Ecevit

Ecevit

Son dakika ecevit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ecevit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ecevit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ecevit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ecevit gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.767 ecevit haberi bulunmuştur. Tüm ecevit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktı
Mardin'de lohusa eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren sanık, hakim karşısına çıktıMardin'de bir kız çocuğu dünyaya getiren eşi Vatfa Ecevit’i (25), hastaneden taburcu olduğu gün 17 bıçak darbesiyle öldüren ve 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan tutuklanan Mehmet Şiyar Ecevit (28), açılan davanın ilk duruşmasında “Olay günü eşimle tartıştım, sonra evden çıkıp uyuşturucu madde kullandım. Eve döndükten sonra tartışmaya devam ettik. Sonra kendimi kaybettim, pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 30 Eylül’e erteledi.
23.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye Kıbrıs’tan vazgeçmez
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye Kıbrıs’tan vazgeçmezTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi'nde "Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu"nda konuştu. Numan Kurtulmuş, 'Barış Harekatı özgürlük mücadelesidir. Türkiye olarak her zaman Kıbrıs halkının yanında olacağız.' ifadelerini kullandı.
23.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü törenlerinde Lefkoşa’dan dünyaya seslendi ve Kıbrıs sorununda iki devletli çözümde kararlı olduklarını belirterek “Aynı suda iki defa yıkanılmaz, Kıbrıs’ta federasyonun mümkün olmadığına inanıyoruz” dedi.
21.07.2024Gündem
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 50 yıl geçti. 20 Temmuz 1974'de Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştu. Harekatın önemi kadar, parolası da halen akıllarda. "Ayşe tatile çıksın" Peki, Ayşe tatile çıksın sözü kime aittir, Ayşe tatile çıksın Ayşe kim, kimin kızı? Ayşe tatile çıksın ne demek?
20.07.2024Gündem
KKTC'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir canımızdan bir parçadır
KKTC'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir canımızdan bir parçadırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamalarında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, "Geçenlerde Yunanistan Savunma Bakanı yine akla ziyan açıklamalar yaptı. Sayın Miçotakis’le bir araya geldik ve kendilerine, ‘Ayın 20’sinde biz Kuzey Kıbrıs’tayız, duydum ki sen de güneydesin, herhalde Dendias gibi bize sataşma yapmazsın’ dedim. Böyle bir şey düşünmediğini söyledi" dedi.
20.07.2024Gündem
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türklüğün onurunu çiğnetmeyeceğiz
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türklüğün onurunu çiğnetmeyeceğizKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü kutlamalarında açıklamalarda bulundu.
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nda kaç şehidimiz var? Kıbrıs Barış Harekatı ilk şehidi kimdir? 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ne kadar sürdü?
Kıbrıs Barış Harekatı'nda kaç şehidimiz var? Kıbrıs Barış Harekatı ilk şehidi kimdir? 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ne kadar sürdü?'Kıbrıs Barış Harekatı nasıl yapıldı?', 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne zaman kuruldu?' sorularının yanıtları gençler tarafından merak edilirken, 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen harekatın 50. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bülent Ecevit başbakanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti, adanın garantör ülkelerine tanınan hakkı kulanarak 'Ayşe tatile çıksın' gizli parolasıyla 'Kıbrıs Barış Harekatı'nı başlattı. Kıbrıs Barış Harekatı'nda kaç şehidimiz var? Kıbrıs Barış Harekatı ilk şehidi kimdir?
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi“Ayşe tatile çıksın” parolasıyla tarihe geçen Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata, babası Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in, tatil için tek başına değil, güvenilir bir aileyle seyahat etmesi için dönemin Turizm Bakanı Orhan Birgit ile yaptığı sohbetin nasıl Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası olduğunu anlattı.
20.07.2024Gündem
Çukurova'dan 7'den 70'e herkese ücretsiz bağlama kursu!
Çukurova'dan 7'den 70'e herkese ücretsiz bağlama kursu!Adana Çukurova Belediyesi tarafından sanatla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz yaz kursları düzenleniyor. 'Ses var, nefes var' 'teması ile yola çıkılan etkinliklere 7'den 70'e herkes katılabiliyor.
20.07.2024Adana
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırma
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırmaKıbrıs Barış Harekatı'nda dönemin Başbakanı Ecevit’in “Biz aslında savaş için değil, Türklere de Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlanıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kalabalık bir heyetle katılacağı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl törenlerinde son hazırlıklar tamamlandı.
20.07.2024Gündem
Tezkere Meclis'ten geçti! Uluslararası topluma KKTC çağrısı
Tezkere Meclis'ten geçti! Uluslararası topluma KKTC çağrısıTBMM Genel Kurulunda kabul edilen Meclis Başkanlığı tezkeresi ile Kıbrıs Türk Devleti’nin, uluslararası toplumun bağımsız ve eşit egemen bir üyesi olarak hak ettiği yeri almasının daha fazla tehir edilemeyeceği,  Ada’da iki devletli çözüm siyasetinin, Akdeniz bölgesinde istikrar ve kalıcı barışı sağlamanın yegane yolu olduğu vurgulandı.
18.07.2024Gündem
Türkiye'nin yeni deprem haritası yayınladı! Ücretsiz kullanıma sunuldu
Türkiye'nin yeni deprem haritası yayınladı! Ücretsiz kullanıma sunulduZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi.
22.06.2024Gündem
Deprem riskinin en fazla olduğu il açıklandı! 'Kırılmamış faylar var'
Deprem riskinin en fazla olduğu il açıklandı! 'Kırılmamış faylar var'Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, uzay teknolojileri kullanarak yaptıkları yazılım ile Türkiye'deki yer hareketlerini gözlemlediklerini belirtti. Kutoğlu, "Diğer fayları konuşurken İzmir ve yakın çevresindeki illerdeki bu tehditleri göz ardı etmemek lazım. Bana sorarsanız en yakın tehlike, en yüksek risk bu bölgede gözüküyor" dedi.
12.06.2024Gündem
Bülent Ecevit'in anıları bu müzede yaşıyor: Binlerce koleksiyon ziyaretçilerini bekliyor
Bülent Ecevit'in anıları bu müzede yaşıyor: Binlerce koleksiyon ziyaretçilerini bekliyorEcevit çiftinin manevi evlatları Engin Nuhut’ta bulunan Bülent Ecevit’e ait özel eşyalar, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı ve oluşturulan müzede sergilenmeye başlandı. Müzede sergilenen eşyalar arasında Bülent Ecevit’in son sigarasından, şapkasına, Yaser Arafat’ın hediye ettiği Kur’an-ı Kerim’den, cezaevindeyken kendi yaptığı tespihe kadar geniş yelpazede eşyalar mevcut.
31.05.2024Adana
TBMM Komisyonu Başkanı Varank: Sokaklarımızı insanlar için de daha yaşanabilir hale getireceğiz
TBMM Komisyonu Başkanı Varank: Sokaklarımızı insanlar için de daha yaşanabilir hale getireceğizSaldırgan, başıboş köpeklere çözüm bulunmasıyla ilgili konu, gündemdeki yerini koruyor. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Sokaklarımızı insanlar için de çok daha yaşanılabilir bir hale getirmiş olacağız.” dedi.
25.05.2024Gündem
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir?
28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 28 Şubat davası sanıkları sağlık sorunları nedeniyle affedildi. Kararda, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçlarından hapis yatan Haci Sülük, Aliefter Aslan, Sevda Yüksel, silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklu olan Avni Yılmaz ve Gülbey Sarıoğlu, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklu olan Süleyman Tuna, kan gütme ve saiki öldürme suçundan tutuklu olan Abdulhekim Yılmaz da sürekli hastalık ve kocama hali dolayısıyla affedildi. Söz konusu kararın ardından 28 Şubat davası nedir, 28 Şubat sanıkları kim? 28 Şubat olayı hangi yılda oldu, 28 Şubat olayları nedir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
17.05.2024Gündem
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli olduOlağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024Ekonomi
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakka, ablaların ablasını uğurluyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.
3.02.2024Gündem
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurduSağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım" ifadelerini kullandı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Alatlı, yarın öğle namazında Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
2.02.2024Gündem
Deprem açıklaması! Prof.Dr. Kutoğlu'ndan 5 il için kritik uyarı
Deprem açıklaması! Prof.Dr. Kutoğlu'ndan 5 il için kritik uyarıZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya'da 8 ve 25 Ocak'ta meydana gelen depremlerin aynı hatta gerçekleştiğini ancak güncel fay haritalarında bulunmadığını belirterek, "Bu yeni bir hat, mevcut fay haritalarında gözükmüyor. Ancak yer hareketlerine baktığımız zaman burada bir fay mevcut olduğunu görüyoruz. Fay 30 ile 40 kilometre üzerinde bir uzunluğa sahip. Bunun da 6.5'te büyük 7'ye varan bir deprem üretme potansiyeli söz konusu" dedi.
28.01.2024Gündem
Doğum yapıp taburcu olan eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren kocanın ifadesi ortaya çıktı
Doğum yapıp taburcu olan eşini 17 bıçak darbesiyle öldüren kocanın ifadesi ortaya çıktıMardin’de hastanede doğum yaptıktan 2 gün sonra taburcu olan eşi Vatfa Ecevit’i (25) aynı gün 17 bıçak darbesiyle öldüren Mehmet Şiyar Ecevit’in (28) savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Ecevit ifadesinde eşiyle aralarında tartışma çıktığını belirterek, “Odama sakladığım metamfetamin, hap, şeker, 1 litre viski ve sigara, ne bulduysam hepsini içtim. Bıçağı nereden bulduğumu hatırlamıyorum. Vatfa'ya saldırdığımı, kendisine 3-4 kez vurduğumu ve yaralandığını hatırlıyorum” dedi.
25.01.2024Gündem
Deprem açıklaması! Marmara bölgesindeki  faylar çok gergin, İstanbul için kritik 2 hat
Deprem açıklaması! Marmara bölgesindeki faylar çok gergin, İstanbul için kritik 2 hatZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ile ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilimi gözlemlediklerini belirten Prof. Dr. Kutoğlu, Doğu Anadolu'da 1, Marmara Bölgesi'nde 3 fayın 7 büyüklüğünde ve üzeri deprem üretebilecek gerginlikte olduğunu belirterek, "İstanbul anlamında sadece kuzey koldan değil; Sakarya'dan güneye dalan Geyve-Pamukova hattında devam eden yine Gemlik'ten Mudanya önlerinden devam eden Bandırma- Erdek hattına da son derece dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
31.12.2023Gündem
2 yaşındaki bebeğe istismarda bulunup ölümüne neden olmuştu! Mahkemenin verdiği ceza belli oldu
2 yaşındaki bebeğe istismarda bulunup ölümüne neden olmuştu! Mahkemenin verdiği ceza belli olduZonguldak'ta Nisanur Ö. (2) adlı bebeğe cinsel istismarda bulunup, havaya atıp, tokatlayarak ölümüne neden olmakla suçlanan Furkan Sevinç (25), ağırlaştırılmış müebbet ile 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
25.12.2023Gündem
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadı
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadıZonguldak’ta kaçak maden ocağında göçük altında kaldıktan sonra arkadaşlarının çıkarttığı ve süreç boyunca işvereninin kendisini aramadığını öne süren kalçasında ve ayaklarında kırıklar bulunan madenci Kemal Dadandı (53), “Kendim ufacık, daracık bir alana sıkıştım. Bacaklarım kaldı. Sadece konuşabiliyordum. Konuşarak bağırarak yerimi, arkadaşlarıma söyledim. Arkadaşlarımın 4 saat çalışması sonucu beni oradan çıkarttılar. İşveren gelmedi. Apar topar bir arabaya bindirip hastanenin önüne attılar ve bırakıp gittiler” dedi. ‘Taksirle 1 kişiyi yaralama’ suçundan ifadeye çağrılan ocak sahibi Kadir A. ve arazi sahibi Erdoğan Ç., Dadandı’nın iskeleden düştüğünü söyledi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
21.12.2023Gündem
CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu? CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu? Yeni CHP Parti Meclisi Üyeleri…
CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu? CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu? Yeni CHP Parti Meclisi Üyeleri…CHP Parti Meclisi listesi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu mu? CHP Parti Meclisi listesi ve Yüksek Disiplik Kurulu üyeleri merak ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38. Olağan Kurultay süreci ardından CHP Parti Meclisi adayları netlik kazanmaya başladı. Hafta sonu genel başkanlık seçimlerini tamamlandı. CHP’te yeni genel başkan Özgür Özel oldu. CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği kurultayda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçiminde oy kullanma işlemi de sabaha karşı bitti. Peki, CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu?
6.11.2023Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ecevit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ecevit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.