Kkka

Kkka

Son dakika kkka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kkka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kkka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kkka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kkka gelişmeleri de dahil olmak üzere 316 kkka haberi bulunmuştur. Tüm kkka haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Tarlada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal hayatını kaybetti
Tarlada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal hayatını kaybetti Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde tarlada çalıştığı sırada vücuduna yapışan keneyi cımbızla çıkartan Hilal T. (22), Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeni ile yaşamını yitirdi.
5.08.2023 Yaşam
Yazın büyük belası! Kene yine can aldı
Yazın büyük belası! Kene yine can aldı Çorum'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi altına alınan vatandaş yaşamını yitirdi.
20.07.2023 Gündem
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek!
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı ve sonrasında kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu, temmuz sonuna kadar artması muhtemel kene yapışmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve hastalığın ağır seyredebileceğini bildirdi. Acil Servis Uzmanı Yavuz Özmen de çocuklarda KKKA hastalığının daha ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine dikkat çekerek ebeveynleri piknik yerlerinde ve açık yeşillik alanlarda çocukları çıplak ayakla dolaşmasına izin vermemesi konusunda uyardı.
9.07.2023 Sağlık
Kene tedavisinde umut ışığı olacak keşif!
Kene tedavisinde umut ışığı olacak keşif! Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsüne karşı ilaç geliştirmek için çalışan Türk, ABD'li ve İranlı bilim insanlarından oluşan ekip, virüse özgü ‘monoklonal antikor’ geliştirdi.
7.07.2023 Gündem
Kene vakaları artışa geçti! Uzmanlardan kritik uyarı
Kene vakaları artışa geçti! Uzmanlardan kritik uyarı Doğu Karadeniz Bölgesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi paniği yaşanıyor. Vakalar, yazın gelmesiyle birlikte arttı. Uzmanlardan uyarılar art arda geldi.
5.07.2023 Sağlık
Çorum’da KKKA’dan ölüm
Çorum’da KKKA’dan ölüm Çorum’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi altına alınan Çorum Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür’ün eşi Neriman Gür hayatını kaybetti.
8.06.2023 Yaşam
Kurbanlık alımlarında keneye dikkat! 'Mutlaka kontrol edilmeli'
Kurbanlık alımlarında keneye dikkat! 'Mutlaka kontrol edilmeli' Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Yunus Koç kenelerin hayvanlar üzerinde taşındığını belirterek kurbanlık alım satımlarında dikkat edilmesi gerekenlere değindi.
7.06.2023 Yaşam
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor Yılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023 Yaşam
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor
Ölümcül kabus geri döndü! 20 yıldır çaresi bulunamıyor Türkiye gündemine, 2003 yılında şüpheli ölümlerin araştırılmasıyla giren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), havaların ısınmasıyla yeniden kendini gösterdi. Aralarında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin (SCÜ) de bulunduğu kurulun aşı geliştirme çalışmalarında, 20 yılda henüz istenen sonuca ulaşılamadığı belirtildi.
24.05.2023 Yaşam
Kabus geri döndü! Yılın KKKA’dan ilk ölümü gerçekleşti
Kabus geri döndü! Yılın KKKA’dan ilk ölümü gerçekleşti Sivas’ta vücuduna kene yapışması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi öldü.
22.05.2023 Yaşam
Doğu Karadeniz'de mevsimin ilk KKKA vakası! 'İçindeki virüsü kusuyor'
Doğu Karadeniz'de mevsimin ilk KKKA vakası! 'İçindeki virüsü kusuyor' Doğu Karadeniz Bölgesinde bu günlerde havaların genelde soğuk ve yağışlı gitmesi kene vakalarını engellemedi.
13.05.2023 Sağlık
Kulak ağrısıyla hastaneye gitti, korkunç gerçek ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Artarak devam edecek
Kulak ağrısıyla hastaneye gitti, korkunç gerçek ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Artarak devam edecek Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış başladı. Kentte son 1 haftadır 5 kene şüphesiyle hastaneye giderken 2 kişiye KKKA tanısı koyularak tedaviye alındı. Bir kişinin ise kulak ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kulağından kene çıktı.
12.05.2023 Yaşam
Yozgat’ta keneden ölenlerin sayısı 4’e yükseldi
Yozgat’ta keneden ölenlerin sayısı 4’e yükseldi Yozgat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle tedavi gören 55 yaşındaki erkek hastanın hayatını kaybetmesiyle bu yıl keneden ölenlerin sayısı 4’e yükseldi. Uzmanlar ise Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
25.08.2022 Yaşam
O illerden peş peşe acı haber geldi! Ölü sayısı giderek artıyor
O illerden peş peşe acı haber geldi! Ölü sayısı giderek artıyor Kene kabusu yaz ayının gelmesiyle yeniden başladı. O illerimizden kötü haber geldi. Sivas’ta kene ısırması sonucu gelişen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü nedeniyle bir kişi daha vefat etti. Geçtiğimiz günlerde Samsun ve Gümüşhane'de de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısı 10'a yükselmişti. İşte son dakika haberinin detayları...
30.07.2022 Gündem
Tokat’ta keneden 4. ölüm
Tokat’ta keneden 4. ölüm Tokat’ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle tedavi gören 63 yaşındaki hastanın hayatını kaybetmesi ile birlikte kentte keneden ölenlerin sayısı 4’e yükseldi.
25.07.2022 Yaşam
O illerden acı haber geldi! Ölü sayısı giderek artıyor
O illerden acı haber geldi! Ölü sayısı giderek artıyor Kene kabusu yaz ayının gelmesiyle yeniden başladı. O illerimizden kötü haber geldi. Sivas, Samsun'dan sonra Gümüşhane'de bir kişi Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybetti. Öte yandan Sivas’ta kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısı 10’a yükseldi. İşte son dakika haberinin detayları...
17.07.2022 Gündem
O illerde kabus yeniden başladı! Ölü sayısı artıyor
O illerde kabus yeniden başladı! Ölü sayısı artıyor Kene kabusu yaz ayının gelmesiyle yeniden başladı. O illerimizden kötü haber geldi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ve korona virüs vakalarındaki artışlarla ilgili açıklamalarda bulunan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, KKKA hastalığı sebebiyle iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Öte yandan Sivas’ta kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısı 10’a yükseldi. İşte son dakika haberinin detayları...
15.07.2022 Gündem
KKKA hastalığı ve korona virüs uyarısı
KKKA hastalığı ve korona virüs uyarısı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ve korona virüs vakalarındaki artışlarla ilgili açıklamalarda bulunan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, KKKA hastalığı sebebiyle iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
15.07.2022 Yaşam
Samsun'da 8 çocuk annesi kadın, keneden hayatını kaybetti
Samsun'da 8 çocuk annesi kadın, keneden hayatını kaybetti Samsun'da ayağına tutunan keneyi kendisi çıkaran 8 çocuk annesi kadın, Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybetti.
14.07.2022 Yaşam
O ilimizde büyük kabus! Ölü sayısı giderek artıyor
O ilimizde büyük kabus! Ölü sayısı giderek artıyor Bilanço giderek artıyor. O ilimizde büyük kabus. Acı haber peş peş geldi. Kenelerin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı Sivas ili ve çevresinde büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Vatandaşlar arasında paniğe yol açan Sivas’taki kene ısırması vakalarında mayıs ayından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi. İşte son dakika haberinin detayları...
8.07.2022 Gündem
Kene teması sonrası ölenlerin sayısı 10’a yükseldi
Kene teması sonrası ölenlerin sayısı 10’a yükseldi Sivas’ta kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısı 10’a yükseldi.
8.07.2022 Yaşam
'Çıplak elle çiğ ete dokunmayın'
'Çıplak elle çiğ ete dokunmayın' Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Kader, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan virüsün hayvanların kan ve vücut dokuları ile çıplak elle temas sonrasında da bulaşabileceğini belirterek, “Çıplak elle çiğ ete dokunmayın” dedi.
8.07.2022 Sağlık
Sivas’ta keneden ölenlerin sayısı 7’ ye yükseldi
Sivas’ta keneden ölenlerin sayısı 7’ ye yükseldi Sivas’ta kene ısırması sonucu KKKA tanısı konulan hastanın vefat etmesiyle, ilde bu yıl kene ısırması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi.
15.06.2022 Yaşam
Kabus devam ediyor! Ölü sayısı giderek artıyor
Kabus devam ediyor! Ölü sayısı giderek artıyor Yaz mevsiminin gelmesiyle kabus can almaya başladı. Son dakika haberine göre, Sivas’ta kene ısırması sonucu KKKA tanısı konulan hastanın vefat etmesiyle, ilde bu yıl kene ısırması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...
14.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kkka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kkka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.