Güneş Gözlüğü

Güneş Gözlüğü

Son dakika güneş gözlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güneş gözlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güneş gözlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Gözlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş gözlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 563 güneş gözlüğü haberi bulunmuştur. Tüm güneş gözlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına girecek olan adaylar, sınav öncesi hazırlıklarını tamamlaya çalışıyor. MSÜ sınavı 3 Mart tarihinde yapılacak. Öğrenciler sınava girmelerine engel olacak bir durumla karşılaşmamak için sınavla ilgili kuralları gözden geçiriyorlar. Peki, MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
2.03.2024 Gündem
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi
Bakanlık açıkladı! 508 milyon liralık kaçak eşya ve araç ele geçirildi Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince yaklaşık 508 milyon lira değerinde çeşitli ürün, eşya ve araç ele geçirildiğini açıkladı.
24.02.2024 Gündem
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Kar körlüğüne dikkat! ‘Göz sorunları kış aylarında artıyor’
Kar körlüğüne dikkat! ‘Göz sorunları kış aylarında artıyor’ Kış aylarında göz sağlığına dikkat! Soğuk hava, düşük nem seviyeleri, UV ışınları ve kar, göz sağlığını tehdit ediyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay kış aylarının göz kuruluğundan kar körlüğüne kadar birçok göz sağlığı problemini beraberinde getirdiğine dikkat çekerken güneş gözlüğü kullanımı, nemlendirici damlalar ve düzenli göz muayeneleri konusunda vatandaşı uyarıyor.
28.01.2024 Sağlık
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz
Sürekli kaşlarınızı kaldırarak konuşuyorsanız dikkat! Plastik cerrahı kapısını çalabilirsiniz Sıklıkla yaşlanma süreciyle ilişkilendirilse de kaş düşüklüğü sürekli kaşlarını kaldırarak mimik yapmak, uzun süre güneşe maruz kalmak ya da çok fazla sigara ve alkol tüketimine bağlı olarak da meydana gelebilir. Kaş düşüklüğünü önlemek veya hafifletmek için bazı doğal yöntemler bulunduğu gibi bir dermatoloğa, plastik cerraha da ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte kaç düşüklüğünün nedeni ve tedavi yöntemleri
6.11.2023 Sağlık
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
Sahte güneş gözlüğü için uzmandan uyarı
Sahte güneş gözlüğü için uzmandan uyarı Uzmanlardan vatandaşa uyarı geldi. Mardin’de optisyenlik yapan Fırat Yavuz, yaz aylarının gelmesiyle rağbetin arttığı güneş gözlükleri konusunda uyarılarda bulunarak, sahte güneş gözlüklerinin kalıcı rahatsızlıklara neden olabileceğini söyledi.
14.07.2023 Yaşam
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
Sahte güneş gözlüğü uyarısı! Göz sağlığına zarar veriyor
Sahte güneş gözlüğü uyarısı! Göz sağlığına zarar veriyor Yaz mevsiminin gelmesiyle ilginin arttığı güneş gözlükleri ile ilgili uyarılarda bulunan optisyenler, gözü güneşten korumak isterken alınan sahte güneş gözlüklerinin sağlığa zarar verdiğine dikkat çekti.
3.07.2023 Sağlık
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul planı! Son kulis bilgilerini Abdulkadir Selvi paylaştı
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul planı! Son kulis bilgilerini Abdulkadir Selvi paylaştı Gazeteci Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs seçiminin ardından oluşturduğu yol haritasına dair kulis bilgileri CNN Türk'teki Akıl Çemberi programında paylaştı.
17.06.2023 Gündem
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın Yaz aylarının gelmesiyle kullanımı artan güneş gözlükleri ile ilgili uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kholzoda Saidali, ‘sahte’ güneş gözlüklerine dikkat çekerek, “Orijinal güneş gözlüklerinde ultraviyole ışınlarını engelleyen film tabakası kullanılırken sahte güneş gözlüklerinde boya kullanılıyor. Bu yüzden sahte güneş gözlüğü, gözü koruyamadığı gibi ışınlardan gelecek zararı daha fazlalaştırıyor. Eğer sahte güneş gözlüğü takmayı düşünüyorsanız, hiç gözlük takmamanın daha sağlıklı olduğunu bilmelisiniz” dedi.
17.06.2023 Yaşam
YKS’de protez tırnak yasak mı, uzun tırnakla sınava girilir mi? YKS oje yasak mı 2023?
YKS’de protez tırnak yasak mı, uzun tırnakla sınava girilir mi? YKS oje yasak mı 2023? YKS sınavında ter dökecek adaylar, sınavda hangi eşyalarla girip giremeyeceğini sorgulamaya başladı. YKS sınavı öncesi merak edilen konulardan biri de protez tırnak ve oje oldu. Peki, YKS sınavında neler yasak, YKS’de protez tırnak yasak mı, uzun tırnakla sınava girilir mi? YKS oje yasak mı 2023?
16.06.2023 Eğitim
Yağma ve hırsızlık yapan 3 kişi tutuklandı
Yağma ve hırsızlık yapan 3 kişi tutuklandı Adıyaman’da yağma ve hırsızlık yaptıkları şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişi adli makamlar tarafından tutuklandı.
10.06.2023 Gündem
Sahte güneş gözlükleri tehlike saçıyor! Pterjium hastalığını tetikliyor
Sahte güneş gözlükleri tehlike saçıyor! Pterjium hastalığını tetikliyor Güneş gözlükleri yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarlarından olarak öne çıkarken uzmanlar, sahte gözlüklerin göz sağlığı için büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çekiyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Arslan, “Güneşe bakmayı hiç tavsiye etmiyoruz, zararlı etkilerini direkt göz alıyor, etkileri uzun vadede görülüyor. Katarakt oluşumunu hızlandırıyor, gözün kojektiva dediğimiz beyaz kısmında göz eti diye tabir edilen pterjium hastalığı, göz önüne sarı kabarcıklar oluşturabiliyor. Koyu renkli her cam koruyucu değil, damgaları var, ultraviyole ışınlardan koruma düzeyine bakmak lazım. Güneş gözlüğü muhakkak takalım, işportadan alınmasını tavsiye etmiyoruz” dedi.
1.06.2023 Sağlık
Yazın gelmesiyle birlikte alerjik rinit şikayetleri arttı! Kritik uyarı
Yazın gelmesiyle birlikte alerjik rinit şikayetleri arttı! Kritik uyarı Belirli dönemlerde ya da belirli uyaranlara maruz kalındığında tekrarlayan alerjik rinitin mevsiminin gelmesiyle birlikte uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
24.05.2023 Sağlık
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor Türkiye gündemine, 2003 yılında şüpheli ölümlerin araştırılmasıyla giren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), havaların ısınmasıyla yeniden kendini gösterdi. Aralarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin (SCÜ) de bulunduğu kurulun aşı geliştirme çalışmalarında, 20 yılda henüz istenen sonuca ulaşılamadığı belirtildi.
24.05.2023 Yaşam
Sahte güneş gözlüğü uyarısı! 'Katarakt gelişimini hızlandırıyor'
Sahte güneş gözlüğü uyarısı! 'Katarakt gelişimini hızlandırıyor' Havaların ısınması ve baharın gelmesiyle güneşin kendisini gösterdiğini belirten göz hastalıkları uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Genç, gözü güneşten gelen ışınlarından korunmak için kullanılan gözlükleri seçerken dikkat edilmesi gereken hususları bir bir anlattı. Yrd. Doç. Dr. Genç, sahte gözlüklerin katarakt gelişimini hızlandırabileceğini söyledi.
24.05.2023 Sağlık
MSÜ sınavında telefon yasak mı, MSÜ telefon serbest mi? MSÜ’de küpe, kemer, piercing, akbil, kolye, makyaj yasak mı, MSÜ sınavında yasak olan şeyler ne?
MSÜ sınavında telefon yasak mı, MSÜ telefon serbest mi? MSÜ’de küpe, kemer, piercing, akbil, kolye, makyaj yasak mı, MSÜ sınavında yasak olan şeyler ne? 2023 MSÜ sınavı yarın yapılacak. Sınava saatler kala Milli Savunma Üniversitesi sınavına girecek adaylar MSÜ'de yasak olan eşyalar için araştırma yapıyor. ÖSYM tarafından açıklanan sınav giriş kılavuzunda öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler paylaşıldı. Sınavda bazı eşyaların kullanımı yasak olacak.  Peki, MSÜ sınavında telefon yasak mı, MSÜ telefon serbest mi? MSÜ’de küpe, kemer, piercing, kolye, makyaj yasak mı, MSÜ sınavında yasak olan şeyler ne?
1.04.2023 Eğitim
Google'dan yeni karar! Satışı durduruldu
Google'dan yeni karar! Satışı durduruldu 2013'te tanıtılan, 2015'te iptal edilen ve 2017'de iş odaklı bir "kurumsal sürüm" olarak geri getirilen artırılmış gerçeklik başlığı Google Glass'ı hatırlayanlar için Google'ın nihayet bu sürümü sonlandırmaya karar vermesi şaşırtıcı olabilir.
21.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Güneş tutulması nasıl izlenir, güneş tutulmasına güneş gözlüğüyle bakılır mı? 25 Ekim güneş tutulması ne kadar sürecek? Türkiye'de en son güneş tutulması ne zaman oldu?
Güneş tutulması nasıl izlenir, güneş tutulmasına güneş gözlüğüyle bakılır mı? 25 Ekim güneş tutulması ne kadar sürecek? Türkiye'de en son güneş tutulması ne zaman oldu? 25 Ekim 2022 güneş tutulması ne kadar sürecek, güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması bugün gerçekleşecek. Parçalı Güneş tutulması, Türkiye Saati ile 12:40 ve 15.05 saatleri arasında meydana gelecek. Tutulmanın maksimum evresi ile 13.50 olacak. Bu sürede Güneş diskinin yüzde 50'si örtülecek.
25.10.2022 Gündem
Güneş tutulması gözlüğü nasıl yapılır (evde), malzemeleri nelerdir? İğne deliği projektörü nasıl yapılır?
Güneş tutulması gözlüğü nasıl yapılır (evde), malzemeleri nelerdir? İğne deliği projektörü nasıl yapılır? 2022’nin ikinci güneş tutulması salı günü gerçekleşecek. Tutulmanın Rusya'dan görüleceği maksimum noktada, Güneş'in tam olarak yüzde 82'si Ay tarafından tutulacak. Avrupa’da ise yüzde 15-30 oranında kısmı görünecek. Tutulma Türkiye saati ile 12:40 ve 15.05 saatleri arasında meydana gelecek. Güneş tutulmasını izlemek isteyenler ise güneş gözlüğü ile ilgili aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, Güneş tutulması gözlüğü nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
25.10.2022 Gündem
ALES saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? ALES kaç dakika? ALES’te kaç soru sorulacak? ALES giriş belgesi alma ekranı!
ALES saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? ALES kaç dakika? ALES’te kaç soru sorulacak? ALES giriş belgesi alma ekranı! 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) 21 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. Sınava girecek adaylar ÖSYM tarafından yapılan uyarıları takip ederken sınav ile ilgili bilgileri de araştırıyor. Peki, ALES saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? ALES kaç dakika? ALES’te kaç soru sorulacak? ALES giriş belgesi alma ekranı!
20.08.2022 Eğitim
KPSS’de kalem silgi verilecek mi 2022, KPSS'ye uçlu kalemle girilir mi?
KPSS’de kalem silgi verilecek mi 2022, KPSS'ye uçlu kalemle girilir mi? 2022 KPSS sınavları 31 Temmuz Pazar günü yapılacak. Genel Yetenek-Genel Kültür oturumları yapıldıktan sonra, adaylar eğitim bilimleri sınavına girecek. KPSS sınavına saatler kala adaylar sınav öncesi araştırmalarını hızlandırdı. Peki, KPSS’de kalem silgi verilecek mi 2022, KPSS'ye uçlu kalemle girilir mi?
30.07.2022 Eğitim
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir?
Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Türkiye yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Uzmanlar aşırı hava sıcaklıkları konusunda uyarırken sıcak çarpması belirtileri ve önlemleri ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Peki, Sıcak çarpmasına ne iyi gelir? Sıcak çarpması belirtileri nelerdir? Sıcak çarpmasına karşı nasıl önlem alınır? İşte güneş çarpması ile ilgili bilmeniz gerekenler…
23.07.2022 Sağlık
Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı
Kalp hastalarına sıcak hava uyarısı Son günlerde Avrupa’yı etkisi altına alan hava sıcaklıkları, bazı bölgelerde ulusal acil durum ilan edilmesine neden oldu. Uzmanlar, yaz aylarının bugüne kadar rüzgârın etkisiyle serin geçtiğini fakat önümüzdeki günlerde Avrupa’da görülen sıcaklıkların Türkiye’de de hissedileceğini belirtiyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde kendini hissettirecek sıcak hava, nem ile birleşince kronik kalp hastaları için ciddi tehlike oluşturabilecek.
22.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Gözlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş gözlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.