Gazete Vatan Logo

Elektrik faturaları ne olacak, elektrik faturalarında indirim olacak mı? Gözler elektrik zirvesinde!

Elektrik faturalarında indirim olacak mı? Elektrik faturalarına indirim talebi için Enerji Bakanlığı harekete geçirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bugün saat 14.00'te bir araya gelecek. Peki, elektrik faturaları ne olacak?

Elektrik faturaları ne olacak, elektrik faturalarında indirim olacak mı? Gözler elektrik zirvesinde!

Elektrik faturaları ne olacak, elektrik faturalarında indirim olacak mı? 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya geçen elektrik fiyatlarına yapılan zamma yönelik tepkiler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın elektrik zirvesini toplamasına neden oldu.

ELEKTRİK FATURALARI NE OLACAK, İNDİRİM YAPILACAK MI?

Edinilen bilgiye göre, Bakan Dönmez, Türkiye genelinde 21 dağıtım şirketinin temsilcileriyle bugün saat 14.00'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında, son yıllarda yapılan altyapı yatırımları ve mevcut durumu görüşecek.

Görüşme kapsamında, yangın, sel, deprem ve yoğun kış koşulları gibi olası afet durumlarında şirketlerin planları ve yol haritaları masaya yatırılacak.

Şirket yetkililerinin, bu çerçevede küresel iklim değişikliği çalışmalarına ve afet senaryolarına ilişkin sunum yapmaları bekleniyor.

Bakan Dönmez ayrıca, şirket yetkililerinden 2022'de yapılacak yatırımlar hakkında bilgi alacak.

KADEMELİ TARİFEYE GEÇİLMİŞTİ

1 Ocak 2022’den itibaren meskenlerde getirilen kademeli tarife kamuoyunda tartışma yarattı. 150 kilovatsaate kadar tüketim düşük kademe, üstü yüksek kademe olarak tanımlandı. 0.91 lira olan elektrik fiyatı 150 kilovatsaate kadar tüketimde yüzde 50 oranında artarak 1.37, bu sınırın üstü ise yüzde 127 artışla 2.06 liraya yükseltildi. Tepkilerden sonra 150 kw’lik sınır 210 kw’ye yükseltilmişti

Haberin Devamı