Eklem Ağrıları

Eklem Ağrıları

Son dakika Eklem ağrıları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Eklem ağrıları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Eklem ağrıları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eklem Ağrıları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eklem ağrıları gelişmeleri de dahil olmak üzere 475 eklem ağrıları haberi bulunmuştur. Tüm eklem ağrıları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
6.01.2024 Gündem
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Grip Nasıl Geçer? Grip Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar içerisinde grip önemli bir yerde bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında çok fazla insanın bu hastalıktan şikayetçi olduğu görülmektedir. Tabi grip olanların en büyük amaçları bir an önce bu durumdan kurtulmaktır. Bunun yanında gribe karşı tavuk çorbası, portakal, zencefil ve bal gibi ürünler işe yarayabilir. Ayrıca grip olunduğu zaman bolca sıvı alınıp dengeli beslenmek gerekir. 
2.01.2024 Sağlık
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor İyi hissetmek ve vücut sağlığımızı korumak için yapabileceğimiz çok şey olsa da en önemlisi kronik iltihaplanmanın önüne geçmektir. Eklem ağrıları, ülseratif kolit ve lupus gibi hastalıklara neden olan bu durum istenmeyen sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Hatta zihinsel sorunların bile altında bu yatıyor. Stres, çevre kirliliği ve uyku düzensizliği gibi nedenler de bunu tetikleyebiliyor. Antioksidan zengini besinlerin tüketimi ise bunun önüne geçebiliyor.
18.10.2023 Sağlık
Yürüme turizmi sahilleri aratmıyor! Vatandaşlar akın etti
Yürüme turizmi sahilleri aratmıyor! Vatandaşlar akın etti Aksaray, Ankara ve Konya sınırları içerisinde bulunan ve yüzölçümü bakımından Türkiye'nin 2'nci büyük ve en sığ gölü olan Tuz Gölü, havaların ısınmasıyla birlikte sahilleri aratmıyor. Kimisi doğa hobisini gidermek, kimisi tuzlu suda yürüyerek şifa bulmak için çıplak ayakla Tuz Gölü'nde yürürken, kimisi de şişelere tuz doldurarak eklem ağrıları için evine götürüyor.
30.07.2023 Gündem
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm
Asya kaplanı sineği kabusu! Tam bir enfeksiyon taşıyıcı: Kanama, şok ve ölüm Artan sıcaklarla birlikte sivrisinek artışı paniğe neden oldu. Asya kaplanı sineği ısırıklarından şikâyet edenler ise kızarıklık, kaşıntı, şişlik, ağrı, yanma gibi belirtiler nedeniyle hastanelere koşuyor. Prof. Dr. Fatma Nurhayat Saydam, bu tür ile diğer sinekler arasındaki farkları anlatarak, neden olduğu hastalıkları bir bir sıraladı.
17.07.2023 Sağlık
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bitkisel yağlar genellikle sağlık için gerekli faydaları sağlamaktadır. Sarı kantaron yağı da yaraları iyileştirmesi beklenen ve en çok kullanılan yağlar arasında gösterilmektedir. 
23.06.2023 Sağlık
Kulak ağrısıyla hastaneye gitti, korkunç gerçek ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Artarak devam edecek
Kulak ağrısıyla hastaneye gitti, korkunç gerçek ortaya çıktı! Uzmanlar uyardı: Artarak devam edecek Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış başladı. Kentte son 1 haftadır 5 kene şüphesiyle hastaneye giderken 2 kişiye KKKA tanısı koyularak tedaviye alındı. Bir kişinin ise kulak ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kulağından kene çıktı.
12.05.2023 Yaşam
Koronavirüs ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! 'Tedavisi yok'
Koronavirüs ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! 'Tedavisi yok' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde dünyada ve Türkiye’de tırmanışa geçen sendromik hastalık olan 'Post Covid' ya da 'Long Covid' için halihazırda bulunan bir tedavi olmadığını belirtti. Prof. Dr. Şener, 'Post Covid' ya da 'Long Covid'in uzun süre insan vücudundan kalabilen sendromik bir hastalık olduğuna da dikkat çekti.
2.02.2023 Gündem
Bu çorba kemiklerinize işleyecek! Spordan sonra ilaç gibi geliyor
Bu çorba kemiklerinize işleyecek! Spordan sonra ilaç gibi geliyor Hareketsiz yaşamın getirdiği en büyük handikaplardan birisi de eklem ağrıları oluyor. Özellikle kış aylarının da gelmesiyle evde daha çok zaman geçiren kişiler bu kez eklem ağrılarından şikayet ediyor. Ancak bir çorba var ki faydaları saymakla bitmiyor. Bu çorba içerdiği vitaminlerle kemiklerinize işliyor, spordan sonra ilaç gibi geliyor.
23.01.2023 Sağlık
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı!
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı! Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken korkutan bir gelişme daha yaşandı. Üst solunum yolu hastalıkları arttı. Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi semptomlarla ortaya çıkıyor, bir türlü geçmiyor. Arka arkaya farklı virüslere maruz kaldığımızı belirten uzmanlara göre, süper enfeksiyonun etkisi altındayız. Peki süper enfeksiyon ne, belirtileri neler? İşte detaylar...
24.11.2022 Sağlık
Koronavirüs de değil, grip de değil! Uzmanlardan süper enfeksiyon uyarısı
Koronavirüs de değil, grip de değil! Uzmanlardan süper enfeksiyon uyarısı Koronavirüs pandemisi kış aylarında artışa geçti, uyarılar art arda geldi. Son günlerde çok sayıda kişiyi etkisi altına alan grip ve zatürre vakaları nedeniyle de hastanelerde yoğunluk yaşamasına neden oldu. Hastaların uzun süreli şikayetleri hakkında açıklamada bulunan uzmanlar, şu anda görülen virüsün klinik olarak ayırt edilmesinin zor olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu.
23.11.2022 Sağlık
Sigara zatürre riskini 4 kat artırıyor
Sigara zatürre riskini 4 kat artırıyor Sivas Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Bingöl Öz, sigara içmenin zatürre riskini 4 kat arttırdığını söyledi.
12.11.2022 Sağlık
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi Bilinçsiz klima kullanımının birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Dr. Hatice Seda Kuz, ani ısı değişimlerine bağlı olarak gelişen hastalıklar konusunda uyardı. Kas ve iskelet hastalıkları, enfeksiyon ve alerjik hastalıklar konusunda dikkatli olunması çağrısında bulunan Kuz, alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.  
29.08.2022 Sağlık
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı Tiroid hastalıkları içinde çok fazla bilinmeyen ‘subakut tiroidit’, özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte adından daha sık bahsedilen bir sorun oldu. Bu kapsamda her boğaz ağrısının enfeksiyon kaynaklı olmadığını belirten Doç. Dr. Özlem Haliloğlu, Covid-19 ya da başka bir viral üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş, boynun ön tarafında belirgin olmak üzere kulağa vuran ve yutkunmakla artan boğaz ağrısı, ateş-eklem ağrıları gibi gribal semptomları olan hastaların araştırılması gerektiğini söyledi.
15.08.2022 Sağlık
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı Batman’da yaz sıcaklıklarına karşı serinlemek amacıyla ev klima kullanan birçok vatandaş boğaz ağrısı, ateş, baş ağrısı, eklem ağrıları, karın ağrıları gibi rahatsızlıklarla hastanelerde ve eczanelerde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.
11.08.2022 Sağlık
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
Doğal ağrı kesiciler! Dayanılmaz ağrıları bıçak gibi kesiyor, ilaca gerek kalmıyor, günde 2 tane yemek yeterli...
Doğal ağrı kesiciler! Dayanılmaz ağrıları bıçak gibi kesiyor, ilaca gerek kalmıyor, günde 2 tane yemek yeterli... Baş, mide, sırt, diz, kas ve eklem ağrıları hayatımızın her döneminde bize çeşitli sebeplerle eşlik ediyor. Spor yaptıktan sonra ortaya çıkan kas ağrıları da var, migren sebebiyle çekilmez hal alan ağrılar da... Bazı bitki ve meyveler uzun yıllardır doğal ağrı kesici olarak kullanılıyor. Hayatlarının belli dönemlerinde çeşitli ağrı şikayetleri nedeniyle yaşam kalitesi düşen çok sayıda vatandaş, ilaçların yerine daha az yan etkisi olduğunu düşündüğü için doğal ağrı kesicileri tercih ediyor, ilaç içmekten kaçınmaya çalışıyor. Peki ilaç kullanmak yerine doğal yöntemleri tercih etmek isteyenler için seçenekler ne? Hangi besinler ağrıların etkisini azaltıp yok ediyor? Tek tek açıklandı. İşte doğal ağrı kesici 14 besin...
15.07.2022 Sağlık
Vücuttan iltihabı söküp atıyor! Eklem ve adet kramplarına iyi geliyor, geçmeyen ağrılar için şifa, polifenol , lif, beta karoten ile B-6 ve C vitaminleri...
Vücuttan iltihabı söküp atıyor! Eklem ve adet kramplarına iyi geliyor, geçmeyen ağrılar için şifa, polifenol , lif, beta karoten ile B-6 ve C vitaminleri... Vücudumuzda ağrılar olduğunda hemen ağrı kesicilere koşarız. Fakat sürekli ağrı kesici içmek hem zarar veriyor hem de ağrı kesici özelliğini azaltıyor. Bu yüzden ilaç içmek yerine, doğal yollarla bu ağrılarınızdan kurtulmanız mümkün… Öyleyse gelin bunların neler olduğuna bakalım...
13.06.2022 Sağlık
O ilde kene alarmı! 97 vaka tespit edildi
O ilde kene alarmı! 97 vaka tespit edildi Bingöl’de yaz aylarında görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığı son 5 yıl içinde artış gösterdi. Toplamda 97 kene vakasına bağlı olarak 3 kişi hayatını kaybederken, il sağlık müdüründen de uyarı geldi.
5.06.2022 Sağlık
Koronavirüsü hafif atlatanlar dikkat! Ortaya çıktı, bu belirtiler varsa...
Koronavirüsü hafif atlatanlar dikkat! Ortaya çıktı, bu belirtiler varsa... Eskişehir Şehir Hastanesi Covid-19 Sonrası İzlem Merkezi'nde koronavirüsü atlatan 2 bin 500 hasta kontrolden geçirildi. Merkezde görevli Dr. Melek Demircan, koronavirüsü hafif atlatanlarda en sık görülen şikayetlerin başında nefes darlığı olduğunu belirterek, "Hastalığı hafif geçirseler de kas ve eklem ağrıları, unutkanlık, halsizlik, çabuk yorulma gibi şikayetleri hastalarımızda görüyoruz. Özellikle en sık karşılaştığımız problemlerden birisi nefes darlığı" dedi. 
24.05.2022 Gündem
Hemorajik ateş virüsü nedir, belirtileri ne? Hemorajik ateş virüsü öldürücü mü?
Hemorajik ateş virüsü nedir, belirtileri ne? Hemorajik ateş virüsü öldürücü mü? Son aylarda ortaya çıkan hemorajik ateş virüsü nedeniyle can kayıpları yaşanıyor. Irak’ta hemorajik ateş vakaları artarken, 18 kişi hayatını kaybetti. Ülkede salgın endişesi büyürken hemorajik ateş virüsü koronavirüsten sonra büyük paniğe neden oluyor. Peki, Hemorajik ateş virüsü nedir, belirtileri ne? Hemorajik ateş virüsü öldürücü mü? Hemorajik ateş virüsü bulaşıcı mı? İşte detaylar…
22.05.2022 Sağlık
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Eklem Ağrıları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eklem ağrıları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.