Gazete Vatan Logo

Azerbaycan'da askeri helikopter düştü! Şehit ve yaralılar var

Son dakika haberi... Azerbaycan'da askeri helikopterin tatbikat sırasında düştüğü açıklandı. Olayda şehit ve yararlılar olduğu belirtildi.

Azerbaycan'da askeri helikopter düştü! Şehit ve yaralılar var

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti ve Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, askeri bir helikopterin eğitim uçuşu sırasında düştüğü kaydedildi.

Kazanın yerel saatle 10.40’ta meydana geldiği kaydedilen açıklamada, "Devlet Sınır Hizmeti’ne bağlı askeri helikopter, Hızı bölgesindeki Garaheybet Askeri Havaalanında eğitim uçuşları sırasında düştü. Helikopter mürettebatı arasında ölen ve yaralananlar var" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Devlet Sınır Hizmeti ve Başsavcılık yetkililerinin olay yerinde olduğu ve olayla ilgili ortak soruşturma yürütüldüğü aktarıldı.

MSB VE DIŞİŞLERİ'NDEN AZERBAYCAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma ile Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olanlar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kardeş Azerbaycan'da Devlet Sınır Hizmetleri'ne ait bir helikopterin düştüğü haberini üzüntüyle öğrendik. Bu elim olayda kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize de başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Azerbaycan'ın Hızı rayonunda Karaheybet poligonunda talim uçuşu yapan bir askeri helikopterin düştüğü, kazada şehit ve yaralıların bulunduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.