Girit Adası

Girit Adası

Son dakika girit adası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan girit adası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını girit adası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Girit Adası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan girit adası gelişmeleri de dahil olmak üzere 293 girit adası haberi bulunmuştur. Tüm girit adası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bodrum açıklarında 4. 8 büyüklüğünde deprem!
Bodrum açıklarında 4. 8 büyüklüğünde deprem! Ege Denizi'nin Girit Adası ve Bodrum arasında kalan kısımda 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi,.
13.08.2023 Gündem
Uzman isimden korkutan deprem uyarısı: Büyüklüğü 8'in üzerinde olabilir
Uzman isimden korkutan deprem uyarısı: Büyüklüğü 8'in üzerinde olabilir Son günlerde peş peşe yaşanan depremler gündemdeki sıcaklığını koruyor. Farklı illerde meydana gelen sarsıntıların başka depremlerin habercisi olup olmayacağı merak edilirken uzman isimden kritik bir uyarı geldi. Türkiye'de tsunami tehlikesinin yaşanabileceği en yüksek riskli yeri açıklayan uzman isim, 8’in üzerinde gerçekleşme ihtimali olan depremlere işaret etti. İşte son dakika haberinin detayları...
16.01.2023 Gündem
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı Son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan deprem hareketliliği, özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanları tedirgin etti. Prof. Dr. Ziyadin Çakır, "Yakın bir fayda oluşacak orta büyüklükte bir deprem dahi İzmir için yıkıcı sonuçlara neden olabilir" derken, Prof. Dr. Naci Görür ise İzmir Fayı'nın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. İşte o 4 il için önemli uyarı.
13.01.2023 Gündem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre, 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
9.01.2023 Yaşam
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem Ege Denizi Girit Adası açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Muğla'nın Datça ilçesinin 212,75 kilometre uzağında gerçekleşti.
2.01.2023 Gündem
Lüks yolcu gemisinde 10'uncu kattan düşerek öldü
Lüks yolcu gemisinde 10'uncu kattan düşerek öldü Antalya Limanı'nda demirli kruvaziyer 'Mein Schiff 6'daki 2 bin 301 yolcu arasında bulunan Almanya vatandaşı Brigitte Liselotte Dr Wutschel-Monka (61), 10'uncu kattan 6'ncı kata düşerek yaşamını yitirdi.
15.10.2022 Yaşam
Uçak gemisi George H. W. Bush'u Girit Adası’na yanaştıran ABD'den Türkiye'ye üstü kapalı tehdit!
Uçak gemisi George H. W. Bush'u Girit Adası’na yanaştıran ABD'den Türkiye'ye üstü kapalı tehdit! Doğu Akdeniz ve Ege'de gerilimi artıran Yunanistan ve ABD'den tansiyonu yükselten adımlar gelmeye devam ediyor. Akdeniz'de suların ısındığı dönemde ABD uçak gemisi 'George H. W. Bush' Girit Adası’na yanaştı. ABD'nin Atina Büyükelçiliği ise uçak gemisinin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşarak "Birlikte güzel giden iki şey: Yunan doğası ve Amerikan gücü." ifadelerini kullanarak üstü kapalı olarak Türkiye'yi tehdit etti.
7.10.2022 Dünya
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın, saldırgan eylem ve söylemlerinin, devam ettiğini belirterek, "Yunanistan’ın bu şımarıklığına her zaman, her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz" dedi. Bakan Akar, "Tarihten ders almasını tekrar tekrar muhataplarımıza hatırlattık, hatırlatmaya devam ediyoruz. Biz diyoruz ki bu sözde silahlanma, sözde ittifak gibi çalışmalarla bir yere varamazsınız. Uzattığımız barış elini tutun, çalışmalarımızı iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde uluslararası hukuka uygun devam ettirelim." dedi.
2.09.2022 Gündem
Türkiye harekete geçti! Yunanistan'ın S-300'lü tacizi NATO'ya gönderilecek
Türkiye harekete geçti! Yunanistan'ın S-300'lü tacizi NATO'ya gönderilecek Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan'ın, Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine Rus yapımı S-300 hava savunma sistemi ile yaptığı tacizin radar kayıtlarını NATO Genel Sekreterliği ve ittifak üyesi ülkelerin savunma bakanlıklarına göndermeye hazırlanıyor.
31.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dengimiz ve muhatabımız değil’ diyerek uyardı: Yunanistan düşmanca davrandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dengimiz ve muhatabımız değil’ diyerek uyardı: Yunanistan düşmanca davrandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “30 Ağustos - Büyük Zafer’in 100. Yılı Özel Programı”nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bir asır önce kendi halklarını ve ülkelerini felakete sürükleyen Yunanistanlı siyasetçilerin bugünde aynı yanlışta ısrar ettiklerini görüyoruz. Yunanistan bizim ne siyasi, ne ekonomik, ne de askeri olarak dengimiz ve muhatabımız değildir. Yunanistan’ın hava sahamızı ihlal, uçaklarımızı tacizle başlayan hasmane tavırlarını S-300 radar kilidi atma seviyesine çıkararak aslında bize değil NATO’ya ve müttefiklere meydan okumuştur” dedi.
30.08.2022 Gündem
Bahçeli'den Yunanistan'a tepki: Yüz yıllık kuyruk acısının yansıması
Bahçeli'den Yunanistan'a tepki: Yüz yıllık kuyruk acısının yansıması Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Güzel İzmir’imiz 9 Eylül 1922’de kurtulmuştur, fakat yüz yıl sonra fiili esaret altında, zincirlenmiş halde bulunmasından mütevellit perişan vaziyettedir” ifadelerini kullandı.
29.08.2022 Siyaset
Yunanistan Ege'de yine taciz etti S-300 yalanı ortaya çıktı!
Yunanistan Ege'de yine taciz etti S-300 yalanı ortaya çıktı! Yunanistan’dan NATO Angajman Kuralları’nda ‘düşmanca’ olarak nitelendirilen bir hareket geldi. Rus yapımı S-300’ler 23 Ağustos günü uluslararası hava sahasında görev uçuşu yapan Türk F-16’larına ‘radar kilidi’ attı.
29.08.2022 Dünya
Radar kilitleme nedir? Radar kilidi atmak ne demek? Yunan S-300 hava savunma sisteminden Türk F-16'larına taciz!
Radar kilitleme nedir? Radar kilidi atmak ne demek? Yunan S-300 hava savunma sisteminden Türk F-16'larına taciz! NATO görevinde bulunan Türk jetlerine, Yunanistan tarafından taciz! Görev uçuşunda bulunan Türk F-16'larına radar kilidi atıldı. Peki, Radar kilitleme nedir? Radar kilidi atmak ne demek? Yunanistan tarafından yapılan taciz ne anlama geliyor? İşte detaylar…
28.08.2022 Gündem
Son dakika... Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı
Son dakika... Yunanistan S-300'ünden Türk jetlerine radar kilidi atıldı Ege ve Doğu Akdeniz’de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine, Yunanistan’a ait S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından radar kilidi atıldı. Bu türdeki hareketler NATO Angajman Kuralları’nda “düşmanca hareket” olarak nitelendirilirken, taciz, bir süre devam etti. Uçaklar bu düşmanca harekete rağmen planlı görevlerini tamamlayarak üslerine emniyetle döndü.
28.08.2022 Gündem
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı...
Dedeağaç ABD'nin silah üssü oldu! New York Times durumu 'Türkiye korkusu' diye tanımladı... Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç limanı ABD'nin silah üssü oldu. New York Times gazetesi özel haberiyle 'beklenmedik jeopolotik parlama noktası'na yığılan Amerikan silahlarını 'Türkiye korkusu' diye tanımladı, Kathimerini ise ABD'li ismin skandal röportajını 'Türkiye'ye çınlayan bir mesaj-NATO'ya ait olduğunu gösterinceye kadar Türkiye'ye F-16 yok' başlığıyla yayımladı.
22.08.2022 Dünya
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da...
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Yunanistan ziyareti Avrupa'da geniş yankı buldu. Dört yıllık tecritin ardından ilk kez bir AB üyesine ayak basan Muhammed bin Selman, atılan imzaları 'tarihi bir fırsat' olarak niteleyip tüm bölgede oyunun kurallarını değiştirmekten söz etti. Yunan medyası 'Suudi Prens'in büyük planı', 'Yunanistan enerji merkezi' gibi başlıklar atarken, Alman gazetesi Atina'nın adımlarını Türkiye'nin belirlediğini yazdı.
27.07.2022 Dünya
Yeni provokasyon! Yunan amiral: Boğaz köprülerini vururuz!
Yeni provokasyon! Yunan amiral: Boğaz köprülerini vururuz! Emekli yunan komutan, Fransız yapımı Rafale savaş uçakları ile Ege’de hava üstünlüğünün Atina’ya geçtiğini söyledi. Çıktığı televizyon kanalında “Larisa’dan üç füze atsak İstanbul Boğazı’ndaki köprüleri vururuz” diyerek provokatif açıklamalar yaptı.
12.06.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları Yunanistan'da depreme yol açtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları Yunanistan'da depreme yol açtı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan Başbakan Miçotakis hakkındaki açıklamaları Yunanistan'da deprem etkisi yarattı. Medyada 'Türk lider karşı saldırıya geçti', 'Zehir zemberek açıklamalar', 'Erdoğan Miçotakis'e karşı öfkeli, denizde ve havada gerginlik' ve Erdoğan: Miçotakis'in silinişi' gibi başlıklar kullanıldı.
24.05.2022 Dünya
Uçakta sigara yaktı! 66 kişi feci şekilde can verdi
Uçakta sigara yaktı! 66 kişi feci şekilde can verdi 2016 yılında Kahire'ye giderken düşen ve 66 kişiye mezar olan EgyptAir uçağının düşüş nedeni açıklandı. Pilot kokpitte sigarasını yakınca maskeden sızan oksijen alev aldı.
28.04.2022 Gündem
Depremle ilgili kritik uyarı! 'Hala aktif ve deprem üretmeye devam edecek'
Depremle ilgili kritik uyarı! 'Hala aktif ve deprem üretmeye devam edecek' Depremle ilgili son dakika uyarısı! Art arda yaşanan depremlerin ardından korkutan açıklama geldi, yenisi bekleniyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve birbirinden ayrı fay zonu üzerinde meydana gelen depremlerin birbiri ile ilişkilendirilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, geçtiğimiz gün Elazığ’ın Palu ilçesinde 4.0 büyüklüğündeki depremin 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8’lik depremle aynı fay zonu üzerinde olduğunu ve deprem beklediklerini kaydetti.
13.01.2022 Gündem
Akdeniz açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem
Akdeniz açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem AFAD, Akdeniz açıklarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
29.12.2021 Gündem
Akdeniz'de 5,5 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 5,5 büyüklüğünde deprem AFAD'ın verilerine göre Akdeniz'de Girit Adası açıklarında 5,5 büyüklüğünde deprem oldu.
29.12.2021 Gündem
ABD eski bakanından F-16 açıklaması: Türkiye'ye satılmasın!
ABD eski bakanından F-16 açıklaması: Türkiye'ye satılmasın! Yunan devlet kanalına röportaj veren ABD'nin eski dışişleri bakanı, Türkiye'ye F-16 temin edilmesinin CAATSA'yı ihlal edeceğini savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD lideri Biden'ın F-16 ve F-35'leri ele aldığı görüşme ise, dünya medyasında geniş yer buldu. CNN, Biden'ın programında daha önce görüşmenin yer almadığını ve Cumartesi akşamı açıklandığını yazdı. AP ise, 'Biden Erdoğan'a ABD ve Türkiye'nin krizleri önlemesi gerekiyor dedi' başlığıyla dünyadaki abonelerine haberi aktardı.
1.11.2021 Dünya
Türkiye'den Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri geri itmesine önlem
Türkiye'den Yunanistan'ın düzensiz göçmenleri geri itmesine önlem Yunanistan unsurları, yaklaşık 400 düzensiz göçmenin bulunduğu bir gemiyi Bodrum yakınlarındaki İstanköy Adası'na intikal ettirdi. Bunun üzerine Türk Sahil Güvenlik ekipleri, Türkiye tarafına olası bir geri itme durumuna karşı önlem aldı.
31.10.2021 Gündem
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
Ege Denizi'nde korkutan deprem! Ege Denizi'nde saat 05.44'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
20.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Girit Adası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki girit adası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.