Gezi Davası

Gezi Davası

Son dakika Gezi davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gezi davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gezi davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gezi Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gezi davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 274 gezi davası haberi bulunmuştur. Tüm gezi davası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın durumuyla ilgili, "Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımız ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmalar sonrası ortaya çıkacaktır" dedi.
7.06.2023 Gündem
Meclis'teki yemin törenine damga vuran anlar! Erdoğan'ın dikkatle izlediği tablo
Meclis'teki yemin törenine damga vuran anlar! Erdoğan'ın dikkatle izlediği tablo En yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Geçici Meclis Başkanlığı yaptığı Genel Kurul’da milletvekilleri yemin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, töreni bir süre locadan izledi. Yemin töreni 10.5 saat sürdü​​​​​​​.
3.06.2023 Gündem
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu
59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali bu akşam düzenlenen Ödül Töreni ile sona erdi. İşte ödül alan filmler ve isimler...
8.10.2022 Magazin
Fatih Erbakan’dan ‘Gezi Davası’ açıklaması: Tasvip etmemiz mümkün değil
Fatih Erbakan’dan ‘Gezi Davası’ açıklaması: Tasvip etmemiz mümkün değil Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye’de dış bağlantılı Gezi olayları gibi kalkışmaları tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, davada verilen kararların da adil olup olmadığını söylemek için gerekçeli kararın beklenmesi gerektiğini söyledi.
29.04.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özel'e dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özel'e dava Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in 26 Nisan Salı günü Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasına istinaden Özel aleyhinde 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açıldığını duyurdu.
29.04.2022 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: Böyle bir kavgada kaybeder
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: Böyle bir kavgada kaybeder MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 dakikalık grup toplantısı konuşmasının çok sert olduğunu söyleyerek, "Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok. Şu an Türkiye'de helalleşme ile başlayan, kavgalaşmayla yola devam etmek istiyor. Ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok. Ama bizde 53 yıllık kavga tecrübesi var" dedi.
28.04.2022 Siyaset
CHP'li Altay: Mahkemeye siyaset girerse adalet kalmaz
CHP'li Altay: Mahkemeye siyaset girerse adalet kalmaz CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Mahkemeye siyaset girerse adalet kalmaz. Tıpkı ibadethaneye siyaset girerse ibadet kalmayacağı gibi" dedi.
27.04.2022 Siyaset
İYİ Parti lideri Akşener: Meselemiz Osman Kavala değildir
İYİ Parti lideri Akşener: Meselemiz Osman Kavala değildir İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bugün, meselemiz, Osman Kavala değildir. Çünkü Osman Kavala, mevcut yasalarla, zaten aklanmış, mahkeme bile bunu kabul etmiştir. Bugün meselemiz; milletimizin her bir ferdinin, kısıtlanamaz, devredilemez, engellenemez temel haklarının, hürriyetlerinin, insanca yaşama arayışının ve buna dair umut ve hayallerinin elinden alınmasıdır. Bugün meselemiz; istibdat karşısında, hürriyet için dik durabilme meselesidir" dedi.
27.04.2022 Siyaset
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan 'Osman Kavala' tepkisi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan 'Osman Kavala' tepkisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi davası kararına ilişkin, "Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala, beraat ettiği bir davadan müebbet hapse mahkum oldu. Dünyada böyle bir örnek yok. Böyle bir garabet yok. Ama bizim ülkemizde olur. Çünkü yargı bağımsız değil" dedi.
26.04.2022 Siyaset
Osman Kavala davası ne oldu, kaç yıl ceza aldı? Osman Kavala neden tutuklu? İşte Gezi Davası kararı
Osman Kavala davası ne oldu, kaç yıl ceza aldı? Osman Kavala neden tutuklu? İşte Gezi Davası kararı İstinaf mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi Parkı davası bugün sanık avukatlarının son savunmalarıyla devam etti. Gezi davası karar duruşmasının ikinci oturumu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Peki, Osman Kavala davası ne oldu, kaç yıl ceza aldı? Osman Kavala neden tutuklu? İşte Gezi Davası kararı...
25.04.2022 Gündem
Gezi Parkı davası 25 Nisan'a ertelendi
Gezi Parkı davası 25 Nisan'a ertelendi - İSTİNAF mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi ana davasında sanık savunmaları tamamlandı. Duruşma, 25 Nisan pazartesi gününe bırakıldı. Dava, sanık avukatlarının savunmalarıyla devam edecek. Daha sonra sanıkların son sözleri alınarak kararın açıklanması bekleniyor.  
22.04.2022 Gündem
Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi
Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi Gezi davasının tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın aylık tutukluluk incelemesinde tutukluluk halinin devamına karar verildi. 
15.04.2022 Gündem
Osman Kavala davasında flaş karar! Tutukluluğu devam edecek
Osman Kavala davasında flaş karar! Tutukluluğu devam edecek Mahkeme, Osman Kavala'nın yargılandığı Gezi ve Casusluk davalarının birleştirilmesine karar verdi. Kavala'nın tutukluluğu devam edecek.
5.02.2021 Gündem
Gezi davası istinaf başvurusunda çarpıcı tespitler! Kavala, Soros, Alaton...
Gezi davası istinaf başvurusunda çarpıcı tespitler! Kavala, Soros, Alaton... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı istinaf dilekçesinde sanık Osman Kavala’nın Gezi olaylarının başlamasından kısa bir süre önce, 5 Nisan 2013 tarihinde, sanık Gökçe Tüylüoğlu ile birlikte, Açık Toplum Enstitüsü merkezinin yer aldığı Budapeşte’ye George Soros’un da katıldığı toplantıya gittiklerinin tespit edildiği belirtildi. İstinaf dilekçesinde ayrıca Açık Toplum Vakfı kurucusu ve eski Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan İshak Alaton ile sanıklardan Gökçe Tüylüoğlu arasında geçen, FETÖ’nün kendilerine destek vermesi için yapılan telefon görüşmesine de yer verildi.
11.04.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş İdlib açıklaması: Sevkiyat devam edecek
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan flaş İdlib açıklaması: Sevkiyat devam edecek Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı 'ndaki konulara değinerek "Bölgeye askeri tahkimat ve sevkiyatımız devam edecek" ifadelerine yer verdi.
18.02.2020 Gündem
CHP’li vekillere Gezi davası talimatı
CHP’li vekillere Gezi davası talimatı CHP TBMM Grup Yönetimi, tüm milletvekillerine Gezi Parkı davasıyla ilgili talimatlar içeren bir kısa mesaj gönderdi. Mesajda davayla ilgili açıklama ya da sosyal medya paylaşımı yapılmaması istendi.
18.02.2020 Siyaset
Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti'deki istifalarla ilgili talimat!
Kılıçdaroğlu'ndan İYİ Parti'deki istifalarla ilgili talimat! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MYK toplantısında kurmaylarından İYİ Partideki istifalarla ilgili görüş bildirmemelerini istediği ifade edildi.
18.02.2020 Gündem
Ankara’daki Gezi davasında beraat
Ankara’daki Gezi davasında beraat Ankara’da, Gezi Parkı gösterilerine katılan ve 25 Haziran 2013’te gözaltına alınan 26 kişinin “silahlı terör örgütüne üye olmak” ile “terör örgütü propagandası yapmak” iddiası ile yargılandığı davada, sanıkların bu suçlardan beraatine karar verildi.
29.09.2021 Gündem
'Camide alkol alan görmedim'
'Camide alkol alan görmedim' 255 sanıklı Gezi davasının dünkü duruşmasında Dolmabahçe Camii İmamı Halil Necipoğlu tanıklık etti
29.09.2021 Gündem
Kırmızı fular devlette kaldı
Kırmızı fular devlette kaldı Antalya’da Gezi protestoları sırasında gözaltına alınıp 127 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat’ta tahliye edilen, 103 yıl hapis cezasıyla yargılanırken PKK’ya katıldığı öne sürülen ’kırmızı fularlı kız’ olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil ile birlikte 12 kişinin yargılandığı Gezi davası, 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü...
29.09.2021 Gündem
İstanbul'da Gezi davası başladı!
İstanbul'da Gezi davası başladı! İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 26 tutuksuz sanık hazır bulundu. 26 sanığın kimlik tespitinin ardından savunmalara geçildi.
29.09.2021 Gündem
Gezi Davası'nda Bayülgen'li savunma
Gezi Davası'nda Bayülgen'li savunma GEZİ Parkı eylemlerine ilişkin, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet" ettikleri iddiasıyla çoğunluğu üniversite öğrencisi 56 kişi hakkında açılan davada sanıklar bugün ilk kez hakim karşısına çıktı...
29.09.2021 Gündem
Tutuklu kalmadı!
Tutuklu kalmadı! Terör kapsamında açılan Gezi davasında tutuklu kalmadı
29.09.2021 Gündem
Gezi davasında 83 sanık için beraat!
Gezi davasında 83 sanık için beraat! Kırklareli'de devam eden Gezi davasında 105 sanıktan, savunması alınan 83'ü, bugünkü duruşmada beraat etti.
29.09.2021 Gündem
Gezi davasında çarpıcı karar!
Gezi davasında çarpıcı karar! Denizli’de geçen Haziran ayındaki Gezi eylemlerine katıldıkları için haklarında dava açılan 9 şüpheli beraat etti.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gezi Davası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gezi davası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.