Güvenlik Açığı

Güvenlik Açığı

Son dakika güvenlik açığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güvenlik açığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güvenlik açığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güvenlik Açığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güvenlik açığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 869 güvenlik açığı haberi bulunmuştur. Tüm güvenlik açığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB başkan adayı Kurum 'maske düştü' diyerek açıkladı: Ben olsam istifa ederim
AK Parti İBB başkan adayı Kurum 'maske düştü' diyerek açıkladı: Ben olsam istifa ederim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Pendik'te Ülkü Ocakları Buluşması’na katıldı.
9.03.2024 Gündem
Fal uygulaması kullananlar dikkat! Tam erişime izin vermeyin, dolandırılabilirsiniz
Fal uygulaması kullananlar dikkat! Tam erişime izin vermeyin, dolandırılabilirsiniz Kahve falı bakan uygulamalarda güvenlik açığı ortaya çıktı. Kullanıcıların uygulamalara verdiği izinler başlarına dert oldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan dijital güvenlik uzmanları, bu tarz uygulamalarla paylaşılacak bilgilerin sınırlandırılması önerisinde bulundu.
25.02.2024 Gündem
Hot Spot Nedir, Ne İşe Yarar? Hotspot Nasıl Kullanılır?
Hot Spot Nedir, Ne İşe Yarar? Hotspot Nasıl Kullanılır? Hayatımızın büyük bölümünü sarmış olan internet erişimi hayatımızı yönlendirmede ve kolaylaştırmadı büyük rol oynamaktadır. Hotspot kamuya müsait yerlerde, WİFİ aracılığı ile hizmet sunan internet sunucusudur. Hotspot, bulunduğunuz her ortamda cep telefonunuz ve taşınabilir cihazlarınızın olduğu her yerde kullanıma uygun olmaktadır. 
29.01.2024 Gündem
Bahçeli'den grup toplantısında CHP'ye sert tepki
Bahçeli'den grup toplantısında CHP'ye sert tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayında sarf ettiği "Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim" sözleri hakkında konuşan Bahçeli, "Gecikmiş bir itiraf beyhude bir sızlanmadır" dedi. Kurultay'da Selahattin Demirtaş'a selam gönderilmesine tepki gösteren Bahçeli, "Üzücü olan, Atatürk'ün kurduğu partinin kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir. Terörist Demirtaş'a selam gönderilmesi PKK'ya selam göndermektir, bölücülüğü selamlamaktır. İlk tuğla yanlış konulmuş ilk düğme yanlış iliklenmiştir." ifadelerini kullandı.
7.11.2023 Gündem
İkiz plaka iş adamı Hakan Bilal Kutlualp'in başına bela oldu: Bütün HGS'lerden kaçak geçiyor ve bir yıldır devamlı ben ödüyorum
İkiz plaka iş adamı Hakan Bilal Kutlualp'in başına bela oldu: Bütün HGS'lerden kaçak geçiyor ve bir yıldır devamlı ben ödüyorum Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden ve iş adamı ve Hakan Bilal Kutlualp'in plakasıyla başı derde girdi. Kutlualp 34 FB 1907 plakasına uzun yıllardır sahip durumda. Sorun olan durum ise aynı Gürcistan’da tescili yapılmış aynı plakalı aracın Türkiye’de kullanılması. Bundan dolayı Kutlualp köprü, otoyol ücretleriyle birlikte kesilen cezaları da ödemek zorunda kalıyor. İş adamı Kutlualp, bir yıldır bu sorunla uğraştığını, dün şahsın kendisine ulaştığını ve avukatıyla irtibat kurduğunu söyledi.
9.08.2023 Gündem
İmamoğlu'nun zoom toplantısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki geldi
İmamoğlu'nun zoom toplantısına Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki geldi İmamoğlu’nun zoom üzerinden CHP’nin önemli isimleriyle yaptığı toplantı kaydının kamuoyuna yansıması sonrası Kılıçdaroğlu MYK’yı topladı. Toplantının kim tarafından kayda alınıp sızdırıldığı gizemini korurken CHP Sözcüsü Öztrak, olayı etik dışı olarak niteledi. MYK’da bazı üyeler ise gizli toplantı katılımcılarının istifasını istedi...
20.07.2023 Gündem
TikTok'un Avustralya devletine ait cihazlarda kullanılması yasaklandı
TikTok'un Avustralya devletine ait cihazlarda kullanılması yasaklandı Avustralya Adalet Bakanlığı, bugün Çin menşeli sosyal medya platformu TikToK’un devlete ait cihazlarda kullanılmasını yasakladığını duyurdu.
4.04.2023 Dünya
Pakistan'daki intihar saldırısında bilanço ağırlaşıyor: 32 ölü, 150 yaralı
Pakistan'daki intihar saldırısında bilanço ağırlaşıyor: 32 ölü, 150 yaralı Pakistan'ın Peşaver şehrindeki bir camide namaz kılan cemaatin arasına giren kişinin kendisini patlattığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye, yaralı sayısı ise 150'ye yükseldi.
30.01.2023 Dünya
Elektrikli araba alacaklara uyarı geldi! Büyük tehlike
Elektrikli araba alacaklara uyarı geldi! Büyük tehlike Prof. Dr. Ahmet Koltuksuz, elektrikli otomobil kullanıcılarının siber tehditlere karşı önlem alması gerektiğini, aksi takdirde can güvenliğini bile riske atacak sorunlarla karşılaşabileceklerini söyledi.
20.11.2022 Gündem
Terör ve Güvenlik Uzmanı Ağar: Böyle bir olay oldu diye güvenlik açığı vardır gibi bir cümle kuramayız
Terör ve Güvenlik Uzmanı Ağar: Böyle bir olay oldu diye güvenlik açığı vardır gibi bir cümle kuramayız Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, “Böyle bir sızma nedeniyle de güvenlik kuvvetlerimizi hakir göremeyiz, itibarsızlaştıramayız. Canlarını koyuyorlar bizler için. Gecelerini gündüzlerine karışıyor. Böyle bir olay oldu diye bir güvenlik açığı vardır gibi bir cümle kuramayız” dedi.
14.11.2022 Gündem
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor!
Organ Bağışı Haftası’nda çarpıcı detay! 31 bin 295 kişi organ ve doku bağışı bekliyor! Türkiye’de 31 bin 295 kişi organ ve doku bekliyor. Sadece böbrek nakli alanında yılda yaklaşık 4 bin 500 civarında operasyon gerçekleştiriliyor. Dünyada ilk beş ülke arasında yer alan Türkiye’de organ naklinin yüzde 75’i canlı, yüzde 25’i kadavradan yapılıyor ancak uzmanlara göre bu oran kadavra açısından yeterli değil. 3-9 Kasım Organ Bağışı haftasında bu duruma dikkat çeken uzmanlar özellikle aile onamında önyargıların olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, organ bağışçılarının ailelerine bildirmeleri ve bunun vasiyet olarak değerlendirilmesi gerektiğini dikkat çekiyor. Türkiye Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Alaattin Yıldız ve Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Başkanı Uluğ Eldeğez, organ nakli süreci ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Organ Nakli ve Ulusal Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu Seher Taş ise organ bağışı sürecini anlattı.
7.11.2022 Sağlık
Erkek hastaya hamile raporu verdiler! Soruşturma başlatıldı
Erkek hastaya hamile raporu verdiler! Soruşturma başlatıldı Zonguldak'ta özel bir hastanede çalışan Genel Cerrah Opr. Dr. Turgay Tuğ, işyeri hekimliği bilgi sistemini ele geçiren kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hiç görmediği kişilere rapor düzenlendiğini öğrenince hayatının şokunu yaşadı. 9 ayrı raporda erkek hastaya "gebelik", bir başka hastaya da "ölü ve çalışır" şeklinde raporlar hazırlandığını gören Tuğ, olayın faillerinin tespit edilmesi için Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
5.11.2022 Yaşam
Çalışan herkesi kapsıyor! Flaş kıdem tazminatı kararı
Çalışan herkesi kapsıyor! Flaş kıdem tazminatı kararı Yargıtay'dan çalışanları ilgilendiren kıdem tazminatıyla ilgili emsal nitelikli karar geldi. Sokak hayvanlarına bakmak için çalıştığı fabrikanın çitlerini patrondan habersiz kesen işçi tazminatsız kovuldu. Mahkemenin işe iade ettiği hayvansever işçiye kötü haber Yargıtay’dan geldi. Yüksek mahkeme; işverenin rızası dışında işyerinin etrafını çevreleyen çitlerin kesilmesinin iş yerinde olumsuzluklara yol açtığından yapılan feshin geçerli nedenle yapıldığına hükmetti.
27.10.2022 Çalışan Hakları
İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye 23 yıl önceki Türkiye değildir, afet konusunda yerimizde saymadık
İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye 23 yıl önceki Türkiye değildir, afet konusunda yerimizde saymadık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Akreditasyon Sertifikası ve 500 AFAD gönüllüsüne kimlik verme törenine katıldı. Bakan Soylu, "Türkiye 23 yıl önceki Türkiye değildir. Afet konusunda yerimizde saymadık" dedi.
16.08.2022 Siyaset
Bakan Soylu'dan 'cemevi saldırısı' açıklaması: Buradaki çapağı bulacağız
Bakan Soylu'dan 'cemevi saldırısı' açıklaması: Buradaki çapağı bulacağız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 3 cemevine düzenlenen saldırıda 1 kişinin tutuklanması, 2 kişinin de adli kontrolle serbest kalmasına ilişkin, "Bu, soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor. Soruşturma devam ediyor ve biz buradaki çapağı bulacağız. Ben 10 yıldır Ankara'da yaşıyorum; ama bu 3 adrese 1 saatte gidemem. Nasıl oluyor da bu, İzmir'den Eskişehir'e geçiyor ve Ankara'ya geçip bunu yapıyor?" dedi.
4.08.2022 Gündem
Avrupa'daki personel eksikliği Türkiye’deki uçuşları da etkiliyor
Avrupa'daki personel eksikliği Türkiye’deki uçuşları da etkiliyor İngiltere, Almanya, Hollanda ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'daki havalimanlarında yaşanan personel sıkıntısı Türk Hava Yolları (THY) uçuşlarını olumsuz etkiledi. Personel eksikliği nedeniyle Avrupa havalimanlarında yaşanan kaos Türkiye’deki iç hat uçuşlarında da gecikmelerin yaşanmasına sebep oluyor.
7.07.2022 Ekonomi
Bakan Soylu: Doğal afet riskimiz yükseldi
Bakan Soylu: Doğal afet riskimiz yükseldi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Küresel bir araştırmaya göre, Türkiye'nin doğal afetlere maruz kalma riski ölçüldü. Bu risk Türkiye için 11, 81'den 12,57 ye yükseldi. Bizim doğal afetlerle karşı karşıya kalma riskimiz ülke olarak yükselmiştir" dedi.
2.06.2022 Siyaset
Windows işletim sistemi için yeni bir sıfır gün açığı bulundu
Windows işletim sistemi için yeni bir sıfır gün açığı bulundu 2021 yazının sonlarında Kaspersky'nin otomatik algılama teknolojileri, birden çok Microsoft Windows sunucusunda ayrıcalık yükseltmesi kullanan bir dizi saldırıyı engelledi. Saldırıyı daha yakından inceleyen araştırmacılar, yeni bir sıfır gün açığı keşfetti.
29.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Kripto para piyasasını sarsan skandal! Çok önemli bir sorun, büyük tehdit
Kripto para piyasasını sarsan skandal! Çok önemli bir sorun, büyük tehdit Kripto para piyasasıyla ilgili son dakika gelişmesi! Yatırımcılar için hayati önem taşıyan ATM’lerle ilgili skandal ortaya çıktı. Piyasanın en büyük ikinci üreticisi konumunda bulunan bir şirketin ATM modelinde güvenlik açığı tespit edildi. Eğer sorun düzelmezse Bitcoin ATM’lerinde işlem yapan kişileri büyük bir tehdit bekliyor.
30.09.2021 Ekonomi
Kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Hemen kaldırın
Kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Hemen kaldırın Kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiriyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada Apple Pay ve Visa'yı kapsayan bir güvenlik açığı keşfedildi. Araştırmaya imza atan uzmanlar 'kredi kartlarınızı hemen kaldırın' uyarısında bulunurken, bu iddiaya Visa'dan yanıt gecikmedi.
30.09.2021 Ekonomi
HackIstanbul siber kahramanlar yetiştirecek
HackIstanbul siber kahramanlar yetiştirecek Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenledikleri "HackIstanbul" etkinliği ile siber kahramanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
24.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Siber felaket kapıda! Dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk gelecek
Siber felaket kapıda! Dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk gelecek Siber saldırılar koronavirüs salgını sürecinde büyük artış gösterdi. Birçok şirketin veri güvenliği tehdit altında. 2021 yılında şirketlerin yüzde 86,2’sinin en az bir kez siber saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı. Siber Güvenlik Uzmanı Alper Başaran, siber suçların 2025’te 10,5 trilyon dolara büyüklüğe ulaşarak dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk hale geleceğini söyledi.
23.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Cep telefonu kullananlar dikkat! Uyarı geldi: Hemen atın
Cep telefonu kullananlar dikkat! Uyarı geldi: Hemen atın Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren uyarı! O marka telefonların bazı terimleri tespit etme ve sansürleme yeteneğine sahip olduğunu tespit edildi. Litvanya Savunma Bakanlığı, ülke vatandaşlarına şu anda sahip oldukları cep telefonlarını atmalarını tavsiye ederken, yenilerini almamaları konusunda da uyarıda bulundu.
22.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Apple'dan iPhone'lar için acil güncelleme
Apple'dan iPhone'lar için acil güncelleme Teknoloji devi Apple, iPhone telefonlar için 'acil' bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güvenlik güncellemesinin, hackerların iMessage uygulaması üzerinden telefonlara kolaylıkla girmesini sağlayan bir casus yazılıma karşı açığı kapatmak üzere servis edildiği belirtildi.
14.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Binance'de şok eden olay! 4 dakika içinde buhar oldu
Binance'de şok eden olay! 4 dakika içinde buhar oldu Kripto para borsalarına ilişkin yasal düzenleme beklenirken şikâyetler de giderek artıyor. Son olay, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’nin Türkiye biriminde yaşandı. Dış ticaret işi yapan Beşir B.’nin, hesabına yatırdığı 240 bin dolar 4 dakika içinde buharlaştı. Şirketten “Hırsızı bulmak imkânsız” yanıtı geldi. Beşir B., soluğu savcılıkta aldı.
6.09.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Güvenlik Açığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güvenlik açığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.