Eklem Ağrısı

Eklem Ağrısı

Son dakika eklem ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eklem ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eklem ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eklem Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eklem ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 588 eklem ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm eklem ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve...
Terleten meyve ne iltihap bırakıyor ne eklem ağrısı! Çorbanıza bir çimdik atın ve... Beslenme uzmanlarına göre antiinflamatuar bileşenlere sahip besinleri tüketmek uzun yaşamanın sırrı... Ne kadar çok antiiflamatuar içerikli besin ve baharatlara yönelirsek o kadar inflamasyonu azaltmamız mümkündür. Böylece romatizmal hastalıklardan da uzak durmuş oluruz.
19.02.2024 Yaşam
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi...
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi... Fosfor, vücutta normal işleyişin devam etmesi için gerekli olan mineraller arasındadır. Kas gelişimi, doku gelişimi, kemik gelişimi ve doku gelişimi için fosfor önemlidir.
25.01.2024 Sağlık
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Faranjit durumunda odaların nemlendirilmesi, gargara yapılması ve bol sıvı tüketilmesi önerilir. Genelde kış aylarında ortaya çıkan faranjit sağlıklı beslenme ve vitamin alma ile de hafifler.
2.01.2024 Sağlık
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi...
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi... Türkiye'de ve dünyada en sık görülen eklem ağrısı sebeplerinden biri kıkırdak aşınması halk arasındaki tabiri ile kireçlenmedir. Eklem ağrısı nüfusun yaşlanması, obezitedeki artış ve hareketin azalması gibi etkenlere bağlı olarak da giderek daha fazla hastada görülmektedir. Özellikle hastalığın ilerleyen aşamalarında yarattığı hareket kısıtlılığı nedeniyle kişilerin yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, kıkırdak aşınmasının erken aşamalardaki hastalarda kök hücre uygulaması ile etkili sonuçlar alınabildiğini söyledi.
6.11.2023 Sağlık
Baş ağrısı ve kuru öksürük şikayeti olanlara kötü haber! Eris varyantının habercisi...
Baş ağrısı ve kuru öksürük şikayeti olanlara kötü haber! Eris varyantının habercisi... Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronavirisün yeni varyant dünyada endişe yarattı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. İngiltere ve ABD gibi ülkelerde hızla yayılan EG.5.1 veya eris adıyla bilinen yeni bir varyanttan bahsediliyor. Eris varyantının, Omicron varyantının alt türü olarak 50'yi aşkın ülkede görüldüğünü ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor” dedi.
13.09.2023 Sağlık
Tiktok'un en korkunç trendi: Karaciğer kanserini tetikliyor!
Tiktok'un en korkunç trendi: Karaciğer kanserini tetikliyor! Tiktok'ta bazı kullanıcılar eklem ağrılarına iyi geldiği gerekçesi ile suya deterjan katıp içmeye başladı. Uzmanlar bunun şu ana kadarki en tehlikeli trend olduğunu vurguladı.
30.07.2023 Dünya
Covid-19 sonrası avesküler nekroz artış gösterdi
Covid-19 sonrası avesküler nekroz artış gösterdi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İsmail Büyükceran, Covid-19 tedavisi için kullanılan kortizon sonrası 'Avesküler Nekroz' hastalığının artış gösterdiğini ve görülme yaşınının da düştüğünü belirtti. Dr. Büyükceran, 20'li yaşlardaki bazı hastalara ise protez tedavisi uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi.
29.06.2023 Gündem
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023 Yaşam
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme Filistin kökenli iş insanı Mohamed Hadid'in Hollandalı model Yolanda Hadid ile evliliğinden dünyaya gelen Bella Hadid, hastalığıyla ilgili bir süredir magazin gündeminden düşmüyor. Kusursuz bir hayat yaşıyor gibi görünen ünlü modelin sağlık sorunları hayatını kararttı. Peki Bella Hadid'in hastalığı olan Lyme hastalığı nedir? Belirtileri neler? İşte yanıtları...
13.05.2023 Magazin
'Strep A' alarmı! "En net belirti boğaz ağrısı"
'Strep A' alarmı! "En net belirti boğaz ağrısı" Gösterdiği artışla dünya genelinde tedirginliğe ve Türkiye'de de 3 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olan streptokok mikrobu ile ilgili uzmanından uyarılar geldi. Hastalığın en net belirtisinin boğaz ağrısı olduğunu söyleyen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Gürkan, hasta olan çocuğun mutlaka evinde 10 günlük tedavi sürecine girmesi gerektiğini belirtti.
29.01.2023 Gündem
Doğal ağrı kesici! 'Tanesini 5 liradan satıyoruz'
Doğal ağrı kesici! 'Tanesini 5 liradan satıyoruz' Halk arasında “Yalancı portakal” olarak bilinen dutgiller familyasından olan ağacın meyvesi, Eskişehir aktarlarında ağrı kesici özelliği ile öne çıkıyor.
12.11.2022 Sağlık
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi Covid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
7.10.2022 Yaşam
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet!
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet! Glüten proteinine bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan çölyak hastalığı, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Hastalığın genetik olarak duyarlı kişilerde her yaşta ortaya çıkabildiğini belirten uzmanlar, bazı bireylerde yıllarca hiç belirti vermemesi veya çok hafif seyretmesi nedeniyle uzun yıllar fark edilemeyebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, tüm dünyada çok yaygın görülen çölyak hastalığının tedavisi için ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyet uygulanmasını tavsiye ediyor. Peki, Çölyak hastalığı belirtileri ne? Çölyak hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Çölyak hastaları hangi besinleri tüketebilir? Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent anlattı.
7.04.2022 Sağlık
Kan şekerini anında düşürüyor! Bronşit, eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme için doğal şifa kaynağı!  Günde bir kez yeterli
Kan şekerini anında düşürüyor! Bronşit, eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenme için doğal şifa kaynağı! Günde bir kez yeterli Sağlığa sayısız faydası bulunuyor. Günde bir kez tüketenler sağlığına sağlık katıyor. Kan şekerini dengeliyor. diz ağrısı çekenler için bire bir. eklem ağrısı, dizde sıvı kaybı, menisküs ve kireçlenmeden şikayetçi olanların mutlaka menüsüne eklemesi gerekiyor. Doğal şifa kaynağı bamya tohumu, gün içinde hissedilen halsizliğe birebir fayda sağlıyor. Halsizlik ve yorgunluğu anında alan mucizevi besin bamya tohumu aynı zamanda içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kronik hastalıklara karşı da vücut direncini artırıyor. İşte halsizliğin çaresi olan bamya tohumunun mucizevi etkileri...
5.04.2022 Sağlık
Diz kireçlenmesinde hangi tedavi yöntemleri tercih edilmektedir?
Diz kireçlenmesinde hangi tedavi yöntemleri tercih edilmektedir? Ortopedi ve Travmatoloji Prof. Dr. Hasan Hilmi Muratlı, görülme sıklığı artan diz kireçlenmesi ile ilgili tedavi yöntemlerini ve diğer merak edilenleri sizler için derledi.
29.03.2022 Sağlık
Koronavirüs bitmeden ölümcül yeni bir virüs tespit edildi! Ebola ile aynı ama...
Koronavirüs bitmeden ölümcül yeni bir virüs tespit edildi! Ebola ile aynı ama... Koronavirüs bitmeden yeni bir salgın daha patladı! Çok tehlikeli, belirtileri ebola ile aynı, Kovid-19 belirtileri ile karışabileceği için çok dikkatli olunması gerektiği konusunda art arda uyarılar geldi. Ani oluşan şiddetli baş ağrısı, yüksek ateş, eklem ağrısı, karın ağrısı ve şiddetli kusma bunların başında geliyor. İngiltere’den gelen yeni haber ise gözlerin bir kez daha ölümcül virüslere çevrilmesine neden oldu. Ülkede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü kaynaklı yeni bir vaka görüldüğü açıklandı.
25.03.2022 Dünya
Kolesterolü düşürüyor, kanserle savaşıyor! Suyu çok faydalı, tansiyonu düşürüyor...
Kolesterolü düşürüyor, kanserle savaşıyor! Suyu çok faydalı, tansiyonu düşürüyor... Suya katıldığında kilo verdiriyor, kolesterolü düşürüyor. Antioksidan açısından çok zengin, Doğu tıbbında çağlar boyunca kullanıldı. Suyu eklem ağrısı ve osteoartrit gibi rahatsızlıkları hafifletiyor, kansere yol açan serbest radikallerle savaşıyor ve bağışıklığı güçlendiriyor. Kalp atış hızında ve kan basıncında azalmayı sağlıyor, kan şekerini ve metabolizmayı düzenliyor. İltihapları gideriyor, yatıştırıcı etkisi ile sinir krizlerini önlüyor. İnsülin salınımını artırıyor, tansiyonu düşürüyor ve karaciğer işlevlerini koruyor.
16.03.2022 Sağlık
Omicron varyantı belirtileri ne? Omicron iyileşme süresi kaç gün?
Omicron varyantı belirtileri ne? Omicron iyileşme süresi kaç gün? Koronavirüs mutasyonlarından Omicron varyantı belirtileri vaka sayılarının artmasıyla birlikte sıklıkla aratılan konuların başında geliyor. Güney Afrika’da ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan Omicron varyantı Türkiye’de de etkili olmaya devam ediyor. Bulaşıcılık süresi ve koronavirüsten farklılaşan belirtileri ile endişelere neden olan Omicron varyantı ile ile ilgili bilimsel çalışmalar devam ediyor. Peki, Omicron varyantı belirtileri ne? Omicron iyileşme süresi kaç gün? Omicron bulaştırma süresi ne? Omicron kaç günde negatife döner? Omicron kaç günde geçer? İşte Omicron varyantı ile ilgili merak edilenler…
5.02.2022 Sağlık
Koronavirüsün yeni belirtisi! Ayırt edilemiyor: El ve ayaklarda ortaya çıkıyor
Koronavirüsün yeni belirtisi! Ayırt edilemiyor: El ve ayaklarda ortaya çıkıyor Koronavirüsün yeni belirtisi!. Ayırt etmek mümkün değil. Eklem ağrısı, burun akıntısı, halsizlik derken yüzde 20'lik bir kısımda deri semptomları ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucunda koronavirüsün yeni türü olan Omicron'da rastlanan bu belirti, gençlerde ve çocuklarda daha sık görülüyor.
2.02.2022 Gündem
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor!
Düzenli egzersiz ölüm riskini azaltıyor! Fiziksel olarak aktif olmak sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, ayrıca hareketsizliğe bağlı oluşan hastalıklardan korunmada önemli rol oynuyor. Düzenli uygulanan fiziksel aktivitelerin erken ölüm riskinin azalttığını vurgulayan uzmanlar, egzersizleri daha sistemli yapmanın kalp ve damar sağlığı ile kilo idaresi açısından önem taşıdığını ifade ediyor. Uzmanlar, günde en az 30 dakikalık orta şiddette bir fiziksel aktivitelerin hedef olarak belirlenebileceğini, zaman kısıtlı ise 10’ar dakikalık seanslar şeklinde de uygulanabileceğini belirtiyor.
15.11.2021 Sağlık
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz Alerjinin, alerjen maddelere duyarlı kişilerde görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Alerjik nezlesi olan kişilerin göz ve burun kaşıntısı nedeniyle ellerini göz ve burunlarına götürme ihtiyaçları artar, buna bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir, hastalığı daha ağır geçirebilirler" dedi.
8.11.2021 Sağlık
'Belirti olmasına rağmen test vermeyenler hastalığı yayıyor'
'Belirti olmasına rağmen test vermeyenler hastalığı yayıyor' Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüs hastalığında bir kesimin koku, tat kaybı olmadan test vermediğini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu yanlış bir yönlendirme. Ateş, burun akıntısı, boğazda ağrı, halsizlik varsa, sinüzit belirtileri de varsa halkımızın mutlaka PCR testi yaptırması gerekiyor. Belirtileri olmasına rağmen toplumda dolaşarak virüsün yayılmasına neden olan bir kitle var. Bu yüzden vaka sayıları tam istenilen seviyeye ne yazık ki düşmüyor" dedi.
28.10.2021 Sağlık
İşkolikler risk altında! Kesin tanı konulamıyor!
İşkolikler risk altında! Kesin tanı konulamıyor! Boyun, sırt, boyun, omuz ve kalçalarda bir türlü geçmek bilmeyen tutulmalar, kas ağrılarına neden olan fibromiyalji kadınlar ve işkoliklerde sık görülüyor. Kesin tanı konulmasının oldukça zor olduğunu belirten Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora, fibromiyalji hakkında merak edilenleri anlattı.
24.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Eklem Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eklem ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.