Haklı Fesih

Haklı Fesih

Son dakika haklı fesih haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan haklı fesih ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını haklı fesih haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haklı Fesih

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haklı fesih gelişmeleri de dahil olmak üzere 624 haklı fesih haberi bulunmuştur. Tüm haklı fesih haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay Çalışanın ücreti, çalışma süresi, izni, sosyal hakları iş sözleşmeleriyle düzenlenirken, hem çalışan hem de işveren hakları İş Kanunu ile koruma altında bulunuyor. Geçerli mazeret olmadan işe geç kalınması, devamsızlık iş sözleşmesinin feshine imkân tanırken, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşanan trafik sorunu nedeniyle geç kalınması Yüksek yargı tarafından bu kapsamda değerlendirilmiyor. İşyerinde çalışanın dedikodu yapması haklı fesih nedeni kabul ediliyor.
11.12.2023 Ekonomi
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün
Tazminat kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, kritik süre 20 gün Milyonlarca çalışan ve iş vereni ilgilendiren karar! Yargıtay maaşı bir kere bile olsa 20 gün geciken işçinin, haklı nedenle iş sözleşmesini feshedip kıdem tazminatı alabileceğine karar verdi. Hukukçular, “Artık işçiler genel hükümler çerçevesinde bir sene çalışıp kıdem tazminatı almaya hak kazandıktan sonra maaşları gecikirse tazminatını alıp işten ayrılabilirler” dedi.
23.11.2023 Çalışma Hayatı
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem ve ihbar tazminatı kararı
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Kıdem ve ihbar tazminatı kararı Yargıtay, mesai arkadaşına gönderdiği elektronik postada 'terbiyesiz' kelimesini kullandığı gerekçesiyle tazminatsız kovulan işçiye dair kararını açıkladı. Kaba hitapla, sataşmanın aynı şey olmadığına dikkat çeken Yüksek Mahkeme; işten çıkartılan işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi gerektiğine hükmetti.
11.11.2023 Çalışan Hakları
Yargıtay'dan emsal karar! İş güvenliğini ihmal eden işçiye tazminat yok
Yargıtay'dan emsal karar! İş güvenliğini ihmal eden işçiye tazminat yok Yargıtay, iş güvenliği kurallarına aykırı davranan işçilerin tazminatsız olarak işten çıkarılabileceğine hükmetti. Bursa'da bir fabrikada çalışan üç işçi, CNC tezgahını çalışır durumda bırakıp uyudukları için işten atıldı. İşçilerin tazminat ve işe iade taleplerini reddeden mahkeme kararını onayan Yargıtay, iş güvenliğini ihmal eden davranışların ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.
3.11.2023 Gündem
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Rapor alıp izinli gününde istirahat etmeyip başka işte çalışan işçi tazminatsız kovuluyor. Çalışan herkesi ilgilendiren karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "İşçinin istirahatlıyken evde bulunması gerekmiyor ama işçi raporluyken başka işte çalışırsa işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkı bulunuyor." şeklinde konuştu.
Yargıtay'dan çalışanlar için karar: Hem tazminattan hem işten oldu
Yargıtay'dan çalışanlar için karar: Hem tazminattan hem işten oldu Yargıtay; işçi sağlığı iş güvenliği kurallarına aykırı davranmanın ihtara gerek kalmaksızın ve zarar doğmuş olup olmamasından bağımsız başlı başına haklı fesih nedeni oluşturacağına hükmetti. Yüksek Mahkeme, mesaide uyuyan işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden direkt çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.
28.10.2023 Çalışan Hakları
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili emsal karar! Tüm çalışanları kapsıyor Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıl ve daha uzun süre çalışanlar, işveren tarafından işten çıkarılmaları durumunda almaya hak kazanıyor. Ancak belli sebepler çalışanın bu haktan faydalanamamasına sebep oluyor. Yargıtay tarafından verilen son karar da çalışanın tazminat hakkını talep edememesine yol açıyor.
23.10.2023 Çalışma Hayatı
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi?
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi? İletişim ağlarının her geçen gün artması özellikle çalışma yaşamında etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda mail üzerinden yapılan yazışmaların pek çoğu artık Whatsapp kanalından yapılarak zaman kaybının önüne geçiliyor. Çalışanlar arasında kurulan Whatsapp grupları üzerinden hem iş ile ilgili iletişim kuruluyor hem de özel yazışmalar yapılabiliyor. Ancak bu yazışmaların işverenin eline geçebiliyor. Bu durumda çalışanları 'İşten çıkarılır mıyım?' korkusu sarıyor. Konun detaylarını Avukat Cansen Erdoğan anlattı.
19.10.2023 Çalışma Hayatı
Bunu yapan işveren 4 maaş tazminat ödeyecek! Çalışanları ilgilendiren flaş detay
Bunu yapan işveren 4 maaş tazminat ödeyecek! Çalışanları ilgilendiren flaş detay Milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay ortaya çıktı. İşverenin çalışanlar arasında ayrımcılık yapması haklı fesih hakkı veriyor. Bunu yapan işveren çalışanına 4 maaş kadar tazminat ödüyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan bilinmeyen detayları aktardı.
9.10.2023 Gündem
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor
Rapor alıp izin kullanan milyonlarca çalışanı kapsıyor! Tazminatsız kovulma sebebi sayılıyor Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Rapor alıp izinli gününde istirahat etmeyip başka işte çalışan işçi tazminatsız kovuluyor. Çalışan herkesi ilgilendiren karar ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "İşçinin istirahatlıyken evde bulunması gerekmiyor ama işçi raporluyken başka işte çalışırsa işverenin tazminatsız işten çıkarma hakkı bulunuyor." şeklinde konuştu.
28.09.2023 Çalışan Hakları
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
25.09.2023 Çalışan Hakları
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Dikkat çeken SSK ve Bağ-Kur detayı ortaya çıktı Çalışan milyonlarca kişi için güzel haber geldi. İkinci işte çalışmak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar belli oldu. Avukat Cansen Erdoğan, "Kişi aynı anda birden fazla işyerinde çalışabilir, günün belirli saatlerinde bir iş yerinde diğer saatlerinde başka bir iş yerinde çalışabilir" diyerek bilinmesi gereken o şartı açıkladı.
18.09.2023 Çalışan Hakları
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili dikkat çeken karar! Kritik 6 hafta detayı...
Kıdem ve ihbar tazminatı ile ilgili dikkat çeken karar! Kritik 6 hafta detayı... Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren bir karara imza attı. Buna göre iş sözleşmesinde cumartesi gününün tatil kabul edilmediği bir madde varsa ve çalışan cumartesi günü işe gelmiyorsa bu durumda işveren çalışanı kıdem ve ihbar tazminatsız olarak kovabiliyor. Karar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan haklı fesihte kıdem ve ihbar tazminatı konusunda bilinmeyen detayları aktardı.
13.09.2023 Çalışan Hakları
BES ile ilgili dikkat çeken ayrıntı! Avantajlı kredi imkanı tanınıyor
BES ile ilgili dikkat çeken ayrıntı! Avantajlı kredi imkanı tanınıyor Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. BES'te Mart 2023 döneminde yapılan değişiklik kapsamında bireysel emeklilik sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sektör temsilcisi Gökhan Uçar vatandaşa bilinmeyen ayrıntıları aktardı.
25.08.2023 Emekli
Özel sektör çalışanlarına ara zam! Kritik detay: Haklı fesih nedeni
Özel sektör çalışanlarına ara zam! Kritik detay: Haklı fesih nedeni  Asgari ücret yüzde 34'lük zamla 11 bin 402 liraya çıkarıldı. En düşük memur maaşı ise 22 bin lira oldu. Peki özel sektör çalışanlarına da zam yapılacak mı? Özel sektörde asgari ücretten daha yüksek maaş alanların durumu ne olacak? Uzmanlar tahminlerini açıklayarak oran verdi.
11.07.2023 Çalışma Hayatı
Çalışan milyonlara kritik uyarı! Bu ayrıntıyı kaçıranlar tazminatsız kovuluyor
Çalışan milyonlara kritik uyarı! Bu ayrıntıyı kaçıranlar tazminatsız kovuluyor Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren bir karara imza attı. Buna göre iş sözleşmesinde cumartesi gününün tatil kabul edilmediği bir madde varsa ve çalışan cumartesi günü işe gelmiyorsa bu durumda işveren çalışanı kıdem ve ihbar tazminatsız olarak kovabiliyor. Karar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan haklı fesihte kıdem ve ihbar tazminatı konusunda bilinmeyen detayları aktardı.
14.06.2023 Çalışan Hakları
Küme düşme kaldırıldı mı? Küme düşme nasıl olacak, nedir, Süper Lig’de küme düşme kalkacak mı 2023?
Küme düşme kaldırıldı mı? Küme düşme nasıl olacak, nedir, Süper Lig’de küme düşme kalkacak mı 2023? Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar’ın "Küme düşmenin kaldırılması için başvuru yapacağız." açıklaması sonrası Küme düşme nasıl olacak, Süper Lig’de küme düşme kalkacak mı? Küme düşme kaldırıldı mı?
9.06.2023 Şampiy10
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
22.05.2023 Çalışma Hayatı
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! 'Cumartesi' kararı!
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! 'Cumartesi' kararı! Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, cumartesi günü iş günü ise belirtilen günde devamsızlığın da diğer şartların varlığı halinde haklı fesih sebebini oluşturduğuna hükmetti.
21.05.2023 Çalışma Hayatı
Eski ortağı emekli hemşirenin hayatını kararttı! 'Bana ait eskort siteleri açılmış!'
Eski ortağı emekli hemşirenin hayatını kararttı! 'Bana ait eskort siteleri açılmış!' İstanbul Ümraniye'de güzellik merkezi açan bir kişi iş ortağı ile anlaşamadı. Taraflar karşılıklı davacı oldu. Ancak o ortaklık sonucu iddiasına göre hem 750 bin lira kaybetti. Hem ortaklardan bir tanesi hem de internette adına sahte hesaplar açıldı.
9.05.2023 Gündem
Tazminat ve uzaktan çalışma hakkı doğuyor!
Tazminat ve uzaktan çalışma hakkı doğuyor! Pandemi döneminde bir zorunluluk olarak başlayan uzaktan çalışma modeli, deprem sonrası yeniden gündeme geldi. Çalışanlar belli koşullarda uzaktan çalışmayı talep edebiliyor. İşverenin kabul etmemesi durumda kıdem ve ihbar tazminatı ile iş akdinin feshedilmesi gündeme geliyor.
22.03.2023 Çalışma Hayatı
Tüm kiracılar için geçerli yeni karar! Süreye bakılmayacak, sözleşmeyi feshedebilirsiniz
Tüm kiracılar için geçerli yeni karar! Süreye bakılmayacak, sözleşmeyi feshedebilirsiniz Tüm kiracıları yakından ilgilendiriyor. Riski yapılarda oturan kiracılar için yeni ve emsal bir karar açıklandı. Açıklanan emsal karar çerçevesinde devam eden kira sözleşmesi bulunan taşınmazın riskli yapı raporu alması durumunda kira sözleşmesinin süresine bakılmaksızın fesih edilebileceği ilan edildi. Davaya konu olan olay İstanbul'da yaşandı. İşte detaylar...
2.03.2023 Ekonomi
Çalışanın bilgisayarını inceleyen işverene büyük şok! Mahkeme haksız buldu
Çalışanın bilgisayarını inceleyen işverene büyük şok! Mahkeme haksız buldu Bursa'da, kendisinin rızası alınmadan bilgisayarı patronca incelendikten sonra kovulan işçinin imdadına mahkeme yetişti.
4.02.2023 Çalışma Hayatı
Çalışan yüz binleri ilgilendiren karar! Ayrımcılık tazminatı ödeniyor
Çalışan yüz binleri ilgilendiren karar! Ayrımcılık tazminatı ödeniyor Bir dokuma fabrikasında çalışan kadın işçi, işyerinde kendisiyle aynı işi yapan erkek işçilerden cinsiyet ayrımı nedeniyle daha az ücret aldığı gerekçesi ile istifa etti. Olayın yargıya taşınması sonrası kritik bir karara imza atan Yargıtay, kadın işçiye, aynı işi yapan erkek işçilerden daha az ücret ödenmesinin kanuna aykırı olduğuna hükmetti. Konuyu değerlendiren Avukat Ali Oktay Coşgun, böyle bir durumda iş akdinin haklı nedene dayalı olarak feshedilebileceğine ve davacının kıdem tazminatı isteğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.
14.12.2022 Çalışma Hayatı
Bunu yapan çalışanlara ihbar ve kıdem tazminatı yok! Çoğu kişi habersiz
Bunu yapan çalışanlara ihbar ve kıdem tazminatı yok! Çoğu kişi habersiz Çalışan ve işveren milyonlarca kişiyi kapsıyor. İşyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması işverenin sorumluluğunda. Ancak çalışanların da bu konuda yükümlülükleri var. Çalışanlar tarafından detayları yeterince bilinmiyor. Yükümlülükleri ihlal durumunda ise işçiler birçok yaptırımla karşı karşıya kalabiliyor. Buna ihbar ve kıdem tazminatsız işten çıkarılma da dahil. Öte yandan işverene tazminat ödemek zorunda bile kalabilirsiniz. Konuyla ilgili önemli uyarı geldi...
9.12.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Haklı Fesih ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haklı fesih haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.