Gazete Vatan Logo

Ege Üniversitesi İŞKUR üzerinden işçi alacak! İşte başvuru şartları!

Ege Üniversitesi hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere engelli sürekli işçi alınacak. İlan Resmi Gazete'de yayımlandı. Adayların en az ilköğretim en fazla orta öğretim mezunu olmaları gerekiyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Peki, Ege Üniversitesi işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte işçi alımı başvuru şartları!

Ege Üniversitesi İŞKUR üzerinden işçi alacak! İşte başvuru şartları!

Ege Üniversitesi işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre, üniversitenin hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere en az ilköğretim mezunu engelli sürekli işçi alımı yapılacak. Peki, Ege Üniversitesi işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte işçi alımı başvuru şartları!

EGE ÜNİVERSİTESİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını 20 - 24 Aralık 2021 tarihleri arasında İŞKUR internet sitesinden, e-Devlet ve Alo 170 hattı üzerinden başvuru yapabilecek.

Engelli sürekli işçi kadroları ve başvuru şartları Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yayımlanacak.

İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NE?

ÖZEL ŞARTLAR - TEMİZLİK GÖREVLİSİ

1. 18 yaşını tamamlamış, 37 yaşından gün almamış olmak.
2. En az İlköğretim mezunu en fazla ortaöğretim mezunu olmak.

GENEL ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

2- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,

Haberin Devamı

3- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

4- Adaylar vardiyalı çalışma düzenini kabul etmiş sayılır ve vardiyalı çalışmaya engel bir durumu olmaması gerekir.

5- Durumlarını ilgili mevzuata göre, yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla (Doğuştan ya da sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerden tüm vücut fonksiyon kaybının en az yüzde kırk olduğunu belirten sağlık kurulu raporu) belgelendirmeleri gerekmektedir.

İŞÇİ ALIMI KURASI NE ZAMAN?

Kura işleminin 11.01.2022 tarihinde saat 10:00’da Üniversitemiz Fen Fakültesi Konferans Salonunda yapılması planlanmış olup, herhangi bir değişiklik olması durumunda www.ege.edu.tr adresinden adaylara ayrıca duyurulacak. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında kuraya katılımcı alınmayacak. Kura çekilişi Üniversitemiz YouTube kanalı (https://www.youtube.com/egeuniversitesitv) üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Haberin Devamı