İcat

İcat

Son dakika icat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan icat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını icat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İcat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan icat gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.195 icat haberi bulunmuştur. Tüm icat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı Peters, İstanbul'da şantiyeyi ziyaret etti!
Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı Peters, İstanbul'da şantiyeyi ziyaret etti! İstanbul'un Kadıköy İlçesinde bulunan inşaatı ziyaret eden Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, ülkesinden ithal edilen sismik izolatörlerin ilk defa kullanıldığı Kadıköy'deki binanın şantiyesini ziyaret etti.
24.04.2024 Gündem
Üflemeli çalgıların atası düdük nasıl icat edildi? İlk Çin’de kullanılmış, patentini alamadığından yaşamı yoksullukla sonlanmış
Üflemeli çalgıların atası düdük nasıl icat edildi? İlk Çin’de kullanılmış, patentini alamadığından yaşamı yoksullukla sonlanmış Tarih öncesi insanlar kabak veya daldan yaptıklarıyla ses çıkarabileceklerini keşfettiğinden beri düdük hayatımızda. Mısır'da küçük kabuklar düdük olarak kullanılırken, yerleşik hayata geçilmesiyle ise pişmiş toprak düdükler ortaya çıkar. Kim tarafından, ne zaman üretildiği belli olmayan düdüklere dair ilk kalıntılara MÖ 2000'li yıllarda Çin'de rastlanıyor. MÖ 1000'li yıllarda ise Avrupa’ya yayılıyor.
19.04.2024 Yaşam
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor
İlk durak Adana olacak: Anadolu’nun renklerine unutulmaz bir yolculuk başlıyor Türkiye Kültür Yolu Festivali, ilk durağı Adana’da 13 Nisan’da başlayacak 21 Nisan'a kadar devam edecek.
4.04.2024 Adana
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki: 4 bin 330 köyden çelikten evler yapıyoruz
Bakan Özhaseki: 4 bin 330 köyden çelikten evler yapıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Türkiye, zor bir coğrafyadadır. Bu coğrafyada ayakta kalmanın, bayrağı dalgalandırmanın, ezanın her okunmasının bir tek şartı var, o da güçlü olmak. Güçlü olmazsanız, sizi yaşatmazlar. O yüzdendir ki bir taraftan mücadele ediyoruz, bir taraftan da yatırım üzerine yatırım yapıyoruz” dedi.
29.03.2024 Gündem
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki açıkladı: Önümüzdeki ay 75 bin konut yapacağız
Bakan Özhaseki açıkladı: Önümüzdeki ay 75 bin konut yapacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’nın Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerini ziyaret ederek TOKİ tarafından deprem sonrası yapılan çalışmaları inceledi. Bakan Özhaseki, önümüzdeki ay itibariyle yapacakları konut sayısının 75 bini bulacağını söyledi.
27.02.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki açıkladı: Birkaç ay içerisinde toplamda 75 bin konut teslim edilecek
Bakan Özhaseki açıkladı: Birkaç ay içerisinde toplamda 75 bin konut teslim edilecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 307 bin konutun inşaatının devam ettiğini belirterek, birkaç ay içinde toplam 75 bin konutun teslim edilmiş olacağını söyledi.
19.02.2024 Ekonomi
Tekvin Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Tekvin Ne Anlama Gelir?
Tekvin Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Tekvin Ne Anlama Gelir? Kevn kökünden türeyen tekvin, Allah'ın subuti sıfatlarından biridir. Halk arasında yaygın olarak kullanılan "Yaratmak Allah'a mahsustur." sözü ile tekvin sıfatı vurgulanır. Çünkü bir şeyi yoktan var etme kudreti sadece Allah'ta mevcuttur. İnsanların ise meydana getirdiği her şey önceden var olan bir şeyin devamı niteliğindedir. Bu nedenle insanlara yaratma gücü isnat edilemez. 
4.02.2024 Dini Bilgiler
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Rengi gümüşümsü bir beyaz olan magnezyum tek başına kullanılabildiği gibi diğer metallerle alaşım şeklinde de tercih edilmektedir. Hafif bir metal olmasıyla beraber kolayca da alev alabilen bir maden olarak dikkat çekmektedir. Sembolü '' Mg '' olan magnezyumun atom numarası ise 12'dir. Alkalinler grubunda yer alan bu maden katımsı bir halde çıkarılmaktadır. Oksijenli bir ortamda az da olsa kararma yapabilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Alper Gezeravcı'nın uzay programıyla ilgili detayları aktaran Bakan Kacır, "10 yıl sonra aslında Türkiye hem bölgesinde hem de küresel düzeyde uzay ekosisteminin önemli oyuncusu olacak. " dedi. Öte yandan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alper Gezeravcı arasında yaşanan görüşmedeki sürpriz detayı da açıkladı.
29.01.2024 Gündem
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Basınç Ölçümü, kapalı bir alandaki basıncı ölçmeye yönelik bir yöntemdir. Basınç ölçümünün ne olduğuna dair ayrıntılara girmeden önce basıncı tanımlayalım. Birim alana düşen dik kuvvet veya kapalı bir sıvı içindeki bir noktadaki gerilim, fizik bilimlerinde basınç olarak bilinir. Tabanında 84 inç karelik bir alana sahip 42 kiloluk bir kutunun zemine uyguladığı kuvvet, kuvvetin uygulandığı alana bölünmesine veya inç kare başına yarım pounda eşittir.
26.12.2023 Eğitim
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi Döneri ekmeğin arasına koydu, Almanların en sevdiği fast food sıralamasında birinciliğe tırmandı. Almanya’ya işçi olarak gitti ancak şansı bir türlü yaver gitmedi. Elini attığı tüm işler başarısızlıkla sonuçlandı. Gurbette gülmeyen talihini değiştirmekte kararlıydı. Soluğu Türkiye’de aldı. Hemen ticarete atıldı ancak ne yazık ki onda da hüsrana uğradı. Sonrasında baktı olmayacak tekrar Almanya’ya döndü. Hiçbir şekilde pes etmeyen Kadir Nurman şeytanın bacağını ise döneri ekmek arasına koyunca kırdı.
23.11.2023 Yaşam
Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili flaş gelişme! Şirketlerine kayyum atandı
Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili flaş gelişme! Şirketlerine kayyum atandı Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'ya ait şirketlere mahkeme kararı doğrultusunda kayyum atandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından şirketlere Halil İbrahim Akyıldız, Mehmet Nihat Arcagök, Bülent Girgin, İcat Sayda, Gülşen Altınay, Münevver Gökgün Akkaya, Elif Düzen Özomay, Ahmet Miraç Akmen'nin atanmalarına karar verildi.
15.11.2023 Gündem
Türk ekibin icadı en iyi adaylar listesinde
Türk ekibin icadı en iyi adaylar listesinde Tasarım ve mühendislik yarışması James Dyson Ödülü’nün uluslararası ilk 20 listesi açıklandı. Türkiye kazananı orman yangını tespit sistemi ForestGuard 2.0 projesi de listede yer aldı.
24.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu İspanya’daki ekonomik krizden bir zamanlar siesta ve öğlen tembelliğini sorumlu tutan Almanlar, şimdi aşırı sıcaklarla birlikte siestanın faydalı olup olmayacağını konuşuyor.
22.07.2023 Sağlık
Cayrokopter nedir? Helikopter de değil uçak da: Cayrokopter nasıl çalışır ve ne için kullanılır, tarihi nedir?
Cayrokopter nedir? Helikopter de değil uçak da: Cayrokopter nasıl çalışır ve ne için kullanılır, tarihi nedir? Muğla’da motor arızası nedeniyle tarlaya zorunlu iniş yapan cayrokopterin ağaçlara çarpması sonucu yaralanan sanatçı Mustafa Sandal’ın eşi Melis Sütşurup Sandal (34) ile Pilot Sinan Yılmaz (47) hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Söz konusu olay sonrası vatandaşlar cayrokopterin ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Cayrokopter nedir?
16.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Mancınık nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Mancınık sistemi nasıl çalışır, mancınık sistemini kim buldu?
Mancınık nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Mancınık sistemi nasıl çalışır, mancınık sistemini kim buldu? İlk kez 13. Yüzyılda Çinliler tarafından kullanılan mancınık Orta Çağ'da savaşlarda ve kuşatmalarda hatta İstanbul'un Fethi'nde de kullanılmıştır. Peki, Mancınık nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Mancınık sistemi nasıl çalışır, mancınık sistemini kim buldu?
26.05.2023 Gündem
Üniversitelilerden müthiş icat! Havada karada ve suda gidiyor
Üniversitelilerden müthiş icat! Havada karada ve suda gidiyor Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri, arama-kurtarma ve askeri operasyonlarda kullanılabilecek, karada, havada ve suda gidebilen insansız hava aracı (İHA) geliştirdi.
24.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Göçmenlerle ilgili 'sınır güvenliği' tartışmalarına Bakan Akar'dan yanıt
Göçmenlerle ilgili 'sınır güvenliği' tartışmalarına Bakan Akar'dan yanıt Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Gazeteci Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Akar göçmenlerle ilgili 'sınır güvenliği' tartışmalarına yanıt verdi. "Biz sadece teröristleri hedef alıyoruz" diyen Bakan Akar, "Türkler ve Kürtler kardeştir. Fitne ve fesatla aramızı bozmaya çalışmasınlar" dedi.
23.05.2023 Gündem
Süleyman Soylu Gaziosmanpaşa'da kanaat önderleriyle buluştu
Süleyman Soylu Gaziosmanpaşa'da kanaat önderleriyle buluştu İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan gitsin diyenler kim gelsin diyor? FETÖ. Nereye gelecek FETÖ ? Devletin tekrar başına gelecek. Tam 3 yıldır genel başkan yardımcıları ve CHP bütün bu hazırlıklarını yapıyor. Tek tek Türkiye'yi dolaşıyor. 'Merak etmeyin siz, biz geri getireceğiz.' diye" dedi.
2.05.2023 Gündem
Türkiye seçimleri dünyada manşet: Son anketler Erdoğan için olumlu görünüyor...
Türkiye seçimleri dünyada manşet: Son anketler Erdoğan için olumlu görünüyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti Seçim Beyannamesi dünya basınında geniş yer buldu. Dünyanın dört bir yanından pek çok gazete ve televizyon bu süreçte gözünü Türkiye'ye çevirmiş durumda. Yunan basını son seçim anketlerinin sonuçlarını açıkladı.
12.04.2023 Dünya
Dünya uyuşturucu kartelini yöneten Ürfi Çetinkaya Türkiye'de yakalandı!
Dünya uyuşturucu kartelini yöneten Ürfi Çetinkaya Türkiye'de yakalandı! Kırmızı bültenle aranan ve son yılların en büyük uyuşturucu baronu olarak gösterilen ve İNTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan Ürfi Çetinkaya Sarıyer'de gizlendiği villada gözaltına alındı. Operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.
12.04.2023 Gündem
Dahi çocuğun trajik sonu! 15 yaşında icat ettiği nükleer reaktörle tüm mahalleyi radyasyona boğdu...
Dahi çocuğun trajik sonu! 15 yaşında icat ettiği nükleer reaktörle tüm mahalleyi radyasyona boğdu... ABD'nin dahi çocuğu henüz 15 yaşındayken annesinin arka bahçesinde nükleer reaktör icat eden izci çocuk tüm mahallesini radyasyona boğdu. David Charles Hahn'ın ilginç hikâyesi, trajik sona rağmen üzerinden yıllar geçse de merak konusu olmaya devam ediyor.
12.04.2023 Dünya
‘Tuğla’  versiyonundan akıllı modellerine cep telefonları 50 yıldır hayatımızda!
‘Tuğla’ versiyonundan akıllı modellerine cep telefonları 50 yıldır hayatımızda! 3 Nisan 1973 tarihinden icat edilen ilk cep telefonun üzerinden 50 yıl geçti ve hayatımızı tamamen değiştirdi. 3 ayda geliştirilen bir icadın tüm dünyada yaygın hale gelmesi çoğu zaman beklenen bir durum değil. Ancak ilk cep telefonu, bunu başaran sayısız inovasyonlar arasındaydı. 50 yıl önce kurulan 'Tuğla' olarak anılan cihaz, hepimizin yaşam tarzını baştan aşağı değiştirecekti.
3.04.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İcat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki icat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.