Hürmüz Boğazı

Hürmüz Boğazı

Son dakika hürmüz boğazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hürmüz boğazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hürmüz boğazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hürmüz Boğazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hürmüz boğazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 220 hürmüz boğazı haberi bulunmuştur. Tüm hürmüz boğazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. Süper Kupa maçındaki krizle ilgili de konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
2.01.2024 Gündem
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki diplomatik temasları hız kesmeden devam ederken ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı geldi. Dünya bu zirveden gelecek haberleri merakla beklerken daha önce pek çok provokasyona imza atan Michael Rubin imzalı yazıda 'Türkiye'yi karantinaya alın' çağrısına yer verildi.
19.09.2023 Dünya
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen zirveyi gördü: Benzin, motorin, brent petrol...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen zirveyi gördü: Benzin, motorin, brent petrol... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Aylar sonra zirveyi gördü. Ukrayna'yı işgal saldırıları nedeniyle ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi tarafından Rusya'ya uygulanan ambargolar, brent petrolün varil fiyatında tarihi bir rekor kırılmasına sebep olmuştu. Avrupa Birliği Komisyonu'nun Rusya'yı hedef alan altıncı yaptırım paketini açıklamasının ardından brent petrol, yaklaşık 3 aylık aranın ardından yeniden zirveyi gördü. Mart ayında 130 doların üstünü gören brent petrol, bugün de 120 doların üzerine çıktı. Öte yandan Geçtiğimiz günlerde motorin grubunda 1,38 TL benzin grubunda 1,43 TL fiyat artışı meydana gelmişti. Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 24,40 liradan satılıyor. Benzinin litresi ortalama 24,98 satılıyor. İşte son dakika haberinin detayları...
30.05.2022 Ekonomi
ABD gemisini kovdular! Görüntüler deprem etkisi yarattı
ABD gemisini kovdular! Görüntüler deprem etkisi yarattı İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızlarına ait sürat teknelerinin Basra Körfezi'nde bir ABD gemisine müdahale ettiğini bildirdi. Bir ABD Donanması sözcüsü ise, bu tip bir karşılaşmadan haberdar olmadığını söyledi.
7.10.2021 Dünya
Güney Kore'den İran'a çağrı! Derhal bırakılsın!
Güney Kore'den İran'a çağrı! Derhal bırakılsın! Güney Kore İran'a el koyduğu petrol tankerini bırakma çağrısı yaptı. Tankerin el konulduğu Hürmüz Boğazı'na, korsanlıkla mücadele donanma birimi Cheonghae gönderildi.
4.01.2021 Dünya
ABD'den flaş İran çağrısı: Silah ambargosunu uzatın
ABD'den flaş İran çağrısı: Silah ambargosunu uzatın ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) İran'a yönelik uluslararası silah ambargosunu yenilememesi halinde, ''İran'ın, Orta Doğu'daki vekalet savaşları ve ortakları Hamas, Hizbullah ve Husiler için yeni gelişmiş teknolojiler ve silahlar satın alabileceği, Orta Doğu'nun ekonomik istikrarını tehdit edecek Demokles'in kılıcını elinde tutacağı'' uyarısında bulundu.
30.06.2020 Gündem
İran'dan flaş petrol açıklaması: Artık bağımlı değiliz
İran'dan flaş petrol açıklaması: Artık bağımlı değiliz İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkenin güneyine döşenen 1000 kilometrelik yeni petrol boru hattı sayesinde artık petrol ihracatı için Hürmüz Boğazı'na bağımlı olmadıklarını söyledi.
23.06.2020 Dünya
Dünya son dakika haberi ile şoka girdi! Kendi savaş gemilerini vurdular!
Dünya son dakika haberi ile şoka girdi! Kendi savaş gemilerini vurdular! 8 Ocak tarihinde bir yolcu uçağını füzeyle düşürüp 178 insanı öldüren İran, bu kez kendi savaş gemisinde en az 19 askerin hayatını kaybetmesine yol açtı.
11.05.2020 Dünya
Umman Sultanı Kabus bin Said hayatını kaybetti!
Umman Sultanı Kabus bin Said hayatını kaybetti! Umman Sultanı Kabus bin Said'in (79) hayatını kaybettiği ve ülkede 3 gün yas ilan edildiği bildirildi.
11.01.2020 Dünya
Prens Charles'tan tehlikeli seyahat
Prens Charles'tan tehlikeli seyahat İngiltere Prensi Charles, önceden planlanan tarihi İsrail-Filistin gezisini İran'ın bölgedeki Amerikan üslerini saldırıyla tehdit ettiği bir döneme denk gelmesine rağmen iptal etmedi.
8.01.2020 Dünya
İran duyurdu: 35 hedef belirlendi...
İran duyurdu: 35 hedef belirlendi... ABD saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve altı kişi için cenaze törenleri düzenlendi. İntikam yemini edilirken, İran, halihazırda intikam için 35 ABD hedefinin belirlendiğini ve Tel Aviv'in hedefler arasında olduğunu duyurdu...
4.01.2020 Dünya
'Körfez'de yeni kriz! İran bir gemiye el koydu
'Körfez'de yeni kriz! İran bir gemiye el koydu İran Devrim Muhafızları, akaryakıt kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Basra Körfezi'nde bir gemiye el koyduğunu duyurdu.
30.12.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dünyanın 13. en büyük ekonomisidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dünyanın 13. en büyük ekonomisidir Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek İslam İşbirliği Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı'na konuştu. Erdoğan, "G-20 üyesi Türkiye, satın alma paritesine göre dünyanın 13. en büyük ekonomisidir. Dışarıdan en fazla doğrudan yatırım alan ülkeler sıralamasında 4 basamak yukarı çıktık. Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar 13 milyar dolara ulaştı. En fazla dış yatırım alan ülkelerden biri olduk. " dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 6.4 şiddetinde depremin meydana geldiği Arnavutluk'ta 500 konutun yapılacağını söyledi.
8.12.2019 Siyaset
Japonya gemilerini korumak için Orta Doğu'ya asker göndermeyi planlıyor
Japonya gemilerini korumak için Orta Doğu'ya asker göndermeyi planlıyor Japonya'nın Orta Doğu'daki ticari gemilerini korumak için ABD liderliğindeki koalisyona katılmadan bölgeye kuvvet göndermeyi planladığı bildirildi.
23.10.2019 Dünya
Japonya'dan ABD'ye ret!
Japonya'dan ABD'ye ret! Japonya, ticari gemilerini korumak için ABD liderliğindeki koalisyona katılmayacak. Tokyo hükümeti, Orta Doğu'daki petrol gemilerini korumak için kendi askerlerini bölgeye sevk edebilir.
19.10.2019 Dünya
Büyük kriz çıkmıştı... Ve resmen açıklandı
Büyük kriz çıkmıştı... Ve resmen açıklandı İran'ın Hürmüzgan Eyaleti Denizcilik ve Liman İşletmeleri Genel Müdürü Murad Afifipur, İngiltere'ye ait petrol tankerinin yakın zamanda serbest kalacağını bildirdi.
22.09.2019 Dünya
İran'dan çok sert ABD açıklaması: Savaş başlardı!
İran'dan çok sert ABD açıklaması: Savaş başlardı! İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Uzay Kuvvetleri Komutanı Hacızade, ABD'ye ait insansız hava aracının düşürülmesinin ardından "ABD İHA'nın düşürülmesine cevap verseydi savaş başlardı." dedi.
15.09.2019 Dünya
ABD, İran tankerini yaptırım listesine aldı
ABD, İran tankerini yaptırım listesine aldı ABD yönetimi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na yönelik yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle Panama bayraklı "Adrian Darya-1" adlı İran gemisini yaptırım listesine ekledi.
31.08.2019 Dünya
Avustralya Başbakanı Morrison'dan Hürmüz Boğazı çıkışı
Avustralya Başbakanı Morrison'dan Hürmüz Boğazı çıkışı Avustralya Başbakanı Morrison, ABD'nin Hürmüz Boğazı için kuracağı koalisyona katılacaklarını açıkladı.
21.08.2019 Dünya
İran ABD'yi petrol tankerine müdahale etmemesi için uyardı
İran ABD'yi petrol tankerine müdahale etmemesi için uyardı İran, ABD yönetimini, İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi tarafından 45 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan "Adrian Darya-1" petrol tankerine uluslararası sularda müdahale etmemesi için uyardı.
19.08.2019 Dünya
İran tankeri Cebelitarık'tan ayrıldı
İran tankeri Cebelitarık'tan ayrıldı Cebelitarık’ın alıkoyduğu İran tankeri, Cebelitarık Yüksek Mahkemesinin serbest bırakma kararının ardından denize açıldı.
19.08.2019 Dünya
Ve resti çektiler: İzin vermeyeceğiz
Ve resti çektiler: İzin vermeyeceğiz İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Cebelitarık hükümetinin serbest bıraktığı "Grace 1" adlı tankerin Suriye’ye gitmeyeceğine dair İran’dan güvence aldığını belirterek, İngiltere’nin ne İran’ın ne de başka bir ülkenin Suriye rejimine yönelik yaptırımları delmesine izin vermeyeceğini bildirdi.
15.08.2019 Dünya
Kaptan, mürettebat ve Grace 1 tankeri  serbest!
Kaptan, mürettebat ve Grace 1 tankeri serbest! Cebelatarık yönetimi, Suriye'ye petrol taşıdığı gerekçesiyle haftalardır tutuklu bulunan Grace 1 adlı tankerin kaptan ve üç mürettebatın serbest kaldığını duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı, “Grace 1” adlı İran tankerini devralmak için mahkemeye başvurdu. Talebi reddeden Cebelitarık Yüksek Mahkemesi tankeri de serbest bıraktı.
15.08.2019 Dünya
Dünyayı sarsan krizde yeni gelişme!
Dünyayı sarsan krizde yeni gelişme! İran Denizcilik ve Limanlar Kurumu Başkan Yardımcısı Celil İslami, İngiltere tarafından Cebelitarık Özerk Yönetiminde alıkonulan İran’a ait Grace 1 adlı petrol tankerinin yakın zamanda serbest bırakılabileceğini söyledi.
13.08.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hürmüz Boğazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hürmüz boğazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.