Eba

Eba

Son dakika eba haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eba ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eba haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eba

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eba gelişmeleri de dahil olmak üzere 772 eba haberi bulunmuştur. Tüm eba haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tekin açıkladı: Fiziki altyapıda dünya ortalamalarını yakaladık
Bakan Tekin açıkladı: Fiziki altyapıda dünya ortalamalarını yakaladık Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İl Eğitim Yöneticileri Toplantısı'nda Eğitim-öğretime ilişkin fiziki altyapı itibariyle dünya ortalamalarına ilişkin konuştu. Bakan Tekin. "“Yaptıklarımızı başka ülke yapsa ‘eğitim devrimi’ yapılan bir ülke başlığında duyurulur” dedi.
20.03.2024 Gündem
MEB harekete geçti! Sınava girecek öğrencilere müjde
MEB harekete geçti! Sınava girecek öğrencilere müjde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin son sınıfında Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanmak isteyen öğrencilere yönelik gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren başlatılacak Akademik Destek Programı'nın hazırlıklarını tamamladıkları bildirdi.
26.05.2023 Eğitim
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Mekke döneminde inen Taha Suresi 135 ayettir. Adını birinci ayette yer alan harflerden alan Taha Suresinde, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişi de Taha Suresi faziletlerini, anlamını ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Ramazan ayında Taha Suresi okumanın faziletleri ve yararları nelerdir? İşte Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
11.05.2023 Sureler
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki 11 ilde öncelikli olmak üzere, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2'nci döneminde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için 1 Ağustos-1 Eylül arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kursları düzenleneceğini açıkladı.
9.05.2023 Eğitim
Yaz okullarına ilişkin detaylar belli oldu! Bakan Özer açıkladı
Yaz okullarına ilişkin detaylar belli oldu! Bakan Özer açıkladı Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz aylarında öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla 1 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenleneceğini söyleyerek yaz okullarına ilişkin detayları açıkladı.
9.05.2023 Eğitim
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri Bakara Suresi Medine döneminde inmiş, Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresidir. Bakara suresi 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içerir. İşte Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri!
4.05.2023 Sureler
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Bakan Özer: 25 bin 883 öğrencimiz diğer illerden geri dönmeye başladı
Bakan Özer: 25 bin 883 öğrencimiz diğer illerden geri dönmeye başladı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, depremin vurduğu kentlerde attıkları adımlar sayesinde deprem bölgelerinden diğer illere naklini aldıran öğrencilerin tekrar geri dönmeye başladıklarını belirterek, "Bugün itibarıyla 25 bin 883 öğrencimiz diğer illerden, bu illerimize geri dönmeye başladı" dedi.
7.04.2023 Eğitim
Bakan Özer: Konteynerlere EBA'ya ulaşım için 15 bin TV kuruldu
Bakan Özer: Konteynerlere EBA'ya ulaşım için 15 bin TV kuruldu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki öğrencilerin TRT Eğitim Bilişim Ağı (EBA) içeriklerine ulaşması için konteyner kentlere 15 bin televizyon kurulduğunu duyurdu.
26.03.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında kaydedilen 15 binin üzerinde konuta şu ana kadar 6 bin 946 kişi yerleştirildi. 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi, 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır. " ifadelerini kullandı.
14.03.2023 Gündem
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ahzab Suresi, din alimleri ve Müslümanlar tarafından tefsir konuların üzerinde çalışma yapılmış konuların başında yer almaktadır. Ahzab suresinin bazı ayetlerinde emanet kavramı ve emanete rivayet gibi birçok konunun detaylı ile yardımcı olmaya çalıştığı görülmektedir. Emanet kavramı oldukça önemi olan, dikkat edilmesi gerekilen kavramların arasında yer almaktadır.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Bakanlıktan sınava hazırlanan depremzede öğrencilere destek
Bakanlıktan sınava hazırlanan depremzede öğrencilere destek Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak için 510 Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) açtı.
27.02.2023 Eğitim
MEB, öğretmenler için 'rehber kitap' yayımladı
MEB, öğretmenler için 'rehber kitap' yayımladı Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) müfredattaki kazanımların derslerde doğru ve etkin bir şekilde uygulanabilmesi, ülke genelinde benzer ders uygulamalarının gerçekleşmesini sağlamak amacıyla öğretmenler için 'Öğretim Programı Okuryazarlığı Öğretmen Rehber Kitabı' hazırlandı.
15.01.2023 Eğitim
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin "Kardeşimizin bundan sonra da bir hayatı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Özellikle resimlerinin kamuoyu nezdinde paylaşılmaması içinde bulunduğu durumun yaralarını sarması açısından son derece önemlidir. Çocuğun ikincil örselenmesinin önüne geçmek için, yaşadığı travmanın atlatılabilmesi için; öncelikli olarak muhalefete bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi olmadığını hatırlatırım" dedi.
13.12.2022 Siyaset
Öğrenci Öğretmen destek sistemi ile ilgili açıklama
Öğrenci Öğretmen destek sistemi ile ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 13 Ekim'de hizmete açılan Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi'ne (ÖDS) bir ay gibi kısa bir süre içinde 15 milyonu aşkın kullanıcı tarafından erişildiğini duyurdu.
19.11.2022 Eğitim
Öğrenci öğretmen destek sistemi nedir? MEB öğrenci öğretmen destek sistemi girişi nasıl ve nereden yapılır?
Öğrenci öğretmen destek sistemi nedir? MEB öğrenci öğretmen destek sistemi girişi nasıl ve nereden yapılır? Milli Eğitim Bakanı Özer, uzun yıllardan beri eğitim camiasının özlemle beklediği Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi'nin (ÖDS) hayata geçirildiğini, sistemin her öğrenciye bireyselleştirilmiş destek mekanizması sunduğunu bildirdi. Söz konusu açıklamanın ardından “Öğrenci öğretmen destek sistemi nedir? MEB öğrenci öğretmen destek sistemi giriş nasıl ve nereden yapılır?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
14.10.2022 Eğitim
Bakan Özer, Yüksek Düzeyli Eğitim Bakanları Toplantısı'nda mevkidaşlarına hitap etti
Bakan Özer, Yüksek Düzeyli Eğitim Bakanları Toplantısı'nda mevkidaşlarına hitap etti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Birleşmiş Milletler (BM) 77’nci Genel Kurulu ‘Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi’ kapsamında düzenlenen, Yüksek Düzeyli Eğitim Bakanları Toplantısı'nda konuştu.
18.09.2022 Eğitim
Okullarda uyum haftası ne zaman başlıyor? 1. sınıf uyum haftası nasıl olacak? Uyum haftası etkinlikleri neler?
Okullarda uyum haftası ne zaman başlıyor? 1. sınıf uyum haftası nasıl olacak? Uyum haftası etkinlikleri neler? Okullarda Uyum Haftası başlıyor. 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okula alışmaları için bir hafta öncesinde uyum eğitimleri yapılıyor. Okulların açılmasına bir hafta kala öğrencilerin okula adaptasyonları sağlanacak. Ebeveynler ve öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve ilkokul için uyum rehberi hazırladı. Rehberlerde ailelere öneriler, okula başla sürecinde dikkat edilmesi gerekenler ve öğrencilerin okula alışma sürecinde yapılması gereken etkinlikler yer alıyor. Peki, Okullarda uyum haftası ne zaman başlıyor? Uyum haftası zorunlu mu? 1. sınıf uyum haftası nasıl olacak? Uyum haftası etkinlikleri neler? 1. sınıf uyum haftasında neler yapılacak? İşte tüm detayları ile uyum eğitimleri hakkında bilmeniz gerekenler…
4.09.2022 Eğitim
MEB duyurdu! Matematik Dijital Eğitim Platformu açıldı! İşte EBA matematik platformu!
MEB duyurdu! Matematik Dijital Eğitim Platformu açıldı! İşte EBA matematik platformu! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) matematik seferberliği kapsamında başlattığı dijital eğitimlerine başladı. Matematik öğretimini bir adım öne taşımayı hedefleyen projenin internet sitesi Dijital Eğitim Platformu açıldı. Okul öncesinden orta öğretime tüm kademelerde matematiği farklı teknik, model ve yöntemlerle yeniden ele alınacak. İşte EBA matematik plantformu
22.08.2022 Eğitim
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı!
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alan okullara inceleme başlattı. 65 okulda inceleme sürerken gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Peki, Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? Okul kayıt parası ve zorunlu bağış verilmeli mi? Okul kayıt parası alanlara ceza var mı? İşte detaylar…
6.08.2022 Eğitim
Gazeteci Can Ataklı'ya 10 bin 110 lira adli para cezası
Gazeteci Can Ataklı'ya 10 bin 110 lira adli para cezası Uzaktan eğitim veren başörtülü bir öğretmene yönelik sözleri nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan yargılanan gazeteci Can Ataklı, 10 bin 110 lira adli para cezasına çarptırıldı.
6.07.2022 Gündem
Türkiye’nin ilk dijital ve engelsiz platformu Çevre ve Çocuk Akademisi açıldı
Türkiye’nin ilk dijital ve engelsiz platformu Çevre ve Çocuk Akademisi açıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Türkiye’nin ilk dijital ve engelsiz platformu Çevre ve Çocuk Akademisini bugün itibariyle yavrularımızın hizmetine sunuyoruz. İşaret dili betimlemesiyle 18 milyon çocuğumuzun hepsine engelsiz bir platform armağan ediyoruz.” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik hayata geçirilen Çevre ve Çocuk Akademisi’ne www.cevrevecocukakademisi.gov.tr adresinden erişilebilecek.
6.06.2022 Eğitim
Öğrenci belgesi nasıl alınır? E Devlet öğrenci belgesi gözükmüyor, nereden alınır?
Öğrenci belgesi nasıl alınır? E Devlet öğrenci belgesi gözükmüyor, nereden alınır? Öğrenci belgesi almanın pek çok yolu vardır. Öğrenci belgesi, EBA, e-devlet, e-okul ve eğitim kurumlarında bulunan öğrenci işlerinden kolaylıkla alınabilir. Eğitim kademelerine göre öğrenci belgesinin alınabileceği yerler değişiklik gösteriyor. Pek çok kurumdan talep edilen öğrenci belgesi internetten ve okuldan kolaylıkla alınabiliyor. Peki, E devlet üzerinden öğrenci belgesi nasıl alınır? İşte detaylar…
22.05.2022 Eğitim
THY 19 Mayıs hatıra bileti 2022! Türk Hava Yolları 19 Mayıs hatıra bileti nasıl ve nereden alınır? THY yolculuk bileti alma ekranı!
THY 19 Mayıs hatıra bileti 2022! Türk Hava Yolları 19 Mayıs hatıra bileti nasıl ve nereden alınır? THY yolculuk bileti alma ekranı! THY 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yolculuk bileti için aramalar arttı. 19 Mayıs hatıra bileti nasıl alınır? sorusuna yanıt aranıyor. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs’a özel hatıra bileti hazırlayarak tüm öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerin kullanımına sundu. 19 Mayıs hatıra bileti almak isteyenler araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Türk Hava Yolları hatıra bileti nasıl alınır? İşte THY 19 Mayıs hatıra bileti 2022…
19.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Eba ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eba haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.