İlk Adım

İlk Adım

Son dakika ilk adım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilk adım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilk adım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlk Adım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilk adım gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.084 ilk adım haberi bulunmuştur. Tüm ilk adım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Göçleri dikkat çekti! Binlerce  kuş halkalandı
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
10.04.2024 Gündem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den bayram mesajı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den bayram mesajı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı mesajında, "Tüm milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın yeni ve güzel başlangıçlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
9.04.2024 Gündem
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu
MİT’ten sonra Dışişleri’nde Hakan Fidan reformu MİT Başkanlığı döneminde kurumu yeniden yapılandıran Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı’nda da reform başlattı. İlk adım olarak genel müdürlükler artırıldı. Her coğrafyaya özel ve hatta Türkiye’nin gelişen-değişen ilişkilerini gözetmek amacıyla bazı ülkeler için ayrı genel müdürlükler oluşturuldu.
7.04.2024 Gündem
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum
Adanalı yazardan bir şehir fantezisi... Bereketli toprakların yeni edebiyatçısı Ünal: 'Kemal'lerin izinden gitmek istiyorum Muzafferin Ölüm Uykusu kitabının yazarı Zekeriya Ünal Çukurova'nın bereketli topraklarının yeni nesil yazarları arasında dikkat çekiyor. Yazım serüvenine öyküyle başlayan Ünal, " Yeni öyküler yazmak, yeni kitaplar yayınlamak ve daha çok okura ulaşmak istiyorum. Yaşar Kemal’lerin, Orhan Kemal’lerin doğduğu bu bereketli topraklarda yeni bir edebiyatçı olarak onların izinden gitmek niyetindeyim." diyor.
21.03.2024 Adana
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları Güzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlıyor. İlk adım ise cilt ve cilt güzelliği olarak karşımıza çıkıyor.
25.02.2024 Yaşam
Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli Tarifi: Bodrum Güzeli nasıl yapılır? 20 Şubat Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli malzemeleri ve yapımı
Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli Tarifi: Bodrum Güzeli nasıl yapılır? 20 Şubat Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli malzemeleri ve yapımı Gelinim Mutfakta 1327. Bölümünde Bodrum Güzeli yapıldı. Peki, Bodrum Güzeli nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Bodrum Güzeli tarifi…
20.02.2024 Yaşam
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı
Alper Gezeravcı'nın uzay görevi tamamlandı Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk Türk vatandaşı Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi tamamlandı. İstasyonda Gezeravcı'nın bulunduğu Ax-3 misyonu için veda töreni düzenlendi.
2.02.2024 Gündem
İsrail kararına Türkiye'den peş peşe tepkiler! 'Harekete geçilmeli'
İsrail kararına Türkiye'den peş peşe tepkiler! 'Harekete geçilmeli' İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçuyla yargılanacak. Tarihi karara Türkiye'den de peş peşe tepkiler geldi.
26.01.2024 Gündem
Kızılcık Şerbeti bu akşam var mı? Bugün Kızılcık Şerbeti var mı, bu hafta Kızılcık Şerbeti’nin yeni bölümü yayınlanacak mı, neden yok?
Kızılcık Şerbeti bu akşam var mı? Bugün Kızılcık Şerbeti var mı, bu hafta Kızılcık Şerbeti’nin yeni bölümü yayınlanacak mı, neden yok? Her hafta Cuma günleri, Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşan Kızılcık Şerbeti'nin 46. yeni bölümü, izleyiciler tarafından heyecanla bekleniyordu. Fragmanda, Doğa'nın Fatih ile evlenerek Pembe'ye meydan okuması ve Pembe ile Rüzgar'ın ortaklığı sonucu atılan ilk adım öne çıkıyordu. Alev ise gözaltına alınıyordu. Peki, Kızılcık Şerbeti'nin 46. bölümü bu akşam yayınlanacak mı? Bugün Kızılcık Şerbeti var mı, Kızılcık Şerbeti bu hafta neden yok?
5.01.2024 Televizyon
Beşiktaş'ta şartlı barış! 5 oyuncu da garanti verdi
Beşiktaş'ta şartlı barış! 5 oyuncu da garanti verdi Hafta başında yönetim kurulu kararıyla süresiz kadro dışı bırakılan beş futbolcu yeniden takıma döndü. ‘Performans düşüklüğü ve uyumsuzluk’ gerekçesiyle kadro dışı bırakılan futbolcular, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmemekle birlikte, Beşiktaş’ta kalmak istediklerini belirtirken “Teknik heyet ve yönetimin beklentilerini karşılamak için vargücümüzle çalışacağız” garantisi verdiler. Siyah beyazlı yönetim de her biri milyonlarca Euro değerinde olan bu oyunculardan fayda sağlayıp değerlerinin düşmesini önlemek ve FiFA ile sorun yaşamamak adına kadro dışı kararını kaldırdı.
17.12.2023 Şampiy10
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına büyük zam! 3 düzenleme birden geliyor
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına büyük zam! 3 düzenleme birden geliyor Emekli, memur, asgari ücretli milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Maaş zamları ile ilgili 3 düzenleme birden geliyor. .Emekli maaşı ve memur zammı başta olmak üzere Ocak 2024'te milyonlarca vatandaşın geliri artacak. Aralık ayının son haftasıyla beraber maaş zammı gündemi hareketlenecek. İlk adım asgari ücret olacak. En düşük emekli maaşı kaç lira olacak? Emekli kök maaş zammı ve memur maaşları artışı ne kadar olacak? Yeni yılın ilk yarısında 3 maaş zammı düzenlemesi birden yapılacak.
12.12.2023 Çalışma Hayatı
Zincir marketler pazar günü kapanıyor mu? İlk adım atıldı, işte detaylar...
Zincir marketler pazar günü kapanıyor mu? İlk adım atıldı, işte detaylar... İstanbul'da zincir marketlerin üyesi olduğu İTO Perakende Meslek Komitesi'nde yapılan oylama 'zincir marketlerin pazar günü kapalı olması' yönünde oylama yapıldı. Zincir marketlerin pazar günü kapatılması uzun zamandır tartışılan başlıklar arasında yer alıyor. İstanbul Ticaret Odası Perakende Meslek Komitesi son çalıştayında da küçük esnafa nefes aldıracak konuyu masaya yatırdı. Komite üyeleri pazar günleri zincir marketlerin kapatılması yönünde mutabık kaldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESK) da söz konusu uygulamanın devreye alınmasını küçük esnafa destek olması açısından destekliyor. Peki marketler pazar günü kapatılacak mı? Süreç artık yasalaşacak mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
26.11.2023 Ekonomi
Avukatlık sınavı geliyor, artık hukuk bitirmek yeterli olmayacak! 'Çok doğru bir karar'
Avukatlık sınavı geliyor, artık hukuk bitirmek yeterli olmayacak! 'Çok doğru bir karar' Artık hukuk fakültesini bitirenler doğrudan avukat olamayacak, mezuniyetten sonra sınava girecek. “Hukuk fakültesi ve mezun sayımız fazla. Kaliteyi arttırmalıyız” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024’ten itibaren Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nı kazananların stajyer avukat olabileceğini söyledi.
8.11.2023 Gündem
Asgari ücret, özel sektör maaşları, emekliye ve memura zam geliyor! Maaş takvimi ve zam oranları açıklandı
Asgari ücret, özel sektör maaşları, emekliye ve memura zam geliyor! Maaş takvimi ve zam oranları açıklandı Emekli ve memur zammı ve asgari ücret artışı ile milyonların alım gücü Ocak 2024'te artacak. İlk adım asgari ücret olacak. Ardından emekliye zam düzenlemesi ve memur zammı kesinleşecek. Bundan sonra en düşük emekli maaşı ve refah payı masaya gelecek. Öte yandan SSK, Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık artışı kesinleşirken memurlar ve memur emeklileri için de fark oluştu. Kim ne kadar alacak? Asgari ücret ne kadar kaç TL olacak? Maaş zammı takvimi ve masaya gelecek rakamlar belli oldu.
7.11.2023 Ekonomi
Selçuk Bayraktar paylaştı! TB3 'Anadolu' için havalandı
Selçuk Bayraktar paylaştı! TB3 'Anadolu' için havalandı Türkiye'nin, katlanabilir kanat yapısına sahip TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), ilk teker kesme testini başarıyla tamamladı.
20.10.2023 Ekonomi
Emekli ve memura zam müjdesi! Talimat verildi, oranlar ortaya çıktı
Emekli ve memura zam müjdesi! Talimat verildi, oranlar ortaya çıktı Emekliye zam ve en düşük emekli maaşı için yıl başında düzenleme yapılacak. Cumhubaşkanı Erdoğan, Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan'a emekli zammı için 'Kimse enflasyona ezdirilmeyecek' parolasıyla talimatını verdi. OVP'de hedeflerin belli olması ve mali disiplinde yol haritasının çizilmesiyle ilk adım emeklileri rahatlatan 5.000 TL emekli ikramiyesi oldu. Sıra emekli zammı ve en düşük emekli maaşı için yapılacak düzenlemelere geldi. Öte yandan emekli ve memur maaşı için olası zam oranları ortaya çıktı. İşte emekli ve memur maaşıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
18.10.2023 Emekli
Türkiye ve Azerbaycan ortak medya platformu İstanbul'da tanıtıldı
Türkiye ve Azerbaycan ortak medya platformu İstanbul'da tanıtıldı Demirören Haber Ajansı (DHA) ve Azerbaycan merkezli Trend Uluslararası Haber Ajansı'nın ortak projesi olarak geliştirilen 'www.dhapress.com' Şuşa'dan sonra bu kez de İstanbul'da tanıtıldı.
13.10.2023 Gündem
Cicirya pidesi tarifi ve malzemeleri| Gökçeada cicirya pidesi nasıl yapılır? Hamuru ve iç harcı için malzemeler...
Cicirya pidesi tarifi ve malzemeleri| Gökçeada cicirya pidesi nasıl yapılır? Hamuru ve iç harcı için malzemeler... "Cicirya pidesi" olarak bilinen pide, ince ve çıtır hamurla yapılır. Cicirya pidesinin iç harcı ve sunumu farklı yerlerde değişebilir. Örneğin, İzmir'de "cicirya pidesi," ince hamurlu bir pide türüdür ve iç harcı genellikle sucuk, pastırma, kaşar peyniri, yeşillikler ve baharatlardan oluşur. Pide, fırında kızartılarak servis edilir ve sıcak olarak yenir. Peki, Gökçeada cicirya pidesi nasıl yapılır? Hamuru ve iç harcı için malzemeler ve Cicirya pidesi tarifi…
11.10.2023 Gündem
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Prigojin ile ilgili son iddia dünyada yankı buldu 'Hayatta ve intikamını planlıyor'
Prigojin ile ilgili son iddia dünyada yankı buldu 'Hayatta ve intikamını planlıyor' Rus siyasi analist Dr Valery Solovey, Wagner lideri Prigojin'in uçak kazasında ölmediğini, hayatta olduğunu ve intikam hazırlıkları yaptığını öne sürerken Rusya Devlet Başkanı Putin'in yeni bir isyana karşı 'hazır olun' talimatı verdiği iddia edildi.
30.08.2023 Dünya
Rusya son noktayı koydu: Wagner’in kurucusu Prigojin'in akıbeti açıklandı!
Rusya son noktayı koydu: Wagner’in kurucusu Prigojin'in akıbeti açıklandı! Pek çok spekülasyona konu olan kaza ile ilgili açıklama Rusya Araştırma Komitesi'nden geldi. Komite, Wagner’in kurucusu Prigojin'in akıbetini açıkladı.
27.08.2023 Dünya
Wagner lideri Prigojin'in cansız bedeni işte böyle teşhis edildi!
Wagner lideri Prigojin'in cansız bedeni işte böyle teşhis edildi! Bindiği özel jet Moskova’nın 210 kilometre kuzeybatısında düşen Wagner’in kurucusu Prigojin’in cansız bedeni eksik parmağı sayesinde teşhis edilirken, ABD yayınladığı ilk istihbarat raporunda sabotaj iddiasını dile getirdi.
25.08.2023 Dünya
Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in ölümünden sonra Putin'den ilk hamle geldi! Rus liderin görüntüleri sosyal medyada viral oldu...
Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in ölümünden sonra Putin'den ilk hamle geldi! Rus liderin görüntüleri sosyal medyada viral oldu... Rusya'da dün düşen uçak tüm dünyanın gündeminde birinci haber oldu. Düşen özel jetin içinde Paralı asker grubu Wagner'in lideri Prigojin’in de bulunması ve hayatını kaybettiğinin açıklanması bomba etkisi yarattı. Wagner lideri Prigojin'in ölüm haberinden sonra tüm gözleri Rusya Devlet Başkanı Putin'e çevrildi. Prigojin’in düşen bir özel jetin yolcu listesinde olduğunun açıklanmasının ardından Putin'in hamlesi gündem oldu. Rus lider dünya Moskova yakınlarındaki kazayı konuşurken Putin geceyi konutunda değil dışarıda geçirdi. Rus liderin görüntüleri sosyal medyada viral olurken gündeme aniden ölen düşmanlarının listesi geldi.
24.08.2023 Dünya
Emekli aylıklarına ara zam! Yeni formül ortaya çıktı, işte yeni maaşlarla ilgili kritik detay
Emekli aylıklarına ara zam! Yeni formül ortaya çıktı, işte yeni maaşlarla ilgili kritik detay Emekli ve memur maaşıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli ve memur maaşlarına gelecek olan zam olası oranlar ile tek tek hesaplandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik ara zam mesajının ardından ilk adım ekimde atılacak. Meclis'e gelecek olan düzenlemeyle 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının artırılması gündem maddelerinin arasında yer alıyor.
23.08.2023 Emekli
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek”
Kuraklık kapıda! “Maalesef karamsarım, önlem alınmazsa bir doğal afet haline gelecek” Türkiye tarihinin en kurak dönemini yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporu da bu gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye'nin büyük bölümü şiddetli kuraklık riskiyle karşı karşıya. Haritaya göre temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı. Düzce ve Zonguldak'ta ise son 63 yılın en yüksek temmuz ayı yağışı kaydedildi. Çözüm olarak kuraklık, aşırı yağış yönetimi ve iklim değişikliği politikalarının birlikte ele alınması gerektiğini söyleyen İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Altuğ, önümüzdeki yıllarda kuraklığın daha maliyetli bir doğal afet haline geleceğine, dünyanın kuraklığa bağlı bir de gıda kriziyle karşı karşıya kalacağına dikkat çekti. Türkiye’nin olası kuraklık tehditine karşı yeterli bilince olup olmamasına yönelik sorulan soruya ise “Bu konuda maalesef karamsarım.” Diyerek üzücü tablonun altınız çizdi.
19.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İlk Adım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilk adım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.