İlkbahar

İlkbahar

Son dakika ilkbahar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilkbahar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilkbahar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlkbahar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilkbahar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.610 ilkbahar haberi bulunmuştur. Tüm ilkbahar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otlatma sezonu Adana'da başladı!  Hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı sağlıyor
Otlatma sezonu Adana'da başladı! Hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı sağlıyor Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta özellikle yem girdi maliyetinin azaltılmasında önemli bir yere sahip olan meralarda, ilkbahar dönemi otlatma sezonu Adana’da başladı.
7.04.2024 Adana
Adana'yı narenciye çiçeği kokusu sardı! Karnaval yakında
Adana'yı narenciye çiçeği kokusu sardı! Karnaval yakında Adana'da turunç ve narenciye ağaçları çiçek açıp baharı müjdelerken çiçeklerden yayılan güzel koku hem kent sakinlerini hem de gelen turistleri mest ediyor.
2.04.2024 Adana
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
21 Mart ekinoks ritüelleri || 21 Mart'ta defne yaprağı yakmak ritüeli nasıl yapılır? İşte 21 Mart defne yaprağı ritüeli
21 Mart ekinoks ritüelleri || 21 Mart'ta defne yaprağı yakmak ritüeli nasıl yapılır? İşte 21 Mart defne yaprağı ritüeli 21 Mart defne yaprağı ritüeli, ekinoks ile birlikte sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. 21 Mart’ta gece ve gündüz eşit olur, Türkiye’nin bulunduğu kuzey yarım kürede ilkbahar başlarken güney yarımküre sonbahara girer. 21 Haziran’da (Yaz gündönümü) ise yılın en uzun gündüzü ve en kısa gecesinin yaşandığı zamandır. Bir diğer adı da Yaz gündönümüdür. 21 Mart ritüelleri kapsamında defne yaprağı yakmak ritüeli sorgulanmaya başlandı. Peki, 21 Mart'ta defne yaprağı yakmak ritüeli nasıl yapılır? İşte 21 Mart defne yaprağı ritüeli…
21.03.2024 Gündem
21 Mart İlkbahar ekinoksu nedir? 21 Mart'ta ne olur, gece gündüz uzar mı? İlkbahar Ekinoksu 2024 özellikleri!
21 Mart İlkbahar ekinoksu nedir? 21 Mart'ta ne olur, gece gündüz uzar mı? İlkbahar Ekinoksu 2024 özellikleri! Kuzey Yarım Küre'ye İlkbahar'ın geldiğini müjdeleyen 21 Mart İlkbahar ekinoksu hakkında araştımalar başladı. Güneş ışınlarının Ekvator’a dik açı ile gelmeye başlayıp havaların ısınmaya başlayacağı 21 Mart yılın en önemli tarihleri arasında yer alıyor. Ekinoks dünya genelinde gece ve gündüz sürelerinin eşit olduğu gün olarak biliniyor. Peki, İlkbahar Ekinoksu nedir? 21 Mart'ta neler olur?
20.03.2024 Gündem
15 Mart Dünya Uyku Günü! Dünya Uyku Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı?
15 Mart Dünya Uyku Günü! Dünya Uyku Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı? Her yıl gece ve gündüzün eşit olduğu 21 Mart İlkbahar Ekinoksundan önceki Cuma günü tüm dünyada “Uyku Günü” olarak kutlanıyor. Bu yıl 15 Mart'ta kutlanan Dünya Uyku Gününün sloganın “Küresel Sağlık İçin Uyku Eşitliği” olarak belirlendi. Peki, 15 Mart Dünya Uyku Günü! Dünya Uyku Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı?
15.03.2024 Gündem
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024 Sağlık
Arabası olanlar dikkat! Kritik uyarı geldi
Arabası olanlar dikkat! Kritik uyarı geldi Arabası olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Alaşehirli oto klima ustası Ali Seyhan, araç klimalarının senede en az bir kez bakımının yapılması gerektiğini söyledi.
29.02.2024 Gündem
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda 2 doz olarak uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkarılacağını ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak uygulanacağını duyurdu.
7.02.2024 Adana
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya üzerinde iklimi etkileyen çeşitli faktörler vardır. Dünyadaki farklı alanlar, enlem ve çevredeki arazi gibi faktörlere bağlı olarak farklı iklimlere sahiptir. Yıllık ortalama yağış haritaları iklimdeki bu değişiklikleri göstermektedir.
24.12.2023 Eğitim
Gece gündüz eşitliği ne zaman, hangi gün ve ayda olur? Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? 21 Aralık gece gündüz süreleri
Gece gündüz eşitliği ne zaman, hangi gün ve ayda olur? Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? 21 Aralık gece gündüz süreleri 21 Aralık'ta, Kuzey Yarım Küre'de Güneş, yılı en kuzeydeki noktasına ulaşarak "Güneş'e en uzak nokta" durumuna gelir. Bu olay, gece ile gündüz arasındaki dengesizliği artırarak, bu tarihte Kuzey Yarım Küre'de "en uzun gece"yi yaşatır. Aynı zamanda, dünyanın ekseninin eğikliği sebebiyle bu tarih, Kuzey Yarım Küre'de kış mevsiminin başlangıcını simgeler. Türkiye'de, bu atmosferik olayın en belirgin hissedildiği yerlerden biri Sinop ilidir. Sinop, 21 Aralık'ta 15 saat 6 dakikalık bir gece yaşayarak en uzun gecenin tadını çıkarır. Bu, doğa olaylarıyla uyumlu bir şekilde, kuzeydeki bölgelerde kışın etkisinin başladığına işaret eder. Bugün dünyanın en uzun günü yazarken gece gündüz eşitliğinin hangi tarihlerde yer aldığı da merak konusu oldu. Peki, Gece gündüz eşitliği ne zaman, hangi gün ve ayda olur? Gece gündüz eşitliği (ekinoks) bir yılda kaç kez gerçekleşir? 21 Aralık gece gündüz süreleri
21.12.2023 Gündem
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Mevsimler, dünyanın dönüş hareketine bağlı olarak değişen hava hareketleridir. Dünya hem kendi hem de güneş etrafında dönmektedir. Kendi çevresinde dönüşü sayesinde gece ve gündüz oluşmaktadır. Güneşin etrafında dönüşüne bağlı olarak da mevsimler meydana gelmektedir. Güneş ışınlarının dünyaya ulaşımı sırasında ışın açıları değişmektedir. Bu durumda ısı farklılıkları da oluştuğundan mevsimler meydana gelmektedir.
18.12.2023 Eğitim
Karnabahar Kaç Kalori? Karnabahar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Karnabahar Kaç Kalori? Karnabahar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Karnabahar, düşük kalorili bir besin olduğu için diyet listelerinde sıklıkla tercih edilir. Karnabaharın 100 gramı 25 kaloridir.
17.12.2023 Sağlık
Yunan gazetesinden Türkçe ilk sayfa! Tüm manşetlerde Türkiye ve Erdoğan var
Yunan gazetesinden Türkçe ilk sayfa! Tüm manşetlerde Türkiye ve Erdoğan var Varılan tarihi anlaşmayı öne çıkaran Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini manşetten 'Ege'nin sakin sularını kilitliyorlar' ve 'Anahtar kelimeler ve kodların çözülmesi' gibi başlıklarla verdi. To Vima, görüşmelere katılanların "Farklı bir Erdoğan'la tanıştık" dediğini yazdı.
8.12.2023 Dünya
Diyarbakır'da 403 kilo esrar ile Hint keneviri ve skunk ele geçirildi
Diyarbakır'da 403 kilo esrar ile Hint keneviri ve skunk ele geçirildi Diyarbakır'da jandarmanın düzenlediği operasyonda 403 kilo esrar, 272 bin 200 kök Hint keneviri ve 151 bin kök skunk ele geçirildi.
6.11.2023 Yaşam
Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu: 603 kilo esrar, 640 bin esrar bitkisi ele geçirildi
Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu: 603 kilo esrar, 640 bin esrar bitkisi ele geçirildi Diyarbakır’ın Lice ilçesinde düzenlenen Eren Huzur İlkbahar-Yaz Şehit Jandarma Er Sabit Türkeş operasyonunda, 603 kilogram esrar ve 640 bin 600 kök esrar bitkisi ele geçirildi.
12.10.2023 Yaşam
23 Eylül ekinoks ritüelleri ve özellikleri | 23 Eylül sonbahar ekinoksu nedir? Ekinoks ne demek, 23 Eylül ekinoks ne olur?
23 Eylül ekinoks ritüelleri ve özellikleri | 23 Eylül sonbahar ekinoksu nedir? Ekinoks ne demek, 23 Eylül ekinoks ne olur? Ekinoks olarak adlandırılan 23 Eylül, Sonbahar mevsiminin resmi başlangıcı olarak kabul edilir. Ekinokslar yılda iki kez gerçekleşir: İlkbahar Ekinoksu ve Sonbahar Ekinoksu. İlkbahar Ekinoksu, Mart ayının sonlarına doğru meydana gelir ve ilkbaharın resmi başlangıcını işaret eder. Bu dönemde günler giderek uzar ve sıcaklık artar. İlkbahar Ekinoksu, yeşilliklerin uyanışı ve doğanın canlanışıyla özdeşleşir. Peki, 23 Eylül sonbahar ekinoksu nedir? Ekinoks ne demek, 23 Eylül ekinoks ne olur? İşte 23 Eylül ekinoks ritüelleri ve özellikleri…
23.09.2023 Gündem
Sonbaharda saç kendini korumak için harekete geçer! Daha fazla melamin üretir
Sonbaharda saç kendini korumak için harekete geçer! Daha fazla melamin üretir Saç dökülmesi büyük oranda kalıtsal nedenlere bağlı gerçekleşse de stres, hormonel dengesizlik, düzensiz beslenme hatta mevsim geçişleri de saç dökülmesinin nedenleri arasında yer alır. Gün içinde yıkanma, taranma, çekme ve kırılma gibi faktörlerle 50 ile 100 tel arasında yaşanan saç kaybı sonbaharla birlikte artabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, mevsimsel saç dökülmesi olarak adlandırılan bu durumun nedenini mevsim değişikliklerinin saç büyüme döngüsüne etki etmesine bağlarken, sonbahar mevsiminde çoğu kişide ortaya çıkan saç dökülmesi problemi hakkında merak edilenleri anlattı ve tavsiyelerde bulundu.
17.09.2023 Sağlık
Romanya Bayrağı Anlamı Nedir? Romanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Romanya Bayrağı Anlamı Nedir? Romanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Romanya, Orta Avrupa'nın güney doğusunda konumlanmış olan bir ülkedir. Avrupa birliğine üye olan Romanya'nın başkenti ise Bükreş'tir. 
14.09.2023 Eğitim
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok Burdur Gölü'nde sahilin bazı kesimleri mor renge büründü. Hidrobiyolog Prof. Dr. İskender Gülle, bu görüntüye mor renkli sülfür bakterilerinin yol açtığını ve herhangi bir zararı olmadığını söyledi.
14.09.2023 Yaşam
Bakanlıktan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geriye çekilecek
Bakanlıktan zeytinyağı açıklaması: Fiyatlar geriye çekilecek Ticaret Bakanlığı'nca, "Bolluk döneminde zeytinyağı ihracatımızın katma değerli ve yüksek fiyatlı olmasından memnuniyet duyarız. Ancak iç tüketimde vatandaşımızın yüksek fiyatla mağdur edilmesine de göz yummayız. Nitekim varili ve dökme zeytinyağının ihracatını kısıtlama kararımız, kısa sürede iç piyasadaki yükselmiş fiyatları geriye çekecektir" açıklaması yapıldı.
5.08.2023 Ekonomi
Yunanistan’dan yangınlardan etkilenen turistlere bir hafta ücretsiz tatil sözü
Yunanistan’dan yangınlardan etkilenen turistlere bir hafta ücretsiz tatil sözü Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, orman yangınları nedeniyle tahliye edilen turistlere gelecek yıl ilkbahar veya sonbaharda Rodos Adası’nda bir hafta ücretsiz tatil sözü verdi.
2.08.2023 Dünya
Av tüfeğiyle yaraladığı kişinin uyuşturucu satıcısı olduğunu iddia etti!
Av tüfeğiyle yaraladığı kişinin uyuşturucu satıcısı olduğunu iddia etti! Bursa’da, Atilla H., mahallede uyuşturucu sattığını iddia ettiği Yunus E.'yi sokak ortasında av tüfeği ile vurarak yaraladı. Bölgede devriye gezen bekçiler tarafından yakalanan Atilla H., "Bunun için beni yargılayabilirsiniz, pişman değilim.” dedi. Bacağından yaralanan ve hastanede tedaviye alınan Yunus E.'nin ise üzerinden muşta, pala ve uyuşturucu içmek için aparat ele geçirildi.
1.08.2023 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı’ında ele geçirildi! X-ray bin 240 tanesi canlı görüntülendi
Sabiha Gökçen Havalimanı’ında ele geçirildi! X-ray bin 240 tanesi canlı görüntülendi Sabiha Gökçen Havalimanı’nda takibe alınan bir şüphelinin bagajlarını kontrol eden Gümrük Muhafaza ekipleri, toplam bin 240 adet Karniyol cinsi canlı arı ele geçirildi.
19.07.2023 Yaşam
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar...
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar... Bolu'nun Yuva köyünde, geçen yıl Kurban Bayramında sudan kaynaklı bir kişinin öldüğü, 148 kişinin de zehirlendiği olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü M.A.A. (48), İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ü.B. (60) ve köy muhtarı M.E. (60) hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 15 yıl hapis istenirken, 2 hemşire hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açıldı.
14.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İlkbahar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilkbahar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.