Fay Hatları

Fay Hatları

Son dakika fay hatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fay hatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fay hatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fay Hatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fay hatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 254 fay hatları haberi bulunmuştur. Tüm fay hatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'bedelli askerlik' tepkisi: Bu kadarını biz de beklemiyorduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e 'bedelli askerlik' tepkisi: Bu kadarını biz de beklemiyorduk Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sivas mitinginde halka önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'bedelli askerlik' sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu patavatsızlıktan öte bir zihniyet bozukluğunun işareti." ifadelerini kullandı.
5.03.2024 Gündem
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş projelerini açıkladı: 100 bin konutluk projeyi hayata geçiriyoruz
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş projelerini açıkladı: 100 bin konutluk projeyi hayata geçiriyoruz Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'İşimiz Gücümüz Bursa' lansman organizasyonunda projelerini açıklıyor. "İki yeni koridor oluşturuyoruz. Trafik artık 3'e bölünecek" diyen Aktaş kentsel dönüşümde 100 bin konutluk projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Aktaş 500 yeni otobüsün alınacağını ve yeni bir metro hattının Bursa'ya kazandırılacağını da sözlerine ekledi.
2.03.2024 Gündem
Bakan Özhaseki’den Adana'daki kentsel dönüşüm projesinde vatandaşlara büyük müjde
Bakan Özhaseki’den Adana'daki kentsel dönüşüm projesinde vatandaşlara büyük müjde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yüreğir ilçesindeki kentsel dönüşüm projesini inceleyip vatandaşlara, “Burada 950 civarında yer yıkıldı ve bu sayıya yakın bir iş yeri ve konut yapılıyor. 2 sene gibi bir süre verilmiş. 1 sene kalmış. Bu süreyi de bugün müteahhit ile görüşüp geriye çekip bu senenin sonuna kadar teslim etmeye çalışacağız” diyerek müjde verdi.
21.02.2024 Adana
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te kentsel dönüşü açıklaması: Yüzde 50+1 tamam dediğinde işe başlıyoruz Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk'te Fulya Öztürk'e açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki deprem bölgesindeki çalışmalara değinirken, kentsel dönüşümün önemini vurguladı. Bakan Özhaseki, "Fay hatları üzerinde yapılaşma olmayacak. Dere yatakları imara açılmayacak. Sıvılaşmanın olduğu zeminlerde yapılaşmaya izin verilmeyecek. Mimarlık ve mühendislik hizmetlerinde sıfır tolerans uygulanacak" dedi.
6.02.2024 Gündem
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız
Bakan Bolat açıkladı! 1.500 memur alımı yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN Türk canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bakan Bolat konut ve araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.12.2023 Ekonomi
Diri fay hatları haritası açıklandı! 45 ilde onlarca bölge tehlike altında
Diri fay hatları haritası açıklandı! 45 ilde onlarca bölge tehlike altında Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde yıkıma yol açmıştı. Bu depremin üzerinden 11 aya yakın bir süre geçmesinin ardından Yalova'da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem yine kendisini hatırlattı. Büyük endişe yaşayan vatandaşlar fay hatlarının hangi bölgelerden etkin olduğunu merak ediyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritalarını sitesinde yayınladı. İşte diri fay hatlarının olduğu bölgeler...
18.12.2023 Gündem
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özhaseki olası İstanbul depremine değinerek, kentsel dönüşümün önemini vurguladı ve 'çok riskli' konut sayısını açıkladı.
5.12.2023 Ekonomi
Bu akşam deprem olacak mı? 5.2 Malatya'da bir daha deprem olacak mı? Malatya'da hangi fay hatları geçiyor?
Bu akşam deprem olacak mı? 5.2 Malatya'da bir daha deprem olacak mı? Malatya'da hangi fay hatları geçiyor? Bu akşam deprem bir daha olacak mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. 23 Kasım akşam saatlerinde Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölge halkını sokaklara döken sarsıntı sonrası gelişmeler yakından takip ediliyor. Halk, deprem yine olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen asrın felaketinde en çok etkilenen illlerin başında gelen Malatya'da deprem bir daha olacak mı? Detaylar haberimizde.
23.11.2023 Gündem
Diri fay haritası güncellendi! Çok sayıda il etkilenecek
Diri fay haritası güncellendi! Çok sayıda il etkilenecek MTA diri fay hatları haritasını güncelledi. Haritayı değerlendiren Yüksek Jeofizik Mühendisi Mehmet Sarper Celasun beklenen Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
6.10.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor! Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri CNN Türk ekranlarında tek tek sıraladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. O ilçeler nereler ve hangi iller fay hatları üzerinde bulunuyor?
5.10.2023 Gündem
İstanbul'da deprem şurası! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımızı sürdürmeliyiz
İstanbul'da deprem şurası! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımızı sürdürmeliyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası”nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bilim insanları olarak yaklaşan tehlikeye karşı kamuoyunu vatandaşlarımızı her gün ikaz ediyorsunuz. Yürütme olarak her ikaza kulak veriyoruz. Çıkacak kanunla Meclisimiz de üzerine düşeni yapmış olacak. Yargı'nın da kolaylaştırıcı anlayışla sürece dahil olacağına inanıyorum. Kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızdan beklentilerimiz bu çalışmalara destek vermesi." dedi.
15.09.2023 Gündem
İstanbul depremi için 4 ayrı senaryo: Büyüklüğü 7.6'yı bulacak!
İstanbul depremi için 4 ayrı senaryo: Büyüklüğü 7.6'yı bulacak! Marmara’da aktif fay hatları olması sebebiyle büyük bir deprem bekleniyor. Beklenen bu depremde İstanbul'un nasıl etkileneceğine ilişkin 4 ayrı senaryo paylaşan deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken mesajlar verdi.
21.08.2023 Gündem
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası
İstanbul depremi için en kötü senaryo! Uzman isimlerden CNN TÜRK'te açıkladı, işte risk haritası Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye'nin yüzde 92'si deprem bölgesi diye bir ifade var bunu sevmiyorum. Herkes kendini yüzde 8'de kabul ediyor. Türkiye'nin yüzde 100'ü deprem bölgesi" ifadelerini kullandı. Özener ile Ersoy olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
12.08.2023 Gündem
Deprem sonrası İstanbul'da kaos olacak! Prof. Dr. Celal Şengör'ün iddiasına Kandilli Rasathanesi'nden yanıt geldi
Deprem sonrası İstanbul'da kaos olacak! Prof. Dr. Celal Şengör'ün iddiasına Kandilli Rasathanesi'nden yanıt geldi İstanbul'da meydana gelecek olası bir deprem için açıklamalar gelmeye devam ederken, Prof. Dr. Celal Şengör'ün iddiasına Kandilli Rasathanesi'nden yanıt geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, son günlerdeki deprem tartışmalarını değerlendirdi. Özener, "Deprem olmaz denilen Konya'da bile deprem oluyor. Onun için bulunduğunuz yeri terk etmek değil, bulunduğunuz yeri depreme hazır hale getirmek lazım. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması lazım ve deprem güvenlikli konutlarda oturuyor olmamız lazım" dedi. Özener, "Türkiye Afet Müdahale Planı'ndan, İl Risk Azaltma Planı'na ve Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'na geçtik. Yani deprem olduktan sonra müdahale etmektense depremden önce riskleri azaltma yönünde girişimlerimiz var. Tüm Türkiye için, 81 il için, AFAD tarafından yapılan çalışmalar var. Yapılacak işler belli aslında. Önemli olan yetkili ve sorumlu kuruluşların yapılacak planlamaları harfiyen uygulayıp riskleri azaltması" diye konuştu.
9.08.2023 Gündem
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor?
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Konya, İzmir ve Erzurum'da peş peşe meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Adıyaman Hakkari bindirme zonuna dikkat çekti. Görür, "Pınaryolu- Narman/Erzurum'da 4,0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde (Çoban Dede). 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme Zonu için de geçerli." ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
3.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm' açıklaması: Dört kırmızı çizgimiz var, taviz vermeyeceğiz
Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm' açıklaması: Dört kırmızı çizgimiz var, taviz vermeyeceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Medya Ankara Temsilcileri Buluşması'nda konuştu. Bakan Özhaseki "Şu ana kadar 179 bin konutun ihalesi yapıldı, yüzde 90'ının inşaatı başladı. Cumhurbaşkanımız bu rakamın 390 bine çıkarılmasını istemiş, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Başlanılan inşaatlar bir yıl içinde yapılacak" dedi. Bakan Özhaseki, Yerinde Dönüşüm kampanyasına 36 bin 825 kişinin başvurduğunu belirtti.
19.07.2023 Ekonomi
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı'
Salda Gölü için dikkat çeken talep geldi! 'Tamamen yasaklanmalı' Denizli'nin Çivril ilçesinden 1 Temmuz Cumartesi günü ailesiyle birlikte geldiği Salda Gölü'ne giren İlayda Kılıç (13), boğuldu. İlayda'nın cansız bedenini, dalgıçlar 10 metre derinlikte balçıkta bulabildi. İlayda Kılıç'ın ölümüyle Salda Gölü'ne girmenin ne kadar güvenli olduğu sorusu gündeme geldi. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yüksek Jeoloji Mühendisi Servet Cevni, gölde oluşan ani çökeller ve sığ bataklıkların suya girenlerin can güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.
4.07.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Fay hatları üzerinde, asla yapılaşma olmayacak
Bakan Özhaseki: Fay hatları üzerinde, asla yapılaşma olmayacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bu bayrama biraz daha buruk giriyoruz. Deprem, hepinizin bildiği gibi, ‘asrın afeti’ olarak nitelendirilse de şahsi kanaatim, 1000 yıldır şu Anadolu topraklarında kurduğumuz medeniyetimizin başına gelebilecek en büyük felaketle karşı karşıya kaldık. Şu ana kadar 180 bin civarında kalıcı konutun ihalesi yapıldı. Sene sonuna kadar 311 bini tamamlanacak” dedi.
27.06.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Zeminler sağlamsa zemin artı 4'ten fazla yani 5 katlıdan fazla olmayacak
Bakan Özhaseki: Zeminler sağlamsa zemin artı 4'ten fazla yani 5 katlıdan fazla olmayacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Oy birliğiyle kabul edilen yöntem yerinde dönüşüm. Bizim yeni usuller belirleyerek, yeni standartlarda yerinde dönüşümü sağlamamız icap ediyor, işte onun usullerini belirledik. Zeminler sağlamsa zemin artı 4'ten fazla yani 5 katlıdan fazla olmayacak. Şehirlerin merkezleri bir an önce hareketlenecek, ayağa kalkacak… 5 katlı bir bina düşünün, 10 daire var içerisinde, yıkılmış. Yüzde 67'yi yani 3'te 2’sini sağladığımızda işe başlayacağız, itirazları hiç dinlemeyeceğiz. Yapı yasağı getireceğimiz yerler; özellikle fay hatları ve dere yatakları üzerindeki yerler, buralara asla konut yapılmayacak” dedi.
20.06.2023 Gündem
Bakan Özhaseki CNN Türk'te açıkladı: İstanbul'da 6 milyon bağımsız birim var, 600 bini çok riskli
Bakan Özhaseki CNN Türk'te açıkladı: İstanbul'da 6 milyon bağımsız birim var, 600 bini çok riskli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'e özel röportajda deprem konutlarındaki son durumu aktardı. Özhaseki, "Şu ana kadar 170 bin ihale yapıldı. 311 binin ihalesinin bu sene yapılmasını ve 1 yılda teslim edilmesini Sayın Cumhurbaşkanımız söz verdi. Bunu yapacağız" dedi. "Yöresel binalar yapılacak" diyen Özhaseki, "Yüzlerce müteahhit arkadaş devreye girecek" ifadelerini kullandı.
16.06.2023 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür risk altındaki 24 ili tek tek açıkladı! Deprem ve tsunami uyarısı
Prof. Dr. Naci Görür risk altındaki 24 ili tek tek açıkladı! Deprem ve tsunami uyarısı Deprem ve tsunami ile ilgili son dakika açıklaması! Türkiye'nin tatil cenneti ile ilgili dikkat çeken fay ve zemin uyarısı geldi. ‘Tsunami riski olabilir’ diyen Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “Helen Kıbrıs yayında. Dalma batma zonları, dünyada tsunami üreten faylardan. Antalya, her zaman tsunamiye maruz kalabilir" ifadelerini kullandı. Türkiye'de 24 ilin fay hatları üzerine kurulduğunu belirten Prof. Dr. Görür, 7.2 büyüklüğünde bir deprem tahmininde bulundu.
9.06.2023 Gündem
Bakan Kurum, Finans Merkezi’nin ekonomiye katkısını değerlendirdi: 15 Mayıs’ta fonlar kapınızda
Bakan Kurum, Finans Merkezi’nin ekonomiye katkısını değerlendirdi: 15 Mayıs’ta fonlar kapınızda İstanbul Finans Merkezi’nin Türkiye ekonomisi için önemli bir proje olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, “İFM projesi sayesinde, güven ve istikrar ortamıyla birlikte global çapta kuruluşlar, uluslararası fonlar Türkiye’ye gelecek. 15 Mayıs sabahı fonlar kapınızda olacak” dedi.
20.04.2023 Ekonomi
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı
AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri sıraladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesini açıkladı. "Önümüzdeki dönemde ülkemizi ve milletimizi dünyada hak ettiği yere getireceğiz" diyen Erdoğan, "Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız. Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." ifadelerini kullandı. Ankara-İstanbul arasına süper hızlı tren hattının kurulacağını belirten Erdoğan, 6-G teknolojisinin hazırlıklarına da başlanılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçireceğimiz "gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz." dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ise şunları söyledi: Son 5 yıldaki uygulama tecrübesine ve değişen ihtiyaçlara göre restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.
11.04.2023 Gündem
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 'Bilim Kurulu’ üçüncü kez toplanıyor! Bakan Kurum: Her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın üçüncüsü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla 7 Nisan Cuma günü saat 15.00’de İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin direncini afetlere karşı artırma hedefiyle 360 derecelik bütüncül bir yöntemle kurgulanan Modelle ilgili uygulamaya konacak kararlar da toplantının sonunda açıklanacak. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum, mesajında, “Yükselen Anadolu’muz için tüm dünyaya örnek olabilecek bir çalışmayla Ulusal Risk Kalkanı Modeli çatısında bilim insanlarımızla her türlü afete karşı tedbirler için çalışıyoruz. Kurul üyelerimiz deprem bölgesinde saha incelemesi yaptı. Yarın yapacağımız toplantıyla izlenimlerini, yapacaklarımızı konuşacağız” dedi.
6.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Fay Hatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fay hatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.