Gazete Vatan Logo

Parker, Güneş'i solladı! En hızlı nesne rekorunu kırdı

Güneş sistemi içinde saatte 635 bin 266 kilometre gibi dudak uçuklatan bir hızla ilerleyen Parker Solar Probe (Parker Güneş Sondası) insan tarafından yaratılan en hızlı nesne rekorunu kırdı.Güneş sistemi içinde saatte 635 bin 266 kilometre gibi dudak uçuklatan bir hızla ilerleyen Parker Solar Probe (Parker Güneş Sondası) insan tarafından yaratılan en hızlı nesne rekorunu kırdı.

Parker, Güneş'i solladı! En hızlı nesne rekorunu kırdı

27 Eylül’de meydana gelen olay saatte 586.863,4 kilometre olan önceki rekorundan sadece üç yıl sonra gerçekleşti. Bu aynı hızda bir uçağın bir saatte Dünya'nın etrafında 15 tur atabileceği; New York'tan Los Angeles'a 20 saniyede gidebileceği anlamına geliyor.

NASA'nın uzay aracı sadece hız değil aynı zamanda kendi mesafe rekorunu da kırdı. Güneş’in yüzeyine 7,26 milyon kilometre yaklaştı. Daha önce hiçbir araç Güneş’e bu kadar yaklaşmamıştı.

Parker Güneş Sondası, Güneşin faaliyetlerini ve güneş rüzgârını hızlandıran süreçleri incelemek için 12 Ağustos 2018'de fırlatıldı. Ve bu görevde son zamanlarda birkaç önemli kilometre taşına ulaşıldı. Bazı okuyucularımızın da hatırlayacağı üzere uzay aracı Güneş'ten gelen muazzam bir patlamanın içinden uçarak geçmiş ve patlamadan ‘sağ’ kurtulmuştu.Parker Güneş Sondası, Güneşin faaliyetlerini ve güneş rüzgârını hızlandıran süreçleri incelemek için 12 Ağustos 2018'de fırlatıldı. Ve bu görevde son zamanlarda birkaç önemli kilometre taşına ulaşıldı. Bazı okuyucularımızın da hatırlayacağı üzere uzay aracı Güneş'ten gelen muazzam bir patlamanın içinden uçarak geçmiş ve patlamadan ‘sağ’ kurtulmuştu.

Haberin Devamı

HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ