Gazete Vatan Logo

Green Card nedir, ne işe yarar? Green Card nasıl alınır, nereden başvurulur?

Green Card, ABD'de kalıcı olarak yaşama ve çalışma hakkı veren resmi bir kimlik belgesidir. ABD'de yaşamak ve kalıcı olarak ABD’de kalmak isteyenler tarafından tercih edilen Green Card, diğer ABD vizelerinden farklı olarak ömür boyu geçerli bir belgedir. Peki, Green Card nedir, ne işe yarar? Green Card nasıl alınır, nereden başvurulur? İşte detaylar…

Green Card nedir, ne işe yarar? Green Card nasıl alınır, nereden başvurulur?

Green Card, Amerika Birleşik Devletleri tarafından ABD vatandaşı olmayan kişilere verilen oturma iznidir. Green Card genellikle evlilik, yatırım ve sığınma gibi yollarla alınmaktadır. Green Card almak için bazı şartları sağlamak gerekir. Amerika Birleşik Devleri, Green Card'ı çekiliş ile verilir.

 GREEN CARD NEDİR?

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmak isteyenlere Amerikan hükümeti tarafından çekiliş düzenlenen verilen daimi oturma iznine Green Card denilmektedir. Yeşil kart olarak da bilinen Green Card sayesinde Dv Lottery çekilişini kazanan kişilere ömür boyu Amerika'da oturma izni verilmektedir. Farklı ülkelerin vatandaşlarının Amerika'da yaşamaları için Green Card önemli bir fırsat olarak görülmektedir.

GREEN CARD NE İŞE YARAR?

Green Card, farklı ülke vatandaşlarının ömür boyu Amerika'da yaşamasına yaramaktadır. Green Card, Amerikan Birleşik Devletleri'nin Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasasına göre kalıcı ikametgah ve çalışma hakları sağlamaktadır. Green Card, farklı ülkelerin vatandaşlarının Amerika'da yaşama haklarını gösteren bir belge niteliği taşımaktadır.

Haberin Devamı

GREEN CARD NASIL ALINIR?

Green Card alınması için belli zamanlarda çekilişler yapılmaktadır. Farklı ülkelerin vatandaşları bu çekilişlere katılarak başvuru yapabilirler. Başvurunun ardından çekiliş sonucu açıklanır. Çekilişi kazanan kişiler Amerika'da daimi olarak oturma izni alabilirler.

GREEN CARD'A NEREDEN BAŞVURULUR?

Amerika'da yaşamak isteyen kişiler Green Card çekilişine yalnızca bir defaya mahsus olarak katılabilirler. Green Card almak isteyenler DV Lottery resmi sitesinden başvurularını yapabilirler. Green Card için herhangi bir resmi kuruma başvuru yapmaya gerek yoktur. DV Lottery internet sitesine yapılan başvuru sonucunda çekilişi kazananların ismi açıklanır.

GREEN CARD KİMLERE VERİLMEKTEDİR?

Amerika'da yaşamak isteyen kişiler için Green Card almak için belli şartları sağlamalılar. Green Card, 18 yaşından büyük olan kişilere verilmektedir. Green Card, en az lise mezunu olan kişilere verilmektedir. Lise öğrencisi olmayan kişiler mutlaka son 5 yılda eğitim ya da uzmanlık gerektiren bir alanda toplam 2 yıl kadar çalışmış olmalılar. Green Card verilen kişilerde İngilizce bilme şartları da aranmamaktadır. Çekilişe katılan kişiler başvuru şartlarını taşıdıklarında çekiliş sonucunda Green Card alma hakkı kazanabilirler. Evli kişilerin Green Card alma şansı çok yüksektir. Evli çiftler de aynı anda Green Card başvurusu yapabilirler. Green Card alan kişilerin çocukları da bu imkandan yararlanabiliyorlar.

Haberin Devamı

GREEN CARD BAŞVURUSU ÜCRETLİ MİDİR?

Amerikan vatandaşlığı almak için gereken Green Card başvurusu ücretsizdir. Green Card için online başvuru yapılır. Kuraya katılan kişiler arasından seçim yapılır. Green Card başvuruları genellikle Ekim ve Kasım aylarında yapılır. Ücretsiz olan başvuru sırasında tüm aşamaların doğru ve eksiksiz olarak cevaplanması gerekir. Başvuru sitesi İngilizce olduğu için başvuru yapılırken az da olsa İngilizce bilmek gerekmektedir. Green Card başvurusu sırasında hata yapmamaya dikkat edilmelidir. Verilen bilgiler ışığında değerlendirmeler yapıldıktan sonra başvuru sonucunun olumlu olması beklenir. Green Card çekilişinin sonuçları da belli dönemlerde açıklanmaktadır.

Haberin Devamı