Fay

Fay

Son dakika fay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fay gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.922 fay haberi bulunmuştur. Tüm fay haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu
Türkiye'nin güncel deprem haritası 2025 yılı sonunda hazır: 6 Şubat depreminin merkez üssünde tespit edildi! Yeni fay hattını uzman isimler duyurdu"Türkiye Deprem Tehlike Haritası"nı güncelleme çalışmaları kapsamında Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu kuruldu. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, proje kapsamında Narlı fayı üzerinde başlattıkları çalışmada şu ana kadar 2 hendek açtıklarını belirterek "Depremle birlikte fayın hareketinin nasıl olduğunu görebiliyoruz. Bu harekete baktığımızda buradaki hareketin Narlı fayının hareketiyle çok fazla uyuşmadığını saptamış durumdayız. Yani farklı bir fay türü niteliğinde bir hareket gerçekleşmiş burada." dedi.
23.07.2024Gündem
Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi
Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildiÇanakkale'nin Ezine ilçesinde yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremde herhangi hasar veya ihbar olmadığı bildirildi. İlçe merkezinde yaşanan kısa süreli panik sonrası hayat normale döndü.
22.07.2024Gündem
Son dakika... Marmara Denizi'nde korkutan deprem! AFAD ve Kandilli'den peş peşe açıklamalar
Son dakika... Marmara Denizi'nde korkutan deprem! AFAD ve Kandilli'den peş peşe açıklamalarAFAD tarafından yapılan açıklamada Balıkesir açıklarında Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremi büyüklüğünü 4.2 olarak duyurdu. Deprem Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale ve İstanbul'da da hissedildi. CNN Türk deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Burada Kuzey ve Güney yönleri olarak bir hareketlilik var. Burası enteresan yerlerden birisi. Dikkat edilmesi gerekiyor." dedi.
19.07.2024Gündem
Doğan Kalafat hayatını kaybetti
Doğan Kalafat hayatını kaybettiBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi eski müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti.
11.07.2024Gündem
Adana'da orman yangınları ve felaketleri zirvesi!
Adana'da orman yangınları ve felaketleri zirvesi!CHP'li 14 büyükşehir belediyesinin afet durumlarında ve sonrasında gerekli işbirliğini sağlayabilmesine yönelik "Orman Yangınları ve Çevre Felaketleri" konulu koordinasyon toplantısı Adana'da yapıldı.
10.07.2024Adana
Aziz Yıldırım suskunluğunu bozdu: Büyük bir tehlikenin gelmekte olduğunu görüyorum
Aziz Yıldırım suskunluğunu bozdu: Büyük bir tehlikenin gelmekte olduğunu görüyorumFenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, 3 Temmuz süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
3.07.2024Fenerbahçe
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemezCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Kayseri'deki olaylarla ilgili konuşan Erdoğan, "Küçük bir grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Siyasi kazanım uğruna nefret söylemine tevessül etmek acizliktir. Toplumda yabancı düşmanlığı ile bir yere varılamaz." dedi.
1.07.2024Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Özkaymak o bölgeyi işaret etti: 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan faylar var
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Özkaymak o bölgeyi işaret etti: 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan faylar varAfyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 3.3'e varan yaklaşık 30 artçı sarsıntının meydana geldiğini belirterek, "İzmir ve çevresinde son yüzyıl içerisinde büyüklükleri 4.1 ile 5 arasında 442 adet deprem meydana geldi. Bu alanda gelecek yıllarda da benzer büyüklüklerde depremlerin olması muhtemel. Bu bölgede Havran-Balıkesir Fay Zonu, Dikili Fayı, Bergama Fayı, Soma Kırkağaç Fay Zonu ve Gelenbe Fayı gibi büyüklüğü 6'nın üzerinde deprem üretme potansiyeli olan faylar yer alıyor" dedi.
26.06.2024Gündem
Kayseri’de diri fay hattı bulundu! Diri fay hattı nedir, bulunması ne demek oluyor? İşte MTA diri fay hattı haritası
Kayseri’de diri fay hattı bulundu! Diri fay hattı nedir, bulunması ne demek oluyor? İşte MTA diri fay hattı haritasıTürkiye’nin diri faylarına yönelik başlatılan çalışmalarda, Kayseri’de bugüne kadar bilinmeyen bir fay hattı keşfedildiği açıklandı. Peki, Diri fay hattı nedir, bulunması ne demek oluyor?
25.06.2024Gündem
Manisa Soma’da deprem mi oldu, Soma deprem bölgesi mi? Soma deprem riski ve haritası
Manisa Soma’da deprem mi oldu, Soma deprem bölgesi mi? Soma deprem riski ve haritasıManisa’nın Soma ilçesinde sabah saatlerinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre il ve ilçelerde de hissedilirken Vali Enver Ünlü, depremin merkez üssünün Soma olduğunu belirterek herhangi bir olumsuz durumun bildirilmediğini açıkladı. Peki, Soma deprem bölgesi mi?
25.06.2024Gündem
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuz
Bakan Fidan: YPG konusunda 2,5 ülkeyle sorunluyuzDışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin detaylarını açıkladı. Avrupa ve ABD'deki seçimlere dikkat çekti. İşte detaylar...
24.06.2024Gündem
Kayseri'de yeni fay hattı bulundu! Yerin adeta MR'ı çekildi, sonuçlar tek tek açıklandı
Kayseri'de yeni fay hattı bulundu! Yerin adeta MR'ı çekildi, sonuçlar tek tek açıklandıKayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasında bölgede yer radarı ve dron ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
24.06.2024Gündem
Deprem riskinin en fazla olduğu il açıklandı! 'Kırılmamış faylar var'
Deprem riskinin en fazla olduğu il açıklandı! 'Kırılmamış faylar var'Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, uzay teknolojileri kullanarak yaptıkları yazılım ile Türkiye'deki yer hareketlerini gözlemlediklerini belirtti. Kutoğlu, "Diğer fayları konuşurken İzmir ve yakın çevresindeki illerdeki bu tehditleri göz ardı etmemek lazım. Bana sorarsanız en yakın tehlike, en yüksek risk bu bölgede gözüküyor" dedi.
12.06.2024Gündem
Kuzey Anadolu Fayı'nda hareketlilik devam ediyor: Malatya Fayı kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir
Kuzey Anadolu Fayı'nda hareketlilik devam ediyor: Malatya Fayı kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilirİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremden sonra bölgede 100'e yakın bilim insanıyla 128 fayı incelediklerini belirterek, Malatya Fayı'na dikkat çekti. Prof. Dr. Sözbilir, "Malatya Fayı'nı oluşturan 3 segmentin her birinin kendi başına kırılması halinde 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir" dedi.
31.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: Darbe ve muhtıra dönemi kapandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı: Darbe ve muhtıra dönemi kapandıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "Sempozyumu gerçekleştirdiğimiz eski adıyla Yassıada'yı milletimizin adlandırmasıyla Yaslı Ada'yı verdikleri kararlarla demokrasimizin utanç adasına, hüzün adasına dönüştürenleri de bugün bir kez daha nefretle anıyoruz. Üzerinden değil 64 sene asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
27.05.2024Gündem
Çin ordusu harekete geçti, manşetler değişti! Gövde gösterisi yaptılar
Çin ordusu harekete geçti, manşetler değişti! Gövde gösterisi yaptılar'Baş belası' olarak tanımlanan ismin seçimi kazanması fay hatlarını yerinden oynattı, yerel saatle 07.45'te savaş gemileri denize açıldı, jetler havalandı. Ada tamamen kuşatılırken, ABD ordusundan ilk açıklama geldi.
23.05.2024Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yer altından gelen ses kayaları hakkında konuştu.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, yer altından gelen ses kayaları hakkında konuştu.Bingöl’ün Solhan ilçesi Yenidal köyünde yer altından ses geldiği ve büyük deprem olacağına işaret ettiğine yönelik sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Prof. Dr. Naci Görür,“Tahmin ettiğim kadarıyla bu ses, yerin derinliklerinde kayaların kırılmasına veya sürtünmesine işaret etmiyor. Sanki geniş bir yüzeyden gaz çıkışını andırıyor” dedi.
14.05.2024Gündem
İzmir'de beklenen deprem yaklaşıyor! En son 336 yıl önce olmuştu
İzmir'de beklenen deprem yaklaşıyor! En son 336 yıl önce olmuştuİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkez (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Ökmen Sümer, İzmir'de 6'nın üzerinde deprem üretebilecek 25'e yakın fayın olduğunu belirtti. İzmir'in son büyük depremini 1688 yılında yaşadığını ifade eden Doç. Dr. Sümer, "Depremin hangi fayda olduğunu bilmiyoruz. Eğer İzmir Fayı'nın Balçova segmentinde ya da Pınarbaşı segmentiyle beraber meydana geldiyse, o zaman İzmir Fayı özelinde rahatız demektir. Eğer 1688 depremi, Uzunada Fayı'nda olduysa, İzmir Fayı'nın zamanı gelmiş demektir. Çünkü bu fayda tespit edilen son deprem, 1510 yıl önce, 178 yılında. Dolayısıyla İzmir Fayı'na dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
14.05.2024Gündem
İmar Barışı düzenlemesi komisyonda!
İmar Barışı düzenlemesi komisyonda!İmar Barışı Kanun teklifini değerlendiren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Teklif özellikle yapının depreme dayanıklılığını belirli şartları karşılayan yapıların kapsamına alınması hedefliyor. Bu şartlar arasında zemin etüt raporları, fay hattı araştırmaları, depreme dayanıklılık raporları ve ilave kat yapılmışsa teknik rapor alınması gibi koşullar bulunuyor'' dedi.
7.05.2024Ekonomi
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemi
Bakan Özhaseki: Şimdi iş başında koşturma dönemiÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya’da çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Bizim literatürümüze güzel bir söz vardır. ‘Seçim biter geçim başlar’. Şimdi geçim dönemi, şimdi iş başında koşturma dönemi” dedi.
3.05.2024Gündem
Kritik deprem uyarısı! Fay uzunluğu 50 kilometre, 7.1'e kadar deprem üretme potansiyeli bulunuyor
Kritik deprem uyarısı! Fay uzunluğu 50 kilometre, 7.1'e kadar deprem üretme potansiyeli bulunuyorİzmir'deki 5 fay üzerinde yaklaşık 6 yıldır çalıştıklarını söyleyen İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Tuzla fayları ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Sözbilir, "Tuzla fayı 2 bin yılda bir kırılan bir fay. 2 bin yıldır kırılmadığını görüyoruz. Yakında kırılma ihtimali yüksek. Tuzla fayının uzunluğu yaklaşık 50 kilometre. Fay uzunluğu nedeniyle yaklaşık 7.1'e kadar deprem üretme potansiyeline sahip" dedi.
3.05.2024Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'den kiritik deprem uyarısı! 4 kente dikkat çekti
Prof. Dr. Naci Görür'den kiritik deprem uyarısı! 4 kente dikkat çektiBilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yöreleri biraz endişelendiriyor. İzmir'de de endişemiz var. Çünkü İzmir'de, 15 fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" dedi.
1.05.2024Gündem
Uzmanlardan kritik inceleme! 'Deprem üretme potansiyeli var’
Uzmanlardan kritik inceleme! 'Deprem üretme potansiyeli var’Yüksekova fay hattını inceleyen İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, bölgede aktif bir fay hattı tespit ettiklerini açıkladı. Öztürk, "Irak'a doğru uzanan bir fay. yaklaşık 100 kilometre boyunda bir fay. Büyük kırıldığı zaman 7'lik deprem üretme potansiyeli olan bir fay" dedi.
29.04.2024Gündem
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz varAFAD'dan alınan bilgiye göre Tokat'ın Turhal ilçesinde on iki kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası halk parklara ve sokaklara çıktı. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Haluk Selim, derin depremlerin daha tehlikeli olduğunun altını çizerken, 'Kuzey Anadolu fayı 10-12 km derinliktedir. Ezine fayı da aynı şekilde derinliktedir.' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Selim ayrıca, 'Kuzey Anadolu segmentlerinden bir tanesi diyebiliriz. Dünyanın en aktif 3 fayından birisidir Kuzey Anadolu fayı. Bu faydan çekincemiz vardır.' diye konuştu.
21.04.2024Gündem
Bakan Özhaseki: İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık
Bakan Özhaseki: İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttıkÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki; İstanbul’daki toprak kaymasına ilişkin “14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık. Mağdur vatandaşlar şuan yerleştirdiler ama zaman içerisinde barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde adımlarımızı atıyoruz” dedi.
20.04.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.