Gezegen

Gezegen

Son dakika gezegen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gezegen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gezegen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gezegen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gezegen gelişmeleri de dahil olmak üzere 961 gezegen haberi bulunmuştur. Tüm gezegen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor Gayrimenkul, kıymetli madenler, kredi teminatı, emtia gibi gerçek dünya varlıklarının blokzincirine taşınarak erişilebilir hale gelmesini tanımlayan tokenizasyon kavramı, ekosistemin 2024 başlıkları arasında yerini aldı. Güncel bir rapor, emtia tabanlı kripto para birimlerinin piyasa değerinin 1,1 milyar doları aştığını gösterdi. Söz konusu raporda, emtia tabanlı kripto para projelerinde çoğunlukla altın, gümüş gibi kıymetli madenlerin tercih edildiğini söyleyen Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,“Kıymetli madenlerin pazar hakimiyetine rağmen daha farklı emtialara yönelen projelere de rastlamak mümkün. Örneğin bir proje, 1 sterlin değerindeki uranyum bileşiğine endekslenen uranyum tabanlı bir kripto para birimi geliştirdi” dedi.
2.04.2024 Gündem
Evrenin En Soğuk Yeri Neresidir? Evrenin En Soğuk Yeri Kaç Derece?
Evrenin En Soğuk Yeri Neresidir? Evrenin En Soğuk Yeri Kaç Derece? Evren, kainat olarak da bilinen muhteşem bir yerdir ve içinde birçok gök cismi, yıldız ve gezegen bulunur. Bu yapılar arasında en soğuk yerler de vardır.
28.01.2024 Gündem
Model Uydu Yarışmasında son başvuru tarihi 20 Şubat!
Model Uydu Yarışmasında son başvuru tarihi 20 Şubat! TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihi 20 Şubat olan ve TÜRKSAT yürütücülüğünde düzenlenen Model Uydu Yarışması öğrencilere, uydu ve uzay projesinin tasarımından göreve başlamasına kadar geçen bir süreci deneyimleme fırsatı sunuyor.
26.01.2024 Yaşam
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya ile beraber birçok farklı gezegen güneşin etrafında döner. Güneş çok güçlü bir yer çekimine sahiptir ve böylece gezegenleri etrafında döndürür. Aynı zamanda dünyanın ısı kaynağı olarak da öne çıkar. Bu sebepten dolayı ve dünyanın şekli ile dönüşüne bağlı olarak mevsimler ortaya çıkar.
26.12.2023 Eğitim
Coğrafya Nedir, Neden Önemlidir? Coğrafya Bilimi Neleri İnceler?
Coğrafya Nedir, Neden Önemlidir? Coğrafya Bilimi Neleri İnceler? En önemli bilim alanları ve bilim dalları içerisinde coğrafya yer alır. Hem dünyayı keşfetmek ve öğrenmek hem de gelecekte yaşanacak olası felaketleri anlama noktasında ön plana çıkar. Tabii coğrafyanın önemini belirtilen birçok farklı parametre bulunmaktadır. Bu parametreler ele alındığında günümüzde hala keşfedilmeyi bekleyen pek çok farklı yeryüzü şekilleri ve benzeri unsurlar öne çıkar. Yanlış olduğu ve incelediği hususlar insanlığın gelişme ve ilerlemesi noktasında oldukça önemlidir.
16.12.2023 Eğitim
Atmosfer Nedir, Atmosferin Katmanları Nelerdir? Atmosferin Canlılar İçin Önemi Nedir?
Atmosfer Nedir, Atmosferin Katmanları Nelerdir? Atmosferin Canlılar İçin Önemi Nedir? Her gezegen ve gök cisminin etrafını saran bir yoğun hava tabakası vardır. Bu tabakaya atmosfer adı verilir. Atmosfer sayesinde Dünya'da 4 iklim görülür. Atmosfer toplamda 7 katmandan meydana gelir. En dıştan en içe doğru olacak şekilde katmanlar Egzosfer, İyonosfer, Termosfer, Mezosfer, Ozonosfer, Stratosfer, Troposter şeklinde sıralanır.
14.12.2023 Eğitim
NASA helikopterinden bilim kurgu filmlerinden fırlamış görüntü
NASA helikopterinden bilim kurgu filmlerinden fırlamış görüntü Ingenuity, bilim kurgu filminden fırlamış fotoğraflar ile Dünya'ya "hava atıyor!"
6.11.2023 Bilim ve Teknoloji
50 bin cihaz geri kazanıldı
50 bin cihaz geri kazanıldı VODAFONE’un, yeni nesil perakende anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği Vodafone FLEX bir yılı geride bıraktı.
3.11.2023 Ekonomi
'Kozmik mirasın gizemleri çözülmeye başladı! 'Bilimsel hazineye' ilk bakış...
'Kozmik mirasın gizemleri çözülmeye başladı! 'Bilimsel hazineye' ilk bakış... NASA Çarşamba günü Osiris-REx görevinin ilk bulgularını kamuoyuyla paylaştı ve 4,5 milyar yaşındaki asteroit Bennu’dan alınarak Dünya'ya getirilen numunenin su ve yüksek düzeyde karbon içerdiğini açıkladı.
13.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Webb teleskobu TRAPPIST-1 sistemine bakmaya başladı! 27 saatte 4 patlama
Webb teleskobu TRAPPIST-1 sistemine bakmaya başladı! 27 saatte 4 patlama Gök bilimciler, büyüleyici TRAPPIST-1 sistemini araştırmak için şimdiye kadar yapılmış en güçlü uzay gözlem aracı olan James Webb Uzay Teleskobu'ndan yararlanıyor.
12.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Ay'da çılgın proje: Hiperteleskop! Gücünü kraterlerden alacak
Ay'da çılgın proje: Hiperteleskop! Gücünü kraterlerden alacak Arka bahçelerimize teleskoplar kurduk, yetmedi ıssızlıkların ortasındaki dağların tepesine teleskoplar kurduk, yetmedi teleskoplarımızı uzaya yolladık.
14.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletsizliklere itiraz ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletsizliklere itiraz ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Savaşlar dolayısıyla milyonlarca insanın evini terk ettiğine dikkat çeken Erdoğan, 'insan hayatının değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşü sağlanmalı. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz' dedi. Kutsal kitaplara saldırının nefret suçu olduğunu belirten Erdoğan, bu suçun G20'de kınandığının altını çizdi.
10.09.2023 Gündem
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklama
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklama Kalın, asitli atmosferin altında, yüzeyi 475 derecelik sıcaklıkla kavrulan gezegen, Güneş Sistemi içerisinde dünya dışı yaşam bulmayı bekleyeceğiniz son yer olmalı.
30.08.2023 Bilim ve Teknoloji
'En soğuk yıldız' keşfedildi!  Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip
'En soğuk yıldız' keşfedildi! Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip Jüpiter ile hemen hemen aynı büyüklükte olmasına rağmen bu cüce yıldızın Güneş'ten çok daha güçlü bir manyetik alana sahip olduğu belirlendi.
29.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Bugüne kadar böylesi görülmedi! 17 yıllık seyri 10 saniyeye sığdırıldı
Bugüne kadar böylesi görülmedi! 17 yıllık seyri 10 saniyeye sığdırıldı Bazı uzay olayları gözle fark edilemeyecek kadar yavaş gerçekleşiyor. Fakat bu hızlandırılmış video, bir ötegezegenin yıldızı etrafında yıllar süren yolculuğunu saniyeler içinde gözler önüne seriyor.
24.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! Altıgen şekiller ortaya çıktı
Heyecanlandıran keşif! Altıgen şekiller ortaya çıktı NASA'nın Curiosity keşif aracı Mars'taki Sharp Dağı'nın üzerinden geçerken garip bir çatlak arazi buldu.
17.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Böylesi ilk kez görülüyor! ' Tek boynuzlu atlar gibiydi'
Böylesi ilk kez görülüyor! ' Tek boynuzlu atlar gibiydi' Gök bilimciler bir yıldızın etrafında aynı yörüngeyi paylaşan iki gezegen bulmuş olabilir ve bu daha önce uzayda (en azından bizim tarafımızdan) hiç görülmemiş bir şey. Gök bilimciler bir yıldızın etrafında aynı yörüngeyi paylaşan iki gezegen bulmuş olabilir ve bu daha önce uzayda (en azından bizim tarafımızdan) hiç görülmemiş bir şey.
16.08.2023 Bilim ve Teknoloji
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü?
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk ile akraba mı, neden öldü? Google, gökbilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan’a özel ‘Doodle’ hazırladı. Doodle tıklandığında kullanıcılar, 14 Ağustos 1910’da İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan ile ilgili bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor. Peki, Nüzhet Gökdoğan kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk’ün neyi? İşte Nüzhet Gökdoğan’ın gençliği ve hayatı…
14.08.2023 Gündem
Gök taşının yüzeyinden bir kaya bulutu fırladı!
Gök taşının yüzeyinden bir kaya bulutu fırladı! Eylül 2022’de NASA bir uzay aracını kasıtlı olarak Dimorphos asteroitine çarptırarak rotasından saptırdı. NASA’nın amacı, bir gök taşının gezegenimize doğru yönelmesi durumunda bu stratejinin Dünya’yı korumak için kullanılıp kullanılamayacağını değerlendirmekti.
14.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar Sakarya’nın saklı cenneti olan Doğançay Şelalesi, her mevsim farklı güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Yol yenileme çalışması çerçevesinde araç trafiğine kapalı olan güzergahta vatandaşlar, doğal güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat ediyor.
2.08.2023 Yaşam
Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor? İşte sistemimizde gizlenen dev gezegen!
Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor? İşte sistemimizde gizlenen dev gezegen! Bildiğimiz Güneş sistemi, dokuzuncu gezegen olmadan neden bir anlam ifade etmiyor?
2.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Temmuz’un ilk haftası dünyada kaydedilen ‘en sıcak hafta’
Temmuz’un ilk haftası dünyada kaydedilen ‘en sıcak hafta’ Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), ön verilere göre Temmuz’un ilk haftasının dünya genelinde ‘en sıcak hafta’ olduğunu duyurdu. WMO, deniz yüzeyi sıcaklıklarının ayrıca yüksek olduğunu ve Antarktika’da 'eşi görülmemiş' oranda deniz buzullarının eridiğini belirtti.
11.07.2023 Dünya
James Webb Uzay Teleskobu dört dev gezegenini görüntüledi
James Webb Uzay Teleskobu dört dev gezegenini görüntüledi James Webb Uzay Teleskobu (JWST) son olarak Satürn'ün de katılımıyla nihayet Güneş sistemimizin dört dev gezegenini de görüntüledi.
7.07.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Gezegen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gezegen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.