Hafter

Hafter

Son dakika hafter haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hafter ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hafter haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hafter

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hafter gelişmeleri de dahil olmak üzere 592 hafter haberi bulunmuştur. Tüm hafter haberleri aşağıda listelenmiştir.
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir?
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir? Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 571 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. Kayıp mürettebata ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) komandoları da devreye girdi. SAS komandoları, geminin makine dairesinde çalışma gerçekleştirecek. Mürettebatın denize sürüklenme ihtimaline karşı balıkçılar da gırgırlarla su yüzeyinde arama başlattı. Peki, SAS komandosu nedir? İşte SAS açılımı ve merak edilen detaylar
20.02.2024 Gündem
İngiliz medyası Hakan Fidan'ın sırrını yazdı: Türkiye'yi ciddiye alsalar iyi olur
İngiliz medyası Hakan Fidan'ın sırrını yazdı: Türkiye'yi ciddiye alsalar iyi olur İngiltere merkezli Middle East Eye haber sitesi, yayınladığı Türkiye analizinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın sırrını açıkladı ve mevkidaşlarının Fidan ve Türkiye'yi ciddiye alması gerektiğini yazdı...
5.08.2023 Dünya
Türk SİHA'larına büyük övgü: Durdurulamıyor
Türk SİHA'larına büyük övgü: Durdurulamıyor Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu BBC'nin Rusça servisi, yerli ve milli SİHA'ların mucidi Haluk ve Selçuk Bayraktar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Analiz haberde, Türk SİHA'larının başarısından, "Bayraktar TB2'lerin dünyada en popüler drone: Doğru zamanda doğru yerde olmayı başarıyorlar." ifadeleriyle söz edildi. Haberde görüşlerine başvurulan BBC Rusça Savunma Muhabiri Pavel Aksyonov, "Piyasada yüksek taktik ve teknik özellikleri olan pek çok rakibi bulunsa da Bayraktar TB2, orta menzilli ve uzun ömürlü İHA'lar arasında en popüleri. Burada Bayraktar'ın geçmişinin başarılarla dolu olmasının etkisi var: Bu model aynı anda birden fazla cephede kullanıldı ve durdurulamadı. Ukrayna öncesinde Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ'da, Türkiye tarafından Şubat 2020'deki Suriye operasyonunda ve Libya'da Halife Hafter'e karşı başarıyla kullanılmıştı." dedi.
27.08.2022 Ekonomi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sığınmacı açıklaması: Biz bunları katillere teslim edemeyiz
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sığınmacı açıklaması: Biz bunları katillere teslim edemeyiz AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın sığınmacılar konusundaki sözlerine tepki göstererek, "Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve biz bunları katillere teslim edemeyiz. Kılıçdaroğlu'nun son konuşması cumhurbaşkanımıza, partimize, kabinemize karşı tam bir husumet konuşmasıdır. Bu nefret, husumet konuşmasına karşı en güçlü tavrı alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
11.05.2022 Gündem
SAS komandosu ne demek, SAS TİMİ nedir, açılımı? SAS komandosu nasıl olunur, ne yapar?
SAS komandosu ne demek, SAS TİMİ nedir, açılımı? SAS komandosu nasıl olunur, ne yapar? İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde sabah saatlerinde fark edilen mayın benzeri yabancı cisim için SAS Timleri harekete geçti. Peki, SAS komandosu ne demek, SAS TİMİ nedir, açılımı? SAS komandosu nasıl olunur, ne yapar?
26.03.2022 Çalışma Hayatı
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor?
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? Rusya Ukrayna savaşı kritik bir boyuta geldi. Ukrayna'da savaş koşulları iyice ağırlaştı. Rus askeri konvoyu Kiev ve Harkov'u kilometrelerce çevreliyor. Rusya'nın gizli operasyon gücü Wagner'i devreye sokacağı hatta paralı Wagner askerlerinin çatışmalara girdiği iddiaları da var. Peki, Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? İşte detaylar…
11.03.2022 Dünya
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek 400 kişilik bir suikast ekibini Kiev'e gönderdiği iddia edildi. Times'a göre Kremlin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve hükümet üyelerine suikast düzenlemek için Afrika'dan 400'den fazla paralı Rus askeri getirdi. 'Wagner Grubu' olarak bilinen özel suikastçıların, Moskova'nın doğu Avrupa komşusunu ele geçirmesine yardım etmek için Putin'den Zelenski ve diğer 23 hükümet yetkilisini öldürme emri aldığı iddia ediliyor. Peki, Wagner Grubu kimdir, Wagner askerleri nedir? Rus paralı askerleri ilk ne zaman örgütlendi?
28.02.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan ile ilk toplantı Moskova'da yapılacak
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan ile ilk toplantı Moskova'da yapılacak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ve Türkiye'nin özel temsilcileri arasında yapılması öngörülen görüşmelere ilişkin, "Her iki taraf özel temsilcilerini atadı. Edindiğimiz izlenime göre ilk toplantı, Ermenistan'ın bu yönde bir arzusu var, Moskova'da gerçekleşecek. Biz ilk toplantıdan önce temasların doğrudan olmasını istiyoruz. Karşılıklı ziyaretler dahil doğrudan temasa geçip yol haritası belirlenmesi gerekiyor" dedi.
27.12.2021 Dünya
MSB'den 'Dedeağaç' açıklaması: Büyük bir yığınaklama söz konusu değil
MSB'den 'Dedeağaç' açıklaması: Büyük bir yığınaklama söz konusu değil Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), Dedeağaç üssüne askeri yığınak yapmasına ilişkin, "ABD'nin söz konusu sevkiyatları Atlantic Resolve Harekatı kapsamında yapılan faaliyetlerdir. Bu kapsamda çok büyük bir yığınaklama söz konusu değil. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" açıklaması yapıldı.
30.11.2021 Gündem
Libya'yı karıştıran skandal karar! Türkiye için de en ideal isimdi: İç savaş tehlikesi
Libya'yı karıştıran skandal karar! Türkiye için de en ideal isimdi: İç savaş tehlikesi Libya'da alınan skandal karar ülkeyi iç savaşa sürüklüyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Dibeybe'nin, ülke çapında yapılacak seçimler öncesi adaylığının son dakika iptal edilmesi "iç savaş" tehlikesini gündeme getirdi. Uzmanlar bu kararı "Seçimi Hafter'e kazandırma girişimi" olarak yorumladı.
30.11.2021 Dünya
Doğu Akdeniz Yunanistan'a BAE darbesi! Sekiz maddede Muhammed bin Zayed’in Türkiye ziyareti...
Doğu Akdeniz Yunanistan'a BAE darbesi! Sekiz maddede Muhammed bin Zayed’in Türkiye ziyareti... Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Mısır, İsrail, Güney Kıbrıs Rum kesimi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ittifak oluşturup tatbikatlar yapan Yunanistan'da Dubai Prensi Muhammed bin Zayed’in Türkiye ziyareti soğuk duş etkisi yarattı. 15 Temmuz’u bile destekleyen BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in Türkiye ziyareti günlerdir konuşuluyor. İşte 8 maddede gelişmeler: Jeopolitik değişim. Türkiye-Katar işbirliğinin bölgedeki etkisi. BAE-Suudi ortaklığının yaşadığı başarısızlıklar. BAE’nin Libya’da desteklediği Hafter’in yenilmesi ve gelen ateşkes. ABD yönetiminin BAE ile arasına mesafe koyması. Ortadoğu, Afganistan ve Kafkaslar’daki tansiyonun düşmesi. BAE’nin, Kabil Havalimanı’ndaki sürece dahil olmak istemesi. Türkiye-BAE normalleşmesi Akdeniz’de önemli sonuçlar getirecek.
29.11.2021 Dünya
Son dakika... BM Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis istifa etti
Son dakika... BM Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis istifa etti Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Jan Kubis istifa etti. Kubis'in, Libya'da 24 Aralık'ta yapılması planlanan başkanlık ve parlamento seçimleri öncesi istifası için henüz bir gerekçe gösterilmedi.
23.11.2021 Dünya
Libya Başbakanı Dibeybe, başkanlık seçimleri için adaylık başvurusu  yaptı
Libya Başbakanı Dibeybe, başkanlık seçimleri için adaylık başvurusu yaptı Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede 24 Aralık'ta gerçekleştirilmesi planlanan başkanlık seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu.
21.11.2021 Dünya
TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili Bakan Akar'dan açıklama!
TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili Bakan Akar'dan açıklama! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili konuşarak, "TSK envanterinde kesinlikle ve asla herhangi bir şekilde gaz kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Ne alındı ne saklı ne gizli. Böyle bir şey yok. Bu kimyasal silahların nerden alındığı, nereye gittiği takibi çok kolaydır. TC’nin TSK’nın son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde yaptığı terörle mücadeleyi lekelemek için bu tür iddialar periyodik olarak tekrarlanıyor." ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a sert tepki: Açıklamaları skandaldır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a sert tepki: Açıklamaları skandaldır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, "Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi çağrısı skandaldır" diyerek sert tepki gösterdi.
15.11.2021 Gündem
Türkiye'den kritik F-35 ve Patriot açıklaması: Müttefikler bunu vermiyorsa...
Türkiye'den kritik F-35 ve Patriot açıklaması: Müttefikler bunu vermiyorsa... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip olduğunu, NATO'nun bütün misyonlarında yer alan bir ülke olduğunu belirten Kalın, "Türkiye'yi dışarıda bırakmaya devam ederseniz, bundan NATO ittifakı, Türkiye-Amerika ilişkileri zarar görür. Bu operasyon ve misyonlar zarar görür." dedi. Türkiye'nin alternatifsiz olmadığını dile getiren Kalın, "Patriot almak istedik, İtalya'nın ürettiği sistemi almak istedik. Türkiye'yi cevapsız bırakan karşı taraf oldu. Sizin müttefikleriniz bunu vermiyorsa, alternatif bakmak en doğal hakkımızdır." ifadelerini kullandı.
13.11.2021 Siyaset
Libya'da sıcak gelişme! Kent resmen toplu mezarlığa döndü, yüzlerce ceset...
Libya'da sıcak gelişme! Kent resmen toplu mezarlığa döndü, yüzlerce ceset... Libya hükümeti, Haziran 2020'de ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarılan Terhune kentinde üç mezar daha bulunduğunu duyurdu.
7.11.2021 Dünya
Afrika’ya SİHA satışı Fransa’yı panikletti: ‘Savaşlarda hayal edilen silah’
Afrika’ya SİHA satışı Fransa’yı panikletti: ‘Savaşlarda hayal edilen silah’ Fransız basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretini yakından takip ediyor. Le Figaro gazetesi haberinde "SİHA'lar dünyadaki savaşlarda hayal edilen silahtır” ifadelerine yer verirken, Fransız devlet radyosu RFI, SİHA’ların Batılı emsallerinden daha ucuz ve Çinlilerinkinden daha kaliteli olduğunu belirtti. Le Monde gazetesi de Türkiye'nin 20 yılda Afrika'daki büyükelçilik sayısının 9'dan 43'e çıkardığını ve ticaret hacmini 4 milyar dolardan 26 milyar dolara yükseltildiğini yazdı.
19.10.2021 Gündem
Macron'un Erdoğan takıntısı yaktı! Fransa'nın Mağrip'te Türkiye korkusu...
Macron'un Erdoğan takıntısı yaktı! Fransa'nın Mağrip'te Türkiye korkusu... Orta Doğu uzmanı Fransız tarihçi Jean-Pierre Filiu, Le Monde gazetesinde "Fransa'nın Mağrip'te Türkiye'ye yönelik garip takıntısı" başlıklı blog yazısı yayımladı.
18.10.2021 Dünya
İbrahim Kalın'dan flaş Ermenistan açıklaması: Normalleşmeye sıcak bakıyoruz
İbrahim Kalın'dan flaş Ermenistan açıklaması: Normalleşmeye sıcak bakıyoruz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan son dakika Ermenistan açıklaması. Kalın, Ermenistan'la normalleşmeye sıcak bakıldığını belirterek, "Barış anlaşması bütün bölgeye barış getirecek. Bu gidişat da aslında iyi. Sayın Aliyev'de müteaddit kez ifade etti. Bu olumlu karşılıklı mesajlar son derece iyi. En kısa zamanda bu barış anlaşması da imzalanırsa, mayın haritası gibi teknik konular da çözülürse süreci hızlandırır" ifadelerini kullandı.
28.09.2021 Gündem
TULİB Başkanı Karanfil’den ‘Libya’daki siyasi kargaşaya son verilsin’ çağrısı
TULİB Başkanı Karanfil’den ‘Libya’daki siyasi kargaşaya son verilsin’ çağrısı Libya'da yaşanan siyasi kargaşaya bir an önce son verilmesi gerektiğini söyleyen Türk-Libya İş Adamları Derneği Başkanı Murtaza Karanfil, " BM gözetiminde seçilen geçici hükümete saygı duyulmalı ve bu hükümetle seçimlere gidilmeli" dedi. Karanfil, Libyalıların artık savaş değiş barış istediğini, ülkede eskiye dönülmesi halinde büyük kaos yaşanacağını ve kaybedenin Libyalılar olacağını vurguladı.
25.09.2021 Ekonomi
Libya'da kritik gelişme! Mısır Devlet Başkanı Sisi Hafter'i Türkiye için bırakıyor...
Libya'da kritik gelişme! Mısır Devlet Başkanı Sisi Hafter'i Türkiye için bırakıyor... Libya'da dengeleri değiştirecek gelişmeyi Afrika basınının önde gelen medya kuruluşlarından Africa Intelligence duyurdu. Basın, Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin Türkiye ile çatışmak istemediğini, bu nedenle Libya'da darbeci Hafter'e verdiği desteği çekmeyi planladığını öne sürdü.
25.09.2021 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Hafter askeri yetkilerini devretti
Libya'da sıcak gelişme! Hafter askeri yetkilerini devretti Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter, 24 Aralık'ta yapılması planlanan başkanlık seçimlerine girebilmek için sözde yetkilerini 3 aylığına devretti.
22.09.2021 Dünya
Bayraktar TB2 satış fiyatı ne kadar? Bayraktar TB2 İHA teknik özellikleri, motoru, menzili, hızı, faydalı yük ağırlığı
Bayraktar TB2 satış fiyatı ne kadar? Bayraktar TB2 İHA teknik özellikleri, motoru, menzili, hızı, faydalı yük ağırlığı Ukrayna, 4 adet Bayraktar TB2 İHA kompleksi satın alacak. Rusya ile yaşadığı sorunlar nedeniyle hava gücünü artırmayı amaçlayan Ukrayna, Türkiye'de üretilen İHA ve SİHA'lardan daha fazlasını istiyor. Peki, Bayraktar TB2 satış fiyatı ne kadar? Bayraktar TB2 İHA teknik özellikleri, motoru, menzili, hızı, faydalı yük ağırlığı…
13.09.2021 Gündem
Libya'daki Türk bayrağına yönelik çirkin eylemi kınandı!
Libya'daki Türk bayrağına yönelik çirkin eylemi kınandı! Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Libya'nın Tobruk kentinde düzenlenen bütçe görüşmeleri sırasında Temsilciler Meclisi geçici binası önünde Türk bayrağını hedef alan çirkin eylemi şiddetle kınadı.
6.07.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hafter ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hafter haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.