Ekspertiz

Ekspertiz

Son dakika ekspertiz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekspertiz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekspertiz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekspertiz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekspertiz gelişmeleri de dahil olmak üzere 552 ekspertiz haberi bulunmuştur. Tüm ekspertiz haberleri aşağıda listelenmiştir.
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne?
CHP'yi karıştıran video! Para sayma görüntülerinin aslı ne? CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda milyonlarca liralık paranın sayıldığı görüntüler Türkiye gündemine oturdu. Soruşturma başlatılan görüntülere ilişkin dikkat çeken açıklamalar da geliyor.
13.03.2024 Gündem
700 bin TL araba aldı, hayatının şokunu yaşadı! '6 aydan beri ben tamirciden çıkamadım'
700 bin TL araba aldı, hayatının şokunu yaşadı! '6 aydan beri ben tamirciden çıkamadım' Sultangazi’de 112 Acil Sağlık Personeli görevli Emine Tunçel, 6 ay önce 700 bin liraya satın aldığı otomobili, arızalanınca tamirciye götürdü. Aracın ağır hasarlı olduğu ve yapılan ikinci ekspertizinde ise torpido bölümünde hava yastıklarının olmadığı, köpükle kapatıldığı ortaya çıktı.
6.03.2024 Gündem
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı Otomobil dolandırıcılarının uyguladıkları ‘change’ yöntemi “Bu kadarına da pes” dedirtti. Depremde hasar gören araçların şase numaralarını sökerek, çalıntı veya yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlara monte eden dolandırıcılar, birçok vatandaşı tuzağa düşürdü. Peki dolandırıcıların oyununa gelmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?
8.12.2023 Gündem
Araba alımı için avantajlı dönem! Yüzde 60 oranında düştü
Araba alımı için avantajlı dönem! Yüzde 60 oranında düştü İkinci el araç piyasasındaki düşüş, araç alım satımlarının azalmasına sebep olurken oto ekspertizleri de etkileyen bu durum, ekspertiz yaptırmaya gelen araç sayılarında yarıdan fazla düşüşe sebep oldu.
25.11.2023 Ekonomi
Hacizli araçların satışı başladı! Araba fiyatlarını düşürecek mi?
Hacizli araçların satışı başladı! Araba fiyatlarını düşürecek mi? Araba piyasasıyla ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların satışına ilişkin süreç başladı. Peki ikinci el araç piyasası nasıl etkilenecek? İşte detaylar...
7.11.2023 Ekonomi
Arsasını satıp araba aldı hayatının şokunu yaşadı! 820 bin liralık kabus
Arsasını satıp araba aldı hayatının şokunu yaşadı! 820 bin liralık kabus Antalya’da yaşayan Trabzonlu Ali Bey Yaşar, ömrünün geri kalanında sıfır bir arabaya binmek için arazisini satarak yeni bir araç aldı. Aracı bayiden teslim aldıktan sonra 200 metre ileride yakıt alan Yaşar, aracın arka bagaj kapısının renginin ve kapının farklı olduğunu fark etti. Durumu yetkililere bildiren ve firma hakkında şikayetçi olan Yaşar, “Arabaya 820 bin TL ödedim. Trabzon’a 3 ay tatile gittim, 3 ay bu arabayla mücadele ettim. Huzurla binemedim” dedi
17.10.2023 Yaşam
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak'
Boş ev vergisi ile ilgili dikkat çeken açıklama! 'Fiyatlara yansıyacak' Türkiye genelinde kira ve ev fiyatları yükselişe geçti. Geçen yıllara göre fiyatlarda yüzde 152 artış gerçekleşti. Bunun yanında yeni ortaya çıkan 'hayalet evler' sebebiyle fiyatlar bir miktar daha yükseldi. Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisi ile ilgili önerilerde bulundu. Batı, bu vergide de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce yapılacak değerleme sonucu ya da değerleme hizmeti sunan firmalarca düzenlenecek ekspertiz raporunun esas alınmasını önerdi ve ancak bu şekilde boş ev vergisinin beklenen amaca uygun olacağını vurguladı.
25.09.2023 Ekonomi
Sıfır araba alacaklara kritik uyarı! Bu yazıyı istemeyen pişman oluyor
Sıfır araba alacaklara kritik uyarı! Bu yazıyı istemeyen pişman oluyor Araba alacak pek çok kişi yeterli birikimi ve kredibilitesi varsa sıfır araçlara yöneliyor. İkinci el araç yaşayanlar satın alma işlemi öncesi aracı ekspertiz yaptırıyor. Sıfır araç alanlar ise fabrika çıkışlı olduğu için buna gerek duymuyor. Ancak durum hiç de öyle değil. Bu durup pek çok sorunu beraberinde gerekiyor. Uzmanlar konu ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulunuyor.
9.08.2023 Ekonomi
İkinci el araba satışında yeni dönem! Fabrika çıkışlı, 2 yıl garantili olacak
İkinci el araba satışında yeni dönem! Fabrika çıkışlı, 2 yıl garantili olacak İkinci el araba alma planı yapanları çok yakından ilgilendiren bir gelişme orta çıktı. İkinci el araçların üretici veya distribütörce tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde fiyattan ilanla pazarlanmasına 2024'e kadar kısıtlama getirildi. Düzenlemeye aykırı ilanlar uyarılacak, aykırı tutumu sürdürenlere 300 bin liraya kadar ceza uygulanacak. Bu süreçte ilanların yüzde 75'i kaldırıldı. Öte yandan Renault merakla beklenen fabrika çıkışlı ikinci el araç faaliyetlerini Türkiye’de devreye aldı. Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında kurulan ‘Refactory’ isimli ikinci el araç yenileme merkezinde, kullanılmış otomobillerin ekspertiz, mekanik, karoser onarımı, boya işlemleri gibi birçok işlemi gerçekleştirilecek.
26.07.2023 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! Aşırı sıcaklar zarar veriyor
Arabası olanlar dikkat! Aşırı sıcaklar zarar veriyor Uzmanlar, yaz aylarında aşırı sıcaklardan araçların da korunması gerektiğini belirtiyor. Aşırı sıcakların ve güneş ışınlarının aracın boyasına zarar verebildiğini belirten uzmanlar, boya koruma folyolarının ise aracın boyasını koruyabileceğini ifade ediyor.
20.07.2023 Otomobil
İkinci el arabada yasak sonrası akılalmaz yöntem ortaya çıktı, ekspertiz uyarısı geldi: Hayretler içerisinde izliyoruz
İkinci el arabada yasak sonrası akılalmaz yöntem ortaya çıktı, ekspertiz uyarısı geldi: Hayretler içerisinde izliyoruz Araba almayı düşünen milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! İkinci el araç satış fiyatlarının, sıfır araç fiyatından yüksek olarak belirlenmesine dair kısıtlamanın devreye girmesinin ardından, kimi otomobil galerileri yeni yöntemlere başvurdu. İstedikleri fiyata satamadıkları otomobiller için bunu yapmaya başladılar. İşyerlerine ekspertiz için getirilen ilginç otomobiller hakkında da konuşan sektör temsilcisi Sadrettin Köseoğlu, “Hayretler içerisinde izliyoruz” diyerek akılalmaz yöntemin detaylarını anlattı.
20.07.2023 Otomobil
Sıfır aldığı arabayı ekspertize sokunca şoke oldu! Boyalı ve değişeni çıktı
Sıfır aldığı arabayı ekspertize sokunca şoke oldu! Boyalı ve değişeni çıktı Ümraniye’de bir vatandaş araç bayisinden sıfır olarak aldığı otomobili ekspertize sokunca araçta değişen parçaların bulunduğunu ve bazı kısımlarının boyalı olduğunu öğrendi. Bayi ile iletişime geçen araç sahibi kendisine ücretsiz bakım önerilince bayiye ihtar çekti.
23.06.2023 Yaşam
Araba ticaretinde 'change' kabusu! Sahtekarların şasi numarası oyunu ortaya çıktı
Araba ticaretinde 'change' kabusu! Sahtekarların şasi numarası oyunu ortaya çıktı Dolandırıcılar çalıntı araçları, ağır hasarlı ve trafiğe çıkamayacak durumdaki araçlardan aldıkları motor ve şasi numaralarıyla satmaları büyük mağduriyetlere neden oluyor. Araba alacak vatandaşlara kritik uyarılarda bulunan İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, mağduriyet yaşamamak için yapılması gerekenleri bir bir anlattı.
16.06.2023 Gündem
Araba almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Otomobilde 'change' tuzağı ortaya çıktı
Araba almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Otomobilde 'change' tuzağı ortaya çıktı Konya merkezli 10 ilde geçtiğimiz günlerde oto kaçakçılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı "Fren" operasyonunda yurt dışından getirilen 115 araç ‘change' yapılmak üzere piyasaya sürülmeden yakalanırken, uzmanlar, ikinci el araç sektöründe yaşanan en büyük mağduriyetlerden birisi olan 'change' ile ilgili alınan araçların ekspertiz aracılığı ile kontrollerinin tam yapılması uyarısında bulundu.
15.06.2023 Otomobil
İkinci el arabada büyük yoğunluk! Yüzde 100'e çıktı
İkinci el arabada büyük yoğunluk! Yüzde 100'e çıktı İkinci el araba ile ilgili flaş gelişme! İkinci el araç piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Yüksek talep ve tedarik sorunlarından dolayı sıfır otomobil bulamayanlar mayıs ayının ortasından önce ikinci el otomobil almak için adeta zamanla yarışıyor. Son bir haftada ekspertiz noktalarındaki trafiğin yüzde 100 arttığını belirten uzmanlara göre, artan bu talebin arkasında ‘önümüzdeki dönemde döviz yükselecek’ endişesi var.
14.05.2023 Ekonomi
1 milyon dolarlık elmas ele geçirildi! Kapalıçarşı’da şok operasyon
1 milyon dolarlık elmas ele geçirildi! Kapalıçarşı’da şok operasyon İstanbul’un tarihi ticaret merkezlerinden Kapalıçarşı’da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri 20 milyon lirayı bulan ve 61,38 karat olduğu değerlendirilen ham elmas ele geçirildi. Elmasla bağlantılı Suriye kökenli 4 mücevher kaçakçısının yakalandığı bildirildi.
18.04.2023 Gündem
Araba fiyatlarına büyük zam geldi, ağır hasar kayıtlı arabaya talep arttı! Peş peşe uyarı geldi
Araba fiyatlarına büyük zam geldi, ağır hasar kayıtlı arabaya talep arttı! Peş peşe uyarı geldi Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Bayram öncesi araba fiyatlarına büyük zam geldi. Fiyatları sıfır ve ikinci el araçlara göre daha uygun olan ağır hasar kayıtlı araçlara talep arttı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, ağır hasar kayıtlı araç konusunda vatandaşa peş peşe uyarılarda bulundu.
14.04.2023 Ekonomi
Yargıtay'dan sıfır araç sahiplerini yakından ilgilendiren emsal karar
Yargıtay'dan sıfır araç sahiplerini yakından ilgilendiren emsal karar Yargıtay, sıfır araç alıp sorun yaşayan tüketicileri sevindiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, sıfır aracın dört kapısının sökülüp takılmasının ekonomik değeri düşüren gizli ayıp olduğunu, aracın ayıpsız benzeri ile değiştirilmesi gerektiğine hükmetti.
10.03.2023 Gündem
Konut kredilerinde limit artışı
Konut kredilerinde limit artışı Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “1’inci El konut alımlarında kullandırılabilecek azami kredi tutarı 10 milyon TL’den, 20 milyon TL’ye çıkartıldı” dedi.
27.02.2023 Ekonomi
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Konuyla ilgili merak edilen DASK hangi hasarları kapsar? Hangi konutlar kapsamda? DASK, ne kadar hasar ödeyecek? Zararın tamamı ödenir mi? Hasar ihbarı nasıl yapılacak? sorularına uzman isimler ve sektör temsilcileri cevap verdi. İşte detaylar...
15.02.2023 Gündem
Sıfır ve ikinci el arabalarla ilgili son dakika uyarısı! Sahte oto ekspertize dikkat
Sıfır ve ikinci el arabalarla ilgili son dakika uyarısı! Sahte oto ekspertize dikkat Arabası olan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi. Sahte oto ekspertiz raporlarıyla ilgili kritik açıklama geldi. Sıfır ve ikinci el araçlar kusursuz satılmaya çalışılırken, kritik bir uyarı geldi. Ekspertiz Uzmanı Kenan Öget, sıfır arabalarda dahi bazı sorunlar ile karşı karşıya kalınabileceğini ifade ederek, “Bunun fabrikasyon hatalardan veyahut da fabrikadan sonraki ana bayideki boyalardan kaynaklı, aynı şekilde sıfır olarak gördüğümüz şanzımanda yağ kaçakları olabiliyor” dedi.
3.02.2023 Yaşam
Araba satışında büyük oyun! 300 bin lira fiyat farkı koyuyorlar
Araba satışında büyük oyun! 300 bin lira fiyat farkı koyuyorlar Yeni yılla birlikte ilan sitelerine konulan ikinci el görünümlü sıfır araçların sayısı arttı. Bayilerde bulunamayan birçok sıfır otomobil ‘1001 kilometre’ bilgisi ile ederinin 200-300 bin TL üzerine ilan sitelerinde yer buldu. Şahısların yılda 3 adet olan ikinci el satış limitinin 1 Ocak’ta yenilendiğini hatırlatan uzmanlar, söz konusu artışta bu işi ticaret haline getiren kişilerin etkili olduğunu vurguladı. Galerilerin de şahıslar üzerinden satış yaptığı iddialar arasında.
23.01.2023 Ekonomi
Bakan Kurum TOKİ konut müjdesi! Ödemelere yüzde 50 indirim
Bakan Kurum TOKİ konut müjdesi! Ödemelere yüzde 50 indirim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Gölbaşı TOKİ Kura Çekimi"ne katıldı. Bakan Kurum "TOKİ Başkanlığımızdan ev alan kardeşlerimiz bu haberi sabırsızlıkla bekliyor. TOKİ memur maaş zammına göre artış yapıyordu. Bu yıl memur maaş zammı yüzde 30 oldu. TOKİ vade artış oranını yüzde 15.40'ta tuttuk. Vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk' dedi. Öte yandan Bakan Kurum'dan 'ikinci el konuta kampanya' açıklaması geldi. İkinci el konutların da vatandaşların alabilmeleri için çalışma yapılacağını belirten Bakan Kurum "İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız.' dedi.
10.01.2023 Ekonomi
İkinci el konutta yeni kampanya sinyali! Bakan Kurum duyurdu
İkinci el konutta yeni kampanya sinyali! Bakan Kurum duyurdu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan 'ikinci el konuta kampanya' açıklaması geldi. İkinci el konutların da vatandaşların alabilmeleri için çalışma yapılacağını belirten Bakan Kurum "İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız.' dedi.
10.01.2023 Ekonomi
Konut müjdesinin ardından harekete geçtiler! Ev sahipleri zam üstüne zam yaptı
Konut müjdesinin ardından harekete geçtiler! Ev sahipleri zam üstüne zam yaptı Orta gelirliye yönelik ev projesinin açıklanmasıyla birlikte fırsatçılar yine boş durmadı. Sıfır dairelerin fiyatları arttı. Proje sıfır daireleri kapsamasına rağmen ikinci el dairelerin de fiyatlarında artış gözler önüne serildi. Gayrimenkul uzmanı projenin açıklamasıyla birlikte ev fiyatlarını 300 bin, 500 bin artıranların olduğunu aktardı. Bakanlık kararlı, “Fırsatçılar projeye dahil olamayacak” açıklaması geldi, fiyat artışlarının önüne geçmek için de bir komisyon kurulacak, ekspertiz raporları oluşturulacak. İşte haberin detayları...
6.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ekspertiz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekspertiz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.