Engelli olduğuna 7 yıl sonra karar verdiler! Aziz Nesin hikâyelerini aratmayan olay...
Engelli olduğuna 7 yıl sonra karar verdiler! Aziz Nesin hikâyelerini aratmayan olay... Devletin 'engel' kararsızlığı. ‘Elverişsiz’ denilerek askere alınmayan Gökhan Özdemir’e 3 hastanede 3 farklı ‘engelli’ raporu verildi. Engelli kadrosundan devlet memuru olarak işe yerleştirildi. Ancak 5 yıl sonra ‘Engelli değilsin’ denildi ve işine son verildi. Mahkeme ‘engellidir’ kararı verince de 1.5 yıl sonra görevine iade edildi.
7.05.2022 Yaşam
1.164 TL aylık olarak ödenecek! Rakamlar resmen değişti, tutarlar arttı
1.164 TL aylık olarak ödenecek! Rakamlar resmen değişti, tutarlar arttı Zam geldi. Ödeme miktarları 2022 itibarı ile arttı. Aylık olarak 1.164 lira olarak ödenecek. Devlet desteklerinde yapılan artış miktarları tek tek belli oluyor. Değişen ödeme tutarları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giriyor. Eğitim desteği ödemeleri de arttı. 2022'de özel eğitime ihtiyaç duyanlara verilecek eğitim desteği belli oldu. 2022 yılında KDV hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 1.164 TL, grup eğitimi için aylık 326 TL olarak belirlendi.
11.01.2022 Ekonomi
'Engelliler İçin Bilgilendirme Rehberi' hazırlandı! Bakanlık duyurdu
'Engelliler İçin Bilgilendirme Rehberi' hazırlandı! Bakanlık duyurdu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli bireylerin yaşam kalitesinin artırılması ve sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar ve sunulan hizmetlere kolay ulaşılabilmesi için yol haritası oluşturacak “Engelliler İçin Bilgilendirme Rehberi”ni hazırladı.
7.05.2022 Gündem
2022 Engelli maaşı ne kadar? 2022 sayılı kanununa göre engelli aylığı alma şartları nelerdir? Eşi vefat eden engelli aylığı alabilir mi?
2022 Engelli maaşı ne kadar? 2022 sayılı kanununa göre engelli aylığı alma şartları nelerdir? Eşi vefat eden engelli aylığı alabilir mi? 2022 Engelli maaşı ne kadar? 2022 sayılı kanununa göre engelli aylığı alma şartları nelerdir? Türkiye’de engellilere 2022 kanunu kapsamında maaş ödenir. Muhtaç durumdaki engelliler ve engelli yakınları 2022 sayılı kanun hükümleri uyarınca halk arasında 3 aylık denilen engelli aylığı alır. 2022 kanunu kapsamında maaş alabilmek için çeşitli şartların taşınması gerekir. Milyonlarca engelli vatandaş 2020 yılıyla birlikte 2022 Engelli maaş hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. Asgari ücret zammının belli olmasının ardından, engelli vatandaşların maaşlarına yapılacak maaş oranlarını da netleşti. İşte 2022 engelli maaşı...
7.02.2020 Gündem
Engelli Kimlik Kartının sağladığı haklar nelerdir? Engelli Kimlik Kartı nereden ve nasıl alınır? Şartlar neler?
Engelli Kimlik Kartının sağladığı haklar nelerdir? Engelli Kimlik Kartı nereden ve nasıl alınır? Şartlar neler? Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle meydana gelen bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini yüzde 40 ve üzeri oranda kaybeden ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan engelli bireylere verilen Engelli Kimlik Kartının sağladığı haklar nelerdir? Engelli Kimlik Kartı nereden ve nasıl alınır? Şartlar neler? İşte detaylar…
6.02.2020 Gündem
Bakan Yanık: Engelliler hakkında, kanun alanında çığır açtık
Bakan Yanık: Engelliler hakkında, kanun alanında çığır açtık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı yardım değil, hak eksenli bir anlayışla şekillendiriyoruz. İktidara geldiğimiz ilk günden bugüne engelli bireylere fırsat eşitliği sağlamaya yönelik çabalarımızı, pozitif tedbirlerle güçlendirdik. Engelliler hakkında, kanun alanında bir çığır açtık" dedi.
4.05.2023 Gündem
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı ilanı yayınlandı! OGM İŞKUR üzerinden 224 sürekli işçi alacak!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) işçi alımı ilanı yayınlandı! OGM İŞKUR üzerinden 224 sürekli işçi alacak! Orman Genel Müdürlüğü (OGM) duyurdu! Engelli ve eski hükümlü daimi işçi alımı yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 141 engelli ve 83 eski hükümlü/TMY statüsünde çalıştırılmak üzere toplamda 224 daimi işçi alımı yapılacak. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Peki, OGM işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? OGM işçi alımı başvuru şartları ne? İşte OGM eski hükümlü ve engelli işçi alımı ilanı!
30.11.2022 Personel Alımı
İndirimli araba almak isteyenleri ilgilendiren ÖTV açıklaması! Şartlar tek tek açıklandı...
İndirimli araba almak isteyenleri ilgilendiren ÖTV açıklaması! Şartlar tek tek açıklandı... İndirimli araba almak isteyenleri ilgilendiren son dakika açıklaması! 2018’de tamamen değişti, ÖTV’den muaf oluyor, şartlar tek tek açıklandı. ÖTV muafiyetli araçlara ilginin arttığını belirten sektör temsilcisi Dinçer Kılıç, bazı hususlarda bilgilerin eksik olduğunu söyledi. Şartları açıklayan Kılıç, “ÖTV muafiyetinden yararlanmak için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlık raporunda engel oranının yüzde 90 ve üzeri olması gerekmektedir” dedi.
6.09.2022 Otomobil
Erken emeklilik fırsatı! SGK'lı,SSK'lı ,memur, Bağkur'lu, engelli milyonları ilgilendiriyor...
Erken emeklilik fırsatı! SGK'lı,SSK'lı ,memur, Bağkur'lu, engelli milyonları ilgilendiriyor... İşçi, işveren, memur milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Erken emekli olabilirsiniz. Birçok kişi merak ediyordu. Bazılarında yaş şartı aranmıyor. Sigortalı kadınlar doğum borçlanmasıyla emeklilik için prim ve zaman kazanıyor. Çocuğa bağlı borçlanmalar, staj sigortası gibi detaylar kadınların daha erken emekli olmasını sağlıyor. Öte yandan diğer çalışanlara göre engelli kişilerde emeklilik için yaş şartı aranmıyor. Emeklilik şartları da engellilik derecesine göre değişiyor. Ayrıca sağlık raporu ve engellilik raporu da gerekli belgeler. Engellilerin emekliliğinde Ekim 2008 tarihi önemli bir tarih. Bu tarihten önce işe başlayanların emeklilik şartları farklı, bu tarihten sonra işe başlayanların ise farklı. İşte kadınlar ve engellilerin erken emekliliği ile ilgili detaylar..
20.05.2022 Emekli
Emeklilikte yaş şartı yok! Erken emeklilik için prim yetiyor! On binlerce kişiyi kapsıyor...
Emeklilikte yaş şartı yok! Erken emeklilik için prim yetiyor! On binlerce kişiyi kapsıyor... Emekli olmak isteyen on binlerce kişiye güzel haber geldi. Emeklilik için yaş şartı aranmıyor. Engelli çalışanlar için emeklilikte yaş şartı yok. Belli bir süreyi ve primi doldurduklarında emekli olma imkanına kavuşuyorlar Sosyal güvenlik mevzuatımızda bazı rahatsızlıkları ya da engelleri bulunan vatandaşlar için erken emeklilik imkânları bulunuyor. Bunlar malulen emeklilik ve engelli emekliliği. Bu iki emeklilik arasında önemli farklar var. Ancak çoğu zaman karıştırılıyor. Malulen emeklilik sigortalı olduktan sonra ortaya çıkan rahatsızlıklarla gerçekleşiyor. Ya da iş kazası ile oluyor.
14.05.2022 Emekli
Maaş kesintisi ile ilgili flaş karar! KDK devreye girdi, aylık yeniden bağlanacak, geriye dönük ödeme...
Maaş kesintisi ile ilgili flaş karar! KDK devreye girdi, aylık yeniden bağlanacak, geriye dönük ödeme... Maaş kesintisi ile ilgili son dakika kararı! Bazı vatandaşların maaşlarının kesildiğine dair iddialar gündemdeyken önemli bir karar imza atıldı. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) kesilen aylığın yeniden bağlanmasını sağladı. Ayrıca vatandaşa ödenmemiş maaş tutarı da ödenecek. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), 2012 yılında yaşadığı bir kaza sonucu felç kalan, ardından evde bakım aylığı bağlanan ancak 2022 yılında aylığının kesilmesinden dolayı başvuruda bulunan bir vatandaşın sorununu çözüme kavuşturdu. Peki evde bakım parası hangi durumlarda kesilebilir? 2022 evde bakım parası ne kadar? Evde bakım maaşı almak için neler yapılır, nasıl başvurulur? Kimler evde bakım maaşı alabilir? İşte merak edilen tüm bu soruların yanıtı...
3.05.2022 Ekonomi
Kimlik kartları ile ilgili flaş açıklama! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor! Kimliğini alana ücretsiz ulaşım hakkı...
Kimlik kartları ile ilgili flaş açıklama! Başvurular e-Devlet'ten yapılıyor! Kimliğini alana ücretsiz ulaşım hakkı... Kimlik kartlarında yeni dönem başladı. Birçok vatandaş için kurtarıcı oldu. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Kimliğini alanlar kullandığı toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat hakkından yararlanabiliyor. Tüm resmi ve özel halk otobüsleri, deniz ulaşım araçları ve TCDD bünyesindeki trenlerden para ödemeden faydalanabiliyor. Ayrıca müze ve ören yerleri, milli parklar, tabiatı koruma alanları ve tabiat parklarını da ücretsiz bir şekilde ziyaret edebiliyor. Devlet tarafından engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için pek çok ayrıcalık tanınıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için başvurularını e-Devlete taşıdığı engelli kimlik kartına Ağustos 2021’den bugüne kadar 47 bin 343 kişi başvurdu.
1.04.2022 Gündem
Zam geldi! Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların başvuruları alınıyor, aylık 2.354TL...
Zam geldi! Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların başvuruları alınıyor, aylık 2.354TL... Milyonlara güzel haber! Ödeme miktarı arttı. Yaşlı, engelli, evde hasta yakınına bakan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Yeni belirlenen rakamlar temmuz ayına kadar geçerli olacak. Temmuzda memur maaşlarına yapılan zammın ardından yeni ödeme miktarı belirlenecek. Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok farklı durum için ödeme yapıyor. Asgari ücret ve memur zammı ardından bu ödemeler de arttı. 65 yaş aylığı, bu yaşı doldurmuş, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan ve yapılacak incelemede muhtaç olduğu belirlenen Türk vatandaşlarına, muhtaçlık hali devam ettiği müddetçe ödeniyor. Yaşlılık aylığı 2022'de 1.084 lira olarak ödeniyor. Ayrıca evde bakım parası 2.354 liraya, engelli aylığı ise 1.298 liraya yükseltildi. Peki devlet desteğine ihtiyacı olan vatandaşların ne yapması gerekiyor? 65 yaş alığı başvurusu nasıl yapılır? Evde bakım parası kimlere verilir? Engelli maaşı almak için hangi şartları taşıyor olmak gerekiyor? İşte destek ödemeleri ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
8.02.2022 Ekonomi
Selçuk Üniversitesi en az lise mezunu İŞKUR üzerinden 61 işçi alacak!
Selçuk Üniversitesi en az lise mezunu İŞKUR üzerinden 61 işçi alacak! Selçuk Üniversitesi İŞKUR aracılığıyla 61 işçi alacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Selçuk Üniversitesi’ne 26 büro personeli ve 35 temizlik görevlisi alınacak. Başvurular 11 Şubat’ta sona erecek. Kura çekilişi 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Peki, Selçuk Üniversitesi işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Selçuk Üniversitesi işçi alımı ne zaman? İşte işçi alımı başvuru şartları!
7.02.2022 Personel Alımı
Emeklilik için yaş sınırı beklemiyorlar! Detayları tek tek anlattı: 4320 prim ve 16 yılda...
Emeklilik için yaş sınırı beklemiyorlar! Detayları tek tek anlattı: 4320 prim ve 16 yılda... Emeklilik için yaş sınırı beklemiyorlar. Detayları tek tek anlattı. Prim gün sayısı belli oldu. 4 bin 320 gün primle 16 yılda emekli olabiliyorlar. Engelliler kaç yılda emekli oluyor? Engellilik durumuna göre nasıl değişiklik gösteriyor? Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz anlattı...
6.02.2022 Ekonomi
SGK'dan karşılıksız ödeme! Maaş bağlanıyor, her ay 1.298 TL hesaplara yatırılıyor
SGK'dan karşılıksız ödeme! Maaş bağlanıyor, her ay 1.298 TL hesaplara yatırılıyor SGK prim ödeme şartı olmaksızın maaş bağlıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Başvuru şartı bulunuyor. Aylık karşılıksız olarak 1.298 lira vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Ödeme miktarına memur maaş katsayıları esas alınarak 6 ayda bir zam yapılıyor. SGK'dan emekli maaşı ya da yardım almayanları kapsıyor. Başvurular il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına dilekçe ve T.C. Kimlik Numarası içeren nüfus cüzdanı ile yapılıyor. Devlet tarafından dezavantajlı olan vatandaşlara destek sağlanıyor. Fiziksel ya da psikolojik olarak çalışamayacak durumda olan kişilere engelli maaşı bağlanıyor. Engelli maaşı alan vatandaşlara yapılan ödeme 2022 yılı itibariyle zamlı olarak yatırılıyor. Engel durumuna göre değişen maaşlar, engel oranı yüzde 40 ve 70 ve üzeri olmak üzere belirlendi. Peki kimler engelli maaşı alabilir? İşte engelli maaşı alma şartları ve başvuru detayları...
2.02.2022 Çalışma Hayatı
Yüz yüze eğitimde son dakika kararı! Resmen açıklandı, tatil edildi
Yüz yüze eğitimde son dakika kararı! Resmen açıklandı, tatil edildi Yüz yüze eğitimde son dakika kararı. Resmen açıklandı. Tatil edildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde bazı eğitim ve öğretim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine ara verildi.
23.01.2022 Eğitim
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 31 ilde işçi alımı yapacak! KPSS şartı yok! İşte 2022 işçi alımı başvuru şartları!
Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 31 ilde işçi alımı yapacak! KPSS şartı yok! İşte 2022 işçi alımı başvuru şartları! Orman Genel Müdürlüğü (OGM) duyurdu! OGM, İŞKUR aracılığıyla 31 ilde en az ilkokul mezunu 74 daimi işçi alacak! Başvurular, 28 Ocak'ta sona erecek. Peki, Orman Genel Müdürlüğü işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? OGM işçi alımı 2022 başvuru şartları ve İŞKUR işçi alımı başvuru ekranı!
21.01.2022 Personel Alımı
Ege Üniversitesi İŞKUR üzerinden işçi alacak! İşte başvuru şartları!
Ege Üniversitesi İŞKUR üzerinden işçi alacak! İşte başvuru şartları! Ege Üniversitesi hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere engelli sürekli işçi alınacak. İlan Resmi Gazete'de yayımlandı. Adayların en az ilköğretim en fazla orta öğretim mezunu olmaları gerekiyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Peki, Ege Üniversitesi işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte işçi alımı başvuru şartları!
20.12.2021 Personel Alımı
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sürekli işçi alıyor! KPSS şartı yok!
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sürekli işçi alıyor! KPSS şartı yok! Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi merkez teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere en az lise mezunu 88 sürekli işçi alacak. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Peki, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Peki, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sürekli işçi alımı başvuru şartları ne? İşte Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işçi alımı ilanı!
23.03.2021 Personel Alımı
Yaşlı ve engelli vatandaşlara iyi haber, süre uzatıldı
Yaşlı ve engelli vatandaşlara iyi haber, süre uzatıldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı. Rapor süreleri uzatıldı. 13 Mart tarihinde yeni düzenleme yapılarak uygulanmaya başladı. Yaşlı ve engelli vatandaşların hastaneye gitmelerine gerek kalmadı.
14.03.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı. Erdoğan, ''Bu sürecin sonunda 9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı. 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlanmıştır'' dediği belgenin ayrıntılarını tek tek anlattı. Erdoğan, "Adil kararın makul sürede verilmesini temin için yargıda hedef süre uygulamasını yaygınlaştırıyoruz. Aynı uygulamayı istinaf ve adli tıp içinde getiriyoruz. Kararın 30 gün içinde yazılmasını zorunlu kılıyoruz. İdareye yapılan başvurularda idarenin cevap verme süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz. Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilecek şekilde gözden geçiriyoruz." dedi.
2.03.2021 Siyaset
Bakanlık harekete geçti! 'Bakım sigortası' modeli...
Bakanlık harekete geçti! 'Bakım sigortası' modeli... Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenen Engelli ve Yaşlı Bireyler için Bakım Sigortası Çalıştayı'nın sonuç raporunda, nüfusun yaşlanmasının 21. yüzyılın en önemli demografik dönüşümlerinden biri olduğuna dikkat çekilerek, bu sebeple Türkiye'de uzun dönemli bakım modelinin belirlenmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı.
12.02.2021 Ekonomi
Para desteği yapılıyor! Zam geldi, aylık 914 TL
Para desteği yapılıyor! Zam geldi, aylık 914 TL Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ocak ayı itibarı ile zam yapıldı. Aylık ödeme miktarı 914 TL'ye çıktı. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Başvuranlar yararlanıyor. Başvuru yapanlara ‘başvuru alındı’ belgesi veriliyor ve başvurular en geç bir ay içerisinde sonuçlandırılıyor. Nüfusu 83.6 milyon olan Türkiye’deki engelli vatandaşların sayısı ise 10 milyona yakın. Devlet, engelli vatandaşlarının hayatını kolaylaştırmak için sosyal yardımları artırarak sürdürüyor. Engelli maaşı için başvuruda sağlık kurulu raporu şartı aranıyor.
10.02.2021 Ekonomi
Emeklilere indirim, belli oldu! 225 lira ve...
Emeklilere indirim, belli oldu! 225 lira ve... Herkes emekli olunca ne kadar maaş alacağını ve hangi haklara sahip olacağını merak ediyor. Milyonlarca emekli içinde yer alan engelliler her yıl belirlenen miktarlarda vergi indirimi alarak gelirlerini artırırken bir yandan da erken emeklilik fırsatı yakalıyor. Vergi indirimleri bu sene 225 liraya kadar çıkıyor. Emekliler aynı zamanda emlak vergisi de ödemiyorlar. İşte engelli emeklilere yapılan indirimler...
6.02.2021 Emekli