Fetva

Fetva

Son dakika fetva haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fetva ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fetva haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fetva

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fetva gelişmeleri de dahil olmak üzere 566 fetva haberi bulunmuştur. Tüm fetva haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanlığı bütçesi, Genel Kurul'da
Cumhurbaşkanlığı bütçesi, Genel Kurul'da TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçeleri üzerine görüşmeler başladı.
22.12.2023 Gündem
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu Antalya'da ramazan ayının başlamasıyla dini konularda bilgi almak için günde 150 çağrı gelen 'Alo 190 Dini Danışma' hattındaki görevlilere, bazı vatandaşların 'Saç boyatmak, krem sürmek, makyaj yapmak, tırnak kesmek oruç bozar mı?', 'Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi ?' gibi sorular yönelttiği belirtildi.
17.04.2023 Gündem
Ramazan'da sevgiliyle öpüşmek orucu bozar mı? Oruçluyken öpüşmek kefaret gerektirir mi?
Ramazan'da sevgiliyle öpüşmek orucu bozar mı? Oruçluyken öpüşmek kefaret gerektirir mi? Ramazan'da öpüşmek orucu bozar mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Orucu bozan durumlar da araştırma konusu oldu. Oruçluyken sevgilimizle geçirdiğimiz vakitlerin önemi de arttı. Peki oruçluyken öpüşmek kefaret gerektirir mi?
16.03.2023 Gündem
El Kaide ve DEAŞ’ın sözde eski kadısı Adana’da yakalandı
El Kaide ve DEAŞ’ın sözde eski kadısı Adana’da yakalandı Adana polisinin terör örgütü DEAŞ’a yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 2’si tutuklandı. Tutuklanan zanlılardan birinin daha önce El Kaide ve DEAŞ terör örgütünün sözde 'kadılığını' yaptığı öğrenildi.
31.10.2022 Gündem
TOKİ’den ev almak caiz mi? TOKİ hakkında Diyanet fetvası var mı?
TOKİ’den ev almak caiz mi? TOKİ hakkında Diyanet fetvası var mı? TOKİ’den evde almak caiz mi? Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek sosyal konut başvuruları 14 Eylül’de başladı, 31 Ekim’de sona erecek. Dar gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat olan proje kapsamında 250 bin konut ve 100 bin arsa satışı yapılacak. Başvurulara ilişkin detaylar sorgulanırken vatandaşlar “TOKİ’den ev almak caiz mi?” sorusuna da yanıt verdi. İşte Diyanet’in TOKİ’den ev alma konusunda daha önce yaptığı açıklama…
16.09.2022 Gündem
Milyonlar Diyanet'e o soruyu sordu! Bankanın verdiği promosyonu almak caiz midir?
Milyonlar Diyanet'e o soruyu sordu! Bankanın verdiği promosyonu almak caiz midir? Türkiye’de il müftülükleri bünyesinde hizmet sunan ‘Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı’na bugünlerde en fazla ‘Promosyon’ sorusu geliyor. Diyanet'ten yapılan açıklamada ise konuyla ilgili, "Bankaların, bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendilerinin tercih edilmesi karşılığında, gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlarına vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir.” ifadelerini kullandı.
26.08.2022 Gündem
Şeytan Ayetleri kitabının dünyaca ünlü yazarı Salman Rüşdi bıçaklandı! Polis saldırganın kimliğini açıkladı...
Şeytan Ayetleri kitabının dünyaca ünlü yazarı Salman Rüşdi bıçaklandı! Polis saldırganın kimliğini açıkladı... Şeytan Ayetleri kitabının dünyaca ünlü yazarı Salman Rüşdi, New York’ta bir edebiyat festivalinde konuşma yaptığı sırada sahneye fırlayan bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen korkunç saldırının ardından apar topar hastaneye götürülen Rüşdi’nin son durumunu menajeri anlattı. New York polisi de bıçaklı saldırganının kimliğini açıkladı.
13.08.2022 Dünya
Kurban Bağışı 2022! Mehmetçik Vakfı yurt içi ve yurt dışı kurbanlık bağış fiyatları ne kadar?
Kurban Bağışı 2022! Mehmetçik Vakfı yurt içi ve yurt dışı kurbanlık bağış fiyatları ne kadar? Kurban Bayramı yaklaşırken binlerce kişi de kurbanlıklarını bağışlamak için kurum ve derneklerin kurban bedellerini araştırıyor. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Kurban bağış bedelleri sıklıkla araştırılan konular arasında geliyor. Peki, Mehmetçik Vakfı yurt içi ve yurt dışı kurbanlık bağış fiyatları ne kadar? Mehmetçik Vakfı kurban bağışı nasıl yapılır? İşte Mehmetçik kurbanlık bağış 2022 fiyatları!
5.07.2022 Gündem
Oruçluyken ağda yapılır mı?  Ağda, epilasyon veya vücut bakımı yapmak orucu bozar mı?
Oruçluyken ağda yapılır mı? Ağda, epilasyon veya vücut bakımı yapmak orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesi ile orucu bozan haller en çok araştırılan konulardan birisidir. Bazı durumlarda oruç bozulabiliyor iken, bazı durumlarda oruç bozulmamaktadır. Kadınların en merak ettiği konulardan birisi ise ağda ve epilasyon yaptırmanın orucu bozup bozmadığı olmaktadır. İşte detaylar...
1.04.2022 Ramazan
Salavat nasıl getirilir? Salavatı Şerife nasıl çekilmeli?
Salavat nasıl getirilir? Salavatı Şerife nasıl çekilmeli? Salavat, Müslümanların Hz. Muhammed'i anmak amacıyla kullandıkları " Allahümme salli ala seyyidina Muhamed" şeklinde dile getirilen bir selam ifadesidir.
16.02.2022 Yaşam
Araba almak isteyenlerin yeni yöntemi! Artık çok kolay, piyasanın yarı fiyatı...
Araba almak isteyenlerin yeni yöntemi! Artık çok kolay, piyasanın yarı fiyatı... Araba almak isteyenler kritik uyarı! Arabalar piyasanın yarı fiyatına satılıyor. Hafta içi 09.00 -16.00 saatleri arasında gerçekleşiyor, artık çok kolay bir hale geldi. İkinci el araba almaktan daha avantajlı, satış şartnamesinde yazanın haricinde bir durum varsa satış iptal ediliyor. Yüzde 20’lik teminat bekletiliyor, hapis cezasına kadar uzanan ağır cezalar var. İkinci el araç piyasasındaki artışlar sonrasında, vatandaşların araç sahibi olabilmek için yöneldiği icra ihalelerine yöneldi. Uzman isim ucuz araba almanın detaylarını anlattı.
28.01.2022 Otomobil
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli...
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli... İnsanlık için dönüm noktası Maryland Üniversitesi’nde 7 Ocak’ta yaşandı. ABD’li cerrahların, 7 saatlik bir operasyonla kalp rahatsızlığı olan bir hastaya domuz kalbi nakletmesi bilim dünyasında çığır açtı. Türk uzmanlar, ABD’de yapılan bu müthiş nakil operasyonunu değerlendirdi...
13.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Ali Erbaş'tan 'stokçuluk' açıklaması: İslam'ın yasakladığı bir davranıştır
Ali Erbaş'tan 'stokçuluk' açıklaması: İslam'ın yasakladığı bir davranıştır diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bencilce davranarak kişisel menfaat sağlamaya yönelik yaklaşımlarda bulunmak, elinde ürün olduğu halde daha çok kazanma hırsıyla piyasaya sürmemek yani ihtikara tevessül etmek, İslam'ın üstün ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan ve yasakladığı bir davranıştır. İnsaniyet açısından da kabul edilemez bir durumdur" dedi.
8.12.2021 Gündem
Organ bağışı caiz mi? Organ bağışı şartları nelerdir, başvurusu nasıl yapılır?
Organ bağışı caiz mi? Organ bağışı şartları nelerdir, başvurusu nasıl yapılır? Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, belirli şartlar sağlandığı takdirde organ bağışına dinen onay verildiğini belirtti. Söz konusu açıklamanın ardından Organ bağışı caiz mi? Organ bağışı şartları nelerdir, başvurusu nasıl yapılır? soruları artış gösterdi.
3.11.2021 Gündem
Diyanet'ten organ bağışı açıklaması!
Diyanet'ten organ bağışı açıklaması! Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, belirli şartlar sağlandığı takdirde organ bağışına dinen onay verildiğini belirtti. Kılıç, "Eğer organ, canlı bir insandan alınacaksa bu organın, alınan kişide temel bir hayati fonksiyonu devre dışı bırakmaması, organ veya dokusu alınacak kişinin buna izin vermiş olması ya da yakınlarının rızasının sağlanması önem arz etmektedir. Alınacak organ veya doku nakli karşılığında hiçbir şekilde ücret alınmaması ve bunun devlet kontrolü altında yapılması, organ bağışının caiz olabilmesi için en önemli şartlardandır" ifadelerini kullandı.
3.11.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması: Vergi almayacağız
Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması: Vergi almayacağız CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aydın'da kadın kolları toplantısında konuştu. “İktidar olduğumuzda asgari ücret üzerinden asla ama asla vergi almayacağız. Adı zaten asgari ücret, nesini vergiliyorsun" diyen Kılıçdaroğlu, "Geniş tanımlı işsizliğe baktığımızda kadın işsizliği yüzde 34. Bu bir ayıptır. Üniversiteyi bitirmiş, çift diploması var, iş bulamıyor. Bu ayıba son vermemiz gerek" ifadelerini kullandı.
23.10.2021 Siyaset
Diyanet'ten baldız fetvası açıklaması!
Diyanet'ten baldız fetvası açıklaması! Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı basın kuruluşlarında fetvayla ilgili çıkan haberlere ilişkin, "Zina, Allah'ın açıkça haram kıldığı çirkin bir fiil ve büyük bir günahtır. Bu menfur davranışın aile çevrelerine taşınması, aynı zamanda korkunç bir ahlaki yozlaşma ve toplumsal felakettir. Her mümin tarafından bilinen bu kadar net bir konuda algı operasyonlarıyla zihinleri bulandırmaya çalışmak insanlık dışı bir davranıştır." açıklamasında bulundu.
22.10.2021 Yaşam
Yapay et helal mi, caiz mi? Diyanet’ten yapay et fetva iddiası!
Yapay et helal mi, caiz mi? Diyanet’ten yapay et fetva iddiası! Diyanet İşleri Başkanlığı "Yapay et caiz mi, helal mi?" sorusu cevap verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulunun yapay etin caiz olduğuna yönelik hiçbir fetvası olmadığını açıkladı.
28.09.2021 Gündem
Diyanet'ten 'yapay et' açıklaması
Diyanet'ten 'yapay et' açıklaması Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulunun yapay etin caiz olduğuna yönelik hiçbir fetvası olmadığını açıkladı.
27.09.2021 Yaşam
MHP lideri Bahçeli'den sert tepki! 'Laiklik dinsizlik değildir'
MHP lideri Bahçeli'den sert tepki! 'Laiklik dinsizlik değildir' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bilinmelidir ki, ne dinimize laf söyletiriz, ne de Cumhuriyet'in laiklik sütununu kırdırırız. Kötü niyet sahipleri sabırları sınayıp sınır ihlali yaparak milletimizin sinir uçlarıyla oynamaya kalkışmamalıdır." ifadesini kullandı.
14.09.2021 Siyaset
Midye, kalamar, karides, yengeç yemek haram mı? Diyanet'ten yeni açıklama...
Midye, kalamar, karides, yengeç yemek haram mı? Diyanet'ten yeni açıklama... Diyanet İşleri Başkanlığı ‘deniz ürünleri’ ile ilgili fetva yayımladı. Açıklamada, Kur'an ve sünnette yenilmeyecek olan hayvanlarla ilgili bir liste verilme verilmediği ve domuz gibi ismi belirtilerek yasaklananların yanında diğer hayvanlar için ölçüler konulduğu ifade edildi. İşte Diyanet’in midye, ıstakoz, kalamar, karides ve yengeçle ilgili görüşü...
28.08.2021 Gündem
Diyanet açıkladı: Bazı deniz ürünlerinin haram olduğu yönünde fetva...
Diyanet açıkladı: Bazı deniz ürünlerinin haram olduğu yönünde fetva... Diyanet İşleri Başkanlığınca, Din İşleri Yüksek Kurulundan "bazı deniz ürünlerinin haram olduğu" yönünde fetva verildiği haberlerine ilişkin, "Söz konusu cevap, kurulumuzca verilen yeni bir fetva değildir." açıklaması yapıldı.
26.08.2021 Gündem
Yengeç, ıstakoz, karides, kalamar, midye, kurbağa gibi deniz ürünleri haram mı?
Yengeç, ıstakoz, karides, kalamar, midye, kurbağa gibi deniz ürünleri haram mı? Balık sınıfına girmeyen midye, kalamar, yengeç gibi deniz hayvanlarının yenilip yenilmeyeceği, haram olup olmadığı merak ediliyor. Diyanet açıklama yaptı. Peki, Yengeç, ıstakoz, karides, kalamar, midye, kurbağa vs. gibi deniz ürünleri yenir mi? İşte Diyanet'in açıklaması...
26.08.2021 Arşiv
Yeryüzünün en uzun meydan savaşı Sakarya: 22 gün, 22 gece sürdü!
Yeryüzünün en uzun meydan savaşı Sakarya: 22 gün, 22 gece sürdü! Yeryüzünün gelmiş geçmiş en uzun meydan savaşı 23 Ağustos 1921’de başladı. Acaba Savaş Tanrısı kimin yüzüne gülecekti? Türk Milleti topyekûn savaşa hazırlanıyor, milletin gücü ordunun gücüne katılıyordu. Mustafa Kemal Paşa orduya ihtarda bulundu: “5. Tümen’in tüm komutan, subay ve erlerinden verilecek ilk emirle yıldırım gibi düşmanın üzerine atılmalarını ve onu yok ederek şan ve şeref kazanmalarını isterim”
23.08.2021 Gündem
Taksitle kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ya da banka kredisiyle (kredi çekerek) kurbanlık alınır mı?
Taksitle kurbanlık alınır mı? Kredi kartı ya da banka kredisiyle (kredi çekerek) kurbanlık alınır mı? Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. Kurban satış ve kesim alanlarında hareketlilik başlarken, kurban ibadetini yerine getirmeden önce vatandaşlar kurbanlık alımıyla ilgili merak ettiklerini arama motorları ve Diyanet İşleri Başkanlığı fetva hatta üzerinden öğrenmeye çalışıyor. Merak ettikleri konulardan biri de taksitle kurban alımı yapılıp yapılmadığı. Peki, taksitle kurbanlık alınır mı? Kredi kartı, banka kredisiyle kurban kesilir mi?
23.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fetva ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fetva haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.