Elektrik Fiyatı

Elektrik Fiyatı

Son dakika elektrik fiyatı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan elektrik fiyatı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını elektrik fiyatı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Fiyatı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik fiyatı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.222 elektrik fiyatı haberi bulunmuştur. Tüm elektrik fiyatı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektriğe indirim kararı! EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı
Elektriğe indirim kararı! EPDK Başkanı Yılmaz açıkladı EPDK, serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatını 4bin 200 TL'den 3 bin 659 TL'ye düşürdü. Sanayi kuruluşlarında elektrik bedelinin şubattan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesi bekleniyor.
26.01.2023 Ekonomi
Elektrik tarifelerinde indirim! EPDK duyurdu
Elektrik tarifelerinde indirim! EPDK duyurdu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Yeni tarife döneminde mesken aboneleri için herhangi bir artış ya da zam yok. Halihazırda meskenler en düşük tarifeden yararlanmaktadır. Sanayi abone grubunda ise yüzde 16 düzeyinde bir indirim söz konusu. Kurulumuzun aldığı kararla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 800 Türk lirası/megavatsaatten 4 bin 200 Türk lirası/megavatsaate düşürdük" dedi.
30.12.2022 Ekonomi
EPDK'dan elektrik fiyatı kararı! Resmen belli oldu
EPDK'dan elektrik fiyatı kararı! Resmen belli oldu Elektrik iletiminde ek ücretler belirlendi. EPDK'nın konuyla ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Buna göre; 2023 yılında uygulanacak iletim ek ücreti, TEİAŞ iletim tarifesinin binde beşi olarak belirlendi.
17.09.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika zam açıklaması! EPDK duyurdu
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika zam açıklaması! EPDK duyurdu Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Elektrik fiyatlarına zam yapılacak mı? sorusu cevabını buldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan yapılan açıklamaya göre, elektrik fiyatlarında tarife yenileme dönemi olan temmuz ayında zam yapılmadığı belirtildi.
30.06.2022 Ekonomi
Tüketici güven endeksi yüzde 0,4 arttı
Tüketici güven endeksi yüzde 0,4 arttı    Tüketici güven endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 oranında arttı.
20.05.2022 Ekonomi
Yüksek elektrik fiyatı için çözüm yolu! İlaç gibi gelecek
Yüksek elektrik fiyatı için çözüm yolu! İlaç gibi gelecek Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! TÜREB Başkanı İbrahim Erden, son 1 yılda dolar bazında enerji fiyatlarının 2-2.5 katına geldiğini belirterek, “Rüzgar ve güneş, orta ve uzun vadede fiyatları düşürecek ilaç” dedi.
20.05.2022 Ekonomi
Petrol ve doğal gaz ile ilgili Bakan Dönmez'den canlı yayında son dakika açıklaması
Petrol ve doğal gaz ile ilgili Bakan Dönmez'den canlı yayında son dakika açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğal gaz ve petrol fiyatlarında son durumu değerlendirdi. Doğal gaz destekleri hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, "Başvuruları almaya başladık. Martın ikinci yarısından itibaren ödemelere başlayacağız. Her yerde doğal gaz olmayabilir, kömür desteği de devam edecek. Teknik çalışma sonrasında bu yardımdan istifade edecekler. 3-4 milyona çıkacak gazda da... Elektrikte de 2'den 4 milyona çıktı. 450 lira ile 1150 lira arasında destek sağlanacak." dedi.
12.03.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika kararı! İndirim başlıyor
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika kararı! İndirim başlıyor Elektrikte tarifeleri ile ilgili son dakika kararı! Milyonlarca tüketici bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada güzel haberi duyurdu. Elektrik faturaları düşüyor. Yeni kararın detayları açıklandı. KDV indirimi geliyor. Erdoğan, meskenlerdeki düşük tarife sınırını ayda 240 kilovatsaate yükseldiğini duyurdu. Ayrıca tarımsal sulama ve meskenler için KDV'nin yüzde 8'e düşürüldüğünü belirten Erdoğan, kademeli tarife uygulamasını ticarethaneleri de kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu.
28.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, artık...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, artık... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yeni tarife geliyor. Faturalar değişiyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet eden vatandaşların talepleri dikkate alındı. Elektrik faturaları ile ilgili art arda atımlar atılıyor. Elektrik faturalarında indirimli yeni tarife için çalışmalar sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart'a kadar tamamlamayı ve uygulamaya geçmiş olmayı hedeflediklerini belirtmişti. Tarifelerde indirim bekleyen vatandaşlar ve esnafın gözü de bu tarihte olacak. İşte son dakika haberinin detayları...
26.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, yüzde 25...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yeni tarife geliyor, faturalar değişiyor, yüzde 25... Elektrik fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Yeni tarife geliyor. Faturalar değişiyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet eden vatandaşların talepleri dikkate alındı. Elektrik faturaları ile ilgili art arda atımlar atılıyor. Elektrik faturalarında indirimli yeni tarife için çalışmalar sürüyor. Bu hafta tamamlanması beklenen çalışmalarla ticarethane abonelerinin faturalarında yüzde 25'e varan indirim planlanıyor. Konut aboneleri için ise halen aylık 210 kilovatsaat olan ilk kademeye yönelik bir adım atılarak yüzde 10 ile 15 arasında indirim yapılması öngörülüyor. İşte son dakika haberinin detayları...
23.02.2022 Ekonomi
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 1 Mart'ta başlıyor, ek indirim...
Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 1 Mart'ta başlıyor, ek indirim... Elektrik fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Ek indirim geliyor. 1 Mart itibarı ile geçerli olacak. Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet eden vatandaşların talepleri dikkate alındı. Elektrik faturaları ile ilgili art arda atımlar atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından elektrik tarifelerinin vatandaşlar ve esnaflar lehine düzeltileceğine ilişkin açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, dün üreticilerle bir araya geldi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında hem hükümetin öngördüğü indirimler hem de yeni formüller masaya yatırıldı. Buna göre yeni tarifeler 1 Mart'ta yürürlüğe girecek. Ayrıca yeni bir indirim de gündemde. İşte elektrik faturasında düşüş için atılacak adımlar ile ilgili son dakika gelişmeleri...
23.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! İndirim geliyor, oranlar belli oldu, hem konut hem de ticari işletmelerde....
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! İndirim geliyor, oranlar belli oldu, hem konut hem de ticari işletmelerde.... Elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Elektrik tarifeleri ile ilgili yeni gelişme! İndirim geliyor. Hem konutlarda hem de ticari alanlara kullanılan elektrik fiyatlarında indirim yapılacak. Buna göre; 1 lira 37 kuruşluk elektrik fiyatında yüzde 18'lik indirim yapılaması öngörülüyor. Yüzde 18 oranında indirim yapılırsa düşük tarifedeki elektrik fiyatı 1 lira 37 kuruştan 1 lira 12 kuruşa düşmüş olacak. Bu hesaba göre ayda 210 kilovat elektrik tüketen vatandaşın elektrik faturası 288 liradan 235 liraya düşecek. Yani 53 liralık bir indirim söz konusu olacak. Bir uygulama da esnafa yönelik olacak. Esnafın kullandığı elektriğin fiyatı 2 lira 74 kuruş. Esnafa yönelik kademeli tarife getirilmesi planlanıyor. Bunun kademesi ise aylık 450 kilovat saat olacak. Yani 450 kilovat saattin altında daha düşük bedel üstünde ise daha yüksek bedel ödeyecek esnaf. Esnafın ödediği kilovat başına 2 lira 74 kuruş ise 2 lira 6 kuruşa düşecek. Bu da yüzde 25 indirim anlamına geliyor. 450 kilovat elektriğin maliyeti esnafa 1233 lira ancak bu formül hayata geçerse elektriğin fiyatı 927 liraya düşmüş olacak. Bu da 300 liranın üstünde bir indirim anlamına geliyor.
21.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarında indirim olacak mı? Elektrik faturasında indirim var mı?
Elektrik faturalarında indirim olacak mı? Elektrik faturasında indirim var mı? Elektrikte kademeli tarife geçmesinin ardından elektrik faturaları üzerindeki yük de arttı. Meskenlerde kademeli tarife yöntemine geçilmesiyle 150 kilovatsaata kadar tüketim düşük kademe, üstü yüksek kademe olarak tanımlandı. 0.91 lira olan elektrik fiyatı 150 kilovatsaate kadar tüketimde yüzde 50 oranında artarak 1.37, bu sınırın üstü ise yüzde 127 artışla 2.06 liraya yükseltildi. Tepkilerin artmasının ardından 150 kw’lik sınır 210 kw’ye yükseltildi. Kamuoyunun tepkisi ise devam ediyor. Gözler Cumhurbaşkanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na çevrilirken, “Elektrik faturalarında indirim olacak mı? Elektrik faturasında indirim var mı?” sorularına yanıt aranıyor.
15.02.2022 Ekonomi
İndirimli elektrik faturasında yeni dönem başlıyor! KDV indirimi ve aylık 206 lira destek
İndirimli elektrik faturasında yeni dönem başlıyor! KDV indirimi ve aylık 206 lira destek Elektrik faturasıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirimli elektrik faturasında sona gelindi. Yüksek elektrik faturalarıyla ilgili çalışmalar hızlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çarşamba günü kabine toplantısında enerji faturalarındaki yükün azaltılmasına yönelik çalışmalar hakkında bir sunum yapacak. Masada esnafa kademeli model, meskenler için kademenin yükseltilmesi ve KDV indirimi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği destek miktarlarının artırılması ile Cemevi, dernek ve vakıfların 'ticarethane' tarifesinden çıkarılması konuları yer alacak.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon haneye 2.3 milyar liralık elektrik desteği faturası yardımında bulunurken, destek verilen hane sayısı ve miktarının artırılmasına yönelik de çalışma yapıldığı öğrenildi. 2022 için yardımın üst limiti 206 TL olarak belirlenirken, 1-2 kişi oturan haneler için ise alt limit 103 TL olarak belirlenmişti. Yapılacak çalışmayla bu miktarların da artırılması bekleniyor.
15.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ne olacak, elektrik faturalarında indirim olacak mı? Gözler elektrik zirvesinde!
Elektrik faturaları ne olacak, elektrik faturalarında indirim olacak mı? Gözler elektrik zirvesinde! Elektrik faturalarında indirim olacak mı? Elektrik faturalarına indirim talebi için Enerji Bakanlığı harekete geçirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Peki, elektrik faturaları ne olacak?
11.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu...
Elektrik faturaları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakan duyurdu... Türkiye'de herkes elektrik faturalarını konuşuyor. Hükümet harekete geçti. Elektrik faturaları ile ilgili yeni düzenleme yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, dağıtım şirketlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri ile bugün bir araya gelecek. Toplantıda ilk gündem maddesi elektrik fiyatlarına yönelik nasıl bir adım atılacağı olacak. Doğal gaz ve elektrik desteğiyle ilgili son dakika açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. “Isınma yardımı alan hanelere destekler genişletilerek doğal gaz da dâhil edilmiştir. Yaklaşık 3 milyar TL’lik doğal gaz desteğinden 4 milyon hane yararlanacak. Hane başı yıllık doğalgaz destek miktarı ise 450 ila 1150 TL arasında olacak” dedi. Bakan Dönmez, elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteğinin devam ettiğini söyledi.
11.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları değişiyor! Fiyatları düşüren yöntem, aboneler bilmiyor, Saat 22.00'den sonra...
Elektrik faturaları değişiyor! Fiyatları düşüren yöntem, aboneler bilmiyor, Saat 22.00'den sonra... Elektrik faturalarıyla ilgili flaş açıklama. Tek tek açıkladı. Birçok elektrik abonesini bunu bilmiyor. Elektrik faturalarına yeni yıl ile birlikte gelen zam sonrası pek çok kişi yüksek gelen faturalardan şikayet ediyor. Enerji giderini düşürmek isteyenler tasarruf yolları arıyor. Küçük değişiklikler faturaların belli oranlarda düşmesini sağlayabilir. Ancak yoğun elektrik tüketimini fiyatların daha düşük olduğu saatlere kaydırmak ciddi miktarda daha düşük faturana ödenmesine imkan veriyor. Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli, elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminin 22.00-06.00 saatleri arası olduğunu söyledi. Bu saatler arasında çamaşır, bulaşık makinesinin çalıştırılması, ütü saatinin 22.00'den sonraya çekilmesi faturaların düşmesini sağlıyor. İşte son dakika haberinin detayları...
9.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarını düşürecek formül! Bakanlık harekete geçti ve bir hafta içinde açıklanacak...
Elektrik faturalarını düşürecek formül! Bakanlık harekete geçti ve bir hafta içinde açıklanacak... Elektrik faturalarını düşürecek çalışma başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Enerji Bakanlığı tarafından bir çalışma yapılıyor. Elektrik faturalarının düşürülmesi için formül arayışı başladı. Enerji Bakanlığı tarafından ticari işletmelerin elektrik yükünü azaltmak için bir çalışma yürütülüyor. Enerji Bakanlığı’nın çalışmasının 1 hafta ya da 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. Konutlar için tarife sınırının yükseltilmesi, esnaf için yeni tarife modelinin getirilmesi, konutlarda ikinci kademe için uygulanan yüzde 127’lik zammın bir kısmının geri alınması ve dağıtım bedellerinde indirim gibi başlıklar üzerinde duruluyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'elektrik faturalarında yeni düzenleme olacak mı' sorusuna canlı yayında yanıt verdi.
9.02.2022 Ekonomi
Faturalar düşüyor! Bu saatlere dikkat, değiştiren az ödüyor
Faturalar düşüyor! Bu saatlere dikkat, değiştiren az ödüyor Elektrik faturalarına yeni yıl ile birlikte gelen zam sonrası pek çok kişi yüksek gelen faturalardan şikayet ediyor. Enerji giderini düşürmek isteyenler tasarruf yolları arıyor. Küçük değişiklikler faturaların belli oranlarda düşmesini sağlayabilir. Ancak yoğun elektrik tüketimini fiyatların daha düşük olduğu saatlere kaydırmak ciddi miktarda daha düşük faturana ödenmesine imkan veriyor. Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli, elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminin 22.00-06.00 saatleri arası olduğunu söyledi. Bu saatler arasında çamaşır, bulaşık makinesinin çalıştırılması, ütü saatinin 22.00'den sonraya çekilmesi faturaların düşmesini sağlıyor.
8.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Ve değişti, yüzde 11 indirim...
Elektrik faturaları ile ilgili flaş karar! Ve değişti, yüzde 11 indirim... Yeni yıl ile birlikte elektrik tarifelerinde yeni düzenlemeye gidilmiş, faturalarda yüzde 50 ile yüzde 125 arasında artış olmuştu. Kademeli elektrik tarifesinde belirlenen limitler aboneler tarafından tepki ile karşılanmıştı. Vatandaşların talepleri dikkate alındı ve 150 kilovatsaat sınırı yuları çekildi. Kademeli elektrik uygulamasında ortalama 150 kilovatsaat olarak belirlenen tarifenin 210 kilovatsaate çıkarılmasıyla birlikte konutlara ortalama yüzde 11 indirim yapılmış oldu. Pek çok vatandaş bu tüketim miktarını aşmamak için çaba harcıyor. Bu noktada "210 KW elektrik kaç TL? 1 KW elektrik ne kadar?" soruları akıllara geliyor. 210 KW elektrik tüketim miktarını aşmamak için yapılması gereken tasarruf önlemleri...
2.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturası ve doğal gaz faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Devlet ödüyor
Elektrik faturası ve doğal gaz faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Devlet ödüyor Elektrik faturası ve doğal gaz faturası ile ilgili flaş açıklama! 400 liralık faturanın 300 lirasını devlet ödüyor. Faturalarla ilgili dikkat çeken detayları ortaya çıktı. Son dönemde doğalgaz, petrol ve kömür maliyetlerinin 8-10 kat arttığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Özellikle doğalgazdaki maliyetin büyük bölümü devlet tarafından ödeniyor. 400 liralık bir faturanın 300 lirasını devlet, vatandaş adına ödüyor. Bu elektrikte yarı yarıya” diye konuştu.
27.12.2021 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz faturaları bir ayda ikiye katlandı!
Elektrik ve doğal gaz faturaları bir ayda ikiye katlandı! Elektrik ve doğal gazda son 9 ayda gelen zamlarla fiyatlar yüzde 250 arttı. Son bir ayda ise doğal gaz ve elektrik fiyatları ikiye katlandı. Küresel enerji krizi tüm dünyayı tehdit altına aldı. Havaların soğumaya başlamasıyla krizin de derinleşmesi bekleniyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını Avrupa enerji sektörünü de vurdu. Avrupa'da hem elektrik hem de doğal gaz fiyatları son bir ayda ikiye katlanırken, 9 aylık artışlar ise yüzde 250'leri aştı. Türkiye hem doğalgaz hem de elektrik fiyatlarında sürdürdüğü yerli ve yenilenebilir enerji projeleri sayesinde Avrupa'nın çok gerisinde yer alıyor.
13.10.2021 Ekonomi
Elektrik faturalarını ayda 108 TL düşürmek mümkün!
Elektrik faturalarını ayda 108 TL düşürmek mümkün! Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik faturaları ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Faturaları düşürüyor. Yüzde 5'lik avantaj sağlanıyor. Dört kişilik bir aile elektrik faturalarına ortalama, aylık 208, yıllık 2.500 lira ödüyor. Ancak bu rakamı 1.200 TL'ye kadar düşürüp aylık 108, yıllık ise 1.300 lira daha az para ödemek mümkün. Prize takılı halde bırakılan cihazların elektrik harcayıp harcamadığı yıllardır tartışılan bir konu. Ancak şarj aletlerinin prizde boş yere takılı kalması tahmininizden çok daha fazla elektrik harcıyor. Nasıl mı? İşte yanıtı...
13.09.2021 Ekonomi
Elektrik fiyatı sabitlendi! 2025'e kadar...
Elektrik fiyatı sabitlendi! 2025'e kadar... Elektrik fiyatları ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Fiyatlara gelen zammın ardından verilen kararla 2025 kadar yapılacak zam tüketicilere yansıtılmayacak. Türkiye’de veri merkezi alanında faaliyet gösteren Pen Data Center (PenDC), anlaşmalı olduğu firmaların elektrik faturalarını 2025 yılına kadar sabitleme kararını hayata geçirdi.
28.07.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Fiyatı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik fiyatı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.