Hapis

Hapis

Son dakika hapis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hapis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hapis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hapis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hapis gelişmeleri de dahil olmak üzere 33.673 hapis haberi bulunmuştur. Tüm hapis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı isimden şok ifade! 'Zararımın giderilmesini istiyorum'
Seçil Erzan’ın tefecilikle suçladığı isimden şok ifade! 'Zararımın giderilmesini istiyorum'“Tefecilikle” suçladığı Mojtaba Haghani hakkında şikayetçi olan Seçil Erzan soruşturma sonrasında sanık oldu. Erzan hakkında, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Haghani ifadesinde çarpıcı bir iddiada bulundu.
26.07.2024Gündem
Kırmızı bültenle aranan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi İstanbul’da yakalandı
Kırmızı bültenle aranan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi İstanbul’da yakalandıUluslararası düzeyde Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsveç merkezli uyuşturucu çetesi lideri Alexander G., İstanbul’da yakalandı.
26.07.2024Gündem
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı
Balıkesir'de motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandıBalıkesir'de zincir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı (20) bıçakla öldüren tutuklu sanıklardan E.Ö.'nün (17) 24 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.’nün (39) ise beraat ettiği davanın gerekçeli karar açıklandı. Kararda, E.Ö.'nün eylemini her türlü insani duygu, düşünce ve değerden arınmış şekilde, pervasız ve fütursuzca, içindeki sadist duyguların tezahürü sonrası Akman'ı sebepsiz olarak sırf öldürmek için öldürdüğü gerekçesiyle en üst sınırdan hapisle cezalandırıldığı belirtildi. Baba Orhan Ö. için verilen beraat kararına ise somut delil bulunmaması gerekçe gösterildi. Gerekçeli kararda; İnfaz Kanunu'nun yetersiz olduğu vurgulanarak, adalet duygusunun tatmin edilmesi, cezanın infazında ortaya çıkacak aksaklıkların düzenlenmesi için kararın TBMM Adalet Komisyonu'na gönderilmesine karar verildiği belirtildi.
25.07.2024Gündem
Polisin durdurduğu otomobilden 83 bin 888 uyuşturucu hap çıktı!
Polisin durdurduğu otomobilden 83 bin 888 uyuşturucu hap çıktı!Adana'da 'dur' ihtarına uymayıp, takip sonucu yakalanan ve otomobilinde 83 bin 888 uyuşturucu hap bulunan sürücü Ferhat A. (22), tutuklandı.
25.07.2024Adana
Gaziantep’te 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Gaziantep’te 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandıGaziantep’te jandarma ekipleri tarafından 13 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.B. isimli şahıs saklandığı adreste yakalandı.
24.07.2024Gaziantep
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değil
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Sokak hayvanlarının sokaktan çekilip rehabilite edilecek ötenazi mümkün değilTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin açıklamada bulunuyor.
24.07.2024Gündem
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçti
Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme komisyondan geçtiSahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Gündem
Konya'da Büyükşen çifti cinayeti davasında 3 sanığın cezaları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca onandı
Konya'da Büyükşen çifti cinayeti davasında 3 sanığın cezaları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca onandı6 yıl önce yanlış adrese girilip Necla (54) ve Metin (55) Büyükşen çiftinin öldürülmesiyle ilgili davada, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş (29) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (48) ile cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik'e yerel mahkeme tarafından verilen 2'şer kez müebbet hapis cezası, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onanmasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da onandı. Dosya nihai kararı verecek olan Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gönderildi.
23.07.2024Gündem
İç güvenlik fakültesi başvuru şartları neler, komiser yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi komiser alımı
İç güvenlik fakültesi başvuru şartları neler, komiser yardımcısı alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi komiser alımıPolis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına yapılacak alım için başvuru süreci, 23 Temmuz'da başladı ve 29 Temmuz'da sona erecek. Başvurular, adayların http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile gerçekleştirebilecekleri belirtiliyor. Ayrıca, İç Güvenlik Fakültesi için de 40 kadın ve 160 erkek olmak üzere toplamda 200 öğrenci alımı yapılacak. Bu alıma ilişkin başvuru süreci ve detayları yine http://www.pa.edu.tr adresinden takip edilebilir.
23.07.2024Gündem
Adana'da firari hükümlüler şok uygulamada yakalandı
Adana'da firari hükümlüler şok uygulamada yakalandıKozan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler gerçekleştirdiği huzur güven uygulamalarında dolandırıcılık suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlüyü yakalayıp cezaevine teslim etti.
23.07.2024Adana
Ege Üniversitesi'nde profesörden öğrencilere cinsel saldırı! 'Cezalar alt sınırdan verildi'
Ege Üniversitesi'nde profesörden öğrencilere cinsel saldırı! 'Cezalar alt sınırdan verildi'Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde görev yapan ve öğrencilerine cinsel taciz ile saldırıda bulunduğu iddia edilen Prof. Dr. Z.E.B., 'Sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı, 'Tehdit ve 'Hakaret' suçlarından beraat etti, 'Cinsel taciz' suçlarından verilen cezalar da önce paraya çevrildi, ardından hükmün açıklanması geri bırakıldı.
22.07.2024Gündem
Garsonu öldüren 3 kişiye 18'er yıl hapis cezası!
Garsonu öldüren 3 kişiye 18'er yıl hapis cezası!Adana'da bir barda 'Garson bakar mısın?' sözü üzerine çıkan tartışmada İsmail Ceylan'ı (40) tabancayla öldürdükleri iddia edilen Eyüp Yıldızoğlu (23), Murtaza Caner Şirin (21) ve Faruk Şahin (30), eylemi haksız tahrik altında işledikleri iddiasıyla 18'er yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanık Osman Sonar (48) ise delil yetersizliğinden beraat etti.
22.07.2024Adana
Gaziantep'te kasten öldürme suçundan 20 yıl cezası bulunan firari yakalandı
Gaziantep'te kasten öldürme suçundan 20 yıl cezası bulunan firari yakalandıGaziantep'te kasten öldürme suçundan hakkında 20 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası bulunan firari zanlı jandarma ekiplerince yakalandı.
21.07.2024Gaziantep
‘Fergio House’ grubu için istenen cezalar belli oldu
‘Fergio House’ grubu için istenen cezalar belli oldu‘Fergio House’ grubunu kuran ‘Fergio Bey’ takma adlı Ferhat Günay ve ikiz kardeşi Serhat Günay’ın da aralarında olduğu 19 kişi hakkında 3’er yıla kadar hapis cezası istendi. Fergio House operasyonun detayları ortaya çıktı.
21.07.2024Gündem
17 yaşındaki genç yaşıtına kurşun yağdırdı: 'Polat Alemdar'a özeniyorum'
17 yaşındaki genç yaşıtına kurşun yağdırdı: 'Polat Alemdar'a özeniyorum'Eyüpsultan'da parkta oturduğu sırada yaşıtı Muhittin Can S.'nin silahından çıkan kurşunlara hayatını kaybeden 17 yaşındaki Muhammet Berat Baykuş'un ailesi konuştu.
20.07.2024Gündem
51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı'nda şok karar: tek sanık ceza aldı
51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı'nda şok karar: tek sanık ceza aldı6 Şubat depremlerinde Gaziantep’te 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı davasında mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan, iyi hal indirimiyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşyerleri ve dairelerinde kolon kestikleri öne sürülen Faik ve Eyüp Öğüt kardeşler ile Nejdet Alpay ise beraat etti
20.07.2024Gündem
Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! 3 sanık için beraat istendi
Sinan Ateş davasında mütalaa açıklandı! 3 sanık için beraat istendiEski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
19.07.2024Gündem
Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in kafasına korner direğiyle vurmuştu! Taraftar hakkında flaş karar
Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in kafasına korner direğiyle vurmuştu! Taraftar hakkında flaş kararİzmir'de Göztepe ile Altay arasında oynanan derbi karşılaşmasında çıkan olaylarda Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in (31) başına korner bayrağı direğiyle vuran Mehmet Nihat A.’nın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık için kasten yaralama suçundan 3 yıla kadar hapis istedi.
18.07.2024Futbol
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada Yargıtay cezaları onadı
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada Yargıtay cezaları onadıYargıtay, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında, sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi 17 sanığa verilen 138'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.
17.07.2024Gündem
AGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava 11 Ekim'e ertelendi
AGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 15 sanıklı dava 11 Ekim'e ertelendiAGOS Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın Yargıtay tarafından 15 sanık yönünden bozulmasının ardından yeniden görülen davanın 6'ıncı duruşması bugün yapıldı. Mahkeme, duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.
17.07.2024Gündem
29 kişi hayatını kaybetmişti: Beşiktaş'taki gece kulübü yangını davasında skandal savunma!
29 kişi hayatını kaybetmişti: Beşiktaş'taki gece kulübü yangını davasında skandal savunma!Beşiktaş'ta gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin, haklarında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açılan aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.
17.07.2024Vatan TV
29 kişinin hayatını kaybettiği Beişktaş'taki gece kulübünün davası başladı! Sigortasız çalıştırdığı işçinin ölümüne 'takdir - i ilahi' dedi
29 kişinin hayatını kaybettiği Beişktaş'taki gece kulübünün davası başladı! Sigortasız çalıştırdığı işçinin ölümüne 'takdir - i ilahi' dediBeşiktaş'ta gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin, haklarında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açılan aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklardan Çağatay Altunel suçsuz olduğunu iddia ederken, ‘Sayın hakim yaşanan olay takdiri ilahidir. Suçum yok, masumum. Locaların metal kısmını yapacaktım. İşimiz bitmişti. Yangın olmasa böyle bir olay yaşanmayacaktı.’ ifadelerini kullandı.
17.07.2024Gündem
69 kişi hayatını kaybetti! 3 kamu görevlisi hakkında soruşturma
69 kişi hayatını kaybetti! 3 kamu görevlisi hakkında soruşturmaKahramanmaraş'ta yürütülen deprem soruşturmalarında ilk kez kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi. Dulkadiroğlu Kaymakamlığı'nın izni sonrası 69 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı Güneşli Kocabaş Evleri'nin 7'nci bloğunun yıkılmasına ilişkin Dulkadiroğlu Belediyesi'nde görevli 3 kişi hakkında 'Taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' ile 'Görevi kötüye kullanma' suçlarından soruşturma başlatıldı.
17.07.2024Gündem
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katiline müebbet hapis istemi
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katiline müebbet hapis istemiDiyarbakırlı Ramazan Hoca diye tanınan Ramazan Pişkin’in katil zanlısı Erkan Baykut, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
17.07.2024 Gündem
Hiranur Vakfı'nın davası ikinci kez ertelendi
Hiranur Vakfı'nın davası ikinci kez ertelendiHiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını müridi Kadir İstekli’yle ‘evlendirmesi’ne yönelik dava yeniden görülmeye başlanmıştı. Mazeret sunup ilk duruşmaya gelmeyen avukatlar, karar çıkması beklenen 3’üncü duruşmaya yine mazeret sunup gelmeyince duruşma 23 Eylül’e ertelendi.
17.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hapis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hapis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.