayına katıldı. Kılıçdaroğlu, "Beklediğimiz olmadı, üzüldük ama yine de ben o akşam konuştum; kazanamadık ama ortaya çıkan tablo ağır bir yenilgi değil." dedi. CNN TÜRK'te gazeteciler Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi.
9.06.2023 Gündem
CHP'de dikkat çeken görüşme! Karayalçın, Kılıçdaroğlu'na ne mesaj verdi?
CHP'de dikkat çeken görüşme! Karayalçın, Kılıçdaroğlu'na ne mesaj verdi? Seçim sonrası iç muhasebenin sürdüğü CHP'de neler oluyor? Dün kritik bir görüşme gerçekleşti. Eski SHP Başkanı ve eski bakanlardan Murat Karayalçın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Seçim sonucu için "başarısızlık" diyen Karayalçın, Kılıçdaroğlu'na ne mesaj verdi, Kılıçdaroğlu'ndan bu mesajlara bir cevap var mı? CHP cephesinde tüm yaşanan gelişmeleri CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram anlattı.
9.06.2023 Gündem
CHP'de tüm oklar Kılıçdaroğlu'na döndü! İstifa çağrısı
CHP'de tüm oklar Kılıçdaroğlu'na döndü! İstifa çağrısı CHP eski milletvekili Akif Hamzaçebi, sosyal medya hesabından ‘ön bilgilendirme’ başlığıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi.
30.05.2023 Gündem
Son anket sonuçları yayımlandı! İlk sırada...
Son anket sonuçları yayımlandı! İlk sırada... Optimar araştırma şirketi son anket sonuçlarını yayımladı. Bu sonuçlara oy oranları AK Parti yüzde 41.2 CHP 23.7, MHP 11.1, İYİ Parti 10.9, HDP ise 8.4 şeklinde olacak. Bu durumda cumhur ittifakı 52.3, Saadet Partisi eklendiğinde ise CHP, İYİ Parti ve HDP’den oluşan millet ittifakı ise 43.9 çıkıyor.
14.12.2020 Siyaset
Bayramdan sonra siyaset zamanı
Bayramdan sonra siyaset zamanı Erdoğan-Bahçeli görüşmesi bir nezaket ziyaretinin ötesinde önemli bir görüşmeydi. Siyasete etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz.
5.08.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimizin haklarını kimse gasp edemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimizin haklarını kimse gasp edemez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı sosyal medya ve televizyon ortak yayınında Ahmet Hakan, Işıl Açıkkar ve Salih Nayman’ın sorularını yanıtladı.
20.06.2019 Gündem
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında karşı karşıya geldi.
18.06.2019 Gündem