Kene

Kene

Son dakika KENE haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KENE ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KENE haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kene

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kene gelişmeleri de dahil olmak üzere 581 kene haberi bulunmuştur. Tüm kene haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da sıcaklar artıyor, tehlike yaklaşıyor: Kene ısırmalarına karşı dikkat! Birçok hastalığa yol açıyor!
Adana’da sıcaklar artıyor, tehlike yaklaşıyor: Kene ısırmalarına karşı dikkat! Birçok hastalığa yol açıyor! Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yaz aylarının kâbusu olan kene tehlikesi yeniden gündemde. Uzmanlar ısınan havalarla birlikte kene vakalarının çoğaldığını belirterek özellikle açık havaya çıkanlara ve kırsalda yaşayanlara karşı uyarılarda bulundu.
26.04.2024 Adana
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor Avrupa'da bazı ülkelerin kabusu haline gelen tahtakurularıyla ilgili Türkiye'nin farklı noktalarından da şikayetler gelmeye başladı. Böcek Profesörü olarak bilinen Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, en çok şikayetin şu anda toplu yaşam alanlarından ve konutlardan geldiğini belirterek, “Gece uyuduğunuz zaman genellikle yatakların dikiş kenarlarında, ranzanın, bazanın ve dolaplar içerisinde görülüyorlar. Karanlığı ve kuytu noktaları seviyor. Lambayı yaktığınız zaman ortalıkta gözükmüyorlar. Ama siz ne zaman ışığı kapatıp yatmaya hazırlandıysanız o zaman onlarda yavaşça ortaya çıkabiliyorlar. Çözüm, profesyonel ilaçlama hizmeti almak ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle ilaçlama yapmak” dedi.
14.10.2023 Yaşam
Karadeniz'de kahverengi kokarca böceği kabus oldu fındık üretimi düştü!
Karadeniz'de kahverengi kokarca böceği kabus oldu fındık üretimi düştü! İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Karadeniz’de Samsun hariç tüm illerdeki fındık üretiminin yüzde 15-20 azalmasındaki nedeninin kahverengi kokarca böceği olduğunu söyledi.
29.09.2023 Gündem
Tarlada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal hayatını kaybetti
Tarlada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal hayatını kaybetti Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde tarlada çalıştığı sırada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal T. (22), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeni ile yaşamını yitirdi.
5.08.2023 Yaşam
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Demir ‘Sarıkız’ olarak bilinen ve yaz aylarında ortaya çıkan örümceğin zehirsiz olduğunu açıkladı.
21.07.2023 Yaşam
Yazın büyük belası! Kene yine can aldı
Yazın büyük belası! Kene yine can aldı Çorum'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi altına alınan vatandaş yaşamını yitirdi.
20.07.2023 Gündem
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli Kronik hastalığı olanları ilgilendiren son dakika açıklaması! Diyabet hastaları için kene, sivrisinek ve aşırı sıcak uyarısı geldi. Türkiye Acil Tıp Derneği, yaz mevsimiyle beraber acillere başvuran hastaların profilindeki değişime vurgu yaparak uyarıda bulundu. Uzm. Dr. Derya Abuşka, sivrisinek sokmalarına karşı diyabet hastalarını “ciddi tablolara yol açabilir" diyerek uyardı.
14.07.2023 Sağlık
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek!
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı ve sonrasında kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu, temmuz sonuna kadar artması muhtemel kene yapışmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve hastalığın ağır seyredebileceğini bildirdi. Acil Servis Uzmanı Yavuz Özmen de çocuklarda KKKA hastalığının daha ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine dikkat çekerek ebeveynleri piknik yerlerinde ve açık yeşillik alanlarda çocukları çıplak ayakla dolaşmasına izin vermemesi konusunda uyardı.
9.07.2023 Sağlık
Sahte ilaç vurgunu! Çin'den Türkiye’ye uzanan çete nasıl çökertildi?
Sahte ilaç vurgunu! Çin'den Türkiye’ye uzanan çete nasıl çökertildi? Çin’den başlayıp Türkiye’ye uzanan uluslararası sahte ilaç çetesi çökertildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Esenyurt ve Beylikdüzü’nde operasyon düzenledi. Yabancı uyruklu 2 eczacı gözaltına alındı. Peki sahte ilaçların içerisinde ne var? Milyarlarca dolarlık sahte ilaç vurgunu nasıl yapılıyor? İşte detaylar...
7.07.2023 Gündem
Kene tedavisinde umut ışığı olacak keşif!
Kene tedavisinde umut ışığı olacak keşif! Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsüne karşı ilaç geliştirmek için çalışan Türk, ABD'li ve İranlı bilim insanlarından oluşan ekip, virüse özgü ‘monoklonal antikor’ geliştirdi.
7.07.2023 Gündem
Kene vakaları artışa geçti! Uzmanlardan kritik uyarı
Kene vakaları artışa geçti! Uzmanlardan kritik uyarı Doğu Karadeniz Bölgesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi paniği yaşanıyor. Vakalar, yazın gelmesiyle birlikte arttı. Uzmanlardan uyarılar art arda geldi.
5.07.2023 Sağlık
İstanbul'un bir semtini istila ettiler! Solunum zorluğuna ve tansiyona yol açıyor
İstanbul'un bir semtini istila ettiler! Solunum zorluğuna ve tansiyona yol açıyor İstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı. Avcılar'da sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi. Sivrisinek ısırıklarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Bazen anafilaktoid dediğimiz reaksiyonlar gelişebilir. O da en korktuğumuz reaksiyondur. Solunumun durması, dilin veya solunum yolunun şişmesiyle nefesin kesilmesi, tansiyonun düşmesi ve hastanın bayılması tarzında gider. O açıdan dikkatli olmakta fayda var" şeklinde konuştu. İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit ise sivrisinek, karasinek, kene, pire, kemirgen ve hamamböceği ile mücadelede 182 ekip 611 personelin görev aldığını belirtti.
24.06.2023 Yaşam
Kurban kesimi öncesi kene uyarısı
Kurban kesimi öncesi kene uyarısı Kırsal arazide, ormanlık ve yeşil alanlarda bulunmasının yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda da olan kene için Kurban Bayramı öncesi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, “Hayvan transferleriyle birlikte kene transferleri de vardır. Özellikle hayvancılıkla uğraşanlar hayvanların kenelerini çıplak elle temizlemesinler. Kurbanlık hayvanın kesim öncesinde yıkanıp temizlenip, kenelerden dikkatli şekilde uzaklaştırıldıktan sonra kesim yapılmasını öneriyoruz” dedi.
18.06.2023 Gündem
Kurban öncesi kene uyarısı! Hayvanlarla temasa dikkat, 8 saat çok önemli
Kurban öncesi kene uyarısı! Hayvanlarla temasa dikkat, 8 saat çok önemli Kurban Bayramı öncesi kene ısırığı ölümlerinin artması, endişe yarattı. Uzmanlar, bayramda memleketlerine veya kırsal bölgelere gidecek olanların yanı sıra, kurban kesmek için hayvanlara temas edenleri keneler konusunda uyarıyor.
12.06.2023 Gündem
Kurbanlık alımlarında keneye dikkat! 'Mutlaka kontrol edilmeli'
Kurbanlık alımlarında keneye dikkat! 'Mutlaka kontrol edilmeli' Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Yunus Koç kenelerin hayvanlar üzerinde taşındığını belirterek kurbanlık alım satımlarında dikkat edilmesi gerekenlere değindi.
7.06.2023 Yaşam
Yaz geldi! Bela can almaya başladı
Yaz geldi! Bela can almaya başladı Tokat'ın Ovacık köyünde bir kişi kene sokması sonucu hayatını kaybetti.
4.06.2023 Gündem
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023 Yaşam
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor Türkiye gündemine, 2003 yılında şüpheli ölümlerin araştırılmasıyla giren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), havaların ısınmasıyla yeniden kendini gösterdi. Aralarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin (SCÜ) de bulunduğu kurulun aşı geliştirme çalışmalarında, 20 yılda henüz istenen sonuca ulaşılamadığı belirtildi.
24.05.2023 Yaşam
Kabus geri döndü! Yılın KKKA’dan ilk ölümü gerçekleşti
Kabus geri döndü! Yılın KKKA’dan ilk ölümü gerçekleşti Sivas’ta vücuduna kene yapışması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü.
22.05.2023 Yaşam
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme
Bella Hadid'in amansız hastalığı: Lyme Filistin kökenli iş insanı Mohamed Hadid'in Hollandalı model Yolanda Hadid ile evliliğinden dünyaya gelen Bella Hadid, hastalığıyla ilgili bir süredir magazin gündeminden düşmüyor. Kusursuz bir hayat yaşıyor gibi görünen ünlü modelin sağlık sorunları hayatını kararttı. Peki Bella Hadid'in hastalığı olan Lyme hastalığı nedir? Belirtileri neler? İşte yanıtları...
13.05.2023 Magazin
Doğu Karadeniz'de mevsimin ilk KKKA vakası! 'İçindeki virüsü kusuyor'
Doğu Karadeniz'de mevsimin ilk KKKA vakası! 'İçindeki virüsü kusuyor' Doğu Karadeniz Bölgesinde bu günlerde havaların genelde soğuk ve yağışlı gitmesi kene vakalarını engellemedi.
13.05.2023 Sağlık
Kulak ağrısıyla hastaneye gitti, korkunç gerçek ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Artarak devam edecek
Kulak ağrısıyla hastaneye gitti, korkunç gerçek ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Artarak devam edecek Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış başladı. Kentte son 1 haftadır 5 kene şüphesiyle hastaneye giderken 2 kişiye KKKA tanısı koyularak tedaviye alındı. Bir kişinin ise kulak ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kulağından kene çıktı.
12.05.2023 Yaşam
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi
Yeni salgın paniği! Türkiye'de ilk kez tespit edildi Zaman zamana kırsal bölgelerde kene kaynaklı hastalık ve ölümler gündeme gelirken, kene kaynaklı yeni bir bakterinin ilk kez Türkiye’de de tespit edildiği duyuruldu.
9.09.2022 Gündem
Yozgat’ta keneden ölenlerin sayısı 4’e yükseldi
Yozgat’ta keneden ölenlerin sayısı 4’e yükseldi Yozgat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle tedavi gören 55 yaşındaki erkek hastanın hayatını kaybetmesiyle bu yıl keneden ölenlerin sayısı 4’e yükseldi. Uzmanlar ise Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
25.08.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kene ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kene haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.