İftar Sofraları

İftar Sofraları

Son dakika iftar sofraları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iftar sofraları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iftar sofraları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İftar Sofraları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iftar sofraları gelişmeleri de dahil olmak üzere 199 iftar sofraları haberi bulunmuştur. Tüm iftar sofraları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi Zonguldak’ta av yasağına sayılı günler kala tezgahlar hamsi, istavrit ve mezgit ile şenlendi. Vatandaşlar, iftar sofraları için balık satın aldı.
25.03.2024 Ekonomi
İftar için mesajlar! Resimli, kısa, güzel ve anlamlı hayırlı iftarlar geçen iftar mesajları ve hayırlı iftarlar sözleri
İftar için mesajlar! Resimli, kısa, güzel ve anlamlı hayırlı iftarlar geçen iftar mesajları ve hayırlı iftarlar sözleri 11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte iftar hazırlıkları da başladı. Camilerin minarelerinden yükselen ezan sesleriyle birlikte oruçlarını açacak olan vatandaşlar hayırlı iftarla sözleri ile iftar mesajları için arama motorlarına yöneldi, birbirinden anlamlı, güzel iftar sözleri sorguluyor. İftar sofraları, açlığı ve susuzluğu gidermenin ötesinde, aile bağlarını güçlendiren, komşuluk ilişkilerini pekiştiren bir köprü. Biz de ilk iftara özel resimli, kısa, güzel ve anlamlı hayırlı iftarlar geçen iftar mesajları derledik. İşte iftar için resimli, güzel, kısa ve anlamlı mesajları ile hayırlı iftarlar Allah kabul etsin sözleri…
11.03.2024 Ramazan
Ramazan geldi! haftalık sahur alışverişinin maliyeti en az 2 bin lira!
Ramazan geldi! haftalık sahur alışverişinin maliyeti en az 2 bin lira! Ramazan ayı yarın başlıyor. Vatandaş sahur ve iftar sofraları için Eminönü’nün yolunu tuttu. İftar sofralarının yıldızı hurmanın kilogram fiyatı 260 TL’den başlıyor, 770 TL’ye kadar çıkıyor. Eminönü tezgâhlarında 4 kişilik bir ailenin bir haftalık sahur ve iftariyelik alışverişi 2 bin TL’den başlıyor.
10.03.2024 Gündem
Kızılay, ramazanda 19 milyon kişiye ulaşmayı planlıyor
Kızılay, ramazanda 19 milyon kişiye ulaşmayı planlıyor “Bu Ramazan Acımız Bir Aşımız Bir” sloganıyla Ramazan kampanyasını yürütecek olan Kızılay, 2 milyar 118 milyon TL’lik yardımla 18 milyon 966 bin 330 kişiye ulaşmayı planlıyor.
22.03.2023 Gündem
Oruç tutamayanlar için 2022 fitre ne kadar? 2022 fitre hesaplama nasıl yapılır?
Oruç tutamayanlar için 2022 fitre ne kadar? 2022 fitre hesaplama nasıl yapılır? Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Diyanet tarafından her yıl belirlenen fitre miktarı da merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, katıldığı bir televizyon programında 2022 fitre konusuna açıkladı. Çeşitli sebeplerle orucunu tutamayanların verdiği fitrenin günlük ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, Oruç tutamayanlar için 2022 fitre ne kadar? 2022 fitre hesaplama nasıl yapılır? Fitre kimlere verilir? Kardeşe fitre verilir mi? Kimler fitre verir? İşte 2022 fitre miktarı ve merak edilenler…
3.04.2022 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan fitre açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan fitre açıklaması Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, TRT 1 yayımlanan “Ramazan Sevinci” programının konuğu oldu. Erbaş, “Herkes kendi imkanına göre fitresini belirleyebilir. Ama asgari bu sene 40 lira olarak belirledik. 40 liranın altına düşmemesi lazım” dedi.
3.04.2022 Gündem
Ramazan'da yapılacak hafif kolay tatlı tarifleri: Sütlü irmik tatlısı, Sütlaç ve Güllaç tarifleri ve yapılışları
Ramazan'da yapılacak hafif kolay tatlı tarifleri: Sütlü irmik tatlısı, Sütlaç ve Güllaç tarifleri ve yapılışları 11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kaldı. Pek çok kişi daha şimdiden Ramazan ayında hem iftar hem de sahur sofraları için hazırlıklarına başladı. Bereket ayı Ramazan'ın ruhununa uygun huzur içinde toplanacağınız iftar sofralarında çorbasından, yemeğine tatlısından içeceğine herşey maharetli ellerden çıkacak. Sofraların baş tacı tatlılar da iftar sofralarını şenlendirecek. Artık yıllardır yediğimiz tatlıların yerine yeni tatlara yer açın. Yemek kültürüne merak salanlara ve yeni tarifler denemek isteyenlere Ramazan’da en lezzetli ve en güzel hafif tatlıları sizin için derledik. Peki, Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Sütlaç nasıl yapılır? Güllaç nasıl yapılır? İşte İftar için en güzel hafif tatlı tarifleri ve yapılışları!
1.04.2022 Ramazan
Ramazan’da tatlı krizlerini ortadan kaldırıyor, kolesterolü düşürüyor!
Ramazan’da tatlı krizlerini ortadan kaldırıyor, kolesterolü düşürüyor! Ramazan’da yeterli ve dengeli beslenmek daha da zorlaşıyor. Bu nedenle besin desteklerini kullanımı da bir ihtiyaç haline geliyor. Eczacı Ayşen Dincer, ani şeker yükselmelerinin ve tatlı krizlerinin önüne geçmek için krom içeren multivitaminlerden faydalanabileceğine dikkat çekiyor.
3.05.2021 Ramazan
Sofraları şenlendirecek 8 yöresel Ramazan lezzeti
Sofraları şenlendirecek 8 yöresel Ramazan lezzeti Ülkemizin her bir köşesi birbirinden özel lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Bu lezzetlerin bazıları Ramazan ayında sofraların baş köşesinde kendine yer buluyor. İşte iftar menülerini şenlendirecek 8 Ramazan lezzeti.
3.05.2021 Ramazan
Ramazan sofralarının baş köşesinde yer alacak tarif: Kuzu gerdan
Ramazan sofralarının baş köşesinde yer alacak tarif: Kuzu gerdan Bol muhabbetli ve lezzetli Ramazan sofraları, geçmişten günümüze kültürümüzün önemli bir parçası. Ramazan ayı boyunca Türk mutfağının en özel ve en çok sevilen lezzetleri için evlerde hazırlıklar yapılmaya başlanıyor. İftarda ya da sahurda alternatif öneriler arayanlar en özel tariflerin peşine düşüyor. Akrabaların bir araya toplandığı ve dostların ağırlandığı Ramazan sofraları, Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle kalabalık olamasa da sofralara eşlik eden enfes yemekler gecenin keyfini artırmaya yardımcı oluyor. İşte iftara özel sofralar için ne pişireceğine karar veremeyenlere, enfes ve yapımı kolay kuzu gerdan tarifi...
21.04.2021 Ramazan
9. gün iftar menüsü! Bugün iftarda ne pişirsem diyenlere kolay, nefis iftar yemekleri  (21 Nisan 2021)
9. gün iftar menüsü! Bugün iftarda ne pişirsem diyenlere kolay, nefis iftar yemekleri (21 Nisan 2021) Bugün iftarda ne pişirsem diyenler ve lezzetli, kolay, ekonomik ve farklı alternatifler arayanlar buraya! Lezzetini çok seveceğiniz, yapımı kolay, birbirini tamamlayan lezzetler bu iftar menüsünde... Eğer "İftarda ne yesek, iftara ne pişirsem?" diyorsanız Ramazan ayı 9. günü iftar menüsü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak erişteli yeşil mercimek çorbası, patlıcanlı köfte, şehriyeli bulgur pilavı, süt helvası tarifi
21.04.2021 Ramazan
Ramazan'da iftar ve sonrasında en çok yapılan 10 hata!
Ramazan'da iftar ve sonrasında en çok yapılan 10 hata! Ramazan'da iftarda ve sonrasında yapılan bu hatalara dikkat! Uzmanlar oruçta beslenme ve yaşam alışkanlıklarına dikkat etmeyen kalp hastalarının ritim bozukluğu, kan basıncında ani yükselmeye bağlı gelişen kalp krizi ve felç gibi ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarıyor. Peki, Ramazan'da kalbe zarar veren alışkanlıklar neler? Hangi yiyecekler kalbe zarar veriyor? İşte Ramazan'da asla yapmamanız gereken kalbi yoran 10 önemli hata...
20.04.2021 Ramazan
Ramazanın ışığını yakalayın!
Ramazanın ışığını yakalayın! NUN Eğitim ve Kültür Vakfı bu yıl ikincisini düzenleyerek geleneksel hale getirdiği uluslararası fotoğraf yarışması ile tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini Ramazanın ışığını birlikte yakalamaya davet ediyor.
18.04.2021 Gündem
Talep patladı! Kilosu 55 lira
Talep patladı! Kilosu 55 lira Karadeniz’de av yasağı başladı ancak tezgahlardaki balık bereketi sürüyor. Özellikle ramazan ayıyla birlikte iftar sofraları için balık tercih eden vatandaşlar, tezgahların yolunu tutuyor. ‘Ramazan bereketiyle geldi’ diyen balıkçılar ise vatandaşların daha çok levrek, somon ve çupra gibi fırında yapılan balıkları tercih ettiğini söyledi.
17.04.2021 Gündem
“Pandemiyle mücadelede tek silah aşılamadır”
“Pandemiyle mücadelede tek silah aşılamadır” Artan Covid-19 vakaları ve alınan önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Haydar Sur, "Aşı sırası gelmesine ve randevu almalarına rağmen aşı olmayan kişilerin çok büyük bir hata yaptığını dikkat çekti. Prof. Dr. Sur, "Aşı her sene 10 milyonlarca insanın hayatını kurtarmıştır ve kurtarmaya devam edecektir. Koronavirüs pandemisinde de şu an aşıdan başka çaremiz yoktur." dedi.
14.04.2021 Sağlık
İftar ile ilgili Diyanet'ten flaş açıklama!
İftar ile ilgili Diyanet'ten flaş açıklama! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazanı evde geçireceklere tavsiyelerde bulundu. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de kalabalık iftar sofralarının kurulamayacağını, sahur ve iftarların evlerde ailelerle yapılacağını aktaran Erbaş dikkat çeken mesajlar verdi.
13.04.2021 Gündem
Ramazan’da beslenme önerileri
Ramazan’da beslenme önerileri Sağlık Bakanlığı yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle beslenme önerilerini açıkladı. Bakanlık, "Ramazan’da beslenme önerileri dikkate alınmalı, kalabalık iftar sofraları kurulmamalı ve sosyal mesafe kurallarına azami özen gösterilmelidir." uyarısında bulundu.
12.04.2021 Arşiv
Ramazan ne zaman başlıyor, kaç gün var? Ramazan Bayramı ne zaman 2021 takvimi…
Ramazan ne zaman başlıyor, kaç gün var? Ramazan Bayramı ne zaman 2021 takvimi… Ramazan ayı için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 dini günler takvimi ile Ramazan ayının ne zaman başlayacağı da belli oldu. Bereket ayı Ramazan bu yılda korona gölgesinde geçecek olsak da iftar sofraları kurulacak, oruç ibadeti idrak edilecek. Peki, Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan ne zaman 2021 kaç gün kaldı? Ramazan Bayramı ne zaman?
8.03.2021 Gündem
Günün iftar menüsü: Mercimek çorbası, kilis tava, pirinç pilavı ve adisebaba tatlısı tarifi ve yapılışları
Günün iftar menüsü: Mercimek çorbası, kilis tava, pirinç pilavı ve adisebaba tatlısı tarifi ve yapılışları İftar çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla ramazan sofralarının yeri ayrıdır. İftar sofraları için hem kolay hem de farklı yemek arayışında olanlar için alternatif iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsüne mutlaka göz atın. 24. gün iftar menüsünde, lokanta usulü mercimek çorbası, pirinç pilavı ve muhteşem bir yaz tatlısı adisebaba tatlısı yer alıyor. İşte iftar için yapabileceğiniz damak tadınıza uygun pratik, farklı yemek tarifleri ve kolay iftar menüsü önerileri...
17.05.2020 Ramazan
Arda Türkmen'den 19. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? 12 Mayıs Salı iftar menüsü
Arda Türkmen'den 19. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? 12 Mayıs Salı iftar menüsü Arda Türkmen'in sunduğu Arda'nın Ramazan Mutfağı'nın 12 Mayıs Salı günü, Ramazan'da 19. gün iftar menüsü ile Kanal D ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor. Arda Türkmen bugünkü iftar sofrasına sebze çorbası, küçük pideler ve cevizli hurmalı sarma tarifi hazırladı. Bugün iftara ne yapsak, iftarda ne yesek diyorsanız Arda’nın Ramazan Mutfağı İftar Menüsü'ne mutlaka göz atın. Peki, sebze çorbası, küçük pideler ve cevizli hurmalı sarma tarifi nasıl yapılır? İşte Arda Türkmen'den sebze çorbası, küçük pideler ve cevizli hurmalı sarma tarifleri ve yapılışı…
12.05.2020 Ramazan
17. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? (10 Mayıs 2020)
17. gün iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? (10 Mayıs 2020) Ramazan ayına özel iftar menüleri gazetevatan.com'da. Çorbaları, salatataları, ana yemekleri ve tatlıları ile ramazan sofralarının yeri ayrıdır. İftar sofraları için hem kolay hem de farklı yemek arayışında olanlar için 17. gün iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsüne mutlaka göz atın. Bugün iftar menüsünde sarı mercimek çorbası, karnıyarık, pirzola, pirinç pilavı ve Kemal paşa tatlısı var. İşte iftar için yapabileceğiniz pratik, farklı yemek tarifleri ve kolay iftar menüsü önerileri...
10.05.2020 Ramazan
Ramazan tatlılarında 'hile' uyarısı
Ramazan tatlılarında 'hile' uyarısı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tatlı tüketiminde artış yaşanınca uzmanlar baklava, çikolata gibi dışarıdan satın alınan ürünlerde yapılan hilelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
6.05.2020 Ramazan
Hafta sonu iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? (3 Mayıs 2020)
Hafta sonu iftar menüsü: Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne yesek? (3 Mayıs 2020) İftar çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla ramazan sofralarının yeri ayrıdır. İftar sofraları için hem kolay hem de farklı yemek arayışında olanlar için hafta sonu iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsüne mutlaka göz atın. İşte iftar için yapabileceğiniz pratik, farklı yemek tarifleri ve kolay iftar menüsü önerileri...
3.05.2020 Ramazan
Uzmanlardan kronik hastalığı olanlara oruç uyarıları
Uzmanlardan kronik hastalığı olanlara oruç uyarıları Uzmanlar, kronik hastalığı olanların oruç tutmak için hekimlerine danışmaları, oruç tutmasında sakınca görülmeyen hastaların ise ilaçlarının kullanım saatlerini iftar ve sahura göre düzenlemeleri gerektiği tavsiyelerinde bulunuyor. Peki, Oruçta kronik hastalığı olanlar nelere dikkat etmeli? Hangi hastalar oruç tutmamalı? Kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi?İşte oruç ile ilgili uzman görüşleri...
29.04.2020 Arşiv
Fitre nedir? Kimlere, ne zaman fitre verilir? Oruç tutamayan ne kadar para (fitre) verecek 2020?
Fitre nedir? Kimlere, ne zaman fitre verilir? Oruç tutamayan ne kadar para (fitre) verecek 2020? Ramazan ayına sayılı günler kala corona virüs nedeniyle oruç ile ilgili internette ‘Oruç bağışıklığı etkiler mi? Oruç bağışıklığı güçlendirir mi?’ soruları gündemdeydi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hem oruç ve bağışıklık hem de 2020 fitre miktarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2020 Fitre miktarı ne kadar oldu? Ramazanda camiler açık mı, teravih namazı kılınacak mı? İşte Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın konu ile ilgili açıklamaları…
21.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İftar Sofraları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iftar sofraları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.