Güneş Sistemi

Güneş Sistemi

Son dakika güneş sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güneş sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güneş sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.401 güneş sistemi haberi bulunmuştur. Tüm güneş sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzay meraklısı öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları cevapladı. Uzaylı görüp görmediğinin sorulması üzerine Gezeravcı, 'Uzaylı henüz görmedim ama görseydim, 'Sana Furkan’ın selamını getirdim' derdim herhalde. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum. Varlıklarını öğrenirsem farklı bir şey dönüşte seninle de paylaşacağım muhakkak.' şeklinde yanıt verdi.
31.01.2024 Gündem
Titan'ın 'gizemli adalarının' sırrı çözülüyor
Titan'ın 'gizemli adalarının' sırrı çözülüyor Uzay aracı Cassini, Satürn'ün uydusu Titan'ın yüzeyinde gerçekleştirdiği radar taramalarından elde ettiği verileri geri gönderdiğinde karşılaşılan sonuçlar akıllara durgunluk vericiydi. Taramalar, devasa sıvı metan göl ya da denizlerini, bu devasa denizlerdeki dalgasızlığı ve adalar gibi coğrafi şekilleri ortaya çıkardı. Bilim insanlarından oluşan ekip, bunların atmosferde oluşan, göllerde toplanan ve etrafta dolaşan organik molekül damlacıkları olabileceğini düşünüyor.
10.01.2024 Bilim ve Teknoloji
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya ile beraber birçok farklı gezegen güneşin etrafında döner. Güneş çok güçlü bir yer çekimine sahiptir ve böylece gezegenleri etrafında döndürür. Aynı zamanda dünyanın ısı kaynağı olarak da öne çıkar. Bu sebepten dolayı ve dünyanın şekli ile dönüşüne bağlı olarak mevsimler ortaya çıkar.
26.12.2023 Eğitim
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları...
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları... Hem Güneş sisteminde hem de birçok farklı sistemde asteroidler bulunmaktadır. Bunların sayısının rakamla ele almak dahi mümkün olmaz. Ancak asteroidler meteorlar ile beraber ayrıca gezegenlerden farklı bir yapıya sahiptir. Küçük Güneş sistemi cisimleri olarak da ifade edilen bu sistemler, aynı zamanda bir gezegeni alt üst edecek güce ve boyutlara sahiplerdir.
14.12.2023 Eğitim
Parker, Güneş'i solladı! En hızlı nesne rekorunu kırdı
Parker, Güneş'i solladı! En hızlı nesne rekorunu kırdı Güneş sistemi içinde saatte 635 bin 266 kilometre gibi dudak uçuklatan bir hızla ilerleyen Parker Solar Probe (Parker Güneş Sondası) insan tarafından yaratılan en hızlı nesne rekorunu kırdı.Güneş sistemi içinde saatte 635 bin 266 kilometre gibi dudak uçuklatan bir hızla ilerleyen Parker Solar Probe (Parker Güneş Sondası) insan tarafından yaratılan en hızlı nesne rekorunu kırdı.
11.10.2023 Bilim ve Teknoloji
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklama
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklama Kalın, asitli atmosferin altında, yüzeyi 475 derecelik sıcaklıkla kavrulan gezegen, Güneş Sistemi içerisinde dünya dışı yaşam bulmayı bekleyeceğiniz son yer olmalı.
30.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar Sakarya’nın saklı cenneti olan Doğançay Şelalesi, her mevsim farklı güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Yol yenileme çalışması çerçevesinde araç trafiğine kapalı olan güzergahta vatandaşlar, doğal güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat ediyor.
2.08.2023 Yaşam
Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor? İşte sistemimizde gizlenen dev gezegen!
Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor? İşte sistemimizde gizlenen dev gezegen! Bildiğimiz Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor?
2.08.2023 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu dört dev gezegenini görüntüledi
James Webb Uzay Teleskobu dört dev gezegenini görüntüledi James Webb Uzay Teleskobu (JWST) son olarak Satürn'ün de katılımıyla nihayet Güneş sistemimizin dört dev gezegenini de görüntüledi.
7.07.2023 Bilim ve Teknoloji
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor?
İlginç gezegen: Venüs'ün ikizi! TRAPPIST güneş sisteminde neler oluyor? TRAPPIST güneş sisteminin kayalık dünyaları bilim insanlarını çok etkiliyor. Bilim insanları, Webb teleskobunu TRAPPIST-1 c gezegeni üzerinde çalıştırdı.
27.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz'
Güneş Sistemi nasıl son bulacak? 'Dünya’nın geleceğini görüyoruz' Gök bilimciler ilk kez, ölmekte olan bir yıldızın yörüngesindeki gezegenlerden birini yutmasıyla ortaya çıkan ışık patlamasını gözlemledi.
7.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu?
Heyecanlandıran keşif! Yaşanabilir başka bir dünya mı bulundu? Atmosferi var ve Dünya gibi: 'Aranan' gezegen keşfedildi mi?
5.05.2023 Bilim ve Teknoloji
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor...
NASA keşfetti Antalya'dan görüntülendi! Hızla dünyaya yaklaşıyor... NASA tarafından 2022'de keşfedilen yeşil renkli kuyruklu yıldız hızal dünyaya doğru yaklaşıyor. Antalya'da 2 bin 500 rakımdaki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin 'Aygöz' adlı ufuk teleskobu, parlak yeşil renkteki C/2022 E3 (ZTF) isimli kuyruklu yıldızını görüntüledi. Gözlemevi Müdür Vekili Dr. Tuncay Özışık, "Bu hafta, Dünya'ya çok yakın ve bu uzaklık değişecek. Git gide kendi yörüngesi üzerinde Dünya'dan uzaklaşacak ve milyonlarca kilometre uzağa gidecek" dedi.
3.02.2023 Bilim ve Teknoloji
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu!
James Webb Uzay Teleskobu nedir, nerede, özellikleri neler, görevi ne? James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu! NASA tarafından geliştirilen ve 25 Aralık 2021 yılında uzaya fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu evrenin en net ve renkli fotoğrafını çekti. James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen fotoğrafların yayınlanmasının ardından James Webb Uzay Teleskobu hakkında araştırmalar arttı. Merak edilen James Webb Uzay Teleskobu hakkında detaylı bilgiler…
13.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Gezegenlerin aynı hizaya gelmesi ne demek? Gezegenlerin hizalanması bitti mi? Gezegenler yan yana nasıl izlenir?
Gezegenlerin aynı hizaya gelmesi ne demek? Gezegenlerin hizalanması bitti mi? Gezegenler yan yana nasıl izlenir? Nadir görülen gök olaylarından gezegensel hizalanma gökyüzü meraklılarının gündeminde. Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter ard arda sıralanması olarak tanımlanan gezegensel hizlanma olayı devam ediyor. Şafak vaktinde görülen bu gökyüzü olayı ilgiyle takip ediliyor. Peki, Gezegenlerin aynı hizaya gelmesi ne demek? Gezegenlerin hizalanması bitti mi? Gezegenler yan yana geldi mi? 24 Haziran gezegenler hizalanıyor mu? Gezegensel hizalanma ne demek? Gezegenler yan yana nasıl izlenir? İşte detaylar…
24.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank, Güneş sistemini tartışan gençlerle buluştu
Bakan Varank, Güneş sistemini tartışan gençlerle buluştu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya'da Güneş sistemi ile ilgili yaptıkları tartışma sosyal medyada gündem olan gençlerle bir araya geldi. Varank, gençleri Teknofest Azerbaycan ve Gökyüzü Gözlem Şenliği'nde misafir edeceklerini söyledi.
25.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Gezegen hizalanması ne zaman? Gezegensel hizalanma ne demek? Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter ne zaman hizalanacak?
Gezegen hizalanması ne zaman? Gezegensel hizalanma ne demek? Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter ne zaman hizalanacak? Gökyüzü meraklıları nadir görülen gökyüzü olayı gezegensel hizalanmanın ne zaman izlenebileceğini araştırıyor. Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter tam bir hizada sıralandığı gökyüzü olayı Kuzey Yarımküre'den izlenebilecek. Peki, Gezegen hizalanması ne zaman? Gezegensel hizalanma ne demek? Satürn, Mars, Venüs ve Jüpiter ne zaman hizalanacak? İşte detaylar…
20.04.2022 Bilim ve Teknoloji
‘Bilim Tırı’ ile imkanlar kırsal mahallelerdeki okullara taşınıyor
‘Bilim Tırı’ ile imkanlar kırsal mahallelerdeki okullara taşınıyor Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyeleri, “Bilim Tırı” ile merkezin imkanlarını kırsal mahallelerdeki okullara taşıyarak, öğrencilere bilimi sevdiriyor.
14.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünya dışı yaşam arayışında bir ilk! Hubble manyetik alan keşfetti
Dünya dışı yaşam arayışında bir ilk! Hubble manyetik alan keşfetti 1990 yılından beri yörüngedeki görevini sürdüren Hubble Uzay Teleskobu son günlerinde ilginç bir keşfe imza attı. Hubble verilerini inceleyen bilim insanları Güneş Sistemi dışındaki bir gezegende ilk kez manyetik alan belirtilerine rastladı.
24.12.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA uzay aracı Lucy'nin güneş panelinde sorun
NASA uzay aracı Lucy'nin güneş panelinde sorun ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Güneş Sistemi'ndeki "fosilleri" ortaya çıkarmak için 16 Ekim'de uzaya fırlattığı Lucy'nin güneş panellerinden oluşan kanadında sorun yaşandığını duyurdu.
30.10.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA açıkladı: Otobüs büyüklüğünde gök taşı Dünya'yı sıyırıp geçti
NASA açıkladı: Otobüs büyüklüğünde gök taşı Dünya'yı sıyırıp geçti Otobüs büyüklüğünde bir gök taşı, 17 Ekim Pazar günü Dünya'nın yakınından geçti. NASA verilerine göre 2021 TG14 adlı gök taşı, yakın geçiş sırasında gezegenden yaklaşık 250 bin km. uzaktaydı. Bu da aslında geçiş sırasında gezegene Ay'dan daha yakın olduğu anlamına geliyor. Zira Ay'ın Dünya'ya ortalama uzaklığı 385 bin km. olarak belirlenmişti.
19.10.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA, Lucy uzay aracını fırlattı
NASA, Lucy uzay aracını fırlattı ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü’nden Atlas V 401 roketiyle, Jüpiter’in çevresindeki ‘Trojan (Truva) Asteriotleri’ni incelemek üzere ‘Lucy’ uzay aracını fırlattı.
16.10.2021 Bilim ve Teknoloji
İnsanların Mars'a gitmesi için en uygun zaman belirlendi!
İnsanların Mars'a gitmesi için en uygun zaman belirlendi! Gökbilimciler, insanların Mars’a seyahat edebileceği en uygun zamanın Güneş’in "solar maksimum" evreleri olduğunu keşfetti.
30.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Güneş Sistemi'nde yörüngede en hızlı dönen asteroid keşfedildi
Güneş Sistemi'nde yörüngede en hızlı dönen asteroid keşfedildi Güneş sisteminde, yörüngede diğerlerinden daha hızlı döndüğü tespit edilen bir asteroit keşfedildi.
24.08.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.