İkametgah

İkametgah

Son dakika ikametgah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ikametgah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ikametgah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İkametgah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ikametgah gelişmeleri de dahil olmak üzere 563 ikametgah haberi bulunmuştur. Tüm ikametgah haberleri aşağıda listelenmiştir.
DEM Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş oy kullanamayacak
DEM Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş oy kullanamayacak DEM Parti'nin İstanbul adayı Meral Danış Beştaş, İstanbul’da oy kullanamayacak. DEM Parti İstanbul Basın Komisyonu tarafından yapılan açıklamada "İBB Eşbaşkan adayımız Meral Danış Beştaş İstanbul’da seçim güvenliği sebebiyle, ikametgahının bulunduğu Diyarbakır’da da oyunu kullanamayacaktır" denildi.
31.03.2024 Gündem
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.
10.02.2024 Ekonomi
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum Ünlü futbolcuları dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan ile birlikte 6 sanığın yargılanmalarına başlandı. Erzan savunmasında, "Ben batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım. Dolandırıcı olsam gemi batar ben kurtulurdum. Suça konu olan bakiyenin bende olmadığı, bu bakiyeyi bir yerde saklamadığımı, bununla bir şeyler almadığımı salondakilerin bildiğini çok iyi biliyorum. Bakiyenin 45 milyon olmadığını bildiklerini de biliyorum. İddianamede adı geçenlerle paradan para kazanma konusunda ortak noktamız vardı" dedi. Seçil Erzan, "Faiz adı altında bu insanların aza tamah etmemeleri, çok kazanmak istemeleri beni bu hala soktu" ifadelerini kullandı. Savunmasında Erzan 2020 yılında Fatih Terim'den 300 bin dolar aldığını da ifade etti.
20.11.2023 Gündem
Mernis adresi nedir, Mernis ne demek? Boş konuta adres bildirimi nasıl yapılır?
Mernis adresi nedir, Mernis ne demek? Boş konuta adres bildirimi nasıl yapılır? MERNİS adresi, vatandaşların resmi ikametgah adresini temsil eder. Bu adres, nüfus cüzdanlarında bulunan ve MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) adı verilen bir sistemde kayıtlı olan resmi bir adrestir. Peki, Mernis adresi nedir? Boş konuta adres bildirimi nasıl yapılır, Mernis ne demek?
2.11.2023 Gündem
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek
MEB'de yeni dönem! Kayıtlar artık otomatik olacak, öğretmen seçiminin önüne geçilecek Okula kayıt sürecinde birçok velinin başvurduğu ‘adres taşıma’, sınıf ve öğretmen seçimi, karşılığında da ‘bağış’ adı altında para istenmesi üzerine MEB harekete geçti. Buna göre, kayıtlar artık otomatik yapılacak. Kararı destekleyen de var, çözüm olmayacağını söyleyen de.
26.09.2023 Eğitim
Kredi Kartı Nasıl Kullanılır? Kredi Kartı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kredi Kartı Nasıl Kullanılır? Kredi Kartı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kredi kartı, alışveriş imkanını kolaylaştıran oldukça etkili bir araçtır. Birçok kampanya ile kullanıcılarına cazip fırsatlar sunan kredi kartı hem dikkat hem de güvenlik gerektirmektedir. Bu sebeple kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gereken birçok önemli husus bulunmaktadır. Alışveriş kolaylığı ve bankalardaki kredi notlarının yükselmesi için sıklıkla tercih edilen kredi kartları, özenli kullanılırsa oldukça karlı sonuçlar doğurmaktadır.
7.07.2023 Eğitim
Ev almak isterken paranızı çöpe atmayın!
Ev almak isterken paranızı çöpe atmayın! Turizm kenti Antalya'da, bu yılın ilk 4 ayında yabancılara 5 bin 201 konut satıldı. Kentte yabancılara yönelik konut satışlarının artması, konutların estetiğinin de değişmesine neden oldu. Yabancı müşterilerin daha çok havuzu, otoparkı ve özel güvenliği olan konutlara rağbet ettiği öğrenildi. Oda başkanı ise konut satışlarının artması ile dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, vatandaşları bir kez daha uyardı.
16.05.2023 Ekonomi
Otogarlarda seçim yoğunluğu, ek seferler açıldı! 'Gidiş-dönüş bileti alan çok fazla'
Otogarlarda seçim yoğunluğu, ek seferler açıldı! 'Gidiş-dönüş bileti alan çok fazla' 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için otogarlarda hareketlilik başladı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle firma sahipleri ek sefer koyduklarını belirtti.
13.05.2023 Gündem
İşlerinden istifa edip şirket kurarak başlıyorlar! ‘Mesaiye patron değil biz karar veriyoruz’
İşlerinden istifa edip şirket kurarak başlıyorlar! ‘Mesaiye patron değil biz karar veriyoruz’ Son dönemde çok sayıda vatandaş işinden istifa edip esnaf kurye olmayı seçiyor. Şirketler aylık 35 bin lira vaat ediyor ama gerçekler farklı. Kuryeler bu ücretler için sınırların zorlanması gerektiğini ifade ediyorlar. Onlar için en büyük avantaj ise ne kadar çalışacaklarına patronun değil kendilerinin karar veriyor olması...
11.05.2023 Ekonomi
Ev sahibi yüzde 100 zammı beğenmedi, elektriği kesti! 'Annem boğulabilirdi'
Ev sahibi yüzde 100 zammı beğenmedi, elektriği kesti! 'Annem boğulabilirdi' Antalya’da 8 yıldır aynı adreste oturan kiracısının yüzde 100’ü geçen kira zammını beğenmeyen ev sahibi, kendi üzerine olan elektrik aboneliğini sonlandırarak evin elektriğini kestirdi. Evde annesi solunum cihazına bağlı yaşayan Göksel Yalım ise “İnsan elektriği keserken haber vermez mi? Benim hasta annem var, dolabımda yiyeceklerim var. Şok oldum. Hadi elektrikler annem uykudayken kesilseydi, boğulabilirdi” diye tepki gösterdi.
25.04.2023 Gündem
10 bin TL yardım yatmadı nereyi aramalıyım, ne yapmalıyım? AFAD hane başı destek ödemesi neden yatmadı, deprem yardımı nasıl alınır?
10 bin TL yardım yatmadı nereyi aramalıyım, ne yapmalıyım? AFAD hane başı destek ödemesi neden yatmadı, deprem yardımı nasıl alınır? 10 bin TL yardım neden yatmadı, hane başı destek ödemesi yatmadı ne yapmalıyım? Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) afetzedelere ödenen hane başı destek ödemesine ilişkin bilgilendirme yayımladı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) 10 bin TL'lik 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği belirtilip, "Şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır" denildi. Ödemeler devam ederken, ödemesi gerçekleşmeyen vatandaşlar arama motorlarına yönelerek AFAD hane başı destek ödemesi neden yatmadı, deprem yardımı nasıl alınır? 10 bin TL yardım yatmadı nereyi aramalıyım, ne yapmalıyım? 10 bin TL hane başı destek ödemesi neye göre yatıyor sorularına yanıt aramaya başladı.
6.04.2023 Ekonomi
Hane başı destek ödemesi neden yatmadı? Hane başı 10 bin TL destek ödemesi yattı mı, neye göre yatıyor, yatmayan destek için ne yapmalıyım, nereyi aramalıyım, ne zaman yatacak?
Hane başı destek ödemesi neden yatmadı? Hane başı 10 bin TL destek ödemesi yattı mı, neye göre yatıyor, yatmayan destek için ne yapmalıyım, nereyi aramalıyım, ne zaman yatacak? Hane başı destek ödemeleri yatmadı ne yapmalıyım, Hane başı destek ödemesi yatmadı nereyi aramalıyım? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) 10 bin TL'lik 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği belirtilip, "Şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır" denildi. Ödemeler devam ederken, ödemesi gerçekleşmeyen vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Hane başı destek ödemesi neden yatmadı, Hane başı destek ödemesi neye göre yatıyor, ne zaman yatacak? sorularına yanıt ararken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan açıklama geldi.
1.04.2023 Ekonomi
‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan yargıya taşındı
‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan yargıya taşındı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da deprem tedirginliği başladı. Pek çok kişi yaşadığı konutun risk taşıdığını düşüyor. Yerel yönetimler ise kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız veriyor. Fatih’in Belediye Başkanı Turan “Tarihi ilçede kat sınırlaması söz konusu. ‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan notu getirdik. Depremden 15 gün önce bu çözüm mahkemeye taşındı. Fatih’te şu an bir insan gelip de, ‘Ben yasal evimi yıkıp aynısını yapacağım’ dese biz ona ruhsat veremiyoruz” dedi.
29.03.2023 Gündem
AFAD deprem yardımı neden yatmadı? 10 bin TL hane başı  destek ödemesi neye göre yatıyor, 10 bin TL yardım yatmadı nereyi aramalıyım, ne yapmalıyım?
AFAD deprem yardımı neden yatmadı? 10 bin TL hane başı destek ödemesi neye göre yatıyor, 10 bin TL yardım yatmadı nereyi aramalıyım, ne yapmalıyım? 10 bin TL yardım neden yatmadı, hane başı destek ödemesi yatmadı ne yapmalıyım? Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) afetzedelere ödenen hane başı destek ödemesine ilişkin bilgilendirme yayımladı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) 10 bin TL'lik 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği belirtilip, "Şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır" denildi. Ödemeler devam ederken, ödemesi gerçekleşmeyen vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Hane başı 10 bin TL destek ödemesi neye göre yatıyor, 10 bin TL yardım yatmadı nereyi aramalıyım, ne yapmalıyım? AFAD deprem yardımı neden yatmadı? Gibi sorulara yanıt arıyor.
23.03.2023 Ekonomi
10 bin TL destek ödemesi! 11 ili kapsıyor
10 bin TL destek ödemesi! 11 ili kapsıyor Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilde acil ihtiyaçların karşılanması için 10 bin TL hane başı destek ödenmesine devam ediliyor.
20.03.2023 Yaşam
AFAD'dan afetzedelere ödenen 'hane başı destek' ödemesine ilişkin açıklama
AFAD'dan afetzedelere ödenen 'hane başı destek' ödemesine ilişkin açıklama Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) afetzedelere ödenen hane başı destek ödemesine ilişkin bilgilendirme yayımladı.
20.03.2023 Ekonomi
Depremde son durumu Fuat Oktay açıkladı: 49 bin 589 kişi hayatını kaybetti
Depremde son durumu Fuat Oktay açıkladı: 49 bin 589 kişi hayatını kaybetti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 49 bin 589, sel felaketine maruz kalan illerde ise 18 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, selde kaybolan 3 kişinin bulunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
18.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında kaydedilen 15 binin üzerinde konuta şu ana kadar 6 bin 946 kişi yerleştirildi. 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi, 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır. " ifadelerini kullandı.
14.03.2023 Gündem
Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adres değişikliği nasıl yapılır, depremzedeler için ikametgah değişikliği son tarih 2023 ne, depremzedeler nerede oy kullanacak?
Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adres değişikliği nasıl yapılır, depremzedeler için ikametgah değişikliği son tarih 2023 ne, depremzedeler nerede oy kullanacak? İçişleri Bakanlığı depremzedelerin oy kullanmasına yönelik yaptığı açıklamada “Afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin azaltılması ve kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için 6 Şubat öncesinde yerleşim yeri adresi depremden etkilenen illerde bulunan vatandaşlarımızın diğer illere yerleşim yeri adres değişikliği işlemlerini nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilmelerine imkan sağlanmıştır.” İfadelerini kullandı. Peki, Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adres değişikliği nasıl yapılır, depremzedeler için ikametgah değişikliği son tarih 2023 ne, depremzedeler nerede oy kullanacak?
11.03.2023 Gündem
EYT'liler için adım adım emeklilik başvuru süreci
EYT'liler için adım adım emeklilik başvuru süreci EYT ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şimdi ise emekli olmak isteyenler sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyor. SGK da merak edenler için adım adım emeklilik başvuru sürecini paylaştı.
3.03.2023 Emekli
Depremzede ev hayvanları için 81 ile genelge gönderildi
Depremzede ev hayvanları için 81 ile genelge gönderildi Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, deprem bölgesinden diğer illere götürülen ev hayvanları için 81 ile genelge gönderildi. Sahibine beyanname verilen, kimliklendirme ve kayıt işlemleri tamamlanmamış depremzede ev hayvanları, bulundukları ilde kayıt altına alınabilecek. Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) bilgilerinden ulaşılacak hayvanların sahiplerine 72 saat süre verilecek. Bu sürede hayvanı teslim almayan veya sahibi depremde hayatını kaybettiği belirlenen hayvanların sahiplendirilmesi sağlanacak.
2.03.2023 Yaşam
EPDK'dan elektrik ve doğal gaz için 'güvence bedeli' uyarısı!
EPDK'dan elektrik ve doğal gaz için 'güvence bedeli' uyarısı! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın-ister deprem bölgesinde ikametini sürdürsün, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasın-elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken olağanüstü hal süresi boyunca güvence bedeli ödemeyeceğini geçtiğimiz hafta karara bağlamıştı.
25.02.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat, deprem bölgesinde fırsatçılar harekete geçti! Parayı alamazlar
Kiracılar dikkat, deprem bölgesinde fırsatçılar harekete geçti! Parayı alamazlar Deprem sonrasında kiracılara ödenmesi kararlaştırılan desteklerin ardından bazı fırsatçı ev sahipleri de harekete geçti. 'Kira bedeli' haricinde kiracılara ödenecek 2 bin lirayı ve 10 bin lira hane başı desteği isteyen bazı ev sahipleri, kiracıları arayarak ya da emlakçılar vasıtasıyla taciz ediyorlar. Ancak bu durum suç teşkil ediyor.
22.02.2023 Ekonomi
AFAD açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı
AFAD açıkladı: 680 bin 268 hanede hasar tespiti tamamlandı İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) 10 bin TL'lik 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği belirtilip, "Şu ana kadar 680 bin 268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır" denildi.
17.02.2023 Gündem
İkametgah değişikliği son tarih 2023 ne zaman? Seçim için ikametgah değişikliği son tarih 14 Şubat mı? Seçim adres değişikliği!
İkametgah değişikliği son tarih 2023 ne zaman? Seçim için ikametgah değişikliği son tarih 14 Şubat mı? Seçim adres değişikliği!  Seçim adres değişikliği için yapılan ikametgah değişikliği son tarihin 14 Şubat olduğu iddiaları sonrası arttı. Farklı şehirde okuyan öğrenciler için ikametgah değiştirmek için araştırmalarına başlarken, oy kullanabilmek için adres değişikliği son tarihin ne zamana kadar yapıldığı da merak ediliyor. Peki, İkametgah değişikliği son tarih 2023 ne zaman? Seçim için ikametgah değişikliği son tarih 14 Şubat mı?  
14.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İkametgah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ikametgah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.