Eğitim Uçuşu

Eğitim Uçuşu

Son dakika eğitim uçuşu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eğitim uçuşu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eğitim uçuşu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim Uçuşu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim uçuşu gelişmeleri de dahil olmak üzere 714 eğitim uçuşu haberi bulunmuştur. Tüm eğitim uçuşu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini geçti
Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini geçti Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, sınıfında dünyanın en iyisi olan yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile yaptığı ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
26.03.2024 Ekonomi
Konya'da Türk Yıldızları'nın askeri eğitim uçağı düştü: Pilot sağ kurtuldu, 1 personel şehit oldu
Konya'da Türk Yıldızları'nın askeri eğitim uçağı düştü: Pilot sağ kurtuldu, 1 personel şehit oldu Konya'da askeri eğitim uçağı düştü. Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personel ise şehit oldu.
14.03.2024 Gündem
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı?
Karadeniz'de gizemli ses nedir? Sonik patlama mı? Karadeniz’in kıyı şeridindeki kentlerde duyulan ve sosyal medyanın gündemine oturan esrarengiz sesin kaynağı 36 saattir çözülemedi. Sesi işitenler, “boğuk bir patlama”, “gök gürültüsü ile patlama sesi arasında bir ses” diyerek tarif edebildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise sesi duydukları anlarda evlerinin kapı ve pencerelerinde küçük çaplı “titreme” olarak tabir ettikleri bir sarsıntı da hissettiklerini ifade etti. Peki, Karadeniz'de gizemli ses nedir?
12.02.2024 Gündem
Yunan savaş uçağı denize düştü
Yunan savaş uçağı denize düştü Genelkurmay Başkanlığı, F-4 jetinin eğitim uçuşu sırasında saat 10.30 sularında denize çakıldığını, kaza bölgesinin Andarvida üssüne yaklaşık 40 kilometre olduğunu açıkladı.
30.01.2023 Dünya
Konya'da askeri eğitim uçağı düştü: Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu
Konya'da askeri eğitim uçağı düştü: Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu Konya'nın Karatay ilçesinde Türk Yıldızları'na ait F-5 uçağı, kuş çarpması sonucu askeri eğitim alanına düştü. Paraşütle atlayan pilot, kazadan sağ kurtuldu.
6.12.2022 Gündem
Rusya'da savaş uçağı yerleşim bölgesine düştü
Rusya'da savaş uçağı yerleşim bölgesine düştü Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'ndeki Yeysk kentinde Su-34 tipi savaş uçağı 9 katlı binanın üzerine düştü.
17.10.2022 Dünya
Türkiye'den flaş uçak hamlesi! Atina tedirgin oldu
Türkiye'den flaş uçak hamlesi! Atina tedirgin oldu Hava filosuna Fransa’dan yeni nesil savaş uçağı Rafale jetlerini katarak kısa vadede Türkiye’ye karşı hava üstünlüğünü kurma çabası içinde olan Yunanistan, bu kez Türkiye’de konuşlanacak Katar uçakları nedeniyle tedirginlik içine girecek.
16.09.2022 Gündem
MSB, NEXUS ACE görevinden görüntü paylaştı
MSB, NEXUS ACE görevinden görüntü paylaştı Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçakların NEXUS ACE görevinden görüntü paylaştı.
8.12.2021 Gündem
Azerbaycan'da askeri helikopter düştü! Şehit ve yaralılar var
Azerbaycan'da askeri helikopter düştü! Şehit ve yaralılar var Son dakika haberi... Azerbaycan'da askeri helikopterin tatbikat sırasında düştüğü açıklandı. Olayda şehit ve yararlılar olduğu belirtildi.
30.11.2021 Dünya
Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçağı Akdeniz'e düştü
Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçağı Akdeniz'e düştü Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait F-16 tipi bir savaş uçağının eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığı bildirildi.
18.11.2021 Dünya
Uçak kazasına 'takipsizlik' kararı!
Uçak kazasına 'takipsizlik' kararı! Bursa'da eğitim uçuşu sırasında motor arızası yapan Cessna 172 tipi uçağın Yunuseli Havaalanı'na 500 metre mesafedeki meyve bahçesine yaptığı zorunlu iniş sırasında yaptığı kazayla ilgili başlatılan soruşturmada 'takipsizlik' kararı verildi.
19.10.2021 Yaşam
Rusya'da Su-24 savaş uçağı düştü
Rusya'da Su-24 savaş uçağı düştü Rusya'nın Perm bölgesinde "Su-24" tipi savaş uçağının düştüğü bildirildi.
27.08.2021 Dünya
Selçuk Bayraktar'dan savunma teknolojileri açıklaması! İHA, SİHA ve uçan otomobil...
Selçuk Bayraktar'dan savunma teknolojileri açıklaması! İHA, SİHA ve uçan otomobil... Baykar CTO'su Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin savunma teknolojileri konusundaki gelişimini CNN Türk ekranlarında anlattı. Muhabere teknolojileri alanında ihracatçı tarafa geçildiğini açıklayan Bayraktar, uçan otomobil projesi Cezeri'ye ilişkin de detayları anlattı. Bayraktar, İHA ve SİHA'ların uçaklardan çok daha karmaşık yapılara sahip olduğunu ve bir SİHA'da 100'e yakın bilgisayar bulunduğunu belirtti.
22.08.2021 Ekonomi
Bursa'da eğitim uçağı düştü! Yaralılar var
Bursa'da eğitim uçağı düştü! Yaralılar var Bursa'da eğitim uçağı mecburi iniş yaparken meyve bahçesine düştü. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi, yaralılar olduğu öğrenildi.
29.06.2021 Gündem
Rusya'da askeri helikopter düştü: 3 ölü
Rusya'da askeri helikopter düştü: 3 ölü Rusya'nın Leningrad bölgesinde "Mİ-8 tipi" askeri helikopterin düşmesi sonucu 3 asker hayatını kaybetti.
24.06.2021 Dünya
Türk savaş uçakları ile NATO'nun AWACS uçakları ortak eğitim yaptı
Türk savaş uçakları ile NATO'nun AWACS uçakları ortak eğitim yaptı NATO'ya ait havadan erken ihbar ve kontrol uçakları ile Türk savaş uçakları ortak eğitim uçuşu yaptı.
22.04.2021 Gündem
Denize düşen uçaktaki kurtaran balıkçılar konuştu!
Denize düşen uçaktaki kurtaran balıkçılar konuştu! İzmir'de eğitim uçuşu için havalanan askeri uçak Ege Denizi’ne düştü. Bölgeye sevk edilen ekipler tarafından sağ kurtarılan 2 pilot, hastanede tedaviye alındı. İki pilotun kurtarılmasına yardım eden balıkçılar, yaşadıklarını anlattı. Latif Beytorun, bir pilotun uçaktan paraşütle atladığını gördüklerini, daha sonra kendilerine doğru gelen uçağın suya düştüğüne şahit olduklarını dile getirdi. Beytorun ayrıca, "O sırada uçak batmaya başlamıştı. Komutanımız 4-5 yerden bağlıydı, nasıl yapacağımızı anlamadık. O, birkaç şey söyledi, öyle çıkardık." ifadelerini kullandı.
11.04.2021 Yaşam
Ortaya çıkan detay yürekleri yaktı! 'Anne bugün gelme'
Ortaya çıkan detay yürekleri yaktı! 'Anne bugün gelme' Konya'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı akrobasi timi olan Türk Yıldızları'na ait NF-5 tipi uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’in (34), kazanın yaşandığı gün annesi Nuray Gençcelep’in kendisini izlemeye gelmesini istemediği ortaya çıktı.
9.04.2021 Gündem
KT-1 tipi eğitim uçağı teknik özellikleri nelerdir? İzmir’de düşen KT-1 uçağı hangi ülkenin, nasıl bir uçak? KT-1 uçak hakkında merak edilenler…
KT-1 tipi eğitim uçağı teknik özellikleri nelerdir? İzmir’de düşen KT-1 uçağı hangi ülkenin, nasıl bir uçak? KT-1 uçak hakkında merak edilenler… İzmir’de 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan KT-1 tipi helikopter, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Milli Savunma Bakanlığı, arama kurtarma çalışmasıyla 2 pilotun sağ olarak kurtarıldığını duyurdu. Haberin ardından vatandaşlar İzmir'de düşen KT-1 eğitim uçakları hakkında bilgilere ulaşmaya çalışıyor. KT-1 eğitim uçağı özellikleri…
9.04.2021 Gündem
İzmir Foça'da askeri eğitim uçağı düştü
İzmir Foça'da askeri eğitim uçağı düştü Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir'de KT-1 tipi uçağın eğitim uçuşu sırasında Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradığını ve 2 pilotun kurtarıldığını bildirdi.
9.04.2021 Gündem
Konya'da askeri gösteri uçağının düşüş anı! 100 saat uçuş yapmış
Konya'da askeri gösteri uçağının düşüş anı! 100 saat uçuş yapmış Konya'nın merkez Karatay ilçesinde gösteri uçağı düştü, Pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi (38) şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''Kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur'' denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kazayla ilgili paylaştığı mesajında ''Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim'' ifadelerini kullandı. Trabzonlu evli, 2 çocuk babası şehit pilot Gençcelep'in Türk Yıldızları'nda 100 saat uçuş yaptığı öğrenilirken uçağın düşme anı da kameralara yansıdı.
7.04.2021 Gündem
Kaza kırım ne demek? Kaza kırım heyeti kimlerden oluşur? Kaza kırım raporu nedir?
Kaza kırım ne demek? Kaza kırım heyeti kimlerden oluşur? Kaza kırım raporu nedir? Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri'ne ait bir NF-5 uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradı ve düştü. Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan uçağın pilotu şehit oldu. Bu acı haberin ardından gelişmeleri anbean yakında takip eden pek çok kişi 'Kaza kırım ne demek?' sorusunu araştırıyor. Peki, Kaza kırım nedir? Kaza kırım ne demek? Kırıma uğramak ne anlama geliyor? Kaza kırım heyeti kimlerden oluşur? Kaza kırım raporu nedir? İşte detaylar...
7.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan kısıtlamalarla ilgili olarak, "Avrupa ülkelerinin hemen tamamı Türkiye'den daha ağır kapatma tedbirleri uyguluyor. Biz Ramazan ayı sonrası vaka sayısını 1000-2000 seviyesine düşürürsek turizm için fırsatımız olacak." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Son dakika... Konya'da gösteri uçağı düştü!
Son dakika... Konya'da gösteri uçağı düştü! Konya'nın merkez Karatay ilçesinde gösteri uçağı düştü, olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.
7.04.2021 Gündem
İtalya'da helikopter faciası kamerada
İtalya'da helikopter faciası kamerada İtalya'nın Bolzano kentinde polise ait AW169 tipi helikopter kalkış esnasında kaza yaptı. O anlar kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.
28.03.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim Uçuşu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim uçuşu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.