Hitit

Hitit

Son dakika Hitit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hitit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hitit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hitit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hitit gelişmeleri de dahil olmak üzere 479 hitit haberi bulunmuştur. Tüm hitit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kalsedon Taşı Özellikleri Nelerdir? Kalsedon Taşının En Bilinen Faydaları...
Kalsedon Taşı Özellikleri Nelerdir? Kalsedon Taşının En Bilinen Faydaları... Kalsedon, kuvars ailesinin bir taşıdır ve geçmişi de Hitit dönemine kadar uzanır. Kalsedon taşı genelde beyaz renkte ve mumsu bir parlaklığa sahiptir.
8.02.2024 Yaşam
3 bin yıllık kayıp dil Türkiye'de keşfedildi
3 bin yıllık kayıp dil Türkiye'de keşfedildi Ülkemiz toprakları için kullanılan "medeniyetler beşiği" sözünün doğruluğunu bir kez daha kanıtlayan, güzel bir haberle karşınızdayız.
22.11.2023 Kültür Sanat
Kadeş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Kadeş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Kadeş Antlaşması Özeti Ve Önemi... Kadeş Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarih boyunca birçok farklı antlaşma yapıldığı bilinmektedir. Bu antlaşmalar içerisinde Kadeş'in yeri ise her zaman için ayrı olmuştur. Çünkü tarihte bilinen ilk yazılı antlaşma budur. Doğal olarak Kadeş Antlaşması'nın tüm detayları büyük bir merak konusu olmuştur. Özellikle M.Ö yapılan bir antlaşma olması son derece dikkat çekicidir. Ayrıca o zamanki dönemlerde savaşlar uzun sürmekte ve büyük kayıplara yol açmaktaydı. Kadeş Antlaşması bu bağlamda oldukça önemli sonuçlar doğurmuştur.
10.09.2023 Eğitim
Hititler Bayrağı Anlamı Nedir? Hititler Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Hititler Bayrağı Anlamı Nedir? Hititler Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Milattan önce 1700 ile 1200 arasında yaşayan dünyanın en güçlü antik uygarlıkları arasında Hititler yer almaktadır. Hem Anadolu'da hem de Suriye'de yaşamını sürdürmüş olan Hititler, pek çok açıdan gelişmiş önemli uygarlıklardan biridir. Anadolu'da farklı diller konuşan ve değişik şehir devletleri halinde yaşadıklarını söylemek mümkündür.
8.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 20 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı.
1.08.2023 Gündem
Yazın büyük belası! Kene yine can aldı
Yazın büyük belası! Kene yine can aldı Çorum'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi altına alınan vatandaş yaşamını yitirdi.
20.07.2023 Gündem
Yolcu otobüsü kamyona çarptı: 1 ölü, 9 yaralı
Yolcu otobüsü kamyona çarptı: 1 ölü, 9 yaralı Çorum’un Osmancık ilçesinde yolcu otobüsünün kamyona çarpıştığı kazada 1 çocuk öldü, 9 kişi yaralandı.
23.06.2023 Gündem
Kooperatif bekçisi dehşet saçtı! Ağaçtan erik toplayan kişiyi vurdu
Kooperatif bekçisi dehşet saçtı! Ağaçtan erik toplayan kişiyi vurdu Çorum'da, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi bekçisi Hüseyin Arslan (64), araç park alanındaki erik ağacından izinsiz meyve topladığı gerekçesiyle tartıştığı Yaşar Toprak'ı (55) tabancayla vurup, ağır yaraladı.
21.06.2023 Yaşam
Çorum’da silahlı kavga: 2'si ağır 3 yaralı
Çorum’da silahlı kavga: 2'si ağır 3 yaralı Çorum’da iki grup arasındaki çıkan silahlı kavgada 2’si ağır 3 kişi yaralandı, 2 şüpheli gözaltına aldı Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramada ise çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
18.06.2023 Gündem
Çorum’da KKKA’dan ölüm
Çorum’da KKKA’dan ölüm Çorum’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi altına alınan Çorum Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür’ün eşi Neriman Gür hayatını kaybetti.
8.06.2023 Yaşam
Herkes türbe sanıyordu! Kemik parçaları gerçeği ortaya çıkardı
Herkes türbe sanıyordu! Kemik parçaları gerçeği ortaya çıkardı Çorum'da kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkılan Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nde, türbe denilen alanda rastlanan kemik parçalarının, 35 yaşlarındaki bir insan ile 3 koyun, 1 büyükbaş ve 1 tavuğa ait olduğu tespit edildi.
6.06.2023 Yaşam
Günlerdir aranıyordu, cesedi çuvalda bulundu! Eşinden kahreden sözler
Günlerdir aranıyordu, cesedi çuvalda bulundu! Eşinden kahreden sözler Ataşehir'de sahibi olduğu iş yerinden kimliği belirsiz kişiler tarafından otomobile bindirilerek götürülen 36 yaşındaki Metin Üreyil'in cesedi öldürülmüş olarak çuval içinde bulundu. Metin Üreyil'in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Metin Üreyil'in eşi Sinem Üreyil, "Siyah bir araçla kapının önünden alınıyor. Ondan sonra sırra kadem basıyor. Eşim depoda bir çuvalın içinde ölü bulunuyor. Eşimin üzerindeki silahla, eşimin kafasına sıkıp, darbediyorlar. Eşim tanınmaz haldeydi, ben onu teşhis edemedim, onu sakallarından tanıdım. Benim üç tane çocuğum yetim kaldı" dedi.
31.05.2023 Yaşam
Yıkılan türbeden çıkarılan kemik parçaları inceleme için Hitit Üniversitesi'ne gönderildi
Yıkılan türbeden çıkarılan kemik parçaları inceleme için Hitit Üniversitesi'ne gönderildi Çorum’da kaçak yapılan ve belediye ekipleri tarafından dün yıkılan Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nden geriye moloz yığınları kaldı. Yıkım sırasında türbeden çıkarılan kemikler, inceleme için Hitit Üniversitesi Antropoloji Bölümü'ne gönderildi.
31.05.2023 Yaşam
Yemekten sonra rahatsızlanan 8 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Yemekten sonra rahatsızlanan 8 öğrenci hastaneye kaldırıldı Çorum'da, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 8 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedaviye alındı.
3.03.2023 Yaşam
Boşanma aşamasındaki eşinin evinin önünde intihar etti
Boşanma aşamasındaki eşinin evinin önünde intihar etti Çorum’da boşanma aşamasında olduğu öğrenilen bir kişi, karısının kaldığı evin önünde silahıyla hayatına son verdi.
22.12.2022 Yaşam
Bathonea Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor
Bathonea Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor İstanbul’un eski çağ tarihine katkı sağlamak amacıyla 2009 yılında başlayan Bathonea Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor.
12.12.2022 Gündem
Tartıştığı kişiyi sokak ortasında silahla vurdu
Tartıştığı kişiyi sokak ortasında silahla vurdu Çorum’da sokak ortasında çıkan tartışmada kan aktı, bir kişi silahla vurularak yaralandı.
28.11.2022 Yaşam
Koronavirüsten sonra çağın yeni salgını! Kritik uyarı geldi
Koronavirüsten sonra çağın yeni salgını! Kritik uyarı geldi Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Gülay Yılmazel, enfeksiyon hastalıklarında tanımlanan pandemi terimini artık diyabet içinde kullandıklarını belirterek, “Diyabet, 21. yüzyılın pandemisi olarak karşımıza çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm bölgelerinde prevalansında da ciddi bir artış var” dedi.
17.11.2022 Ekonomi
Kasapoğlu: Yurtlara müracaat eden öğrencilerimizin yüzde 92’si yerleştirildi
Kasapoğlu: Yurtlara müracaat eden öğrencilerimizin yüzde 92’si yerleştirildi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye'de yurtlara müracaat eden öğrencilerimizin yüzde 92’si yerleştirildi. Bunun dünyada, Avrupa’da örneği yok" dedi.
27.10.2022 Gündem
“Lirik Devinimler” sergisi beğeni topladı
“Lirik Devinimler” sergisi beğeni topladı Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Muteber Burunsuz, "Lirik Devinimler" adlı 11’nci kişisel resim sergisini açtı.
5.10.2022 Kültür Sanat
Eski eşini öldüren kadın, aynı silahla intihar etti
Eski eşini öldüren kadın, aynı silahla intihar etti Çorum’da tartıştığı eski eşini öldüren kadın, daha sonra aynı silahla kendisini vurarak intihar etti.
21.09.2022 Yaşam
Çorum'da otomobil elektrik direğine çarptı: 1'i bebek 2 ölü, 3 yaralı
Çorum'da otomobil elektrik direğine çarptı: 1'i bebek 2 ölü, 3 yaralı Çorum'da, kontrolden çıkarak otomobilin beton elektrik direğine çarpması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1'i bebek 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişide yaralandı.
10.09.2022 Yaşam
Önce kardeşini vurdu, sonra aynı silahla hayatına son verdi
Önce kardeşini vurdu, sonra aynı silahla hayatına son verdi Çorum’un İskilip ilçesinde bunalıma giren bir kişi önce kardeşini vurdu, sonra aynı silahla hayatına son verdi.
23.08.2022 Yaşam
Bakan Yanık: Her politikamızın odağını aile olarak belirliyoruz
Bakan Yanık: Her politikamızın odağını aile olarak belirliyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Güçlü bireyler güçlü ailenin, güçlü aile ise güçlü toplumların temel taşıdır, yapı taşıdır; bunun farkındayız. Bu sebeple her politikamızın odağını aile olarak belirliyor ve faaliyet alanımızın merkezine aileyi yerleştiriyoruz" dedi.
16.08.2022 Ekonomi
Ayna Grubu Çorum'da rüzgar gibi esti
Ayna Grubu Çorum'da rüzgar gibi esti Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri çerçevesinde Ayna grubu Çorum’da konser verdi.
24.07.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Hitit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hitit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.