AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul'a yeni üretim alanları kazandıracağız AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İSTOÇ'u ziyaret etti. Kurum, "Biz İstanbul'a ilgimizi göstereceğiz, mesaimizi göstereceğiz, gençliğimizi göstereceğiz ve çalışkanlığımızla birlikte de bu projeleri yapacak ve sadece İstanbul'a odaklanacağız. Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz. Gelecek için burayı bir basamak olarak kullanamazsınız" dedi.
9.01.2024 Gündem
Ekrem İmamoğlu'nun değişim toplantısının görüntüsü gündeme bomba gibi düştü! Yarkadaş: İzlerken utandım
Ekrem İmamoğlu'nun değişim toplantısının görüntüsü gündeme bomba gibi düştü! Yarkadaş: İzlerken utandım Değişim tartışmalarının devam ettiği CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ekibi ile yaptığı çevrim içi değişim toplantısının bir kısmı sosyal medyaya sızdı. Kayıtlarda ne konuşuluyordu, kimler vardı? Toplantıya ilişkin ayrıntıları CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür anlattı. Değişim toplantısına ilişkin tartışmalar sürerken görüntülere bir tepki de Barış Yarkadaş'tan geldi. Yarkadaş, 'Belediye başkanının “amiri” pozisyonunda olanlar, belediye başkanının “memuru” gibi sıraya geçip “arz ediyor.”' dedi.
19.07.2023 Gündem
Bakan Soylu: İmamoğlu ile 40 telefon araması gerçekleştirilmiştir
Bakan Soylu: İmamoğlu ile 40 telefon araması gerçekleştirilmiştir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bugüne kadar 40 telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Bunun 29 tanesini karşı taraf, 11'inde de ben geri dönmüşüm. Bunar olabilir, peki niye yalan söyleme gereği duyuyorsunuz" dedi.
4.01.2023 Gündem
Ticari taksi zammı! 2023 İstanbul taksi indi bindi ücreti ne kadar olacak, taksi zammı ne zaman uygulanacak? Kısa mesafe ücreti
Ticari taksi zammı! 2023 İstanbul taksi indi bindi ücreti ne kadar olacak, taksi zammı ne zaman uygulanacak? Kısa mesafe ücreti Taksi ve taksi dolmuş ücretlerinde yüzde 29.10 oranında fiyat artışı gerçekleştirildi. İndi-bindi ve kilometre başına alınan ücretler artırıldı. Peki, 2023 İstanbul taksi indi bindi ücreti ne kadar olacak, taksi zammı ne zaman uygulanacak? Kısa mesafe ücreti hakkında merak edilenler…
27.12.2022 Ekonomi
Kiralık ve satılık evler için dikkat çeken açıklama! Konut fiyatları düşebilir, 3 ay...
Kiralık ve satılık evler için dikkat çeken açıklama! Konut fiyatları düşebilir, 3 ay... Satılık ve kiralık konutlar ile ilgili açıklama geldi. Son 3 aydır resmen durdu. Konut piyasası ile ilgili son dönemde birçok yeni gelişmeler yaşanıyor. Artan konut ve kira fiyatları sebebiyle yapılacak düzenlemeler dört gözle bekleniyor. Ev sahibi ve kiracıyı mağdur etmeyecek yeni bir çalışmanın yapıldığını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bu açıklaması vatandaşın gözünü Kabine'ye çevirdi. Öte yandan konut piyasası ile ilgili fiyatların düşüp düşmeyeceği ile ilgili de değerlendirmeler geliyor. Konut alarak Türk vatandaşlığına geçişte 250 bin dolar olan tutarın 400 bin dolara yükseltilmesi sonucu satılık ev fiyatlarının tepetaklak olabileceği belirtilirken; özellikle son 3 aydır ise konutta alım satımların durduğu ve konut fiyatların düşebileceği açıklaması yapıldı. İşte satılık ve kiralık konut piyasası ile ilgili son açıklamalar ve yaşanan gelişmeler...
27.05.2022 Ekonomi
Son dakika zam kararı! Zam teklifi reddedildi, yüzde 50...
Son dakika zam kararı! Zam teklifi reddedildi, yüzde 50... Son dakika zam kararı! Milyonları ilgilendiriyor. Yüzde 50 zam yapılması gündemdeydi. Ancak zam teklifi reddedildi. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) bugün görüşülen toplu ulaşıma yüzde 50’lik zam teklifi ve servis taşımacılığı ücretlerine 40’lık zam teklifi oy çokluğu ile reddedildi.
23.03.2022 Ekonomi
İETT’ye zam geldi mi, İETT zammı 2022 ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, otobüs, metrobüs, marmaray, metro ve vapura zam mı geldi?
İETT’ye zam geldi mi, İETT zammı 2022 ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, otobüs, metrobüs, marmaray, metro ve vapura zam mı geldi? Toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, İETT zam geldi mi? İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün toplu ulaşıma ek zam gündemiyle toplandı. İstanbul'da toplu taşımaya en son üç ay önce yüzde 36 zam kararı alınmıştı. UKOME’nin zam gündemiyle toplanması nedeniyle vatandaşlar “İETT’ye zam geldi mi, İETT zammı 2022 ne zaman uygulanacak, İETT zam tarifeleri açıklandı mı? sorularına yanıt aramaya başladı.
23.03.2022 Ekonomi
Zam geliyor, en yetkili isim duyurdu! İstanbul'da İETT ve minibüs, özel halk otobüsleri...
Zam geliyor, en yetkili isim duyurdu! İstanbul'da İETT ve minibüs, özel halk otobüsleri... İstanbul ulaşımına zam ile ilgili flaş açıklama! İstanbul özel halk otobüsü, minibüs ve servis işletmecileri, kullandıkları akaryakıtın ÖTV ve KDV'den muaf tutulmasını isterken, taşıma ücretlerinde de yüzde 35-60 arasında artış talep etti. İstanbul Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Göksel Ovacık, İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Emin Alagöz ve İstanbul Servisçiler Birliği Başkanı Turgay Gül, zam talebinin onaylanmaması durumunda ulaşımı durduracaklarını açıkladı. Zam ile ilgili açıklama yapan İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, “2 büyük kapsamlı meslek örgütleri ile yapılan toplantıda bütün meslek grupları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda fiyat artışı talebinde bulundular. Belediye de sektörlerden gelen bu taleplere kayıtsız kalamaz diye düşünüyorum. Bu rakamın da yüzde 50'nin altında olacağını düşünmüyorum” dedi.
17.03.2022 Yaşam
Ev satışları, abonelikler, taksit ödemelerinde yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, sınırlama geliyor...
Ev satışları, abonelikler, taksit ödemelerinde yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, sınırlama geliyor... Ev satışları, abonelikler, taksit ödemeleri ile ilgili flaş karar! Düzenleme geliyor, artık değişecek. Taahhütler sınırlandırılıyor, 24 ay abonelik dönemi ortadan kalkıyor. Ticaret Bakanlığı vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine tüketici koruma kanunda değişikliğe gidecek. Gayrimenkul satışları, abonelikler, taksit ödemelerine ilişkin tüketici lehine düzenlemeler yapılacak.
18.02.2022 Ekonomi
Su faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 120 arttı! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu
Su faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 120 arttı! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu Su faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! İstanbulluları ilgilendiriyor. İSKİ Genel Müdürlüğü’nde su faturalarıyla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sadece son 1 yılda, İstanbul’umuza su temin eden İSKİ kuruluşumuzun maliyetleri yüzde 120 arttı. Kaçınılmaz olarak bu durum üzerine, İSKİ Genel Kurulu’na zam teklifimizi getirdik. Ne dedik? 10 metreküpe kadar kullanıcılara, yani dar gelirlilerde artış yüzde 50 olsun. 11-20 metreküp kullananlar için yüzde 69 olsun. Aşırı su tüketenler için de yüzde 80 artış yapalım. Arkadaşlarım, bu zamma neden ihtiyaç olduğunu da İSKİ’nin tüm gelir ve gider kalemleri ile AK Parti Grup Başkanvekiline anlattı” açıklamasında bulundu.
18.02.2022 Ekonomi
Bakan Pakdemirli’den zincir marketlere KDV’ye ek yüzde 7 indirim çağrısı
Bakan Pakdemirli’den zincir marketlere KDV’ye ek yüzde 7 indirim çağrısı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, zincir marketler yüzde 7’lik KDV indiriminin ardından kampanyaya 7 indirimle daha katkı sağlamaları yönünde çağrı yaptı.
18.02.2022 Ekonomi
İSKİ'nin zam teklifi İBB Meclisi'nde reddedildi!
İSKİ'nin zam teklifi İBB Meclisi'nde reddedildi! İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu için toplandı. Genel Kurul toplantısı Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.
16.02.2022 Gündem
BBP Genel Başkanı Destici: Elektrik fiyatlarındaki düzenleme tekrar yapılmalı
BBP Genel Başkanı Destici: Elektrik fiyatlarındaki düzenleme tekrar yapılmalı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul’da partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki birçok konuya ilişkin açıklama yapan Destici, “Elektrik fiyatlarındaki düzenleme tekrar çok acele bir şekilde yapılmalı. Türkiye’de enflasyon kaçsa ona getirilmelidir. Bir de akaryakıt zamları var. Akaryakıttaki Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) BBP olarak tekrar kaldırılmasını teklif ediyoruz. Çünkü akaryakıt zammı her alana zam olarak yansıyor” dedi. 
10.02.2022 Siyaset
Maaşlara yeni zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı, yüzde 28...
Maaşlara yeni zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı, yüzde 28... Maaşlara yeni zam müjdesi. Yeni kararı son dakika duyurdu. Bir zam daha geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki son gelişmelere ilişkin dikkati çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, işçilerin maaşlarına yapılacak yeni düzenlemeyi açıkladı. Erdoğan 'Burada bir müjde de, işçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Buna yüzde 2.5'luk bir artış daha ilave ediyoruz. Böylece işçilerimizin ücretlerine özellikle de ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz' dedi.
26.01.2022 Çalışan Hakları
Marmaray tarifesine zam yapıldı mı? Marmaray ücret tarifesi belli oldu mu? TCDD’den Marmaray açıklaması!
Marmaray tarifesine zam yapıldı mı? Marmaray ücret tarifesi belli oldu mu? TCDD’den Marmaray açıklaması! İBB’nin İETT, metro ve metrobüslerde uygulanacak zamlı tarifeyi duyurmasının ardından TCDD Taşımacılık, Marmaray'da uygulanmaya başlayan yeni ücret tarifesi hakkında açıklama yaptı. Peki, Marmaray tarifesine zam yapıldı mı? Marmaray ücret tarifesi belli oldu mu? İşte TCDD’den Marmaray açıklaması!
2.01.2022 Gündem
Velilere kötü haber! Yüzde 35 gizli zam
Velilere kötü haber! Yüzde 35 gizli zam Milyonlarca veliye kötü haber! İstanbul'da okul servis araçlarına UKOME'nin yüzde 15'lik zammına rağmen 'yeni araba', 'iyi araba', 'hostes bedeli' gibi gerekçelerle yüzde 35'e varan ek ücret talep edilmesi velilerin tepkisine neden oldu. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, "Hostes için velilerimiz yüzde 35 artı bir ücret ödemek durumunda" dedi. İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise ücretlerin belirlenenden fazla istenmesi durumda velilerin tüketici hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.
4.09.2021 Ekonomi
Büfelerden İBB'ye sordu! 'Nasıl belirlendi?'
Büfelerden İBB'ye sordu! 'Nasıl belirlendi?' İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, “İBB büfeler için ‘Bir yandan ihaleye çıkılacak’ diyor bir yandan 300 bin TL’ye kadar para istiyor. İhale olmadan bu bedel nasıl belirlendi?” diye sordu.
28.09.2020 Gündem
İBB önünde arbede yaşandı! Servisçiler eylem yaptı
İBB önünde arbede yaşandı! Servisçiler eylem yaptı Servisçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin Saraçhane'deki binası önünde eylem yaptı.
23.09.2020 Yaşam
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan zam açıklaması!
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan zam açıklaması! Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ulaşım zammı ile ilgili konuşarak, "Doğru; biz, zam yapmak zorunda kaldık. Bundan, asla ve asla mutlu değiliz. Huzurlu da değiliz. Keşke, zam yapmadan bu şehirdeki insanlara hizmet etmeye devam etsek." ifadelerini kullandı.
3.03.2020 Siyaset
İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 35 zam kararı! (Mavi kart ücreti ne kadar oldu?) İETT akbil ücretleri...
İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 35 zam kararı! (Mavi kart ücreti ne kadar oldu?) İETT akbil ücretleri... İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 35 zam. İBB, 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede; tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, Tam Mavi Kart 275 lira, Öğrenci Mavi Kartı ise 50 lira olarak belirledi. Mavi kart ücreti ne kadar oldu? Öğrenci kartı ne kadar oldu? İşte İETT akbil ücretleri...
7.02.2020 Ekonomi
Servis zamları açıklandı
Servis zamları açıklandı Okullar servislere gelen zamlarla açıldı...
11.09.2012 Ekonomi
CHP metrobüs zammına dava açtı
CHP metrobüs zammına dava açtı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, metrobüse yapılan zammın iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı...
18.11.2009 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri